fay 11-08-09 23:09:24

hallo ,
ik zal me even voorstellen , ik ben fay en ben 16 jaar.ik zit al een tijdje niet meer zo goed in mijn vel sinds de dood van mijn oom. ik heb het gevoel dat ik een Borderline patiënt ben omdat de symptonen die ik overal lees ovreen komen met mijn gevoelens en gedrag. een jaar terug heb ik al hulp gehad bij een psycholoog maar het heeft niet echt iets uitgehaald , ik had het gevoel dat ze me behandelde als een klein kind. ik heb vaak laast van stemmingswisselingen , verlatingsangst , onzekerheid,leeg gevoel,ik ben vaak boos en ben snel geirriteerd en ik zie vaak dingen die anderen niet zien bv; 'savonds zie ik soms gezichten aan het raam. soms denk ik echt dat ik gek ben! hopelijk kunnen jullie mij beetj helpen x


Reactie:
Hoi Fay,

gecondoleerd met het verlies van je oom, best heftig allemaal he!
Wat betreft je vermoedens...borderline wordt pas na je 18e levensjaar
geconstateerd door middel van allerlei pshygologische testen!

Dit omdat heel veel pubers ( wil niet zeggen dat het bij jou zo is)
de gevoelens die ze ervaren verwarren met de symptonen van borderline!

Verders advieseer ik je om terug te gaan naar de huisarts en geef daar
gewoon heel duidelijk aan dat het niet goed gaat, maar zeg ook duidelijk dat
de hulp zoals je hem eerder hebt gekregen...je niet heeft geholpen zoals jij had verwacht!

Blijf hier niet mee lopen meis..maar ga ermee naar de hulpverleners die je kunnen helpen!

Heel veel succes ermee


Groetjes devenyy en het team

henk 08-08-09 14:00:57

Hoi,
Ik ben een getrouwde man , en heb 4 jaar een relatie gehad met een borderliner ze heeft me geslagen vernederd uitgescholden.toch hield ik op mijn manier van haar. Op een gegeven moment wil je er vanaf nu heeft ze een ander en ik heb er last van dat ze bij me weg is. Thuis heb ik alles opgebiecht ga voorlopig opme zelf naar mijn vrouw is het zeer asociaal geweest ze wil wel met me verder maar ik mis mijn vriendinnetje nog elke dag. hoe kom ik van dat gevoel af ???


Reactie:
Hoi Henk,

Moeilijke situatie....heftig ook om een relatie met een borderliner te hebben!
Knap dat je vrouw nog met je verder wilt, het zal voor allebei heel moeilijk zijn!
Weet niet hoelang jij en je vriendin al uit elkaar zijn natuurlijk...maar gun het de tijd om het te verwerken!

Wel goed dat je op jezelf gaat mischien, en dan alles op een rij kan zetten!

Heel veel succes met alles

groetjes deveny en het team

an 09-06-09 19:22:31

hallo,ik heb al sedert mijn jeugd borderline,maar heb de ziekte pas 3jaar geleden ontdekt.in het begin had ik het er wel moeilijk mee om te geloven,dat ik ziek ben,maar toen ik wist,dat je met de juiste therapie en medicatie de ziekte onder controle kunt houden,voelde ik mij al veel meer op mijn gemak en schaamde ik mij er niet meer over.ik ga nog steeds iedere maand naar mijn psychiater,doet me heel goed en nu ik al 2,5jaar een gezonde relatie heb met mijn vriend,die me volledig steunt en de liefde die onze hond me geeft,gaat 't iedere dag beter en beter!ik heb me al meer dan een jaar niet meer gesneden,heb geen woede aanvallen meer,mijn stemmings wisselingen zijn onder controle.ik heb goede hoop. Groetjes


Reactie:
Hoi Ann,

Wat fijn dat het zo lekker met je gaat!
Er valt heel goed inderdaad te leven met borderline
Op het forum zijn ook leden die al een stukje verder zijn dan andere, en dus ook zoals jou, weten om te gaan met de symptomen.
Veel geluk en kracht toegwenst!

John 03-06-09 18:55:33

Is het forum ook voor partners, familie en vrienden van mensen met BPS?


Reactie:
Hoi john,

jahoor het forum is ook voor omstanders!
Er zitten er wel meer bij ons op het forum die partner van zijn.
Enigste is dat je verplicht bent om je voor te stellen.
dus wie weet zien we je wel op ons forum


groetjes Deveny

Madelief 16-04-09 14:46:16

Dit is voor mij eng en nieuw, maar ik ga het toch doen...
Eerst even voorstellen:
Ik ben Madelief, 35 jaar en alleenstaande moeder van 2 geweldig lieve jongens van 9 en 11 jaar, allebei met ADHD...
Fantastisch dat ik hier jonge mensen tegenkom die al weten wat er 'mis' is met ze...
Ik kom net terug van de psychiater en hij legde mij een aantal symptomen voor.. ik heb zitten huilen als een klein kind. Dit ben ik! Het bleek over borderline te gaan. Wel ff schrikken natuurlijk.
Er valt wel veel op zijn plaats. Ik heb in het verleden vaker depressies gehad maar toch voelde ik dat er meer was. En toen kwam het symptoom 'leegte'. My god: inderdaad...die allesoverheersende leegte en dat ontevreden gevoel... gek word ik er van.
Het altijd aanwezige gevoel van falen, de eeuwige onrust...
Ik hoop dat ik mijzelf nu eindelijk na 35 jaar kan gaan begrijpen en innerlijke rust kan vinden, zeker ook voor mijn kinderen!

Groetjes, MadeliefReactie:
Hoi Madelief,
Op het forum kun je "praten" met andere lotgenoten die ook borderline hebben en sommige hebben ook een gezin met kinderen.
Je kunt je gratis aanmelden om in contact te komen met lotgenoten.
Veel succes met je gesprekken en therapiën die gaan komen!

Jasmijn 26-10-08 14:20:28

hoi jelle misschien vind je meer steun en kun je makkelijker verhaal doen op het forum zelf
Liefs Jasmijn


Reactie:
heey jasmijn , thnx al vast voor je reactie

xxx dev

Jelle 28-09-08 21:35:02

Voor mezelf maar ook voor mijn omgeving wil ik graag duidelijk over de situatie. Het is voor de buitenwereld niet altijd makkelijk denk ik om hiermee om te gaan. En voor mezelf wil ik graag duidelijk en meer rust creëren zodat ik het een plek kan geven en er aan kan werken. Ook voor mijn vriendin wil ik het beste en wil ik in de toekomst graag een stabiele relatie opbouwen. Heb inmiddels voor mezelf de stap genomen om naar de huisarts te gaan om dit te bespreken. Wanneer de constatering daaderwerkelijk Borderline is heb ik wel het gevoel dat het een langdurig proces is waarmee je (altijd) ' gewoon ' mee moet leren leven.
Graag zou ik wat reacties willen ontvangen van mensen die een soort van herkenning zien in mijn situatie.
Alvast bedankt,
Jelle


Reactie:
Hoi jelle,

Inderdaad zoals jasmijn al zegt mischien heb je er wat aan om lid te worden van ons forum!

al met al een heel verhaal van je..! succes met alles

groetjes deveny en het team

Jelle 28-09-08 21:34:23

Na deze periode had ik voor mezelf het gevoel dat ik alles weer redelijk onder ' controle ' had. Ik heb nu sinds een half jaar een relatie met een hele lieve meid. Ze heeft en toont erg veel begrip en doet er alles aan om het te doen slagen. Maar ben in deze tussentijd er ook achter gekomen dat ik nog altijd heel erg bang ben om mij te binden in een relatie. Ik zie het zelf soms niet meer zitten omdat ik niet weet wat mijn (juiste) gevoelens zijn. Ik gebruik sinds 4/5 maanden antidepressiva (effexor xr) maar heb nog altijd flink last van stemmingswisselingen.
Het begrip Borderline was voor mij tot heden een vaag begrip. Per toeval ben ik gaan zoeken naar de symptomen die hierbij van toepassing zijn. Ik ben er achter gekomen dat de symptomen ook erg van toepassing zijn in mijn situatie. De symptomen die voor mij erg herkenbaar zijn:
· Onzekerheid
· Wisselende stemmingen
· Instabiele relaties
· Leeg gevoel
· Impulsief gedrag

Jelle 28-09-08 21:33:37

Dag mensen,

Ik zal me eerst kort voorstellen:

Mijn naam is Jelle en ben 23 jaar en woon in het noorden van het land.

Ik heb me aangemeld op dit forum omdat ik het gevoel heb Borderline patiënt te zijn. Al ongeveer 6/7 jaar heb ik last van stemmingswisselingen en ben ik erg onzeker. Zo'n drie jaar geleden ben ik hiervan in behandeling geweest bij een psycholoog. Dit heeft me redelijk geholpen omdat er veel begrip was en ook herkenning. De reden dat ik toendertijd de stap gezet heb om hier heen te gaan was dat ik bang was mij te binden in een relatie.

fenna 19-09-08 09:56:52

ik ben een meid van 28jr jong!ik weet dat ik bordeliner heb!ben 12jr geleden na de huisarts geweest met de klachten die ik had in die tyd!veel woede ik hield niet van mezelf,beschadigde mezelf,altyd ziek en misselijk!nu heb ik geen leuke jeugd gehad en ben op mijn 9de uit huis gehaald,ben er ongv.10jr tussenuit geweest,toen ik 16 was wou ik weer terug,dat ging niet goed verkeerde vrienden,liet me slaan en mishandelen todat ik dacht dit is niet goed!heb de verstraining gevolgd en na 10jr terapie heb ik het redelijk in de hand!hiemee wil ik zeggen mensen geef de hoop niet op na regen komt zonneschijn!


Reactie:
Dank je wel voor je positieve reactie, ik hoop dat het goed blijft gaan met je!

Groetjes Deveny en het team

<< < 4 5 6 7 8 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer bezoekers op je website?