William Boonstra 23-06-16 11:28:49

Hey hallo John en Maggie,

Ik heb jullie indisch kookboek gedownload en hmmmm heerlijk smullen is dat.

En zo gemakkelijk te maken met een smartphone op de boekenplank en lekker kokerellen met jullie boekje.

Ik heb ook nog een paar aanvullingen voor jullie. Deze zal ik naar jullie mailen. zo blijven dit soort heerlijke gerechten bekend en kan iedereen ervan genieten.


Keep the good work going strong!


Met vriendelijke groet,

Will Boonstra



Reactie:

Bedankt voor je leuke reactie en ja, wij zien aanvullingen altijd graag komen!

Joyce 19-06-16 02:06:30

Hallo John,

Wat een leuke verzameling recepten! Heb een paar keer gekeken en kwam heel wat bekende gerechten tegen!

Ik las net je toelichting op de gebruikte spelling en ook je antwoord hier in het gastenboek bij Wiel over Indisch of Indonesisch.

Er is namelijk een ander verschil.
Indische mensen zijn alle nakomelingen van Europese mannen en een inlandse vrouw uit het voormalige Nederlands-IndiŽ, het huidige Indonesie. Dus gemengbloedigen. Die Europese mannen waren voornamelijk Nederlanders, maar o.a. ook veel Duitsers, Britten, Fransen en Portugezen.
IndonesiŽrs zijn de autochtone inlandse bevolking van wat nu Indonesie heet. Zij hebben dus geen Nederlands of Europees bloed om het maar zo te zeggen.

Indische mensen of Indo's spreken geen Indonesisch maar Nederlands en sommigen eventueel (pasar)Maleis.
Ik begrijp nu (denk ik) wat je "probleem" was bij de spellingswijze.
Indische mensen zeggen bijvoorbeeld nooit cabe, dat is Indonesisch. Maar altijd Lombok of gewoon Spaanse peper.
Schrijven ketjap nooit met een c. En boemboe met oe.
Er is dus ook een verschil tussen de Indische en Indonesische keuken.
De Indische keuken was een van de eerste fusion keukens, een combinatie van Europese of Nederlandse met Indonesische gerechten.

Hoop dat je iets aan de uitleg hebt, want is niet bedoeld als kritiek.

Groetjes,

Joyce

Reactie:



Hallo Joyce,

Wij zien dat zeker niet als kritiek, je hebt het heel netjes verwoord!
Wij zijn inderdaad bekend met de afkomst van de Indo, overigens zijn er ook relaties bekend van Indische mannen met blanke (Nederlands of en andere nationaliteit) mannen (Denk maar aan de afkomst van Adriaan van Dis).

Maar het altijd fijn om te zien dat er mensen zijn die zo uitgebreid de site bekijken 😛.

Bedankt!


Johannes 12-06-16 06:29:44

Hallo John en Maggie,

Bedankt dat je dit kookboek voor niks op je website hebt geplaatst. Het moet een enorme klus zijn geweest om het te maken. Ik heb het vluchtig doorgebladerd en zag al snel dat het vol bruikbare informatie staat. Vooral handig voor de beginnende koks onder ons. Ikzelf ben woonachtig in Thailand, waar nagenoeg niets op Indo gebied te koop is. We moeten het zelf onderzoeken en bereiden, wat echt niet makkelijk is. Dank U wel voor het boek.

Johannes Black



Reactie:

Hallo Johannes,

Bedankt voor je reactie!
Op de site staat een pagina met surrogaten maar mocht daar niet kunnen vinden wat je nodig hebt, laat het dan even weten, dan probeer ik uit te vinden wat je wel kunt gebruiken!!!

shelley 12-12-15 19:49:37

Heerlijk!

Dankjewel voor de lekkere recepten ik ga ze snel maken, ben er zo blij mee.

Groetjes,

Shelley




Reactie:

Wiel 26-11-15 12:11:37

Ik was naar een Indonesisch/Indisch (het verschil wil bij mij niet blijven hangen) op internet en kwam gelijk na de betaalde advertenties van Bol en Bruna jullie site tegen met een mooi uitgebreid Indisch Kookboek.
Dank jullie wel.




Reactie:

Indisch = oorspronkelijk uit Nederlands-IndiŽ

Indonesisch = uit IndonesiŽ

Lijkt het zelfde, maar zit een wereld van verschil tussen, ook in veel recepten.

Hans 31-10-15 11:10:35

"Hemels" kookboek




Reactie

Suus 26-10-15 20:34:09

Bedankt voor dit mooie overzichtelijke boek. Heb al het eea van mijn schoonmoeder geleerd maar dit is echt een zeer compleet geheel. Dat wordt smullen hier!!!!





Reactie





R doup 25-10-15 18:59:33

Lekkere recepten. Alleen jammer dat niet alles vers wordt gebruikt. Ik doe het wel.



Reactie:

Veel mensen zien er tegenop om alles vers te gebruiken, vandaar in veel recepten het gebruik van gedroogde varianten.

Op een van de pagina's wordt aangegeven wat de verhoudingen zijn tussen gedroogd en vers, daardoor is het voor iedereen mogelijk zijn of haar eigen keuze te maken.

Smaaktechnisch heeft vers uiteraard voor mij de voorkeur.

Ellis Zomers-de Poorter 12-10-15 10:02:33

Het zal heel veel werk geweest zijn om dit allemaal te digitaliseren, maar het resultaat is verbluffend.
Alles wat je wilt weten staat vermeld. Top!!!




Reactie:

P.W.. van Es 04-09-15 22:25:20

Geweldige site 'ga zeker recepten uitproberen want ben de kookkunst van mijn moeder en onze Kokkie in de tijd dat ik in IndonesiŽ woonde zeker niet vergeten en ga regelmatig naar een restaurant maar proef nog steeds een groot verschil in de bereiding.



Reactie:

Hartelijk bedankt voor de leuke reactie op onze site!!!

Altijd leuk om zo'n compliment te krijgen

1 2 3 4 5 > >>
Terug naar homepage