Leen Van Ishoven 03-11-22 15:52:10

Afgelopen weekend kon ik kennis maken met de mystieke wereld van Avalon en zijn symboliek onder leiding van Tatiana Gorenstein. Ik werd daardoor even ondergedompeld in een mij nog onbekend spiritueel mistig gebied met zijn al even mystieke figuren zoals Merlijn of Morgane en symbolische plaatsen zoals de bron of de steen met daarin het zwaard van King Arthur. Wat mij vooral vol verwondering faccineerdede waren de sacrale dansen die Tatiana hierop gechoreografeerd had. Prachtig in al zijn eenvoud , onroerend mooi soms op de al even mooie muziek. Ik zou hier mijn favoriete dans kunnen opnoemen maar elke dans die we deden had op zich wel een uitermate mooie positie of gebaar in zich. Tatiana zelf is een mooie vrouw in alle opzichten, een open geest en nieuwsgierig naar wat elk zieltje in de mens mag vertellen, oprecht en imens respectvol naar alles en iedereen.
Ik voelde mij echt thuis bij haar en heb naar mijn gevoel via haar dansen een initiatie gehad doorheen de wereld van Avalon. Prachtig, bedankt Tatiana.

maria-rita 31-10-22 09:33:07

Zo mooi, zo ontroerend, zo diepgaand.... eigenlijk vind ik moeilijk woorden om dit heerlijk en deugddoend weekend met Tatiana Gorenstein te beschrijven. Vervuld van dankbaarheid ben ik voor zoveel moois. Ik kijk al heel erg uit naar volgend jaar, want dan willen wij heel graag opnieuw dansen met jou.

Leen Van Ishoven 29-11-18 17:42:19

November 2018 , een beetje vroeger als anders , konden we weerom,een mooi lichtritueel dansen met onze dansgroep. Het licht van de nieuwe kaars ontsteken met de vlam van de oude kaars, met z'n allen ons eigen lichtje mogen ontbranden aan het nieuwe licht; het blijft een mooi ritueel telkens weer. Prachtige muziek die verstilt en de eenvoud van de danspassen , het vormt een geheel dat iedere keer weer mijn hart verwarmt en beroert. Maar een lichtritueel dansen alleen is natuurlijk niet voldoende . Zoals
Toon Hermans het zo mooi kan verwoorden in de prachtige bindtekst die je voor ons voorlas : er zijn steeds die mensen nodig die dat licht ook kunnen uitstralen , zij die op hun stoelen gaan staan om sterren op te hangen in de mist!
Dankbaar dat ik samen met jullie dit jaar weer een winterzonnewende mee kon vieren.
Leen

Ria Herrygers 29-11-18 14:16:52

Ik ben dankbaar Maria-Rita voor het bijwonen van het prachtige lichtritueel dat je met zoveeel Liefde hebt voorbereid. De prachtige muziek, de lichtkaarsjes, de danspassen, de bindteksten, het lichtgebed....wat een mooie verbondenheid tussen de aanwezigen binnen de cirkel, de stilte, het "samen-zijn". erna zo verwend met heerlijke gluhwein, taart, gevulde dadels..... van dankjewel!

Leen Van Ishoven 20-12-17 10:57:10

Ik wil een pluim geven voor de prachtige avond van het lichtritueel.
Temeer omdat in deze soms zo hectische periode rond de feestdagen ik een waar stiltemoment kon ervaren, een verbondenheid tussen de mensen binnen de cirkel maar met ook een warm hart naar een soms harde en cynische buitenwereld. Vooral de "Shoror" dans (als afsluiter) wekt steeds opnieuw die diepe ontroering in mij op en voedt het hart .
Zijn klanken vooral ook door de stem van de zangeres maken me op dat moment klein en stil en vervullen me met een enorme schoonheid.
Mooi toch dat we dit jaar nog eens een winterzonnewende konden vieren.

Bruno 12-12-17 20:07:08

Sacraal dansen heeft voor mij volgende kenmerken:

schoonheid in beweging - hartverwarmend - positieve energie - mannelijk en vrouwelijk - groepservaring - verdieping van je innerlijk - .....

Sacraal dansen is plezant!

Bruno

Esther 25-10-16 18:13:52

Lieve Maria-Rita en Mariëlle,

Hartelijk dank voor jullie lieve woorden en mooie intenties.. Het kaartje paste precies.. Ik had een mooi kaartje voor jullie gekocht, maar ben jullie adres kwijtgeraakt, vandaar deze beetje onpersoonlijke manier. Maar niet met minder intenties.... Ik wens jullie een wonderlijk mooie winter.. Warme groeten, Esther

lieve 11-10-15 22:25:08

Lieve Maria-Rita,
Ik ben bijzonder dankbaar voor de kans die je ons gaf om samen te kunnen dansen met de vrouwen in het asielcentrum van Kapellen. Ik vond het heel fijn. De warmte, de verbondenheid, de liefde waarmee wij door hen ontvangen werden en vooral hun dankbaarheid hebben mij erg ontroerd.... ik heb er gewoon geen woorden voor, het heeft mij heel diep geraakt. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ons samen-dansen, ons samen-zijn een rimpeleffect mag hebben voor de vrede in heel de wereld. Zij kijken er echt naar uit om een activiteit te kunnen doen en voor mij is dansen hiervoor het leukst en ook omwille van de kans die ik krijg om hun dansen te leren. Voor mij is samen dansen de meest zuivere vorm van "zijn, van "samen-zijn" met de anderen, het geeft mij een diepe vreugde. Diep van binnen maakt het heel veel los in mij en ja, vreugde en menselijke warmte kunnen delen, daar voor zijn cirkeldansen heel mooi. Ik voel hun genegenheid, hun dankbaarheid, hun liefde recht vanuit hun hart komen. Ik hoop oprecht dat wij regelmatig de gelegenheid krijgen om samen met deze lieve vrouwen te mogen dansen. Ik wens iedereen op deze wereld: vrede, vrijheid, licht, kracht, liefde, .... en zoveel meer goeds toe! Van harte dank, Lieve

marleen 11-10-15 12:38:14

Dansen met de vrouwen in het asielcentrum van Kapellen.

Een verrijkende ervaring die me vervult met ontroering en diepe dankbaarheid !
Ongelofelijk mooi was het te mogen ervaren hoe iedere vrouw op haar eigen unieke manier het geheel mee kleur heeft gegeven.
Hoe krachtig en universeel de taal van de muziek is, en van de dans. De taal van het hart die door iedereen gesproken en begrepen kan worden en onze zielen verbindt.
Ik heb genoten van begin tot einde.
van het afwachten wie er ging komen meedoen, van het toch wat spannende begin, toen er heel veel woorden waren, van het stilaan meer op elkaar afgestemd raken, van de openheid waarmee de vrouwen ons een stukje meenamen in hun wereld, van hun warme, spontane reacties, van de ontmoetingen doorheen de dans, van hun moed en levenskracht die in de dans zo mooi zichtbaar werden. Van het warme, hartelijke afscheid...om het met hun woorden te zeggen: "It was so nice to meet you"
Dank aan allen die erbij waren !
Mijn lieve mariposadansgenootjes en alle vrouwen van het centrum die kwamen meedansen.
En een heel speciale dankjewel aan jou Maria-Rita,voor dit prachtige initiatief. voor de enthousiaste, warme, open en respectvolle manier waarop je alles hebt begeleid. Zoals alleen jij dat kan !
Ik voel me intens dankbaar dat ik er bij mocht zijn.

Een danser 15-05-12 12:03:43

Onze dansvakantie in Avioth

Ik ga zeker nog lang nagenieten van onze dansvakantie, het was zo'n intense ervaring.
Ik ben moeilijke dingen tegengekomen maar ik heb vooral ook zoveel moois mogen ervaren.
Fijn dat alles er gewoon mocht zijn.
De verbondenheid tijdens de dans was zo ontroerend, dat heeft me echt heel erg geraakt.
Jullie zijn allemaal schatten, ik voelde me omringd door heel veel liefde en zachtheid.
Duizendmaal dank voor alles.

1 2 3 4
Zoeken
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies