Macroshopper 20-07-09 01:30:50

Geweldige site,hééél leerrijk.Ben zelf enkele jaren met fotografie bezig en heb gekozen voor macro's.
Voor een eigen site is het nog even wachten,ben je toch benieuwd naar m'n plaatjes kijk dan maar eens op
http://thysmarc.fotopic.net/
Groetjes,
Marc.


Reactie:
Hallo Marc,

Bedankt voor het compliment maar je kan er zelf ook wat van. Je hebt een imposante collectie foto's. Er zitten hele mooie tussen. Bij een volgende update voeg ik je link toe aan mijn site.

Jan 17-07-09 21:59:06

Beste Marco,
Kan je me helpen met deze vlinder ? Kan de juiste soortnaam er maar niet bij vinden.
Reactie:
Hallo Jan,

Het is een nachtvlinder de Klaverspanner Chiasmia clathrata. Nachtvlinders zijn te herkennen aan het ontbreken van de sprietknoppen aan het uiteinde van de antennes. Deze nachtvlinder is mooi beschreven op Vlindernet:

Vlindernet: Klaverspanner

De familie van de Spanners is heel groot soms is dat even lastig zoeken. Sommige nachtvlinders zie je ook overdag en een zoals deze lijkt veel op een dagvlinder.

ruud 15-07-09 00:07:53

hallo ik zag dat je mooie foto's van de colibri vlinders heb , vooral die nacht foto ,vindt je het goed dat ik deze gebruik voor een fotobewerking


Reactie:
Hallo Ruud,

Ik heb je een e-mailtje gestuurd.

noa 20-05-09 13:56:44

wat zijn makkelijk dieren amfibieën om uit de hand te tekennen
noa


Reactie:
Hallo Noa,

Als fotograaf heb ik er al vaak moeite mee dat mijn onderwerp zo bewegelijk is. Met tekenen lijkt me dit nog veel lastiger. Onder de amfibieën zijn denk ik de kikkers het makkelijkst vooral de bekende Groene Kikker langs de sloot. Deze blijft vaak goed op zijn plek zitten. Als je er een beetje bij kan komen dan is die met zijn tekening en kleur zeker een dankbaar onderwerp.

Roos 16-03-09 22:27:18

beste mensen,
ik heb vanavond tijdens het uitlaten van de hond 3 plat gereden of gewoon doden hagedisjes?salamandertjes?zien liggen op het fietspad. (aan beide kanten van het pad een sloot. Er lagen ook nog drie half levende die heb ik mee naar huis genomen in de hoop dat ik ze kan helpen?! even een nachtje iets warmer en misschien een paar dagen nog houden om bij te voeren?! Kan iemand me helpen?! ze eten vast fruitvliegjes die ik in de reptielen of dierenwinkel wel kan halen, maar hoe komt het dat er zo veel van die prachtige dieren half dood en dood op de weg liggen? Komt het misschien omdat het dan weer warm dan weer koud is?! of heb ik er stom aan gedaan ze te willen redden? enfin, wie wil me tips geven?

Alvast bedankt namens drie prachtige wezentjes, waarvan er overiges twee op elkaar lijken en de derde meer op een salamander, die was ook al wat plakkerig. ze zitten nu in een klein laagje water met wat kartonstukjes om zich tussen te verstoppen.


Reactie:
Hallo Roos,

Een te late reactie van mijn kant maar mischien dat ik toch nog wat informatie kan geven. Het zijn inderdaad Salamanders deze gaan zeer vroeg in het voorjaar als eerste weer terug naar hun geboorte vijver/sloot. Dit gebeurt meestal 's nachts en net als met kikkers en padden als er een weg is dan sneuvelen er nog al wat door auto's. Ook fietsers rijden ze plat want ze vallen totaal niet op. Afhankelijk van het weer kunnen ze heel traag zijn zeker als het koud is. Daarbij houden ze zich vaak voor dood als ze worden lastig gevallen.

Mocht je weer zoiets zien dan kun je ze beter laten zitten. Is het duidelijk naar welke kant van de weg ze wilden. Pak ze dan op en zet ze aan de overkant in het gras. De rest van de weg vinden ze zelf.

De meeste Nederlandse Salamanders zitten niet jaar rond in de sloot. Alleen voor de voortplanting gaan ze naar het water. Ze veranderen daarbij van vorm en kleur vooral het mannetje is prachtig. Later als de paartijd voorbij is leven ze weer op het land. Ze zijn dan minder "plakkerig" en de staart is ronder.

Mocht je ze nog hebben dan kan je ze op de vindplaats tijdens een niet te zonnige dag los laten. Gewoon tussen het gras de natuur regelt dan de rest.

maxim 13-08-08 20:03:37

hallo,

erg mooie fotos!

groetjes maxim
( www.macrofoto.be.tt )


Reactie:
Dank je wel.

Leuk dat je een Meikever voor de lens hebt gekregen. Zelf hoop ik die ook nog eens tegen te komen. Ik kon helaas geen berichtje terug plaatsen in je gastenboek. Als je op verzenden drukt krijg ik steeds onjuiste code

Lia 13-08-08 16:28:16

Hallo,
ik zou graag een foto willen plaatsen, met de vraag of jij weet welke vlinder (zwart/rood) en plant ik gefotografeerd heb. Maar ik zie naast de verzenden-knop geen vierkantje om op te klikken. Dus hoe krijg ik mijn foto aan je gestuurd?
Overigens heel fijn, dat je (helaas in het gastenboek) een link hebt naar de 3D-brillen.


Reactie:
Het blijkt dat de software van het gastenboek is aangepast. Gasten kunnen helaas geen foto meer uploaden. Als alternatief kan je de foto aan me mailen naar Macro@deds.nl Ik zal er dan voor zorgen dat hij in je bericht komt. Hopelijk met een antwoord over wat je gefotografeerd hebt!

De link naar de 3D-Brillen staat ook op de startpagina "home". Alleen stond hij onder de naam van de stichting die ze verkocht. Ik heb het aangepast om het duidelijker te maken en een extra link geplaatst.

Aan de hand van wat je over je foto vermeld doe ik even een gokje:

Een Sint-Jans vlinder dat is een dagactive nachtvlinder. Hier een plaatje van mezelf. Ook als ik hier goed gok dan ben ik nog steeds zeer benieuwd naar jouw foto dus stuur hem vooral op!

Lia 13-08-08 16:05:39

Wat een mooie site met veel informatie!


Reactie:
Hartelijk bedankt.

draakje 31-07-08 12:20:58

Leuk , ik zag een libell in me tuin rond cirkelen .
en was benieuwd naar meer .
deze website heeft mijn ogen geopend .
wat zijn er veel zoorten .
en wat een mooie beestjes .
bedankt voor de mooi plaatjes webmaster.

draakje


Reactie:
Dank je wel.

van der meer 09-06-08 17:16:35

hallo,
afgelopen weekend een lang weekend doorgebracht in winterswijk en daar al fietsend de bosbeekjuffer gespot,wij als leken wisten niet wat het was we dachten eerst aan een vlinder later een libelle.thuis achter de pc en even opzoeken dus.zodoende kwamen we ook op deze site uit waar prachtige foto's van de bosbeekjuffer staan. een tip voor de mensen die dit prachtige excemplaar zelf op de foto willen zetten we kwamen hem veelvuldig tegen langs de slinge nabij het landgoed bonnikin winterswijk.

<< < 2 3 4 5 6
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies