Peter Hormeijer 18-09-18 23:00:42

Beste Hans, Ik heb jou op 13 sept. een bericht gestuurd en ik vraag me af of deze is aangekomen ook omdat ik een vorige mail als onbestelbaar terug kreeg. Laat s.v.p. even weten of je mijn bericht hebt ontvangen.
Met vriendelijke groet,
Peter Hormeijer

Peter Hormeijer 12-09-18 10:09:19

Beste Hans Knijff,
Graag wil ik je een vraag stellen betreffende Grietje Adriaans Knijff (mogelijk uit Utrecht). Op welk E-mail adres kan ik dat doen i.v.m. bijlagen e.d.
Hoor graag van je, met vriendelijke groet,
Peter Hormeijer

Lian Gluckstern van Driel 30-05-17 15:49:23

Hello Hans,

Ben jij toevallig Hans Paul en verbonden aan de familie van Buuren. Laat maar horen als je een momentje hebt.

margot schreuder-wensinck 28-10-13 20:07:56

leuk, die duidelijke foto's van dorpsstraat 25 en 71. mijn oma was cornelia boot, zusje van teun en arie boot, de bakkers.
mijn moeder heeft in de oorlog eens waargenomen als huisarts.
cornelia boot was gehuwd met a.c. van waveren.

viendelijke groet ,margot

Pieter Knijff 23-09-13 15:16:27

Hans.
Mijn vraag is inmiddels beantwoord bernardus Knijff sluit bij de Utrechtse tak via,Hesselus,Wilhelmus.Jan willems en Willems Jan Knijff. (bron :www.werelate).
Met vriendelijke groet

Pieter Knijff

Trinus Van Steenbergen. 14-07-13 10:04:22

Hi Hans, Received your beautiful card and it made me feel home sick. I remember most of the places as I used to live and even worked there on farms at Kattebroek. Also had a part job at the small grocery store owned than by Jan Soede. Every Saturday afternoon The large basket of grocery orders were loaded up on the heavy fiets and of I would go delivering the goods to customers. For this work I received a small wage when finished. I would proudly take it home where it was quickly taken away from me by cruel family relations. On Sundays it was of to the church this I hated as I would rather spend the time fishing. Than Sunday afternoon of to Sunday school. This was enjoyable but again bible lessons. My little sister and I went to a school called (School met de byble) Anyway so long ago now but the memories linger on in life. Cheers Trinus.

Paul Knijff 11-04-13 10:10:30

Beste Hans,
Mooi werk dat je hebt gedaan m.b.t. onze familienaam. Zelf ben ik afkomstig uit de Nijmeegse tak. Ik ben diverse naamgenoten tegen gekomen die ook wisten van die herkomst te zijn. Ik ben erg geïnteresseerd in de link met de Haarlemse schilder Wouter uit Haarlem en zijn zoons Leendert en Jacob die als beeldend kunstenaars in het gevolg van Stadhouder Willem III in Engeland terecht kwamen en daar als Leonard en Jacob Knyff hun sporen hebben nagelaten. Ik heb in Engeland een echte 'Leonard Knyff' gekocht. Veel van hun werk kun je zien als je via Google afbeeldingen zoekt op 'knyff'.

WILLEM KNIJFF 18-10-12 15:12:08

Beste Hans,
in het bisschoppeijk achief Witte vrouwensingel
te utrecht wordt de familie beschreven in een
proefschrift door dalmatius van Heel .
200 pag. johannes Knijff bisschop Groningen
hieruit blijkt dat de naam knijff aan een geslacht behoort. buitenstaanders konden deze
naam nimmer gebruiken!burgermeestergslacht
te utrecht,leerdam,antwerpen,schepenen in meerdere steden.ga er maar van uit dat de takken utrecht,gelderland, holland, vlaanderen
verre verwanten zijn. groet Willem Knijff.

lenie schmitz-van knijff 29-08-12 23:24:32

Hallo meneer Knijff, met verbazing zit ik allerlei berichten te lezen over mijn familienaam die Van Knijff is en uit Friesland stamt. In 1985/86 heb ik t.g.v. het 50-jarig huwelijksfeest van mijn ouders Cornelis van Knijff en Petronella Kool een boekje gemaakt met een beknopte stamboom van mijn vaders voorouders, met behulp van een Friese oom, die het uit het Fries heeft vertaald uit De Dokkumer Walden T.E. Teunissen, 1938.
In die tijd ben ik geweest in het Koninklijk Archief in Den Haag (mijn woonplaats), waar ik het familiewapen heb gezien in een van de oude adelijke boeken en in de Dom van Utrecht, waar men vertelde dat door de beeldenstorm er veel verloren is gegaan, maar zijn daar doorverwezen naar het Utrechts archief, waar ik een testament uit 1478 van kanunnik Andreas Knijff,geschreven in de oudnederlands taal van toen en waarvan voor mij een kopie is gemaakt. De wapenschilden bekeken in het NH-kerkje in Driesum en nog wat andere dingen.
Grappig is dat mijn zuster die bij Brussel woont nu een aannemer heeft die haar huis verbouwt met de naam De Knijff. Er komt in de stamboom ook een Belgische tak voor, maar deze man weet niet of wij verwante voorouders hebben.
Tot nu toe heb ik verder niets met mijn familiegeschiedenis gedaan, maar zal zeker nog eens naar uw gastenboek kijken.
Vriendelijke groet, Lenie Schmitz-van Knijff

Corrie Steenvoorden- van Steen 04-11-11 11:30:38

Hallo Hans,

Wat was het een verrassing dat jij even langskwam. Maar jammer dat je ook weer snel weg moest gaan. Maar Hans ik wil je nog even zeggen dat ik jou zo dankbaar ben voor wat jij voor mij en voor mijn broer in Australi├ź gedaan hebt. Het is voor ons werkelijk een Godsgeschenk.

Dat mijn broer en ik weer bij elkaar gekomen zijn is het grootste en mooiste cadeau in ons leven. We zijn heel ver weg van elkaar mag toch weer samen.

Hans: dankjewel!Jij hebt twee mensen heel gelukkig gemaakt!

Heel veel groeten en hopelijk tot spoedig ziens.

Corrie Steenvoorden-van Steenbergen

1 2 3 4
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies