Rob Nanninga 02-12-07 17:25:06

=========================================
DIT GASTENBOEK IS NIET MEER IN GEBRUIK.
NIEUWE REACTIES ZULLEN WORDEN VERWIJDERD.
=========================================

Dit gastenboek werd geopend op 10 juni 2007 en was bedoeld voor reacties op www.skepsis.nl/kwakzalvers.html

Voor actuele discussies verwijzen we je naar www.skepsis.nl/blog

Panter 18-10-07 22:06:11

Heren, heren...
Kom op, wat ik uit deze discussie opmaak is een naar elkaar toe geschreeuw en het maken van gehakt van elkaar. Dhr. Fischer komt met feiten, van Jetze of J. Visser nog niet gezien. Ik heb lang niet alles gelezen (discussie loopt al enige maanden) maar merk wel dat er niet goed naar elkaar wordt geluisterd. Dat is in beginsel het startpunt van elke discussie (chat).
En dan zit er ook nog ene Derek tussendoor, die heeft het over allerlei andere zaken (nu rijk worden).
Concluderend: uit deze berichtensequentie kan ik niet opmaken dat er controle is over wat er wordt gepost. En we praten toch over serieuze zaken dacht ik.
Wellicht kom ik hier nog op terug.

fischer 28-09-07 11:57:34

Nee, heren Fischer speelt op de feiten. Jullie kennisniveau schiet tekort en jullie weigeren de feiten te accepteren. Ik kom toch met tal van bronnen. Ga toch eens naar het gigantische aantal studies op www.ngoo.nl kijken. Kijk eens naar de studies die laten zien dat oxaliplatin bij uitgezaaide darmkanker het leven niet verlengt!! De grens tussen kwaliteit en onzin loopt dwars door de reguliere en complementaire geneeskunde heen en niet ertussen! Artsen die gefundeerde complementaire geneeswijzen afraden, zouden net zo snel als complementaire die dit soms doen uit hun ambt gezet moeten worden.

Jetze 25-09-07 19:06:59

@J.Visser,

Jetze is mijn (inderdaad Friese) voornaam (en geen Cees,Fischer).
Sorry dat ik het sarcasme van uw posting pas na uw uitleg heb begrepen.
Fischer is inderdaad erg goed in het op de man spelen. Veel geschreeuw en weinig wol, de beste stuurlui staan aan wal, het heeft niets om hakken, als de boer niet kan zwemmen dan ligt dat aan het water etc., om maar eens gebruik te maken van de spreekwoorden der Nederlandse taal.

In een woord samengevat: geroeptoeter. ;-)

J. Visser 25-09-07 11:29:16

@Jetze:
Ik weet inderdaad niet wie u bent en wat u doet. Ik weet wel dat een vriend van mij uit Leeuwarden 'Jetze' als roepnaam heeft.
Mijn opmerking was dan ook alleen om mijn ongeloof te uiten over de bizarre opmerkingen (ad hominem 'argumenten') van Fischer over uw opgegeven naam, niet om enige beroemdheid uwerzijds te insinueren. ;-)

Fischer 24-09-07 13:46:30

Nee, meneer Jetze of is het Renckens? Negeren van referenties die uw ongelijk bewijzen is niet integer en plaatst u buiten de wetenschappelijke orde. Al gekeken naar de ruim 1300 gerandomiseerde studies bij www.ngoo.nl ?; nee natuurlijk niet want daar geloofd u niet in!

jetze 21-09-07 19:37:02

"Jetze zal nu geen referentie verlangen, want het komt toch uit de hoek die hij bij voorbaat niet moet."

Retorisch geroeptoeter Fischer.

U bent vrij uw eigen vereniging of stichting op te richten waarin u uw geraaskal kwijt kunt.

Fischer 19-09-07 21:22:59

Een goed voorbeeld van complementaire kwakzalverij is nog steeds proberen via iriscopie het aanwezig zijn van galstenen vast te stellen ; gerandomiseerd onderzoek heeft eerder aangetoond dat dit niet kan ; expliciet doorgaan met deze praktijk is derhalve kwakzalverij ; Jetze zal nu geen referentie verlangen, want het komt toch uit de hoek die hij bij voorbaat niet moet.

Fischer 19-09-07 17:22:51

Beste Jetze, ik lees iets en dan pas oordeel ik zakelijk.
Het niet willen lezen van bronnen en afwijkend gebruik van onze taal wijst op een syndroom waarvan de naam met een a begint ; wilt u svp nu een keer raden?. Nu een voorbeeld van reguliere kwakzalverij : het afwijzen van Semmelweiss is een klassiek voorbeeld. Dan nu wat anders een meta-analyse van 18 gerandomiseerde studies toont aan dat vitamine-D-suppletie het leven verlengt : PMID 17846391 ; nog een : een meta-analyse van 29 gerandomiseerde studies laat zien dat vitamine D plus calcium de kans op botbreuken verlaagt ; PMID 17720017
Gember en vitamine B6 verminderen beide misselijkheid tijdens de zwangerschap ; gember is het best ; PMID 17621727 ; wat is niet goed aan deze studies?

jetze 17-09-07 18:08:21

Fischer,

"Ik stel voor dat ik elke week een voorbeeld ga geven van kwakzalverij ; afwisselend complementair en regulier. Goed Fischer is back."

"Ik kom steeds met gerandomiseerd onderzoek als het gaat om feiten ten gunste van de complementaire geneeskunde en om feiten ten ongunste van de reguliere geneeskunde. Uiteraard heb je ook slechte complementaire en veel zeer goede reguliere geneeskunde. Ook citeer ik steeds uit peer-reviewed tijdschriften."

Ik stel voor:

U, Fischer begint een vereniging of een stichting en belooft trouw uw eigen woorden waar te maken.
Ik zeg u toe mijzelf aan te melden als donateur.

Suggestie voor de naam van uw vereniging of stichting voor het door u uit te geven blad:

De Roeptoeter.

Leer zelf eens lezen Fischer........

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies