lizzy 23-10-06 22:10:55

Hoi Hoi,

Mijn naam is lizzy en ik ben 19 jaar oud.
Ik woon al sinds mijn 6e al niet meer thuis. Altijd heb ik begeleiding gehad. Nooit heeft iemand mij gezegd wat er mij afgelopen woensdagochtend werd gezegd. MIjn begeleiding die mij het beste kent heeft mij verteld dat zij denkt dat ik borderline heb. Ik schrok hier nogal van, een hele hoop dingen herken ik wel in mijzelf maar of het echt zo is.
Ik kan heel moeilijk alleen zijn, ben echt koopveslaafd en ik heb vaan last van depressiviteit. Ook heb ik al een aantal keren mijzelf pijn gedaan om misschien wel afscheid te nemen van iedereen en zo nog veel meer dingen. Ik weet niet echt wat ik hiermee aan moet, ik denk er maar continu over na. Misschen kunnen jullie mij helpen??

Bedankt alvast!

-xxx- lizzy

monique 11-10-06 13:23:19

hoi hoi,

sinds kort heb ik een vriend en ik heb sterk het gevoel dat hij borderline heeft. Het viel me in het begin al op dat hij hard van stapel wilde lopen. Toen ik hem voor het eerst ontmoette begon hij al met: "ik hou van je", "Ik wil kinderen", "Ik wil bij je komen wonen".enzv.. Hij vraagt ook erg veel bevestiging en aandacht. En als hij dat van mij krijgt, dan houdt hij afstand. Ook kan hij heel erg emotioneel zijn. Ik had al vrij snel het vemoeden dat hij zich zelf te min vind en zich daardoor anders voor doet dan hij is. Dingen groter maken dan het is, zodat hij het beter uitkomt.
Hij drinkt erg veel door de weeks en als ik hem dan aan de telefoon heb, lijkt het wel totaal iemand anders. gisteren liep dat uit de hand.hij kreeg het idee dat ik kwaad op hem was en flipte helemaal door. hij veranderde daarbij steeds van stemming.dan was ik boos op hem, dan hij boos op mij, dan was hij boos op zich zelf.dan wilde hij bij mij blijven en dan wilde hij weer van mij af. Ik werd er zelfs een beetje bang van. Ik weet dat hij heel veel heeft meegemaakt in zijn jeugd. Mijn vriendinnen vinden dat ik er zo snel mogelijk van af moet, maar ik ik wil hem graag helpen. nu is mijn vraag: "kan het idd zijn dat hij borderline heeft? zo ja, "kan ik hem daarbij helpen?" Ik hoop hier en antwoord op te krijgen. want ik zit er momenteel even goed doorheen en weet niet wat ik hier nu verder mee moet. Groetjes monique


Reactie:
Hoi monique,

Herkenbaare stukken zitten er tussen vind ik.Ik kan niet zeggen of je vriend bl heeft of niet,wel herken ik er zo wel een paar dingen uit,maar of hij dan ook echt bl heeft kan en mag ik niet zeggen omdat ik geen deskundige/psycholoog ben.Als je zou willen weten of hij bl heeft zou hij zichzelf kunnen laten testen bij een psychiater.Bij de huisarts zou je een verwijzing kunnen vragen naar een psycholoog/psychiater. Dat zou een stap zijn om er achter te komen of hij het heeft of niet.Maar je vriend moet hier dan zelf achter staan.Als hij borderline zou hebben zou je hem kunnen steunen,maar ook zonder de naam borderline kun je hem steunen en helpen,maar let wel op je zelf.houd je eigen grenzen in de gaten en wees duidelijk naar hem.veel borderliners hebben behoefte aan duidelijkheid.hopelijk blijf je hem steunen,maar let je ook goed op je eigen!

mij 02-10-06 16:48:11

Wat ik me nou afvraag he....ik heb een borderline persoonlijkheids stoornis en ben tot over mijn oren verliefd op iemand die ook een borderliner is . Nu vraag ik me af, zou een relatie me 2 borderliners lukken of zou dit gigantisch misgaan??

groetjes!!!


Reactie:
Hoi mij,

Ikzelf zou zeggen: als het wederzijds is probeer het.Elke relatie (met of zonder borderline) kan ook mislukken,maar het kan ook goedgaan.hetzelfde zal met borderliners zo zijn,het zal lastig zijn en pittig,maar ik denk dat dat ook zo is als de 1 wel bl heeft en de andere niet. 2 bl-ers kunnen ook goed met elkaar gaan,want er zijn meerdere bl-ers die iets met elkaar hebben soms.Ik denk dat je het zou kunnen proberen als de andere ook verliefd is op je.Maar zekerheid kan ik natuurlijk jniet geven,maar dat is met elke relatie zo.

hanneke boonstra 30-09-06 23:44:02

hoi , ik wou even wat weten , ik ben als kind geestelijk helemaal mishandeld, door mijn ouders , en door mijn vader en zijn nieuwe vriendin, heb al vanaf ik jong was heel veel mee gemaakt, ik ben heel onzeker en heel bang om mensen (vrienden) te moeten verliezen , ik werk nu op een sosiale werkplaats waar ik helemaal mezelf kan zijn , als ik niet lekker in mijn vel zit vangen ze mij op , maar er hoefd maar wat te gebeuren of het is mis, ben vaak aan het huilen, en kan mijzelf dan niet meer onder ogen komen, het hoefd dan niet meer voor mij, en ben nu met mezelf aan het verwonden, ik moet mezelf straffen voor datgene wat er op dat moment gebeurd is, dat is niet meer leuk , ik heb al zoveel aan mijn hoofd , dat ik een keertje een colega hoorde dat ze bordeline had, ik vroeg aan haar wat dat was en ze had met het verteld , ik had zoiets van dat komt overeen met mij , ik op het internet gezocht, en echt 9 van de 10 dingen komen overeen met dat van mij. Ik ben toen naar de huisarts gegaan , en die heefd mij doorgestuurd naar de ggz, de een zei , dat ik wel bordeline heb en de ander weer niet , ik word er onrustig van , wat moet ik eraan doen , ben soms helemaal over mijn toeren, ben ook heel gaotich in mijn hoofd en ook thuis. willen je mij laten weten hoe jullie er over denken, ik wil graag zekerheid.

alvast bedankt hanneke


Reactie:
Hoi Hanneke,

Wij/ik kan niet zeggen of je borderline hebt of niet.hiervoor zou je zoals je al die stappen hebt genomen,een test kunnen doen bij een psychiatier of psycholoog.Die kan je testen op borderline en andere dingen.HUN zouden jou meer duidelijkheid kunnen geven.

groetjes team

bert 22-09-06 09:23:20

nog een klein berichtje van mijn wil zo graag kontakt met partners van deze mensen en vraag u vriendelijk geen berichtjes na boven staande hotmail te sturen heb er een speciale account voor gemaakt dat is sieber1959@hotmail.com en waarom heb ik dat gedaan, om wederom conflicten te voorkomen met mijn partner ze denkt heel snel dat ik er een andere liefde op na houdt en iets zal vinden wat haar weer doet denken dat haar vermoeden doet bevestigen, daar ze altijd al mijn post doet bekijken van bovenstaande mail adres,hopende dat er partners zijn die dit ook zeker kennen,
m.v.g bert


Reactie:
Hallo bert,
Dat waren 2 lange berichtjes
Als ik het goed begrijp heeft de psycholoog haar doorverwezen naar het GGZ/Riagg? Loop ze daar nu nogsteeds of heeft ze er niet gelopen nadat ze was doorverwezen? misschien heb je iets aan het forum waar ook omstanders te vinden zijn en natuurlijk ook borderliners zelf.Misschien kun je er tips krijgen of vinden of antwoorden vinden op vragen van je.

Blijf wel goed op jezelf letten en trek je eigen grenzen!want je moet er zelf niet onder door gaan hoor!want dan is het ook niet goed,dus pas goed op jezelf en trek optijd aan de bel als je het zelf niet trekt!

Groetjes en misschien tot ziens op het forum

bert 22-09-06 09:08:26

hallo allemaal heb met veel emoties het een en ander gelezen,en wat mijn opviel was eigenlijk allemaal berichtrjes van en of vermoedelijke b.l patienten ik wil u graag zeggen mijn partner is heel moeilijk en na veel heel veel zoeken mijne zijde op het net heb ik gemerkt alle symptonen wat geschreven staat komt overeen met mijn partner heb er eindelijk zo ver gekregen na 4 jaar hulp te gaan zoeken maar tot mijn grote verbazing als partner van een b.l danwel e.r.s mogen wij ons niet bemoeien met de desbetrefende gesprekken tot op heden heb mijn partner nog steeds niet erkend dat ze borderliner heb maar eindelijk na die jaren heb ik een afspraak gemaakt bij een psychiater wat ik al wist werd bevestigd ze heb alle symthonen ervan en na een half uur was ze er weer weg met het verzoek ga maar na de riagg ben al 4 jaar bezig ben een heel hoop kwijtgeraakt waaronder mijn kinderen maar weet ik houd echt van haar en hoewel mijn eigen ik ook beschadigd is door haar gedragingen waarvan ik dacht altijd de schuldige te zijn en ieder weet liefde maakt blind en dat ben ik nog steeds maar wil er zo graag helpen maar keer op keer ja zeg ik iets dan is het weer verkeerde boel ik wil dan graag weglopen maar weet ook doe ik dat zal ze dat zien als hij houdt niet meer van mijn hoelang moet dit nog doorgaan ik ben ook echt helemaal leeg en gesloopt

bique 16-09-06 16:06:54

hallo,
ik wil als eerst even een compliment geven voor de info op jullie site.
ik heb een vriend die borderline heeft en ik vind dit best moeilijk,want hoe ga je ermee om?ik ben van mezelf vrij nuchter en wil al snel denken;doe eens normaal!
maar zo werkt het niet.ik heb mezelf op deze site aangemeld om met mensen in contact te komen die hier ook mee te maken hebben en tips en ervaringen willen delen.
ik wil mijn vriend tot steun zijn, er voor hem zijn.
verder wil ik iedereen het allerbeste wensen!!!

harry 12-09-06 17:02:56

hee, ik heb een vriendin die op haar 18e getest word op borderline op advies van een psychiater.. Ik heb een lange tijd een relatie met haar gehad. Het ging perfect we konden goed met elkaar praten zo ook hebben we elkaar veel zelfvertrouwen gegeven en mocht ze zelfs stoppen bij de psychiater.
Maar een tijdje geleden is het plotseling uit gegaan. Maar wat moet ik nu doen? ik ben bang dat het straks weer slecht met haar gaat. Moet ik met haar in contact blijven? ik wil haar nog dolgraag terug want Ik ben nog steeds gek op haar maar aan de andere kant ook teleurgesteld. Help!?


Reactie:
Hoi Harry,

De angst dat het toch weer minder zal gaan met haar is begrijpelijk,maar of jij daarom enkel contact met haar moet blijven houden weet ik niet.Als jullie als vrienden uit elkaar zijn gegaan zou ik het zeker doen.(als zij dat ook wilt) misschien kun je er samen met haar over praten?wat jouw angst is en hoe zij erover denkt of wat zij wilt?

Groetjes team

S. 28-08-06 15:30:01

hallo,
ik bne een meisje van 15 en ik denk dat ik borderline heb , en ik ben egt bang voor de toekomst ... Ik zou graag zekerheid hebbe want het kan ni verder hoe het nu bezig is...Weet iemand een test ofso?


Reactie:
Hoi S,

Als je wilt weten of je borderline hebt zul je een test moeten doen bij een psycholoog of psychiater,als je dit wilt kun je via je huisarts een verwijzing vragen.

groetjes team

Leon 14-08-06 08:50:10

Hallo

Ik ben Leon en kom uit het zuiden des lands.
Ik heb een opnmame achter de rug van 3 maanden in een herstellingsoord waar ik werd opgenomen met een burn-out. tijdens de therapie kwam al snel naar voren dat ik symptomen had van borderline.
daar kon mij geen gepaste therapie aangeven. Ik ben nu sinds mei weer thuis maar vraag me af of ik geen medicatie kan gaan krijgen of een therapie....ik voel me een beetje in het diepe gegooid!!


Reactie:
Hoi Leon,

Wat raar dat ze je zo in het diepe gooien...heb je ook geen na-zorg of iets gehad?Als je zelf nog therapie zou willen hebben zou je via de huisarts een verwijsbrief kunnen vragen voor het ggz (of hoe het daar heet bij jullie) of zelf even bellen of langsgaan bij een ggz..maar het beste kan je denk ik naar je huisarts gaan en het daar voorleggen en vragen of hij je kan doorverwijzen mocht je dit graag willen.

Groetjes team

<< < 12 13 14 15 16 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer bezoekers op je website? - Webhosting € 1,95 per maand