Ton Keetlaer 05-07-19 19:33:35

Ik wil best wat achter laten, maar mijn verhaal schijnt een woord te bevatten dat is geblokkeerd. Maar welk?

Jeroen Woudenberg 30-10-18 11:47:31

Geachte heer Knijf,

We zijn samen met gemeente Montfoort en landgoed Linschoten bezig met een informatiepaneel. We zijn nog op zoek naar mooie foto's van het dorp Linschoten.

Ik heb op internet een foto (Linschoten anno 2004 met kerk vanaf brug) gevonden die van u blijkt te zijn. Mogen we die - met naamsvermelding - gebruiken op het infopaneel. Daarvoor hebben we wel een foto in hoge resolutie (>1,5 mb) nodig.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Woudenberg

 Eloy 30-06-18 13:36:31

When I originally commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I
get several emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service?
Thanks a lot!

sjoerd van geuns 27-02-17 21:32:14

l.s. Met grote belangstelling heb ik de site gelezen over de klokken van Linschoten. Graag kom ik in contact met de schrijvers, mogelijk heb ik aanvullende gegevens.
vr.gr. Sjoerd van Geuns


Reactie:
Mijn e-mail staat op de hoofdpagina van mijn site.

Cassissia 29-02-16 16:13:24

U zegt dat het ontstaan van Linschoten onduidelijk is, maar het is ontstaan doordat meerdere heerlijkheden samengevoegd zijn. Aangezien het land in bezit was van Johan Strick (hij mocht het kopen in 1628 van het Kapittel van Oudmunster te Utrecht), daardoor werd hij uiteindelijk benoemd als burgemeester en omdat de bisschop van Utrecht, Godfreind van Rhenen, opdracht gaf om het land na de drooglegging akker klaar te maken werd het land vruchtbaar waardoor de heerlijkheden zich uitbreidde. Of heb ik dit totaal fout?
Verder vind ik het wel echt super gaaf dat er een site is over Linschoten!

Jelle Pauw 09-08-15 15:03:47

hoi hans, In het rijtje van Leerkrachten op de prins clausschool, miste ik meester Arie Fleerkate en meester leo wenting alleen weet ik de achternaam niet meer zeker. verder mooie duidelijke site van linschoten.ga zo door. Groetjes Jelle Pauw zoon van Bertus en Thea)

Kees Kooij 26-05-15 19:53:25

Als vrijwilliger bij het Utrechts Archief bezig met de trouwboeken van het gerecht Linschoten en Mastwijk wijst dit verhaal heel goed de weg in de bestuurlijke chaos van de Republiek

Arie Baas 20-10-14 22:22:29

Dag Hans,
Linschoten in de schijnwerpers. Prima zo.
Ik was op zoek naar gegevens met betrekking tot de verkoop van Liefhoven. Als jongste kleinzoon van Jan en Marigje Cromwijk heb ik een groot deel van mijn jeugd op Liefhoven doorgebracht. Best wel triest als je ziet hoe de boel er nu bij staat. Hoewel...., de foto's op zich zijn natuurlijk wel de moeite waard en het is nu eenmaal zo: "Opgaan, Blinken en Verzinken".
Van de naoorlogse tijd van het -toen nog- 'blinkende' Liefhoven heb ik ruimschoots genoten. In mijn 'Cromwijk archief' heb ik nog wel het een en ander aan oude foto's en via overlevering ook nog wel een stukje geschiedenis. Op een 'dorpsgezicht' -achter de vroegere smederij van Folmer- zag ik de achterzijde van Liefhoven met het in ca 1920 afgebroken en voor mij tot dusver nog onbekende "Hannese huisie". Huisje van Johannes Cromwijk.
T.z.t. zal ik een en ander wel opzoeken en naar je toe sturen.

Teuny van Wijngaarden 17-08-14 16:21:36

Dag Hans
Ik ben een nicht van Annemiek van Wijngaarden en woon mijn hele leven (76 jaar) in Harmelen. Mijn leukste jeugdherinneringen liggen in Linschoten waar mijn oom Piet woonde. Daar gingen we ieder jaar logeren. Zij woonden aan het weggetje richting Oudewater. Aan alle kanten van het huis waren er boomgaarden en de oprijlaan was aan weerszijden gevuld met prachtige dalia's. Als Annemiek het over haar geboortegrond heeft dat zegt ze Liefhoven. Nu ben ik een grote fan van het groene hart en ik wil graag een foto op linnen laten afdrukken van die omgeving. Het bewuste huis staat er nog maar het is volgens mij een bouwval en er staan geen bomen meer om heen. Er woont een oude vrijgezelle man. Is er een foto van dat huis of directe omgeving? Complimenten voor die heel leuke site. Ik ben zelf lid de Projectgroep Harmelen van de SHHV. En ik ga proberen of we jouw site als voorbeeld voor Harmelen kunnen gebruiken.
Vriendelijke groeten,
Teuny van Wijngaarden.

 Rob Klooster 11-06-14 13:29:57

Goedemiddag,

Een leuke site!
Ik zag dat de informatie over de Rabobank verouderd is. Kunt u die verwijderen of aanpassen? De actuele informatie is te vinden op onze site www.rabobank.nl/utrechtsewaarden
Uiteraard kunt u ook even contact met mij opnemen.

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Nieuwe website laten maken?