Piet la Roi 19-01-14 22:10:18

Dagtocht 7 Olburgen - VordenKaart 25, p.87: van mijn overnachtingsadres (M. Reulink, Prinsenmaatweg 10, prima adres) kreeg ik de tip om op de Rhaburgseweg na de molen LA te gaan een halfverharde weg naar de dijk en op de dijk RA fietspad nemen richting Bronkhorst. Inderdaad mooi wandelen. Ik ben voor het witte gemaal RA de dijk afgelopen richting de Bronkhorster windmolen (inmiddels op kaart 26, p. 89 aangekomen). De beschrijving is vanaf de eerste zin weer op te pakken (bruggetje over en LA graswandelpad langs water).Kaart 28, p 93: de St Willibrorduskerk is soms geopend. Moeite waard. Zie ook info op www.demooistekerk.nl

Piet la Roi 18-01-14 22:15:44

Dagtocht 6 Arnhem - OlburgenKaart 22, p. 81: regel 5, 6 en 7 zijn in de beschrijving juist weergegeven, maar de kaartaanduiding klopt op dit stuk van de route niet. De kaart suggereert een keer rechts en dan links op het deel van "Aan het einde LA, volgt het bospad...".Kaart 23, p.83: ik was voorbereid door de opmerkingen/ervaringen van anderen over de vorksplitsing op het paardenpad. Ik had voor de zekerheid een stafkaart mee, voor het geval ik mis zou lopen. Het paardenpad stelt het geduld op de proef. Er is een keer een 1e vorksplitsing, die precies lijkt op de beschrijving. Echter na ruim 50m is het een fietspad en geen asfaltweg. Ik ben toch doorgelopen op het paardenpad. Dat buigt naar rechts en loopt langs de bosrand (bos rechts, heideveld links) en komt op een 2e vorksplitsing, exact zoals beschreven en op de kaart aangegeven.Iemand had opgemerkt op de site dat het beeld van prinses Beatrix er niet meer stond. Bij mijn wandeling 18/1/14 stond het er (weer). Ik moest vervolgens even zoeken naar ps 21172. Daar kom je door het fietspad te nemen tussen het paviljoen en de parkeerplaats. Ik liep over de parkeerplaats (de verkeerde kant op).Opnieuw een mooie route zo over de Posbank en -na de oversteek van de IJssel- door de weilanden.

Piet la Roi 17-01-14 20:27:29

Dagtocht 5: Opheusden-Arnhem
Prachtige route over de dijk! In deze tijd van het jaar relatief rustig met overig (auto)verkeer.
Kaart 21, p73 derde regel: de metalen loopbrug naar beneden naar Roermondsplein heb ik niet ontdekt. Op een stad-plattegrond zag ik later deze loopbrug nog wel aangegeven. Deze is er niet meer. Het alternatief is niet echt moeilijk: het voetpad over de (Rijn)brug aflopen tot onderaan. Dan rechtsom in tegengestelde richting teruglopen naar de Rijn en de beschrijving vanaf "LA de Rijnkade op" vervolgen.Na de Walburgbasiliek staat "RA de Damstraat", het kan ook even verderop (RA) de Gasthuisstraat in. Dan kom je langs de Waalsekerk (Links) en rechtdoorlopend langs parkeerplaatsje kom je dan weer op de beschreven Velperbinnensingel.In een eerdere opmerking op de site was door iemand vermeld dat de Arbeidstraat er niet is. Die is er nog wel, echter het woordje "meteen" in de beschrijving suggereert dat het direct uit de tunnel LA is (voetpad oid). De Arbeidsstraat is na circa 70 m LA.Een kijkje in de Eusebiuskerk en Walburgisbasiliek en de rest van de binnenstad is een leuke onderbreking van het wandelen (in Arnhem had ik een rustdag ingepland).

Piet la Roi 17-01-14 20:26:07

Dagtocht 4: Amerongen-OpheusdenDe wandelroute volgt delen van het Trekvogelpad (law). Prachtige wandeling door de bossen en over de Grebbeberg. In de bossen is het soms mogelijk op een (naastgelegen) bospad te wandelen ipv op de asfaltweg. Op kaart goed te volgen.

Piet la Roi 14-01-14 19:01:03

Dagtocht 3, Culemborg-AmerongenKaart 10, p. 51: Wijk bij Duurstede, met het kasteel(ruïne), de molen en de rest van de oude binnenstad is inderdaad leuk om door te wandelen. Aan de Markt zit café rest. De Engel waar ik een prima lunch heb gehad. Markt is ook goed te vinden via de genoemde Veldpoortstraat.Kaart 11, p. 53: na circa 1,5 km op de Gooyerdijk is er een wandelpad links van de weg in de houtwal aan de andere kant van de sloot. Te bereiken via een kleine stuw. Dit pad loopt prettiger ivm het autoverkeer op de weg. In de flauwe bocht naar rechts, op het eindpunt van de kaart, de sloot weer oversteken naar de weg.Kaart 12, p. 55: als het water het toelaat, dan is het heel mooi wandelen door de Bovenpolder bij Amerongen. Wat een ruimte, rust en stilte (m.u.v. de opvliegende ganzen).

Piet la Roi 13-01-14 21:14:52

Dagtocht 2, kaart 5 en p. 41. De oude Lekbrug bij Vianen is niet meer toegankelijk (met hekken afgezet). Dus het beschreven fietspad blijven volgen over de nieuwe Jan Blankenbrug.Info: www.stichting-boogbrug-vianen.nl
Kaart 8 en p. 47. Bij het lopen door de uiterwaarden, Baarsemwaard, kan de route langs het water van de Lek worden vervolgd: onder de spoorbrug door en niet zo als op de kaart met een slinger aangeeft. Na de brug komt de veerpont, veerweg en jachthaven zoals de beschrijving aangeeft. Ik moest nog even doorlopen in Culemborg voor overnachting en heb die extra km's zo iets gecompenseerd.Het wandelen door de uiterwaarden (kaart 8) is bijzonder prachtig!!

Piet la Roi 11-01-14 20:46:33

Dagtocht 1, kaart 2, beschrijving p.29: het fietspad buigt niet meer scherp af zoals op kaart en beschreven. Je kunt direct na de brug met een trap naar beneden of schuin het talud aflopen en dan LA langs het kanaal zoals beschreven. Het fietspad is ook te vervolgen en dan voor de Leidsche Rijn het pad naar beneden nemen en dan vanaf 3e regel vervolgen.Bij de afrit van de A12 en kruising N228 is ook horecagelegenheid (circa 10 km na begin).
De wandeling door polder Broek tussen Montfoort en IJsselstein is prachtig, ook in januari. Een stiltegebied, mooi voor een paar km's bezinning......

Piet la Roi 10-01-14 22:47:51

Het laatste stuk van dagtocht 19 Putten - Eemnes (kaart 76): bij gebrek aan de veerpont heb ik de Eemdijk verder vervolgd tot de brug bij de N414. Over de brug RA en na de brug direct weer RA. Je loopt dan wat terug aan de andere kant langs het riviertje. Door Eembrugge de weg vervolgen (op kaart 77 rechtsboven), langs jachthaven en naar L bij gemaal Tydeman. Deze weg komt uit op Geerenweg (LA gaan) en vanaf dan is de beschrijving op pag 227 weer te volgen.

Dagtocht 20 van Eemnes naar Utrecht heb ik wat aangepast doordat ik in Baarn overnacht heb. Ik heb met buslijn 73 vanaf NS-station de draad opgepakt bij de Bachlaan (uitstappen) en ben naar Kasteel Groeneveld gelopen via de Amsterdamsestraatweg.
Het Willibrordpad loopt over de Wildenburglaan achter het kasteel langs. Op kaart 77 en ipv de beschrijving p 227 kun je onder de A1 door ook links aanhouden (ook eventueel handig omdat daar een LaPlace is voor eten/drinken) en de N-weg richting Amsterdamsestraatweg opgaan (fietspad). Bij de rotonde de Amsterdamsestraatweg volgen RD en kort daarop is R het kasteel zichtbaar. Dan RA, voor kasteel RA en kort daarna LA langs het kasteel en de gracht volgen tot de (tweede) brug. Daar LA. Dit is de brug uit de beschrijving van p.229 (4e regel).
Dagtocht 20 volgt een prachtige route door de bossen. Bij Utrecht is het even omschakelen, wandelen door de stad hoort er soms bij.

Piet la Roi 10-01-14 22:45:42

Opmerking mbt beschrijving 231/233e eerste 6 regels van p.233 horen bij kaart 79 en dus op p.231. Ik vond de beschrijving op p.231 al wat kort op het eind.Overigens bij Mauritshoeve RA de Maartendijkseweg op (p. 233) staat paddestoel 20097.

Piet la Roi 09-01-14 16:31:44

B&B Rose Garden is een zeer goed adres om te verblijven. Ligt ook direct aan de route. Het is de moeite waard om even de tijd te nemen om Elburg te bewonderen door de route van de kaart te volgen. Tussen Elburg en Harderwijk was de diverse horeca dicht en de enkele Rustpunten evenzo. Januari is wat dat betreft niet de meest geschikte tijd. Bij binnenkomst in Harderwijk (kaart 69) is het stuk met de grote gebouwen van de intensieve eendenbedrijven niet fraai. Maar de route daaraan voorafgaand langs het Veluwemeer is mooi.Ik ben in Harderwijk aan het einde van de Tweede Parallelweg rechtdoor gelopen. Een doodlopende weg langs een bedrijfshal, waarna ik verder kon op een fietspad door een woonwijk (nieuw?). Voor een trapveldje heb ik links aangehouden, doorgelopen over een fietspad en tussen de huizen door naar de Tweede Parallelweg (omdat je ergens de N302 onderdoor moet).Op het traject Harderwijk - Putten ziet De Schenkerij Effe Zitten aan de Telgterweg (zie binnenenbuitengoed.nl) er als een goed rustpunt uit. Ik had al een kop koffie genomen bij McDonalds Strand Horst en ben bij de Schenkerij toch effe doorgelopen.Op de dijk van de randmeren is het een mooi uitzicht, echter met tegenwind (zuid west) moet er wel flink doorgestapt worden. Nu in Baarn, waarna met de dagtocht 20 een wandeling door de bossen naar Utrecht. Niet mijn laatste dagtocht, aangezien ik in Zwolle ben begonnen.

1 2 3 4 5
Zoeken