maandag, 3 januari 2005 om 2:23
Leuk kookboek,
maar wat mij verbaasd is dat ik steeds weer gerechten zie met kool, prei, wortelen enz.
Ik heb vrij lang gevaren, voor een groot deel ben ik in die landen geweest, maar als ik op de pasars kwam (mijn favoriete eetplek), dan zaten deze typisch Noord-Eurpese groenten niet in die gerechten, maar heel andere groenten.
Jammer van het 'vereuropeesen' van deze gerechten. Ze zijn niet te vreten als je het echte kent.
mvg
IJsbrand Vreugdenhil
ex-scheepswerktuigkundige Shell
--------------------------------------------------------------------------------
John & Maggie:
Wij betreuren deze reactie. Ikzelf heb 6 jaar in Jakarta gewoond, in eerste instantie als expat maar daarna tussen de locale bevolking in de kampung. Eén van de meest gebruikte groenten is wel degelijk wortel. Ook prei en kool worden regelmatig gebruikt in de gerechten, misschien dan wel niet in de vorm die voor een 'bezoeker' te herkennen is als zodanig maar het zit er allemaal wel degelijk in! Wij geven bij onze inleiding wel degelijk aan dat de gerechten (indien nodig) aangepast werden aan de in Europa verkrijgbare ingrediënten..