Piet la Roi 06-01-14 18:31:25

Vandaag, maandag 6 januari, ben ik gestart met het Willibrordpad in Zwolle, vanaf de Peperbus. Ik loop het Willibrordpad op aaneengesloten dagen met overnachtingen langs de route en kom tzt weer in Zwolle uit.De route naar Hattem heb ik anders gelopen ivm de veer die niet in deze periode vaart. Niet door het Engelse Werk, maar vanaf de Katerdijk naar de brug over de IJssel en vervolgens over de Gelderse dijk. Hattem is een plaats om zeker even van de route af te wijken. Het zijn extra wandelmeters, maar de moeite waard (al is het maar de koffiepauze bij de bakker).In Oldebroek trof ik op het plein bij het gemeentehuis een groentekraam (lopend op Stationsweg LA de Asch van Wijkstraat in) en vanaf het plein naar de kerk (uit beschrijving) kom je langs de supermarkt Emte. Kan ook handig zijn. Op kaart 64 is de Oostelijke Rondweg niet volledig weergegeven. De Blauwseweg gaat over in het fietspad langs de Oostelijke Rondweg en buigt later naar links af. Dan is het weer de Blauwseweg die (volgens beschrijving) weer uitkomt op de Kamperdijk. Met het zicht op Elburg is verdwalen haast niet mogelijk, maar voor een volgende druk van het wandelboekje is dit iets om te actualiseren.

AnsThissen 29-11-13 23:16:53

Morgen 30-11-2013 lopen Anne Huijbers-Brussel en ik onze laatste etappe. Lage Vuursche - Utrecht. Op 26 oktober 2009 zijn we gestart. Henk Brussel een van de initiatiefnemers van dit pad en broer van Anna zwaaide ons toen uit. We kijken uit naar het eindpunt; we hebben het af! Er is ook weemoed; we nemen afscheid. Hoe nu verder? We hebben genoten van het land, de dieren, de mensen in de steeds wisselende jaargetijden. De teksten uit het boekje, het gesprek en de stiltes daarover maakte de beleving van dit pad extra waardevol. Met veel dank aan de samenstellers gaan we op morgen op weg.

Ben Lamoree 29-12-12 08:25:13

Retraitecentrum De Spil organiseert de pelgrimstocht Willibrord 2013: van Palmpasen 24 tot Goede Vrijdag 29 maart 2013, in de Stille Week voor Pasen. Vijf dagen pelgrimeren in Nederland. Wandelen, ontmoeten, bezinnen, vieren. Meer info: www.pelgrimstochten.org

Gerard McEk 24-06-12 13:07:23

Het zal bij een aantal van u opgekomen zijn dat het lopen van het Willibrordpad best wel het één en ander zal kosten en het nodige aan organiseren van onderkomens vergt. Wij deden het op de volgende manier:
Wij besloten om te overnachten op een camping. De camping die we uitkozen was de Hoge Kuil in Culemborg. Culemborg heeft een treinverbinding met o.a. Utrecht, ideaal voor de eerste drie etappes. Het pad loopt langs de camping.
Voor het eerste traject reisden we met de auto naar het station Culemborg, gingen met de trein naar Utrecht, liepen onze tocht van Utrecht naar IJsselstein, terug naar Utrecht met de sneltram, terug naar Culemborg met de trein. Het tweede traject ging soortgelijk: trein Culemborg- Utrecht, bus of sneltram naar IJsselstein en de wandeling van IJsselstein naar Culemborg. Zo ook het derde traject: we liepen vanaf de camping naar Amerongen en met bus en trein weer terug naar Culemborg (wel een extra wandeling van het station naar de camping).
Alles bij elkaar hebben we een prima gevoel overgehouden door het op deze manier te doen en zullen zeker de volgende trajecten op een soortgelijke manier proberen te organiseren.

johan bargeman 31-05-12 17:34:31

18-05-2012 Van Arnhem-Dieren
Ook weer een mooie route.Jammer,dat de Walburgbasiliek niet open was, evenals de St-Catharinakathedraal. Daar ga je toch voor!Ik kan me wel herkennen in wat sommige mensen als kritiek schrijven.Morgen van Dieren naar Wichmond (Vorden?).Lijkt me saai, maar kan zo maar weer meevallen.
Twee routeopmerkingen:
krt.21 onder aan:via tunnel meteen Rosendaalsestr. Arbeidsstr is er niet en werkt verwarrend.
krt.23 Ook ik ging bij de vorksplitsing (m.i. de eerste)linksaf en kwam dankzij de paddenstoel bij de Posbank.
Het is lang zoeken naar de koningin op de fiets.Zij is uit voorzorg weggehaald.

Ben Lamoree 02-05-12 22:13:25

Van Palmpasen 1 april tot Goede Vrijdag 6 april 2012 liepen wij met 23 pelgrims van Zwolle naar Utrecht. Onderweg verbleven we bij de kerken en kloosters langs de route en vierden met hen het ochtend- en avondgebed. De tocht was georganiseerd door Retraitecentrum De Spil ism natuurbeweging A Rocha. Voor een impressie, zie:
http://www.youtube.com/watch?v=m8USMMguGkM&feature=channel

B cremers 29-09-11 07:54:47

gewandeld van Heteren naar ARNhem,mooie route, vooral uitzichten vaaf Drielse dijk en meinerswijkwalliburgis kerk bezocht, EUSEBIUSKERK stond inde steigers. ik geniet vooral van de natuur en dorpskerken'ik wens iedereen die Willibrord pad loopt prettige wandeling.

B Cremers 27-08-11 11:29:48

jammer dat de route niet gemarkeerd is en veel keer overdrukke wegen. ik nader na 3x ARNHEM.

Annie van Neerven 12-08-11 21:56:20

Vandaag van Arnhem naar Steenderen gelopen, ca. 26 km. Mooi gevarieerd traject: Posbank, Veluwe, IJsselvallei. Het is even wennen zonder markeringen maar de routebeschrijving en kaart geven voldoende informatie.
Vóór in het boekje staat dat het Willibrordpad ook per fiets kan worden afgelegd, maar bij deze etappe is dat toch niet het geval. Er zijn enkele onverharde stukken met mul zand.

Brigitte Visser 07-08-11 16:22:02

Afgelopen week heb ik weer twee dagtochten gelopen: van Arnhem naar Dieren en vandaar naar Vorden. De tocht naar Dieren was fabelachtig mooi, wat is ons landje toch prachtig. Vlak voor het binnenlopen van Dieren zag ik een hele familie wilde zwijnen, compleet met jonkies in het bos. Prachtig om te asnschouwen! Deze dagtocht had ik wel veel moeite om de route goed te lopen. Ik ben verkeerd gegaan bij het 'paardenpad' waar je bij de vorksplitsing links moet aanhouden. Volgens mij heb ik dat gedaan, maar ik kwam niet uit bij de genoemde weg naar de Posbank. Gelukkig staat de Veluwe vol met paddenstoelen en richtingaanwijzers, dus ik ben er wel gekomen.
De route naar Vorden is weer heel anders, beetje veel verharde weg, maar toch ook een mooie route. Tip: je kunt de route iets minder 'verhard' maken door het pad langs de Baakse Beek te lopen in plaats van de wat saaie Broekweg, daarvoor neem je het wandelpad langs de beek naar rechts, ongeveer 500 meter voor de Broekweg.

1 2 3 4 5
Zoeken