Ludwig 06-05-22 20:23:28

U kunt contact opnemen met Sporen van de Oorlog Mill de heer peters.t@ziggo.nl

Tiny Thissen 06-05-22 15:59:25

Ik ben in het bezit van een houten herdenkings klomp tav de mobilisatie van Mill in 1939 heb deze gekregen van iemand die daar woonde waar kan ik die afgeven tbv het museum of herdenking

Sonja van Kalkeren 09-06-21 10:17:37

Geachte heer, mevrouw, heel bijzonder om het verslag te lezen over luitenant Fennel en korporaal van Kalkeren, mijn vader. Het verhaal van de boom is mij bekend, al wist ik niet waar het gebeurd was. En dan kom ik ineens zijn naam tegen met een foto van de boom. Vrijdag 18 juni, op mijn verjaardag hoop ik Mill te bezoeken en allerlei plaatsen die met de slag on Mill te maken hebben te zien. Ik vind het geweldig!! Sonja van Kalkeren, Beuningen Gld.

 Janine 17-10-20 23:00:52

Leuke website.

Ludwig 06-11-19 22:18:38

Op dit moment kan ik niet meer op de pagina.
Desondanks vind ik het erg leuk, dat de pagina geïnteresseerden kan helpen op welke wijze dan ook.

Ook die kleine verhalen van familie, zoals o.a. hieronder de familie Dorren, zijn erg waardevol!

Dank u voor uw tijd en moeite!!

Indien u toch contact wil: mill1940@gmail.com

Esther Dorren 06-11-19 11:53:21

Hallo, ik zie dat mijn opa Guillaume Hubertus Dorren op deze website staat. Ik heb mijn opa nooit gekend. Sterker nog mijn moeder die met de zoon van Guillaume Dorren trouwde heeft nooit haar schoonvader gekend. Mijn opa stierf namelijk toen mijn vader 14 jaar oud was. Mijn oma bleef met 4 kinderen, 4 jongens, achter terwijl er een oorlog gaande was. Het verhaal dat ik van mijn vader hoorde (mijn vader is inmiddels ook al overleden) over hoe mijn opa overleed was als volgt: Mijn opa was Sergt-Maj.Vuurw. en dat betekende dat hij bommen onklaar maakte. Op de dag van zijn overlijden deed hij dat dus ook. Samen met in ieder geval één andere militair. Tijdens dat onklaar maken ging het mis. De bom ging af en hij en die andere militair waren niet meer...Het is eigenlijk heel weinig wat ik over mijn opa weet. Wel heb ik het graf van mijn opa op de Grebbenberg bezocht. Erg indrukwekkend. Ik wilde het weinige dat ik weet over mijn opa hier even delen.

Sybren van Klaarbergen 26-11-18 13:50:21

Prachtige website!Hiermee wordt eer en respect getoond voor de strijders en slachtoffers van mei 1940

Bastiaan den Hoed 26-02-18 14:16:27

Beste Ludwig

Mijn grootvader heeft bij deze gevechten meegemaakt en zal later een verslagje naar je sturen.
Deze voert vanaf Mill tot en met het schip tenzuiden van duinkerken die gebombardeerd werd waarbij hij granaat scherven opliep in z'n been.
Na 41 dagen kwam er bericht dat hij in een ziekenhuis terecht kwam.
De fransen voerden hem weg van de boerderij die aan de kust lag en werd via omwegen naar Breda gebracht de wacht bij het ziekenhuis salueerde toen hij het verhaal aangehoord had, later meer.

marian van steen 13-01-18 14:01:22

Beste Ludwig van Dijk
Mijn vader, Jan van Steen, diende in 1932 in I/3 R.I.
Hij was later in WO2 ingekwartierd bij fam Verbruggen in Mill. Omdat hij net als mijn moeder jong gestorven is, weet ik eigenlijk niets van zijn belevenissen. Veel later vertelde een zus van hem dat hij het er heel moeilijk mee had na de oorlog dat hij iemand (of meerdere mensen), te weten Duitsers, had doodgeschoten.
Mijn vader ging het verzet in en bleef ondergedoken bij de fam. Verbruggen, voor zover ik weet. Ik ben benieuwd of op dit bericht nog aanvullingen te geven zijn. Elk flintertje nieuws is voor mij van belang omdat ik al zolang zo weinig weet. Mvrgr Marian van Steen

peter van hees 20-12-17 23:25:42

mijn oma en mijn moeder (familie Hendriks) hebben vlak achter de muur van dat kerkhof in Mill gewoond,ze woonde in de bernhardstraat 20 ook in die periode. ik heb ze veel horen vertellen over die dagen. het strijdtoneel was niet ver van hun vandaan. jammer dat er zo weinig over die periode in de geschiedenis boeken is geschreven.het was een van de eerste plaatsen waar de vijand binnen kwam in Nederland.die jongens die daar hun leven gaven voor onze vrijheid!!!!! er mag best weleens wat meer over geschreven worden in de HISTORIE geschriften van ons land zeker als eerbetoon aan al die mannen.!!

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies