Leen Van Ishoven 29-11-18 17:42:19

November 2018 , een beetje vroeger als anders , konden we weerom,een mooi lichtritueel dansen met onze dansgroep. Het licht van de nieuwe kaars ontsteken met de vlam van de oude kaars, met z'n allen ons eigen lichtje mogen ontbranden aan het nieuwe licht; het blijft een mooi ritueel telkens weer. Prachtige muziek die verstilt en de eenvoud van de danspassen , het vormt een geheel dat iedere keer weer mijn hart verwarmt en beroert. Maar een lichtritueel dansen alleen is natuurlijk niet voldoende . Zoals
Toon Hermans het zo mooi kan verwoorden in de prachtige bindtekst die je voor ons voorlas : er zijn steeds die mensen nodig die dat licht ook kunnen uitstralen , zij die op hun stoelen gaan staan om sterren op te hangen in de mist!
Dankbaar dat ik samen met jullie dit jaar weer een winterzonnewende mee kon vieren.
Leen

Ria Herrygers 29-11-18 14:16:52

Ik ben dankbaar Maria-Rita voor het bijwonen van het prachtige lichtritueel dat je met zoveeel Liefde hebt voorbereid. De prachtige muziek, de lichtkaarsjes, de danspassen, de bindteksten, het lichtgebed....wat een mooie verbondenheid tussen de aanwezigen binnen de cirkel, de stilte, het "samen-zijn". erna zo verwend met heerlijke gluhwein, taart, gevulde dadels..... van dankjewel!

Leen Van Ishoven 20-12-17 10:57:10

Ik wil een pluim geven voor de prachtige avond van het lichtritueel.
Temeer omdat in deze soms zo hectische periode rond de feestdagen ik een waar stiltemoment kon ervaren, een verbondenheid tussen de mensen binnen de cirkel maar met ook een warm hart naar een soms harde en cynische buitenwereld. Vooral de "Shoror" dans (als afsluiter) wekt steeds opnieuw die diepe ontroering in mij op en voedt het hart .
Zijn klanken vooral ook door de stem van de zangeres maken me op dat moment klein en stil en vervullen me met een enorme schoonheid.
Mooi toch dat we dit jaar nog eens een winterzonnewende konden vieren.

Bruno 12-12-17 20:07:08

Sacraal dansen heeft voor mij volgende kenmerken:

schoonheid in beweging - hartverwarmend - positieve energie - mannelijk en vrouwelijk - groepservaring - verdieping van je innerlijk - .....

Sacraal dansen is plezant!

Bruno

Esther 25-10-16 18:13:52

Lieve Maria-Rita en Mariëlle,

Hartelijk dank voor jullie lieve woorden en mooie intenties.. Het kaartje paste precies.. Ik had een mooi kaartje voor jullie gekocht, maar ben jullie adres kwijtgeraakt, vandaar deze beetje onpersoonlijke manier. Maar niet met minder intenties.... Ik wens jullie een wonderlijk mooie winter.. Warme groeten, Esther

lieve 11-10-15 22:25:08

Lieve Maria-Rita,
Ik ben bijzonder dankbaar voor de kans die je ons gaf om samen te kunnen dansen met de vrouwen in het asielcentrum van Kapellen. Ik vond het heel fijn. De warmte, de verbondenheid, de liefde waarmee wij door hen ontvangen werden en vooral hun dankbaarheid hebben mij erg ontroerd.... ik heb er gewoon geen woorden voor, het heeft mij heel diep geraakt. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ons samen-dansen, ons samen-zijn een rimpeleffect mag hebben voor de vrede in heel de wereld. Zij kijken er echt naar uit om een activiteit te kunnen doen en voor mij is dansen hiervoor het leukst en ook omwille van de kans die ik krijg om hun dansen te leren. Voor mij is samen dansen de meest zuivere vorm van "zijn, van "samen-zijn" met de anderen, het geeft mij een diepe vreugde. Diep van binnen maakt het heel veel los in mij en ja, vreugde en menselijke warmte kunnen delen, daar voor zijn cirkeldansen heel mooi. Ik voel hun genegenheid, hun dankbaarheid, hun liefde recht vanuit hun hart komen. Ik hoop oprecht dat wij regelmatig de gelegenheid krijgen om samen met deze lieve vrouwen te mogen dansen. Ik wens iedereen op deze wereld: vrede, vrijheid, licht, kracht, liefde, .... en zoveel meer goeds toe! Van harte dank, Lieve

marleen 11-10-15 12:38:14

Dansen met de vrouwen in het asielcentrum van Kapellen.

Een verrijkende ervaring die me vervult met ontroering en diepe dankbaarheid !
Ongelofelijk mooi was het te mogen ervaren hoe iedere vrouw op haar eigen unieke manier het geheel mee kleur heeft gegeven.
Hoe krachtig en universeel de taal van de muziek is, en van de dans. De taal van het hart die door iedereen gesproken en begrepen kan worden en onze zielen verbindt.
Ik heb genoten van begin tot einde.
van het afwachten wie er ging komen meedoen, van het toch wat spannende begin, toen er heel veel woorden waren, van het stilaan meer op elkaar afgestemd raken, van de openheid waarmee de vrouwen ons een stukje meenamen in hun wereld, van hun warme, spontane reacties, van de ontmoetingen doorheen de dans, van hun moed en levenskracht die in de dans zo mooi zichtbaar werden. Van het warme, hartelijke afscheid...om het met hun woorden te zeggen: "It was so nice to meet you"
Dank aan allen die erbij waren !
Mijn lieve mariposadansgenootjes en alle vrouwen van het centrum die kwamen meedansen.
En een heel speciale dankjewel aan jou Maria-Rita,voor dit prachtige initiatief. voor de enthousiaste, warme, open en respectvolle manier waarop je alles hebt begeleid. Zoals alleen jij dat kan !
Ik voel me intens dankbaar dat ik er bij mocht zijn.

Een danser 15-05-12 12:03:43

Onze dansvakantie in Avioth

Ik ga zeker nog lang nagenieten van onze dansvakantie, het was zo'n intense ervaring.
Ik ben moeilijke dingen tegengekomen maar ik heb vooral ook zoveel moois mogen ervaren.
Fijn dat alles er gewoon mocht zijn.
De verbondenheid tijdens de dans was zo ontroerend, dat heeft me echt heel erg geraakt.
Jullie zijn allemaal schatten, ik voelde me omringd door heel veel liefde en zachtheid.
Duizendmaal dank voor alles.

Veerle 24-03-12 17:00:05

Viering Lente-equinox 18 maart 2012

Het was een fijne dag.

Graag wil ik alle dansers bedanken . Jullie zijn een fijne en open groep, die me grenzen heeft doen verleggen.

Van de dansen hebben er enkele me zeer geraakt : ‘Garuda’ waarbij ik iets zo voelde zwellen dat ik diep moest uitademen, omdat het zoveel werd, en ‘Sirdes’ een ander gezongen licht dansje waarbij ik mezelf voelde geven aan de kring en al die andere die ook zullen nawerken.....

Ik heb ook enorm genoten van jou maria-rita, hoe jij de dansen uitlegt en accenten legt waarom het juist uitvoeren van bepaalde bewegingen zo belangrijk is, en hoe je met de groep omgaat om de verbondenheid aan te wakkeren, en het zelfwaardegevoel... Ik laat me graag door jou leiden....en tegelijkertijd ervaar ik het als een soort collega-schap.

Bedankt voor deze fijne belevingen.

Frie 20-03-12 10:48:57

Viering Lente-equinox 18 maart 2012

Kunnen we dansen en de lente vieren als het land in rouw is, als we dat verdriet ook in ons voelen ?
Bij sacrale dans kan dat.
Er is de muziek die stil maakt en verzacht.
Zeker met de hemelse harpklanken van Veerle die ons begeleidt.
Er is de dansbeweging die ons verbindt met de andere dansers, jij en ik, samen, één beweging...
Ik voel dat deze verbondenheid veel verder reikt dan deze kring.
Dansen kan zijn als de lente , zo uitbundig bloesemend.
Dansen kan ook troostend zijn, als een kleine sterretje dat je vergezelt in de donkerste nacht.
Dank je Maria-Rita, Veerle en de danser(s)(essen).
frie

1 2 3 4
Zoeken
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies