Esthi 13-08-06 14:02:52

Hoi, op de PAAZ in het CWZ is ERS (nieuwe benaming voor borderline) vast gesteld, ben doorverwezen naar GGZ. Hoe lang mag een wachttijd maximaal duren? Wie kan er evt in bemiddelen om het sneller te laten verlopen? Wordt van het wachten op hulp. Ben al 6 maanden bezig om een behandeling te krijgen. Soms vraag ik me af wie nu de patiƫnt is, de hulpverlening of ik 12 !


Reactie:
Hoi Esthi,

Wachtlijsten zijn helaas erg lang in ons kikkerlandje.Sommige mensen wachten soms 1 jaar op een behandeling!erg he?! Wat je zou kunnen doen is het ggz bellen en vragen hoe het ervoor staat.Maar misschien kun je ook vragen of je tot de tijd dat je therapie begint of je iets van gesprekken kunt krijgen met een psychiater of psycholoog,dit KAN soms sneller gaan dan bijvoorbeeld dagbehandeling met de wachtlijsten.Kan me goed voorstellen dat je er gek van word,van het wachten...op de site lees ik het ook veel van andere borderliners dat ze zolang moeten wachten...houd vol en bel anders zelf even naar het ggz om de zoveeltijd,misschien dat ze dan wel wat tempo maken.

Theo Vriezen 13-08-06 01:01:20

Sinds kort heeft men mij in UMC St. Radboud vertelt dat ik Borderline heb
Ik had al zo'n vermoeden gezien de reacties van de familie.
Ik ken een aantal bordeliners en in vergelijking vallen de symptomen mij wel mee.
Ik ben 39 jaar.


Reactie:
Hoi theo,

iedere borderliner is weer anders dan de andere (gelukkig ) bij jou vallen de symptomen wel mee zoals je het zelf zegt,maar toch borderline,dat kan heel goed mogelijk zijn hoor.Borderline word soms ook nog weer uitgebreid in low,medium,en high.. misschien dat jij op low uitkomt met je borderline omdat je schrijft dat je symptomen best wel mee vallen vergeleken met andere borderliners die je kent.Wees maar blij dat het niet al te heftig is, want ook zelfs nu zal het af en toe al flink moeilijk zijn voor je.

Groetjes Team

Kiki 09-08-06 19:50:16

Hallo bedankt voor jullie reactie. Ik heb alleen nog twee vraagjes met welke andere factoren gaat het dan samen, omdat jullie zeggen het kan erfelijk zijn maar dat hangt van een aantal factoren af. En welke 9 symptomen zijn er.

Groetjes Kiki


Reactie:
Hallo kiki,
op de site kun je lezen wat de sypmtomen zijn(we hebben een gasten gedeelte waar gasten kunnen lezen,vooral informatief) over het erfelijkheids gebeuren... het kan al zeg maar in de gene zitten maar niet omhoog komen.. als er iets traumatisch gebeurt zou het wel omhoog kunnen komen,en dan komt de borderline dus zijn koppie laten zien.Maar borderline kan ook enkel ontstaan door traunatische gebeurtenissen of door een onstabiele gezins situatie of gezin waar geen liefde word gegeven etc etc.. vaak hangt het samen met stukje erfelijk en stukje trauma.Maar er is (zover ik weet) weinig over bekend of weinig info erover te vinden vind ik.Maar misschien dat je zelf nog wat vind via google ofzo

groetjes Team

abi 08-08-06 12:43:51

Mijnzoon is heel erg verliefd en is gaan samen wonen. Maar het meisje is een borderliner. Ik weet niets hiervan en heb nu pas wat erover gelezen. Kan dit goed blijven gaan?


Reactie:
Hoi abi,

een relatie met een borderliner of met iemand zonder persoonlijkheidsstoornis is in mijn ogen hetzelfde..oke,bij borderliners kan het er heftig aan toe gaan en kan de relatie ook overgaan,maar dat heb je ook in een relatie waar 2 mensen geen psychische problemen hebben..Alleen kan het met een borderliner soms pittig zijn.ligt er ook weer aan hoe "erg" haar borderline is en of ze het onder controlle heeft of niet.Ik zeg altijd zo: ook met een borderliner is er te leven..maar het blijft geven en nemen net zoals iedereen dat moet doen met een relatie.Het kan goed gaan dus,want er zijn ook veel borderliners die een gezin hebben.Maar misschien kun je er met je zoon over praten of met zijn vriendin?

Groetjes Team

kiki 28-07-06 12:48:36

Hallo.Mijn schoonmoeder heeft bordeline(althans dat zegt ze), nu is mijn vraag is borderline erfelijk. En hoe weet ik of iemand borderline heeft. Groetjes Kiki


Reactie:
Hallo kiki,

Borderline kan erfelijk zijn,maar meestal gaat dat gepaard samen met andere factoren. Om te weten of iemand borderline heeft ja of nee zal die persoon bij de psychiater een test moeten doen.Iemand die borderline heeft, heeft 5 of meer kenmerken van de 9 symptomen.

groetjes Team

anita 24-07-06 00:14:51

hallo ik heb t vermoeden dat mijn dochter van 13 borderline heeft kan dat op zonn leeftijd?


Reactie:
Hallo anita,

13 jaar is redelijk jong,maar het kan natuurlijk altijd.Meestal zijn de hulp-verleners er iets lakoniek over en schuiven ze het snel op de pubertijd af...meestal word borderline officieel vastgesteld op het 18de levensjaar.Maar je kunt natuurlijk altijd langs de huisarts gaan en vragen wat hij/zij ervan denkt of vind.

groetjes team

Werner 11-07-06 08:02:59

Hallo

Mijn naam is Werner en ik ben 31 jaar en ik kom uit anna paulowna.
Ik heb een aantal symptonen van bordline ik heb last van zwart wit kijken en kan geen rust vinden in mezelf en bang om mensen te verliezen en ben impluseviteit en stemmingwisseling.
Ik heb nog geen hulp maar ik ga vandaag naar me huisarts om hulp te vragen.
ik vindt het heel moeielijk.


Reactie:
Hoi werner,

hopelijk is het allemaal goed gegaan bij de huisarts en heeft hij/zij je kunnen helpen of doorverwijzen.Succes!

sandra 08-07-06 15:11:20

Ik heb sinds 4 jaar borderline en ik ben nu 24. Voor alle mensen die er nog maar net achterkomen heb ik 1 gouden tip. Begin zo snel mogelijk met therapie. Want ik ben er pas net mee begonnen en ik kan jullie vertellen ik heb het zo ver laten komen dat ik helemaal niemand meer over heb. Ik heb geen huis meer en zit diep in de schulden. Ik wens iedereen heel veel sterkte!!!!


Reactie:
jij ook heel veel sterkte en succes meid!

marie 05-07-06 22:34:29

hej,
ik ben marie, 16 jaar en vermoed dat ik borderline heb. Mijn stemmingswisselingen spelen me vaak parten. Ik heb er zoveel ruzie over thuis omdat niemand begrijpt waarom ik zo vaak slechtgezind ben. Ik weet het zelf niet eens. ik snijd mezelf en hecht me heel erg aan mensen uit mijn omgeving. Ik ben soms bang van mezelf en wou dat er iemand naar me luisterde. Ik heb een psycholoog maar ik kan haar niet alles vertellen. Ik begrijp mezelf en het leven niet.Ook heb ik het gevoel dat ik niet spontaan leef en dat alles wat ik doe een kunstmatige handeling is. Ik ben op zoek naar iemand die me kan zeggen wat er nu werkelijk met me aan de hand is.
Liefs


Reactie:
Hoi marie, je kunt je bij ons aanmelden als je met andere mensen wilt praten over je problemen..we hebben borderliners,maar ook mensen die vermoeden dat ze borderline hebben of die zich gewoon fijn bij ons voelen en hun verhaal kwijt willen.Misschien kunnen we op het forum verder kletsen.Groetjes Team

anne-marie 27-06-06 23:45:30

hallo,
ik ben anne-marie, en ik weet sinds 2 maanden dat ik borderline heb!
ik zou graag met mensen in contact komen om zo wat erkenning, en vriendschappen op te doen met mensen, die ook deze stoornis hebben. want ik voel me erg eenzaam, en mensen om me heen begrijpen het niet zo goed!
ter informatie ik ben 41 ik woon in rosmalen, ik ben een alleenstaande moeder van een zoon van 16 en ee dochter van 19.
ik hoop van jullie te horen!


Reactie:
Hallo anne-marie
Je kunt je bij ons op de site aanmelden,dit is geheel gratis en vrijblijvend.Op het forum kun je met andere moeders kletsen en met andere lotgenoten praten over wat je bezighoud en kun je jezelf zijn.tot op het forum?

<< < 13 14 15 16 17 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer bezoekers op je website? - Webhosting € 1,95 per maand