Hannie 10-07-14 17:38:47

Jammer dat de route uitsluitend over verharde paden voert. Heel geschikt als fiets- of rolstoelroute, maar niet als wandelroute. Ik heb het van Windesheim tot Spakenburg volgehouden, maar nu gooi ik definitief de handdoek in de ring.

Piet la Roi 27-01-14 20:05:45

Maak ik toch een tikfout ter hoogte van het voetpad (dagtocht 14/15) het moet zijn:Na het passeren van de hoogspanningsleidingen ben ik LA een voetpad in gelopen.Want RA kan ook niet (spoorlijn).

Piet la Roi 27-01-14 20:00:47

Dagtocht 14 (Raalte - Herxen) en Dagtocht 15 (Herxen - Zwolle) heb ik gecombineerd. De afstand kwam bij mij op circa 29 km. Mooie tocht met diversiteit in landschappen! Kaart 57, p. 179: in regel 7 staat "na ongeveer 300 m een vorksplitsing" en dit is eerder 800 dan 300 m. Ik heb echter op de Fabrieksweg, waar links de bossages ophouden en het weiland begint, LA een wandelpad genomen naar de dijk. Dan over een houten brughetje en de dijk op. Bovenaan RA waar het wandelpad uiteindelijk uitkomt op het beschreven "de dijk op" in regel 8. Boven op de dijk heb ik een paar mooie foto's kunnen maken van De Waarden. Mooi stukje. Kaart 57, p. 179: de beschrijving op regel 11/12 en de route op de kaart klopt volgens mij niet meer. Bij de energiecentrale staan nu meer hekken om het terrein. Op het punt "Deze gaat LA..." Ben ik uiteindelijk RA gegaan. De weg maakt bocht naar links en loopt parallel aan het spoor. Na het passeren van de hoogspanningsleidingen ben ik RA een voetpad in gelopen. Over een bruggetje en L aanhouden richting de dijk lopen. Bij de dijk RA het fietspad omhoog gaan. Dit is dan het fietspad van regel 1 op p. 181. Omdat ik van Zwolle naar Elburg (zie hiervoor) de veerpont niet kon gebruiken en zo ook het Engelse Werk heb gemist, heb ik op deze wandeling aan de hand van de kaart 58/59 door het Engelse Werk gelopen. Via de Ruiterlaan en de Willemskade onder de weg door en via de Veerallee en Emmawijk naar de Peperbus.

Piet la Roi 26-01-14 19:31:42

Dagtocht 13, Hoge Hexel - Raalte. Kaart 50, p. 157: bij de Hellendoornseweg LA kan ook door het nemen van de fietsroute aan de overkant (even oversteken en LA dus) en daar staan ook wat bankjes. Kaart 51, p. 159: langs de Sanatoriumlaan loopt op circa 10m aan de linkerkant een wandelpad. Zoals op p. 146 verandert het landschap inderdaad. Het lopen door de bossen bij Hellendoorn is echter (ook) mooi. De wandeling naar Raalte heerlijk afgesloten in de stilte van de basiliek.

Piet la Roi 25-01-14 19:28:57

Dagtocht 12 Tubbergen - Hoge HexelHet overnachtingsadres B&B Bij de koeien aan de Almeloseweg in Tubbergen kan ik aanbevelen. Ligt ook nog op korte afstand van de wandelroute. Muv de Piksenweg mooi wandelen op weg naar Salland. Kaart 47, p.151: de Weitemansweg komt iets anders aan op de Geesterenseweg door de nieuwe rondweg. Het wijst zich eigenlijk wel. Over fietspad naar links het dorp ingaan. Om de lange wandeling langs de lintbebouwing te doorbreken en minder in het verkeer te lopen, ben ik bijna halverwege het Oosteinde RA de Veenschapweg ingegaan en kort daarna LA Bovenlandweg. Dan zie je de lintbebouwing van de achterkant. Aan het einde LA en dan op Oosteinde weer RA en beschreven route vervolgen. Kaart 48, p.153: direct na de kerk RA Weemestraat en dan LA op Koningsweg over fietspad geeft eenzelfde variatie als op Oosteinde. Bij rotonde rechtdoor (de bomenlaan volgen). Einde LA en dan RA Meester Kunstweg. Einde LA en dan RA Westeinde en beschreven route volgen. Kaart 49, p. 155: Piksenweg tussen Hoge Hexel en De Kolonie was relatief druk met autoverkeer en daardoor regelmatig in de berm gestapt.

Piet la Roi 24-01-14 19:32:18

Dagtocht 11, Oldenzaal - Tubbergen (2)
Kaart 44, p.139: "aangekomen" bij regel 5/6, bij het oversteken van voorangsweg staat een molen . Na het lezen van infobord heb ik mijn route aangepast. Voorrangsweg dus oversteken en RA over fietspad langs N-weg. Na circa 200 m LA op halfverharde weg naar Havezathe Herinckhave met een watermolen. Na watermolen direct LA en wandelpad volgen langs water R aanhouden, twee keer door klaphekje. Op de weg LA. Het wandelpad loopt om de Herinckhave. Dan volgens beschrijving p.139 verder vanaf regel 8. Ik ben echter de weg overgestoken met (gemarkeerd) wandelpad langs beek. (Bij oversteek van weg stond een bord Kroezeboom en ik dacht die dus tegen te komen. Dat was niet zo. Die is nog een klein stukje zuidelijker.) RD bij kruising met een weg. Eerst is het wandelpad Lvan de beek, later R. Einde weg RA en na circa 100m 2x kort achter elkaar LA de Haarweg. Die uitlopen naar Tubbergen, na bocht naar L is er R een bedrijventerrein. Aan het eind zat ik weer op beschreven route op p.141 vanaf 1e regel, "....., vervolgens R aanhouden". Voor het wandelen vond ik het een iets rustiger stukje.

Piet la Roi 24-01-14 19:30:39

Dagtocht 11, Oldenzaal - Tubbergen.
Beetje pech met mist en een grijze dag, maar het is mooi stukje Twente op deze wandeltocht.
Kaart 43, p.137: ik ben bij ps 66389/002 in Weerselo rechtdoor gelopen over de Gunnerstraat. Bij kruising in dorp en N343 is horeca Van Olffen: links ijssalon, rechts café-rest. Ik heb vandaag gekozen voor iets warms. Teruglopen naar de route kan weer over Gunnerstraat, dan RA Robertstraat en bij het hek dan RD (regel 5/6) op Overesweg.Bij Het Stift klopt de kaart niet geheel met beschrijving in regel 11-13.

Piet la Roi 24-01-14 18:37:23

Dagtocht 10, Hengelo - Oldenzaal
De wandeling krijgt een extra dimensie als je in Hengelo bent opgegroeid. Ik zag bij het passeren van het Hulsbeek dat daar ook een horeca gelegenheid is. Vanaf het Hulsbeek leiden de markeringen van het LAW Marskramerpad ook naar de Plechelmusbasiliek. De basiliek is niet open in de winterperiode. Vanaf april weer. Deze stad ademt duidelijk een sfeer van .... Carnaval!

Piet la Roi 21-01-14 16:58:13

Dagtocht 9, Stokkum-HengeloDe aangegeven b&b in het boekje bij Stokkum (www.hoestinkhof.nl) biedt een goed verblijf voor een wandelaar. Ook is daar een goede warme maaltijd te reserveren. Deze dagtocht loopt door mooie stukjes Twente. Op mijn 16e wandeldag begin ik zowaar te "herkauwen" op wat onderwerpen die meegingen in de rugzak.Op kaart 35, p. 107: na de oversteek van het Twentekanaal (3e regel), heb ik vrij snel de weg schuin RA genomen om niet langs de relatief drukke weg te hoeven wandelen. Ter hoogte van het bos is er daarna LA een bospad. Vervolgens ben ik RA op vorksplitsing gegaan. Het pad gaat dan tussen twee vijvers door. Op het einde van het pad LA en langs de boerderij met de tekst "Ripperda". Dan is het vrij snel weer RA de Weldammerlaan (4e regel van beschrijving). Een paar meters erbij, maar wel rustiger en mooier lopen.Op kaart 37, p.111 ben ik even naar de sluis gelopen waar net een schip invoer. Bij de sluis staat een bord met informatie over Twentekanaal en scheepvaart.

Piet la Roi 20-01-14 16:11:35

Dagtocht 8 Vorden - Stokkum. Prachtige wandeling. Bij open stuk in het bos van het Ampensche veld een tijdje op een boomstronk gezeten om in de stilte te luisteren naar de vogels. Die maakten zich minder zorgen dan de enkele hond op een boerenerf die me tegemoet kwam ;-)

1 2 3 4 5
Zoeken
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies