Nelly Prinsmel 25-03-08 09:18:46

Lente equinox.
We dansten op de geboorte van de eerste zaadjes die kiemen, de eerste botten die openbarsten, op de natuur die ontwaakt en zich klaarmaakt om straks uitbundig te « zijn ». Maar nu nog even niet…
Op deze nog winterse dag ervaarden wij de blijde verwachting, net vóór de explosie van licht en warmte. Het was een stille vreugde met een vleugje ingetogenheid, want het was ook Pasen. Via de dans - vooral het kruis – konden we de échte paasboodschap uitbeelden, een boodschap over het (pijnlijk) barsten en openbreken van een eikel, waarin de jonge krachtige kiem aanwezig is, die alles in zich heeft om een prachtige boom te worden.
Dit kon alleen maar door jouw liefdevolle inzet en overgave, Maria Rita. Dank je wel voor dit geschenk !
Nelly

dora spitaels 24-03-08 18:48:07

die hele dag ,het samenzijn ,hetgroepsgebeuren dat geeft me inspiratie en energie,zo kan ik er weer terug tegenaan .Soms danste ik als vanzelf soms sloegen mijn voeten in dde knoop,als vanzelf .
Ik heb vooral genoten van de vriendschapsdans .
Je enthoesiasme en humor werken zeer positief .
bedankt Mariarita ,dikke knuffel dora

Sabine Van Eupen 15-01-08 07:51:15

Winterzonnewende 22 december 2007.
k voel mij opgeladen, naar lichaam en naar geest. Ik voel de energie stromen, in mij en buiten mij. Ik heb de energie voelen stromen, in mij en buiten mij en de andere dansers. Dit is een deugddoend proces. Deugddoend omdat er een naar binnen en naar buiten keren is, een in en uit.Opladen om door te geven. Voldoende energie op doen om nadien opnieuw te kunnen geven.
Hetgeen me er ook in aangesproken heeft, is dat ik me niet moet forceren, dat ik er gewoonweg mag zijn, zoals ik ben, mét mijn fouten en als ik kompleet de mist inga. De humor waarmee hiernaar gekeken wordt ontkracht de spanning die in mij hierdoor ontstaat, en helpt me met een kwinkslag ermee door te gaan. Dit is helend.
Hetgeen me ook goed doet, is het evenwicht tussen mannen en vrouwen. Mij te mogen en te kunnen openen voor mannelijke energie. Dit te kunnen laten gebeuren, zonder de gebruikelijke refleks in mij om me af te schermen en me naar voorzichtigheid aan te manen, in respect voor mezelf en hen, was deugddoend en helend.
Hetgeen me goed afging, is de keuze van de dansen en de muziek. Ook dat we de dansen van het rituëel eerst wat ingeoefend hebben. De afwisseling tussen dans en tekst heeft me de kans gegeven een beetje bewuster stil te staan bij deze periode van het jaar en het gebeuren van de zon in ons heelal.
Ik heb ook deugd gehad aan de uitnodiging/uitleg bij sommige passen in sommige dansen om deze passen op ons eigen leven te leggen en te voelen wat dat in ons doet. Helend. Herkenbaarheid mag ontstaan, verbinding in mij en buiten mij, om van hieruit weer met kleine stapjes vooruit te gaan op weg naar voltooiing van ons menszijn.
Zonder ons allemaal, deelnemers, was de dag niet geworden wat ze geworden is.
Hetgeen me ook goed bevallen is, is de samenwerking van iedereen in het opnemen van de zorg voor en na het gebeuren. Het maakte dat deze zorg niet op de schouders van enkelen rustte. Het was ook een éénvoudige en vullende, maar lekkere maaltijd, ons zomaar aangeboden door 'Huize Mariposa'. Bedankt nogmaals.
Het rituëel was een mooie afsluiter. Samen met de natuur, waar toen stilaan de avondschemering zijn intrede deed, ben ik ook blij stil geworden.... Deugddoend.

Zo Maria-Rita,
Bedankt nogmaals om ons de kans te geven op deze manier ook uitdrukking te geven aan het leven in ons. Zeer hartelijke groet,
Sabine

Nelly Prinsmel 28-12-07 20:44:26


Winterzonnewende
Zaterdag 22 december was een onvergetelijke dag waarin we rustig en ingetogen ons lieten dragen op de klanken van de dansmuziek. Geen uitbundigheid maar inkeer, zowel buiten, waar het al vroeg begon te schemeren, als in ons hart. Eén dag uit de eindejaarsperiode zonder die uiterlijke heisa van geschenkjes en feestgedreun, maar een dag van thuiskomen bij onszelf en bij elkaar.
Dank je wel Maria Rita voor die sfeer, waarin je tot in de kleinste details aan alles hebt gedacht. Vooral de lekkere maaltijd en ons kaarsje als herinnering blijven mij bij.

Nelly

wilfried de wolf 24-12-07 00:54:36

zaterdag 22/12/2007
Het was toch wel een vermoeiende dag waarbij weer zoveel nieuwe dansen aangeleerd werden - en meestal op een voor mij vlugge manier - waardoor mijn centrale computer soms dreigde te crashen. Gelukkig kwam er af en toe tijd om te drinken, en te eten ( wel lekker- al zaten er paprika's, in denk ik, waar ik allergisch aan ben en dat heb ik geweten )De zaal was heel mooi. En de deelnemers waren stuk voor stuk heel mooie mensen. En de leiding door Maria-rita was heel eigen-aardig, op het eigenzinnige af, maar dat maakte het mij ook gemakkelijker te proberen mezelf te zijn!!
Hartelijk dank!
En ik kom zeker nog eens dansen op zondag!!!!
Groeten uit Belgie
Wilfried

Katy Croes 23-12-07 20:19:36

liefste Maria Rita en mededansgenoten,
Ik vond de dansdag op zaterdag heel warm en voelde me verbonden met elk van jullie. Het blijft voor mij erg moeilijk om dit te uiten. Ookal heb ik me die ganse dag geconfronteerd gevoeld toch voel ik dat het sacrale dansen één is met mij, een juiste ingangspoort...
Dit maal voelde de kern in het midden zo dichtbij, zo bekend en zo pijnlijk. Toch bedank ik iedereen die er was, jou ook Maria Rita voor de prachtige dag. Hopelijk mogen er nog zo'n komen...
Dikke zoenen aan jullie allen ... x Katy xx

1 2 3 4
Zoeken
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies