Petra Adriaansz 22-01-08 15:10:27

Dit is een beriichtje voor Lizzy. Ik herkende de manier waarop ze haar berichtje schreef, eigenlijk vond ze het heel erg wat ze deed en dan zeggen dat het niet belangrijk is. Het is het weg wuiven van het probleem ik herken dat heel erg. Lachen terwijl je misschien wel tranen voelt. Ik begrijp dat wel heel goed. Maar, probeer stukje bij beetje je masker af te zetten dan gaan mensen je ook beter begrijpen, en serieus nemen. dat heb ik ondervonden.

Petra Adriaansz 21-01-08 23:30:15

Hallo

Ik ben voor het eerst op deze site en zou graag willen weten of er ook mensen zijn die net als ik, niet helemaal borderliner zijn, maar die de trekjes ervan hebben. Ik wil weten of dat bestaat. want mijn hulpverleners zeggen dat de trekken van een borderliner heb. En het heeft ook jaren geduurd voordat ze erachter kwamen. En nu zit ik bij een psycholoog, en ik heb gevraagd wat ik nou eigenlijk precies heb ben ik echt bordeliner of de trekken ervan.En binnenkort krijg ik een psychologische test. Dus ja, ik ben benieuwd.


Reactie:
Hallo Petra,

op de site hebben wij ook mensen die borderline trekjes hebben. Of mensen die borderline hadden,maar nu trekken van nog ervan hebben bijvoorbeeld.
Spannend hoor met die testen! Succes.

groetjes Kimmy en de rest van het team

Anna 21-01-08 09:15:33

hoi allemaal.
ik heb ADHD en ik 'vrees'ook borderline.. gezien mijn verleden en huidige situatie en alle kenmerken die erbij horen denk ik het zef-weet bijna zeker- en mijn vriend ook.. wil me laten testen,maar hoe pak ik dit aan? Wil liever niet langs huisarts, ligt me niet zo,maar mag je ook zonder doorverwijzing langs de ggz bijvoorbeeld of hoe kom ik erachter.? Wordt het dan wel vergoed?
bedankt groetjes!


Reactie:
Hoi Anna,
Je zult toch langs de huisarts moeten voor een verwijzing naar het GGZ.een huisarts moet je doorverwijzen naar zo'n instantie/instelling.
Om te weten of je borderline hebt,zul je bij een pycholoog/psychiater een aantal testen moeten doen. Vaak duurt dit lang voordat je zo'n test kan doen en vaak doen ze dit in 2 of 3 halve dag delen.Daarna kan het weer enige tijd duren voordat de uiteindelijk de diagnose krijgt of niet.
De verzekering vergoed het wel,maar hierin verschilt het met aantal sessies per zorgverzekeraar en per verzekering(standaard of nog aanvullend).Maar dit kan je ook bij je zorgverzekeraar navragen of in je polisblad? overzicht.

Groetjes Kimmy en de rest van het Team

maria 19-01-08 22:04:05

Hoi ik heb een vraag hoe weet je dat je boreline hebt?7 jaar geleden werdt er bij mij (binnen 10min de diagnose bekent dat ik een bordeliner was)Afijn ik dacht oke,ik weet wat ik heb ,kom ik bij m,n huisarst,en die vertelde mij dat iemand dat nooit binnen 10 min kon beoordelen,wat ook klopt achteraf.Vorig jaar was ik onder behandeling bij een psygeloog,en die vertelde mij dat ik mischien een afwijking had van bordeline,maar niet helemaal,omdat ik daarvoor te oud zou zijn ikzelf vroeg me dus af,of ik het al langer heb,en of ik het heb ik ben inmiddels 37


Reactie:
Hoi Maria,

om te weten of je borderline hebt,zul je bij een pycholoog/psychiater een aantal testen moeten doen. Vaak duurt dit lang voordat je zo'n test kan kan en vaak doen ze dit in 2 of 3 halve dag delen.Daarna kan het weer enige tijd duren voordat de uiteindelijk de diagnose krijgt of niet.Maar een diagnose binnen 10 minuten,is niet mogelijk zover ik weet.
Borderline is zover ik weet niet aan een leeftijd gebonden.op de site zijn ook mensen van 40 en of ouder nog,die ook borderline hebben.
ik kan en mag geen diagnose enzo geven omdat ik geen psychiater/psycholoog ben,maar misschien als je het zou willen weten of je borderline hebt of niet, dat je kan vragen hoe de hulpverlening erover denkt of je beetje juist zit en of je dan misschien zo'n test mag doen om duidelijkheid te krijgen?Enkel dan zul je weten of je het echt hebt of niet.

Groetjes Kimmy en de rest van het Team

siska 30-12-07 17:02:38

hallo
ben een meid van 31jaar en heb ook borderline
nu heb ik een paar nieuwe vrienden ontmoet waar ik liefde en aandacht van krijg maar ben nu al bang om ze kwijt te raken want durf hun niet te vertellen wat ik heb al weten ze er wel al wat van via een andere vriend want ik ben bang dat ze mij dan laten vallen omdat ik veel aandacht vraag en dat ik het niet meen wat ik zeg maar mijn stoornis die spreekt help


Reactie:
Hallo saskia,

je schrijft dat je bang bent dat je vrienden je zullen laten vallen als ze weten dat je borderline hebt.. Ikzelf zeg en vind altijd: als je vrienden je laten vallen omdat je verteld dat je borderline hebt, dan zijn dat GEEN echtte vrienden van je want als jij niet zou weten dat jij borderline zou hebben,dan zouden ze je ook niet laten vallen,dus als ze enkel daarom de vriendschap zouden verbreken met je, vind ik niet dat het echtte vrienden zijn.
Als ze jou nu behandelen als een vriendin,dan vind ik dat ze dat ook kunnen doen als ze weten dat je borderline hebt. Want je bent niet iemand anders,jij bent nogsteeds saskia waarmee hun bevriend zijn geraakt en die ze dus leuk en gezellig en aardig vinden.Daar verandert borderline niets aan,want je bent nogsteeds dezelfde saskia! "

Groetjes Kimmy

corlien 21-12-07 13:39:12

hallo ik had een vragje
ik ben 16 jaar en heb bordeline dat is officieel vast gesteld maar ik ben op zoek naar een goede kammer training maar kan het nergens vinden weten jullie misschien een plek waar dat kan groetjes corlien


Reactie:
Hey carolien,

ik weet niet of je onder behandeling bent of bij een ggz instelling loopt,maar vaak kunnen hun je daarmee helpen.Zij weten denk ik wel iets voor je. Als je een behandelaar hebt zou ik het is met die persoon bespreken Vaak kan een GGZ instelling je wel verder helpen. (bij mij in de regio heet het GGZ,maar misschien heet het bij jou anders)

Groetjes Kimmy

Maria 17-12-07 21:20:14

Help ik heb Borderline en ik vindt dat niet fijn... Al jaren weet ik dat ik borderline heb maar het dringt nu pas tot me door.. en het doet pijn.. hoe moet dit nu verder? ik heb een dochter en vraag me dagelijks af welke impact dit op haar heeft..


Reactie:
Hoi maria,

Op de site hebben we nogmeer moeders met borderline,misschien kun je daar contact mee leggen?
Ik zou niet weten wat voor impect het op je dochter heeftaangezien ik je niet ken en de situatie,en bij ieder kind is het ook weer anders hoe die erop reageert. Maar je dochter zou (als ze oud genoeg is of juist niet té oud) ook een KOP-Cursus kunnen doen. Deze bieden ze vaak bij een GGZ aan.
Groetjes team

Pariz 12-11-07 12:52:09

Ik zag hoe word je verliefd
Ik zag hoe word je bedriegt
Ik zag hoe word je verlaat
Ik zag hoe word je verdriet
Ik zag en ik voel hoeveel angst heb je ervaart.

pariz 12-11-07 12:40:26

Hallo allemaal,
ik heb ook heelveel diagnosen van BPS en ik ben een tijdje in behandeling voor depressie en zelf beschadiging, maar ik ben bang dat aan mijn hulpverlener vertellen dat ik een BPS patiënt ben ik heb ongetwijfeld duidelijke symptomen gevonden die lijdt tot BPS maar de angst laat me niet verder gaan angst van een wederom verlating en een onzekere toekomst.
Wat zijn jullie ervaring hierover?


Reactie:
Hallo pariz,

Ik zou proberen je angst opzij te zetten en het toch met je hulpverlener te bespreken. Hij of zij kan je dan verder helpen en misschien een betere therapie of iets bieden dan dat je nu krijgt.

groetjes Kimmy

laura 11-11-07 18:25:19

hallo, ik ben laura.
na een aantal vragenlijsten te hebben ingevuld bij het mentrum is mij het stempel borderline opgedrukt. ik accepteer maar dat het waar is hoewel sommige dingen echt niet op mij van toepassing zijn. nu is mijn partner met wie ik al 11 jaar samengeleeft heb vertrokken bij mij, hij vindt dat ik teveel zeur en problemen maak die er niet zijn. ik loop ertegen aan dat hij komt en gaat wanneer hij dat wil en dat hij mij niets betaald. ik werk hij niet, als ik naar mijn werk ga en mijn zoontje naar school breng ligt hij nog in bed. ik heb hem nu gezegd dat hij op moet krassen, maar ben zo ontzettend bang dat ik het niet alleen aankan, en ook dat hij een andere jongere vrouw tegenkomt die wel leuk is en waar hij een ander kindje mee krijgt. ik kan het niet verteren, en weet ook dat het zo niet verder kan, heeft dit nu ook met mijn borderline te maken of heb ik gewoon gelijk dat ik metj de relatie stop. graag een reactie, spreek me moed in ,ik ben eccht wanhopig.
Laura


Reactie:
Hoi laura,

ik weet niet of het met je borderline alleen te maken heeft,ik denk wel dat je borderline mogelijk een onderdeel ervan kan zijn.Maar ik vind dat je voor een relatie(en zeker als je kinderen samen hebt) moet knokken,zowel van je partner als van jezelf zal er iets moeten veranderen/verbeteren. Maar je hebt pas de stempel gekregen,dus er zal denk ik nog een hoop gaan veranderen de komende tijd (therapie misschien of gesprekken ofzo) misschien kun je dit dan ook bij hun voorleggen,hun zijn natuurlijk profecioneel,wij zijn alleen "ervaringsdeskundigen" zeg maar

groetjes Kimmy

<< < 7 8 9 10 11 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer bezoekers op je website? - Webhosting € 1,95 per maand