maria klooster 16-07-10 20:14:42

hallo ik ben helemaal van slag om dat ik van de week een voor mijn oog punt raar beesje boven mijn lavendel wild en zeer snel zag vladderen zo iets had ik nog nooit gezien ,ik heb nog niet zo lang een p,c, dus ik google en toen kwam ik , op deze pagina uit , in een woord prachtig ,en ik zag dat het een kolibrie vlinder was , ik doe zo veel mogelijk alles uit de tuin en de vrije natuur op foto vast leggen en op de p,c zetten, erg fijn om het zo terug te kunnen vinden bedankt voor dit!!


Reactie:
Hallo Maria,

Dat is inderdaad een Kolibrievlinder. Een heel aparte verschijning. Jouw vlinder heeft er mogelijk een lange reis opzitten. En is waarschijnlijk meegekomen met de storm van afgelopen woensdag.

Tijdens mijn vakantie in Oostenrijk ben ik er verschillende tegen gekomen. Enkele foto's daarvan heb ik op de vlinder pagina geplaatst.

De Latijnse naam slaat op de lange tong van de vlinder. Op een van de nieuwe foto's is deze goed te zien tegen de lichtblauwe achtergrond.

tessa 08-07-10 17:37:38

hallo,
leuke site, nu weet ik dat ik vanmorgen in Vaassen
een levendbarende hagedis heb gezien...
tessa


Reactie:
Hallo Tessa,

Dat is een mooie waarneming. Op en rond de Veluwe zitten veel soorten reptielen. Leuk dat je via mijn site kon kijken welke soort het was.

kees boele 04-03-10 19:11:07

Een prachtige site waarvoor ik op 30 maart tijdens een presentatie voor IVN Vries graag reclame maak
Kees Boele, NH-secretaris KNNV Groningen


Reactie:
Hartelijk bedankt!

Nel 28-12-09 15:47:56Hoi, hier de vlinder die een paar jaar geleden bij mij voor de deur zat. Wel een onduidelijk foto maar hoop dat je weet wat voor een vlinder het is.
Groet Nel
-mooie site overigens-


Reactie:
Hallo Nel,

Het is een nachtvlinder uit de familie van de Pijlstaarten. Dit is de Lindepijlstaart Mimas tiliae. Ze komt vrij algemeen voor al moet je aardig wat geluk hebben om er een te zien. Meestal zitten ze overdag ergens verstopt en niet open en bloot aan een conifeer. De spanwijdte is maximaal 8 centimeter.

Voor meer info volg de link hieronder:

Vlindernet: Lindepijlstaart

lieze 09-09-09 16:18:37

heey,
ik ben lieze en moet tegen volgende week een spreekbeurt voorbrengen over amfibieën. ik ben op deze site gekomen door google, en heb nu mijn halve spreekbeurt al !
ik wens jullie nog veel succes!
groetekes lieze


Reactie:
Hallo Lieze,

Fijn dat mijn site je zo geholpen heeft. Veel succes met je spreekbeurt.

anoniem 09-09-09 16:09:39

ik ben heel erg onder de indruk van die prachtiggetrokken fotos!
nog veel succes
groetjes


Reactie:
Dank je wel.

Margareth 03-09-09 10:25:22

Gefeliciteerd wat een prachtige foto's, ik ben erg onder de indruk van de waanzinnige vlinders opname's. Mijn complimenten.


Reactie:
Hallo Margareth,

Dank je wel hoor!

Gerko 09-08-09 22:10:48

Allereest mijn complimenten voor de site. Heel mooi een overzichtelijk. Maar ik heb een vraag weet jij misschien welke vlinder dit is?


Reactie:
Hallo Gerko,

Bedankt voor je compliment. Ik wil je graag verder helpen maar zonder beschrijving of foto wordt dat lastig. Hier in het gastenboek kun je geen foto toevoegen. Deze moet elders online staan waarna je wel een verwijzing ernaar kan maken zodat hij hier verschijnt. Is dit niet mogelijk dan kun je me een foto mailen.

macro@deds.nl

Jacqueline 25-07-09 15:56:32

Hallo Marco, wat een prachtige site schitterende foto's ik heb zelf ook al wat vlinder gefotograveerd maar met een gewone digitale camera maar ik wil een spiegel reflex camera kopen om vooral zulke mooie foto's te maken als jou heb je advies.
Gr, Jacqueline


Reactie:
Hallo Jacqueline,

Fijn dat je geniet van mijn site. De foto's zijn trouwens niet met een spiegel reflex camera gemaakt maar met een "gewone" digitale camera. Momenteel gebruik ik de Canon A650is. Daarvoor had ik een Canon A640 en S50. De A650is heeft een kantelbaar scherm zodat je vanuit elke hoek een foto kan nemen. Zelf probeer ik altijd een beetje van onder naar boven te fotograferen zodat het lijkt alsof je net zo groot bent als de vlinder. Groot voordeel boven een spiegel reflex is dat je makkelijk vanaf het lcd display kan fotograferen. Tegenwoordig heb je op spiegel reflex camera's ook Live view maar dat werkt nog niet zo goed als bij een "gewone" camera. Je moet er altijd onder kruipen om door de lens te kijken niet altijd even makkelijk en het duurt vaak te lang. Ik heb maar twee seconden nodig voor een foto.

Een spiegel reflex heeft echter wel een aantal voordelen. Vaak kan je ook op wat minder zonnige dagen toch nog mooie foto's maken. En er zijn veel betere lenzen voor te krijgen maar dat kost flink wat geld. De scherpte diepte van een spiegel reflex camera is ook erg dun zodat alleen je onderwerp de vlinder er mooi op staat. Dit levert mooie foto's op maar persoonlijk vind ik het wel leuk als er wat achtergrond bij zit zodat je kan zien hoe de vlinder leeft. En bij een reflex is alles handmatig in te stellen. Dat doe ik bij de sluitertijd en diafragma van mijn camera ook maar scherpstellen bijvoorbeeld gaat automatisch dus ook wel eens mis.

Hopelijk heb je hier wat aan. Op mijn link pagina staan wat sites die reviews doen over camera's wel in het engels. Ik heb een sterke voorkeur voor Canon camera's weinig ruis, mooie kleuren en heel scherp.

Angela 22-07-09 13:30:33

Hallo
Ik heb een vraag, waarop ik het antwoord niet kon vinden op jullie vlinderpagina.
Ik woon in een straat met veel grote, oude lindebomen. Ieder jaar rond de periode dat deze bomen in bloei staan (en dan zijn ze echt heel groot), tref ik bruine vlinders aan in mijn slaapkamer (met name 's avonds). Mijn slaapkamerraam, wat altijd op een kier staat, is aan de straatkant, onder een grote bloeiende boom. Nu ben ik benieuwd om welke vlinder het hier gaat. Allicht kunnen jullie mij helpen?? De vlinder lijkt weinig tekening op zijn vleugels te hebben, zowel de 'mooie' kant als de onderkant zijn bruin.
Ik vang de vlinders overigens keer op keer voorzichtig in een bakje, om ze vervolgens buiten weer vrij te laten.
Alvast bedankt!
Groet
Angela


Reactie:
Hallo Angela,

Je stelt een moeilijke vraag zonder een plaatje. Bloeiende Lindebomen trekken heel veel soorten vlinders aan zowel dag- als nachtvlinders. Jouw vlinder is waarschijnlijk een nachtvlinder. Alle informatie is welkom zoals:
Hoe groot is de vlinder?
Waar in Nederland heb je hem gezien?
Wat is de vorm van zijn vleugels?
etc.

Je kan eens kijken op vlindernet daar staan foto's van heel veel dag- en nachtvlinders. Kies eerst de vlinder die er het meest op lijkt daarna kan je kijken of de jouwe er tussen staat.

Vlindernet Soorten

Succes mocht je hem vinden plaats dan even een berichtje ik ben benieuwd wat het is!

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies