E Penninkx 11-06-07 08:28:20

Verbijsterende uitspraak...

Mijn donatie van €100 is overgemaakt, hopelijk kan de strijd tegen dit soort kwakzalvers daarmee worden voortgezet.

Nanne 11-06-07 08:28:05

wat een ongelofelijk verhaal. Vooral ook als ik het gedeelte aan de rechterkant lees. Outrageous claims over vliegende monniken en spontaan verschijnende objecten wat zonder enige vorm van bewijs al 'waar' wordt geclaimd. Het is toch vreselijk!

R. van Dijk 11-06-07 08:21:11

Wat een dramatische uitspraak, wat een treurige misslag van de Nederlandse rechtspraak.
Onvoorstelbaar dat de letterlijke interpretatie van Van Dale's definitie van kwakzalver hier van beslissende invloed was en niet het ontbreken van deugdelijk bewijs voor de waanzinnige beweringen van Sickesz.

Succes met jullie strijd, ik heb mijn bijdrage overgemaakt.

Peter Hoogerbrugge 11-06-07 08:14:14

Ik ben verbijsterd door de uitspraak van het hof. De rechters oordeelden alleen op basis van de tweede betekenis van het woord kwakzalver en negeerden de eerste betekenis (niet-effectieve geneeskunde uitoefenen) van het begrip. Dit is kortzichtig en dom. Juist onder rechters zou je een flink altijd skeptische denkers mogen verwachten. De praktijk laat zien dat deze verwachting kennelijk onjuist is.
Ik heb James Randi geinformeerd over deze uitspraak en hij heeft dit nieuws deze week wereldkundig gemaakt in zijn aflevering van Swift (www. randi.org).

Jeroen Terpstra 11-06-07 07:54:28

Het is treurig dat het gerechtshof kennelijk met twee maten meet. Mw Sickesz mag de meest baarlijke onzin beweren zonder met één steekhoudend argument te hoeven komen. Terwijl de VtdK klaarblijkelijk moet 'aantonen' dat een behandeling zonder nut is. Dit doet bijna vermoeden dat er geen academisch geschoolden zitting hebben in de betreffende rechtskamer. Met de door het gerechtshof vereiste bewijslast van de kant van mw Sickesz, namelijk anecdotische bewijsvoering, zou het wellicht opportuun zijn voor de VtdK om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen van mensen die de behandelingen van Sickesz c.s. nutteloos vinden. Het lijkt er op dat dát de rechtskamer afdoende zal overtuigen...zucht...
Ik heb alvast maar wat geld overgemaakt...

Dr. J. Terpstra,
Psychiater

Atty van Delden 11-06-07 01:25:57

Wát een vreeslijke uitkomst van de uitspraak van het gerechtshof! Wij zullen een financiële bijdrage leveren, want de VdtK mag natuurlijk niet ophouden met kritiek leveren op onzinnige "genees"kunst.
Groeten Atty van Delden

Jan Willem Nienhuys 11-06-07 00:08:36

Welkom bij gastenboek over kwakzalverij in het algemeen en de zaak-Sickesz in het bijzonder.

Ik hoop dat de discussianten zich parlementair uitdrukken.

Zelf ben ik ook verontwaardigd over het arrest van het hof. Een beetje eigenbelang is het ook, want wat nu gebeurt met de VtdK kan morgen met Skepsis gebeuren. Ik herinner me nog al te goed hoe James Randi en CSICOP op enorme kosten werden gejaagd door Uri Geller; toen puntje bij paaltje kwam betaalde Geller naar ik meen de sancties niet die de rechtbank hem had opgelegd. Hij was zogenaamd armlastig, en had door een truc gezorgd dat al zijn bezittingen op naam van iemand anders stonden.

Uiteindelijk pakte het goed uit, want een rijke weldoener gaf Randi een miljoen om een eigen winkeltje te beginnen.

<< < 26 27 28 29 30
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies