Gina 19-08-22 11:04:48

Advies kakariki

G


We hebben 2 mannetjes uit hetzelfde nest van 3 maanden gekocht. Gisteren hadden we ze pas 8 dagen. 1 is heel actief en aan het zingen en de ander al vanaf dag 1 niet. 
Gisterochtend weigerde de niet actieve om van een aardbei te eten en zat er echt heel depri erbij. Het voelde niet goed en ik ben gelijk naar een vogelarts gegaan. Ze hadden foto's gemaakt en bleek dat zijn krop verstopt zat en hij geopereerd moest worden. De arts zei dat het gewoon pech was en dat het niet iets is wat vaak voorkomt. Ze hebben hem geopereerd en bleek dat zijn kropwand een beschadiging had en daardoor erg ontstoken was en dat het al dagen aan de gang was. De operatie ging goed, maar helaas een uur erna heeft hij het niet overleefd omdat hij te zwak was.
De drukke vogel is nu aan het zoeken naar z'n broertje en is een beetje van slag. We willen dan ook graag snel een nieuwe vogel halen bij dezelfde meneer waar we ze vandaan hebben. 
Hij heeft nog 3 zusjes van hetzelfde nest van 3 maanden oud, maar hij heeft ook van het nest erna van dezelfde ouders 3 mannetjes die al weg mogen.
Mijn voorkeur gaat uit naar een mannetje, omdat ik geen eitjes wil. Het voelt niet goed als ik elke keer eitjes weg moet halen en ik ben ook bang dat een vrouwtje gefrustreerd raakt dat je elke keer eitjes weghaalt. 
De bedoeling is dat ze wel bij elkaar in de kooi gaan. En als we een jonger broertje halen die hij helemaal niet kent, ben ik bang dat ze elkaar straks niet accepteren en gaan vechten. De mannetjes kakariki die we nu hebben van 3 maanden is heel actief en zelfverzekerd. Hij heeft z'n broertje niet aangevallen of gebeten, maar hij duwde hem wel soms weg bij het eten of zocht hem elke keer op. Waardoor de rustigere (blijkbaar toen al ziek) elke keer wegliep of vloog. Ze zijn/waren nog niet tam, eten wel uit m'n hand. Zijn ook nog niet uit de kooi geweest, omdat ze een paar weken eerst moeten wennen aan hun kooi. Gisteren toen de ander beroerd was, ging de drukke wel bij hem kijken en met z'n snaveltje bij de ander. Alsof hij wist dat z'n broertje zich niet goed voelde en hij zich zorgen maakte. 
Ik denk zelf dat ik beter een jonger broertje kan halen, omdat ik denk dat ik anders elke keer eitjes moet weghalen. Kan ik dan beter een rustige man erbij halen of juist ook 1 die niet bang is en juist actief. 
Wat is jouw advies? Alvast bedankt!Truus 14-06-22 17:39:17

Ik heb een karakiki koppel nu is de pop nog eigenlijk te jong maar ze heeft voor het eerst een ei gelegd maar ze zit er niet op te broeden.
Moet ik dat ei weg halen of even. aan kijken wat er gaat gebeuren????

davy 19-07-20 07:46:57

hoi heb eens een vraagje,
heb deze week 2 x blauw popje aangeschaft bij iemand van dit jaar en 2 x lag het een dag later dood in mijn vouloir ! iemand een idee wat de reden kan zijn ..?

Wil v. Ravenzwaaij 30-08-19 19:34:29

Wij hebben kontakt met uw vader gehad toen u in Vietnam was voor zaken.
Onze moederkakariki is 2 maanden geleden overleden zij is denken wij 16/17 jaar geworden.
Wij hebben een aantal jaren geleden een gele kakariki bij jou gekocht voor haar die zit nu zo alleen en is heel lief en verdrietig af en toe . We hebben toen ook 2 rose bourkes parkieten gekocht bij jou en die hebben zich ook heel leuk ontwikkeld in onze vlucht met nog ca. 25 andere zebravinkjes.Het mannetje fluit bij schemering heel erg mooi en leuk en roept ons en het vrouwtje ook.Ik hoop dat je dit snel leest en een lief vrouwtje hebt voor onze gele Kakariki !! Ons tel nr. is in IJmuiden 0255 500282 Hans en Wil van Ravenzwaaij

Freekeys.space 11-05-19 00:15:52

https://freekeys.space/?????-idm - ????? idm

Gied v Zutven 03-08-17 16:31:47

Hallo
Ik heb maar een korte vraag
Is het erg als de man vaak in den blok gaar liggen in plaats van de pop ?
Moet ik daar iets aan doen ?
M. Vr. Gr Gied

schoenmaekers rob 01-02-17 04:27:12

sins oktober 2016 heb ik kakarika gekocht ,het was een koppel ,man geel en de pop bond-groenne
van af het beginne ,was het een koppel ,ze vliegen s'morgens en sávonds graag uit == tijd om het water verschonen , na een tijd begonnen de man ;de pop te beklimmen ,heb een broedhok in gehangen ,en ja -- in 2017 == 24.02.2017 de eerste eitje uit kwamen en in 31.01.2017 de eerste gepiep je hoort, en de 03.02.2017 de tweede ,wat uit kwam, ik had er drie wat uit kwam ; mijn eerste kakarika kooi hoek formaat 70 x 1.40 x 200 m hoor genoeg ruimte ,zeer aan te bevelen

KennethDap 23-01-17 10:11:08

êàê äåðìîòîëîã ëå÷èò ãðèáîê íîãòÿõ http://baojian365.xyz/index.php?viewpage=18127 êàê óáðàòü íà çóáàõ ÷åðíûå òî÷êè
g6687hjhk7

MelbaNus 13-01-17 02:16:12

free essay on how to deal with stress
essay with outlines on global warming
first grade homework activities


http://www.pub.occasionenor.com/adclick.php?bannerid=126&zoneid=54&source=&dest=http%3A//kvakinq.us

Bianca 10-12-16 16:10:49

Hallo

Sinds een week heb ik twee kakariki's in de volière bij valkparkieten en grasparkieten. Ik heb altijd een fles met voer ophangen maar sind de kakariki's er bij zijn is de fles binnen mum van tijd leeg. Volgens mij gooien ze alles eruit. Wat kan ik nu het beste doen?

Groetjes Bianca

Ps ik vind het wel super leuke vogels

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies