Annie van Neerven 19-05-11 19:43:57

Vandaag ben ik begonnen met het Willibrordpad, en wel in Heteren. Het was een mooi traject naar Arnhem maar wel erg druk op de dijk.
Fraaie vergezichten over de Rijn. Als je even de uiterwaarden in loopt kun je ontsnappen aan de verkeersdrukte. Vlak aan de rivier was nu door het lage water heel veel ruimte om even te zitten. Dat gaf een heerlijke rust.
Het uiterwaardpark Meinerswijk bij Arnhem was in dit seizoen heel mooi. Lekker groen en veel leven. De observatiehut is een aanrader.
In Arnhem zelf was de Walburgisbasiliek helaas gesloten.

Brigitte Visser 07-08-10 14:16:41

Gisteren de laatste dagwandeling van de etappe naar Arnhem gewandeld, heerlijk wandelweer en weer een mooie route. De aankomst bij de Sint Walburgisbasiliek was ook fraai, de kerk was nog net even open, dus ik kon er nog even binnen kijken, een kaarsje aansteken en een kort dankgebedje uitspreken voor deze bijzonder mooie dag.
Ik merk gaandeweg dat de teksten in het boekje me niet zo heel veel laten mediteren, ik vind de teksten mooi, maar krijg er geen diepere gedachten en meditatiegevoelens bij. Ook het gevoel van 'dichter bij mezelf' te komen, ervaar ik niet echt.
Wat ik wel ervaar zijn af en toe van die geluksbommetjes, ik vind het steeds weer als een voorrecht om tijdens een wandeling ineens een buizerd naar grote hoogte te zien klimmen, of om ooievaars die statig door een uiterwaarde lopen te aanschouwen. En wat te denken van die sloot langs de kant van de weg, waar steeds een kikker met een grote boog het water inplonst omdat ik er aan kom wandelen.
Zo wandel ik door het prachtige gebied van het aartsbisdom Utrecht en voel me een gezegend mens. Het bewustzijn dat ik dit kan en mag beleven is een heerlijke, zeer waardevolle ervaring. En misschien is dat wel meditatie genoeg?

Brigitte Visser 03-08-10 19:30:24

Vandaag de etappe van Amerongen naar Opheusden gewandeld. Dit is tot nu toe de mooiste etappe. Ik wil ze allemaal in de beschreven volgorde lopen, dus dit is pas de 4e. Tot nu toe was het erg veel dijk en verharde weg, maar nu waren er veel stukken die door het bos gaan en als je dan boven aan de Grebbenberg loopt en uitkijkt over de prachtige Blauwe Kamer dan waan je je in een ver buitenland. Ik heb genoten.

Hans 29-07-10 22:23:25

Het was waarschijnlijk niet de bedoeling het zoveelste touristische pad te bedenken. Ik moet helaas constateren dat een aantal stukken langs wat saaie, rechte en drukke wegen lopen i.p.v. paden door de stille natuur. Het mediteren over de aangeboden teksten is op deze stukken gezien het voorgaande moeilijk. Ik hoop dat U voor deze wat negatieve reaktie openstaat.

Brigitte Visser 19-07-10 22:44:00

Vorige week heb ik dagtocht 2 gelopen, van IJsselstein naar Culemborg, een prachtige route langs de Lek. De routebeschrijving geeft aan dat je na het fort bij Everdingen een wandelpad door de uiterwaarden kunt kiezen, maar helaas was dat wandelpad afgesloten omdat een deel van het pad onder water stond. Misschien is het goed om in het routeboekje op te nemen dat dit het geval kan zijn. Van wandelaars die ik in Culemborg sprak heb ik begrepen dat dit nogal vaak voorkomt.
Je kunt de route eenvoudig vervolgen door op de dijk te blijven lopen, maar het is jammer dat dit mooie stuk natuur wel uitgebreid beschreven is in het boekje en dan toch niet toegankelijk is.
Morgen ga ik verder vanuit Culemborg, de route naar Amerongen lopen.

Ans Thissen 06-05-10 20:03:18

20100506 Derde wandeling. De oranje 5 mei vlaggetjes wapperden ons tegemoet.
Uit praktische overwegingen werd het de wandeling : Putten - Eemnes. We werden weggebracht door Peter, onze dank daarvoor! Zon en wind als bongenoot. Het was een dag van dijken en water, graslanden. Grutto’s, ooievaars, kievieten, zwaluwen, slobeenden, schapen, lammetjes, paarden en koeien en nog meer. We hadden het geluk; 3 zwanen in ‘formatie terwijl we koffie dronken .
We hadden ons meditatief gesprek over de ‘Bron’. Waar laten we ons door voeden? Het leven ons gegeven waar we ‘Ja’ tegen zeggen en daarin onze verantwoordelijkheid nemen. Het beeld van stromingen; passend in dit water gebied, ontstaat. We laten ons door stromingen aanraken, beroeren. In mensen, muziek, natuur, het Leven zelf. In de keuzes leren we onszelf en de ander kennen.
We eindigen na de autorit bij Doreen met wijn in de tuin en nog steeds de zon. We kunnen ons verhaal kwijt. Een mooi einde van een heerlijke dag!
Anna en Ans

Opmerking: p. 223. De Fokjesdijk is Fokjesweg.

Ans Thissen 05-04-10 22:02:01

20100405 Onze tweede wandeling op tweede Paasdag.
Uit praktische overwegingen i.v.m. het openbaar vervoer (IJsselstein- Culemborg) kozen we voor wandeling dagtocht 6; Arnhem (station)- Olburgen (voor ons station Driebergen)
Lekker met de trein en ook nog prachtig weer!
Voor Anna mijn vriendin en reisgenoot een wandeling met veel herkenbare plekken en dierbare herinneringen. Het gemis van haar geliefde en levenspartner dient zich daardoor aan.
Een kaarsje voor Job konden we niet opsteken in de Walburgisbasiliek maar wel in de Martinuskerk.
De woorden van meester Eckhart spraken mij zeer aan; altijd is er iets aanwezig van wat ik zoek; dan maakt mijn zoeken hoopvol.
Het ‘verkeerd’ lopen bij de Posbank bracht ons een mooi uitzicht op de prachtige natuur. Het bracht ons ook op een mooi inzicht; niet alleen de plek telt maar ook het doel.
Het werd een prachtige dag.

Tip! Koffie bij Dudok achter de Eusebiuskerk en in de tuin van het kasteel Rosendael.

Ans Thissen 26-10-09 15:25:07

De eerste wandeling! Utrecht- IJsselstein
Die zullen we niet gauw vergeten; de 'slechtste' dag in de herfstvakantie was afgelopen zaterdag 25-10-09. Regen en wind was ons deel. Op uitnodiging van mijn vriendin Anna maken we samen deze pelgrimstocht. We mijmeren: zoals het leven ons zon en regen en zo nu en dan tegenwind geeft zo 'ontvangen' wij ook deze tocht. De wandeling eindigt met een warm ontvangst door Henk, Gini en Tim; een hete douche en een verrukkelijke maaltijd; heel hartelijk bedankt!
Tip! het AC restaurant kaart 2, N228 ri Montfoort.

Marcel 18-09-09 21:01:40

Wat zeker aan een nieuwe druk zou moeten worden toegevoegd is het Mariakapelltje in Achthoven. Het staat nota bene langs de route, maar valt niet op omdat het aan de andere kant van de provinciale weg staat.

Marcel 23-08-09 10:57:28

Zaterdag de eerste etappe gelopen: de drukte van de stad uit en de stilte van het polderlandschap in. Mooie ervaring.
Op kaart 3 is het mogelijk om de Stuivenbergweg helemaal af te lopen tot aan de Hollandse IJssel. Je kan dan over het jaagpad langs het water naar IJsselstein lopen.
Bedankt voor dit niuwe pad.

1 2 3 4 5
Zoeken