brenda 27-03-08 01:11:15

ik weet sinds november dat ik borderline heb ik kan hier niet zo goed mee om gaan helaas mijn zoontje woont al sinds de zomer bij mijn broer en schoonzus.
Ik wil heel graag hulp maar krijg dat niet hopenlijk kunnen jullie mij advies geven
groetjes Brenda


Reactie:
Hallo Brenda,

Ik zou je aanraden om naar je huisarts te gaan en hem vertellen wat er is en dan om een doorverwijzing naar een psychiater/psycholoog (bij ons in de buurt heb je GGZ,weet niet of er zoiets bij jullie ook is,maar anders zou je daar een doorverwijzing naar kunnen vragen aan je huisarts). Je kunt namelijk heel wat therapiƫn doen om te leren omgaan met borderline,en om aan jezelf te werken.Maar deze vinden meestal bij een instelling plaats.
Ik zou je aanraden dus om langs je huisarts te gaan,hij/zij kan je verder helpen/doorverwijzen.

Groetjes Kimmy en de rest van het Team

;anoniem; 20-03-08 18:13:08

Hallo, ik heb een probleem. mijn vriendin van 14 zegt dat ze borderline heeft.En dat heeft haar zus ook.Hoe groot is de kans dat borderline in twee generaties na elkaar voorkomt?Kun je al op je 14e borderline hebben? zo nee, dan is dat allemaal gelogen.
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, ik zit er erg mee. Groetjes;
(ps jullie idee om via internet te helpen is geweldig; ga zo door )
__ -*


Reactie:
Hallo anoniem,

Borderline kan bij iedereen voorkomen. maar om echt zeker te weten of iemand borderline heeft,zal die persoon eerst bij een psychiater of psycholoog testen moeten doen.Meestal duurt het dan een tijd voordat daar een uitslag uitkomt.
je schrijft dat het om een vriendin van je gaat die 14 jaar is... op je 14de stellen ze nog geen officiele diagnose, en zeker niet borderline! Dit omdat je op je 14de nog in de pubertijd zit,en borderline lijkt veel op het gedrag van pubers. (of als je het omdraaid: pubers lijken veel op borderliners) Ze mogen geen officiele diagnose stellen bij iemand van 14, maar ze kunnen wel de diagnose: borderline in ontwikkeling, geven aan je vriendin. Maar dan heeft ze het nog niet echt,dan kan ze het nog tegen gaan door eraan te gaan werken,doormiddel van therapie etc.

hoop hiermee een beetje antwoord te hebben gegeven op je vraag.

groetjes Team

ingrid 01-03-08 19:31:26

ja, dit islekker om mijn verhaal eens op een rijtje te zetten. ging in november naar dokter met depressieklachten maar de medicijnen(efexor xr) zorden voor waanideeen. mee gestopt en dan??? na zelfmoordpoging bij ggz terecht gekomen waarschijnlijk borderline. gesprek met psychiater gehad en moet nu weer drie weken wachten op een tweede gesprek (terwijl ik met serieuze zelfmoordgedachten rondloop werd ik gewoon naar huis gestuurd met de reactie ko over drie weken nog maatr eens terug ik heb niet eerder tijd) maar goed we proberen de moed er in ieder geval in te houden tot dan. maar ik vraag me af wat ik dan verder kan verwachten. als het borderline is wat dan??? de psychiater had het erover dat psychoterapie wel iets zou zijn maar wat houd dat precies in??? ik ben erg in de war en weet niet hoe ik de komende (nu nog 2 weken) door moet komen.ik leef nu op drank en oxazepam maar heo lang kun je dat volhouden. ik voel me er niet gelukkig bij maar het alternatief is nog erger dus wat kan ik doen??? ik zag bij anderen dat jullie soms reageren op deze berichten en ik hoop dat er iemand is die me wat hoop of tips kan geven. ik ben ook ontzettend bang voor de gesprekken, overdrijf ik niet gelooft hij me wel??nou ja ik ben gewoon heel erg in de war.


Reactie:
Hallo Ingrid,

vervelend is het he, dat moeten wachten op een volgende gesprek terwijl je het zo hard nodig hebt!Om in de molen te komen duurt het ff,maar als het straks allemaal loopt,dan zullen je gesprekken waarschijnlijk wel vaker op elkaar volgen. Probeer voor jezelf dingen te doen die JIJ leuk vind. Houd je van winkelen ,ga winkelen,vind je tekenen leuk,ga tekenen. Doe dingen die je leuk vind en probeer een dagritme te bouwen (als je die nog niet hebt!) Vaak helpt een vast dagritme om je op de been te houden. Psycho-therapie is een therapie waar je over je gevoelens leert,leren (h)erkennen en over vroeger praten. Misschien kun je ook eens op google zoeken onder: psycho-therapie, waarschijnlijk rolt daar ook wel wat uit.
Als je het echt niet meer denkt te redden,kun je ALTIJD de crisis dienst bellen bij jouw in de buurt. Zij kunnen dan met je praten of ander advies/hulp aanbieden.
Je overdrijft nooit! Jij voelt en ervaart de dingen die je voelt, maar wees wel eerlijk tegen je behandelaars,anders kunnen zij je niet goed helpen,en dat is uiteindelijk zonde voor jezelf,dus wees eerlijk tegen ze! Ze geloven je echt en ze nemen je serieus! (als ze hun werk goed doen)

Groetjes Team van Mijnborderline.nl

Joke Domenie van den Broek 10-02-08 12:23:17

Goede middag,
Ik ben Joke 50 jaar oud heb 2 schatten van kinderen en bij mij is 2 jaar geleden bordeline vast gesteld .Althans ik denk eerder dat ze me in een hokje moeten plaatsen
Mijn man is 11 jaar geleden overleden en ik bleef achter met 2 kinderen van 12 en 14 jaar
Ik heb 10 jaar van mijjn alles gedaan voor hun.
Nu ze het huis uit gaan wordt het voor mij moeilijk 2jaar geleden ben ik voor het eerst opgenomen en dan wel gedwongen dat was echt niet leuk
Ik loop dus steeds met sudicidale gedachten rond en de kinderen hebben het daar dan ook heel moeilijk mee maar ja wat hebben ze aan een moeder die gek is niks toch.
Joke


Reactie:
Hoi Joke,

jeetje wat naar van je man! Het zal niet gemakkelijk zijn geweest voor jullie allemaal. Misschien kan je bij de hulpverlening aankloppen of ze je kunnen helpen als je het niet meer ziet,of denkt dat het niet lukt.
Veel sterkte!

groetjes Team

Sjoukje 09-02-08 04:19:23

Ben blij dat ik deze site heb gevonden en me verhaal even kwijt kan. Ben 31 jaar en bij mij is borderline vastgesteld toen ik 26 was. Ben 4 jaar in behandeling geweest bij ggz, eerst bij psycholoog en later bij psychiater. Zit nu nog steeds aan de bromazepam maar ben aan het afbouwen en dat gaat redelijk. Het vervelende is dat ik niet weet hoe de borderline is ontstaan, heb prima jeugd gehad, ben altijd goed behandeld, ben denk ik overgevoelig, heb last van woedeaanvallen (vervelend als je bij de kassa staat ) huil om niets en heb dus veel last van zelfmoordgedachten en dat is het meest irritant, ik wou zo graag een keer dat iemand zei: ik snap wat je bedoeld maar vervolgens snap ik ook wel dat niemand mij snapt. ( Snappen jullie het nog ? ) Ik moet nu maar es gaan slapen want ja dat moet ook gebeuren he ? Draai namelijk de dag en de nacht om. Vind het vreselijk 's ochtends al die opgewekte mensen bah. Maar ik moet er maar aan wennen dat mijn gedachten altijd tegenstrijdig zullen zijn, het is niet anders. Kan het me ouders niet aandoen om weg te gaan van deze wereld, gelukkig heb ik dat besef nog wel. Hoezo tegenstrijdig he ? Dus mensen ik weet wat het is. Verder wil ik iedereen die hier last van heeft heel veel liefde, steun en sterkte wensen met het omgaan van deze zeer vervelende stoornis.
Groetjes

Reactie:
Hey sjoukje,

ik denk dat wat jij hier omschrijft voor veel van ons op het forum herkenbaar is,die gevoelens en buien en gedachtens.
momenteel hebben we ff een stop met registratie,dit omdat er een grote schoonmaak van de leden komt,maar als deze voorbij is (halverwege mei) dan kun je je aanmelden op het forum en met andere mensen in contact komen als je dit wilt.

Jij ook sterkte en liefde en kracht toegewenst!

Groetjes Team

bonnie 03-02-08 17:16:23

ik voelde me toen veel beter dan haar ik dacht dat iedereen mij toch veel aardiger vond
maar toen begon zij met mijn vrienden om te gaan en ze zagen me oppeens niet meer allesdraaide om haar
ik zei nog tegen een meisje ik heb het gevoel dat iedereen nu anders tegen me doet door haar
toenb zei ze alleen o en liep naar de rest en ging gewoon door met praten
pas toen dat meisje ziek was en ik weer naar ze toe liep en ging huilen deden ze weer gewoon tegen me.
ik heb ook problemen thuis en vroeger werd ik geslagen daarna werd ik alleen uitgescholden woor dik varken en zo en ze zei(ze is mijn stiefmoeder) dat ik grote oren had een heks was lelijk was en die dingen
ik heb haar nooit horen zeggen dat ik niks ward was maar ik heb wel tegen jeugdzorg en al mijn vriendinnen gezegt dat ze dat gezegt dat ze dat gedaan had (waarschijnlijk ook om te horen dat het helemaal niet zo is)
ik rook nu ook niet omdat ik het lekker vind of verslaaft ben maar om dat ik inene veel meer vrienden heb
als ik deze dingen tegen me vader of jeagdzorg of wie dan ook zeg lijkt het net of het helemaal niet zo erg is maar als ik er over nadenk of als het gebeurt dat lijkt het verschrikkelijk
ik hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen en me mailen met antwoord
sorry als er spelfouten in zitten
groet bonnie (12)


Reactie:
Hey bonnie,

Borderline vaststellen op je 12de zullen ze niet doen.De officiele diagnose mag pas vanaf je 18de worden gegeven omdat je dan "volwassen" bent.
Het is niet niets wat je allemaal hebt opgeschreven!
Maar als ik het goed begrijp,zit je al in de jeugd-hulpverlening? Als je daar al zit,zou je het misschien daar bespreekbaar kunnen maken. Zij kunnen jouw hierbij helpen.Wij op de site(het forum) mogen niet zeggen of bepalen dat jij borderline hebt of niet,dit mag alleen een Psychiater of Psycholoog doen.

Sterkte en groetjes kimmy en de rest van het team

bonnie 03-02-08 17:15:30

en had gelezen over de symptomen maar ik snapte het niet echt
maar ik heb ook heel vaak een gevoel van leegte en ik voel me altijd heel verdrietig als iemand beter is in iets waar ik heel graag goed in wil zijn
als voorbeeld bij gym laatst moetsen we koprollen maken terwijl we ergewns opsprongen
iedereen kon het behalve ik en iedereen lachte me uit
ik moest huilen en iedereen zei dat ik me aanstelde (tenminste ik dacht dat ze dat dacvhten of ze dachten het helemaal niet en zeg ik het omdat ik wil dat jullie zeggen je steld je helemaal niet aan)
maar een meisje trooste me.
maar ook ik ge om met een andere brugklas en daar ga ik ook heel erg mee om
maar toen kwam er een meisje uit mijn klas en ik mocht haar al niet omdat ze precies dezelfde kleding en kapsels als mij wilt
maar zei begon inene veel met mij vrienden om te gaan ik had laatst ruzie met haar en toen zei ze dat ik een meisje zonder stijl en vrienden was
ik ga weer verder in een ander bericht

bonnie 03-02-08 17:13:38

hoi mijn naam is bonnie en ik ben 12 jaar een vriendin van me zegt dat ik misschien borderline heb
het is namelijk zo ik had een keer achter in mijn agenda (in de hoop dat iemand het zou lezen)geschreven ik haat mezelf,ik ben niks waard en dat dat soort dingen ik wou dat mensen het zouden lezen zodat ze me aandacht zouden geven toen had een vriendin het gelezen
en zei ze bonnie waarom heb je dat geschreven ik zei voor aandacht
toe zei ze (precies wat ik wou)
je bent heel veel waard en ik hou van je mischien heb je borderline.
ik ga verder in het volgende bericht anders word het te lang

Petra Adriaansz 29-01-08 12:11:15

Hoi Laura

Nou, ik vind dat je gelijk hebt dat je er een punt achter de relatie hebt gezet. Zo kan je ook niet verder. Borderline of niet je hebt GROOT gelijk!!!!

Petra Adriaansz 26-01-08 12:13:24

het ene zeggen het andere doen
impulsief ergens op ingaan,
dan spijt hebben en alles laten staan
de liefde die mij anderhalf jaar geleden heeft verlaten, daar kan ik nog niet van loskomen
en iedere keer laat ik mijn tranen stromen
niet alleen kunnen zijn
en iedre keer die pijn
van eenzaamheid
hoe raak ik dat kwijt!!!!


<< < 6 7 8 9 10 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer bezoekers op je website? - Webhosting € 1,95 per maand