fischer 28-07-07 23:33:00

Oxaliplatin wordt o.a. gebruikt bij uitgezaaide darmkanker ; het is zwaarder dan xeloda of avastin. Voor o.a. beide laatste is een levensverlengend effect aangetoond. Oxaliplatin zit met name sinds een tot twee jaar veelal in de eerstelijnsbehandeling bij dergelijke patienten. De bijwerkingen zijn ook in die tijd duidelijker geworden! Ook zijn er inmiddels 2 gerandomiseerde studies die aantonen dat het dan het leven niet eens verlengt en behoudens de bijwerkingen ca. 30.000 euro per jaar kost. Zie PMID 15570076 en PMID 16500914. Het lijkt me dat het (automatisch) toepassen van oxaliplatin veelal voldoet/voldeed aan de criteria die de VtdK voor kwakzalverij heeft.

Rita 27-07-07 21:03:04

Een oncoloog over HRT, enz. :

http://www.viow.be/archief/actueel/pers/boekbespreking.htm

Harry 27-07-07 13:19:43

Wanneer komt die rectificatie nu eindelijk eens. Er is nu genoeg geld ingezameld en ze heeft nu lang genoeg moeten wachten op eerherstel.

Jensen 23-07-07 23:27:09

Ik zag vanavond het BNN progamma " Afkicken"
en ik moet zeggen dat ik heel erg geschrokken door het manier dat de staf van het progamma omgaat met de deelnemers. Ik ging het zelf een beetje uitzoeken en het blijkt dat de staf werkzaam zijn bij Casacade internationaal in Bilthoven. Ik werk zelf in een ziekenhuis en ik zie soms de schaade dat drugs kan veroorzaken in de levens van jonge mensen. Waarom heeft BNN gekozen voor Edy Eland van Cascade en niet iemand van een van de goede klinieken in Nederland? Het is mijn mening dat Edy Eland verdient het kwakzalver prijs van 2007!

Rita 21-07-07 17:59:47

Onafhankelijk onderzoek ?

http://www.aspartaam.nl/artikelen/invloed.html

( Deze link heeft niets met aspartaam te maken )

fischer 20-07-07 22:58:23

Gaarne geef ik een voorbeeld van een behandeling die aan de criteria van de VtdK voor kwakzalverij voldoet (zie Van der Smagt aldaar). Na 10 jaar als (neo)adjuvant bij de 1e-lijnsbehandeling van eierstokkanker te zijn toegepast, gedurende welke periode de bijwerkingen van taxol een stuk duidelijker waren geworden, werd eerst een gerandomiseerd onderzoek met taxol uitgevoerd bij tweeduizend patienten. Taxol had geen extra effect op de DFS of de OS. Zie PMID 12241653. Toch zit taxol nog steeds in het protocol voor de 1e-lijnsbehandeling ; taxol kost duizenden euro's per maand (ik dacht iets van 5500 euro) ; daarbij komen uiteraard extra kosten ; spelen de kortingen die bij inkoop worden gegeven wellicht een cruciale rol?
Komop Nienhuys en VtdK heb het hier eens over!!Taxol heeft ernstige bijwerkingen en wordt zelfs nadat het bleek niet te werken in genoemd stadium, nog steeds daarvoor gebruikt!!

Rita 20-07-07 16:44:44

Voor borstimplantaten geldt overigens hetzelfde als voor HRT;

Op de markt verschenen, zonder dat er enig onderzoek aan vooraf is gegaan.

Hoor het onthutsende verhaal:

http://www.implanttruth.jshood.com/experts.html

Tim 19-07-07 01:49:24

@Jan Willem Nienhuys
Gefundeerde kritiek wordt overigens niet als belediging ervaren, beschuldigende en spottende insinuaties echter wel. Daarbij verdedigen jullie nota bene willens en wetens een onbetrouwbaar meetinstrument (het dubbelblind placebo-vergelijkend onderzoek) om te “faken” dat anderen onbetrouwbaar zijn.
Als het weer buiten zonnig en kurkdroog is en mijn geijkte barometer geeft aan dat het buiten stortregent snap ik wél dat er iets mis is met mijn barometer. U gaat duidelijk op zoek naar een paraplu, want Uw geijkte barometer kan nooit de fout zijn in een conflict van data.
Een slechte kunstkritikus kan een goede kunstschilder compleet afmaken zonder zelf ook maar een veeg verf op papier te hoeven en kunnen zetten. Skepsis, VtdK en consorten vallen onder dezelfde categorie: zelf geen vaardigheden maar wel denken een diepzinnige mening te kunnen hebben op basis van wat oppervlakkige informatie. Het kan ook niet van jullie verwacht worden dat jullie over de duizend-en-een zaken waarover jullie schrijven een diepgaande studie verrichten alvorens een ongezouten mening te geven nietwaar?

Tim 19-07-07 01:36:06

@Jan Willem Nienhuys
“Ik twijfel er niet aan dat er vele alternatieve genezers zijn die volstrekt waardeloze en mogelijk zelfs schadelijke behandelingen toepassen.”
Daar twijfel ik ook geen moment aan, net zo min dat ik er aan twijfel dat er vele reguliere artsen zijn die zich aan hetzelfde schuldig maken. Binnen elke beroepsgroep zitten klungels en oplichters!
“Maar verreweg de meesten zijn begonnen met zichzelf te bedriegen.”
Kan ik niet over oordelen, in tegenstelling tot U ken ik ze niet allemaal persoonlijk en kan ik daar dan ook geen zinnige uitspraak over doen. Vind U het niet een beetje arrogant of zelfs dom om te denken dat iedereen die iets anders denkt of ervaart dan Uzelf “zichzelf bedriegt”? Lijkt dat niet ietwat te veel op religieuze dweperij in de zin van: “er is maar een waar geloof en alle andere zijn heidens en ketters”? Miljoenen therapeuten en genezen patiënten maken zichzelf wat wijs alleen U en Uw clubjes niet?! Lijkt een beetje op die mop van die spookrijder die denkt dat iedereen de verkeerde kant oprijdt behalve hijzelf.

fischer 16-07-07 23:09:15

Nou meneer Nienhuys, laat ik uw naam eens goed schrijven. Volgens mij moet u het stuk van professor Smits over quaternionen maar eens echt goed gaan lezen. Het is niet zo simpel als u het voorstelt.
Ik herhaal de vraag : is het nog steeds moedwillig geven van een middel waarvan eerder in gerandomiseerd onderzoek is vastgesteld dat het niet werkt nu kwakzalverij of niet?
Voorts constateer ik dat u niet ontkent dat zelfs aanwijzingen voor oplichting een rol speelde bij het opstellen van de beruchte lijst.Beide betekenissen van Van Dale speelden dus een rol bij het opmaken van deze lijst. De een exacte opleiding ontberende Piet Borst sloeg dus in de NRC de plank royaal mis. Ik verheug me overigens nu al op uw nieuwe beweringen aangaande HRT.
Voor Euler, Hamilton etc. neem ik mijn pet af. Voor u vooralsnog niet.

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies