marian van steen 13-01-18 14:01:22

Beste Ludwig van Dijk
Mijn vader, Jan van Steen, diende in 1932 in I/3 R.I.
Hij was later in WO2 ingekwartierd bij fam Verbruggen in Mill. Omdat hij net als mijn moeder jong gestorven is, weet ik eigenlijk niets van zijn belevenissen. Veel later vertelde een zus van hem dat hij het er heel moeilijk mee had na de oorlog dat hij iemand (of meerdere mensen), te weten Duitsers, had doodgeschoten.
Mijn vader ging het verzet in en bleef ondergedoken bij de fam. Verbruggen, voor zover ik weet. Ik ben benieuwd of op dit bericht nog aanvullingen te geven zijn. Elk flintertje nieuws is voor mij van belang omdat ik al zolang zo weinig weet. Mvrgr Marian van Steen

peter van hees 20-12-17 23:25:42

mijn oma en mijn moeder (familie Hendriks) hebben vlak achter de muur van dat kerkhof in Mill gewoond,ze woonde in de bernhardstraat 20 ook in die periode. ik heb ze veel horen vertellen over die dagen. het strijdtoneel was niet ver van hun vandaan. jammer dat er zo weinig over die periode in de geschiedenis boeken is geschreven.het was een van de eerste plaatsen waar de vijand binnen kwam in Nederland.die jongens die daar hun leven gaven voor onze vrijheid!!!!! er mag best weleens wat meer over geschreven worden in de HISTORIE geschriften van ons land zeker als eerbetoon aan al die mannen.!!

Jeroen Verboom 15-08-17 23:31:33

Bedankt voor Uw mooie informatieve pagina.Ik ben na brieven en foto's van mijn opa nieuwsgierig geworden naar zijn diensttijd en ben bij Uw site uit gekomen. Mijn opa zat ingedeeld bij MC13RI en staat ook op Uw pagina bij de groepsfoto van "sectie van Eekelen" onderste rij helemaal links.

Moos Raaijmakers 11-11-16 10:30:44

Hi, ik heb info over Cornelis Versluis (bronzen leeuw) maar kan niet mailen via jullie contact boxje.

Paul van den Brand 21-03-16 11:10:05

Hartelijk dank voor deze informatieve en heldere site. Veel gedetailleerde uitleg en beeldmateriaal. Ik was op zoek naar soldaten die bij mijn opa ingekwartierd waren, maar deze pagina inspireert in die mate dat ik dit weekend zelf de omgeving ga bekijken met jullie informatie bij de hand.

paul smeets 07-01-15 16:40:00

Op de voormalige begraafplaats bij de St Petruskerk in Uden is op 13 mei 1940 begraven Allard August Weddepohl, wachtmeester der cavallerie-2e regiment huzaren motorrijders(2RHM). Deze man komt voor in uw site. (Bedankt. Nu heb ik een gezicht achter een naam.) Deze wachtmeester is zwaargewond naar Uden gebracht naar het St Jansgasthuis van zusters Carolus Borromeus en daar op 12 mei overleden. Het graf is op 29 oktober 1946 overgebracht maar het Militair Ereveld Grebbeberg te Rhenen. Mag ik de foto gebruiken om af te drukken in een boek over begraafplaatsen in Uden waarbij ik uw site zal vermelden. Misschien kunt u me ook helpen aan informatie over deze militair, die niet op uw site staat vermeld. Overigens alle lof voor de inhoud en opmaak van deze site. Met dank. Paul

Jan Kloks 25-12-14 10:36:06

Ludwig, ook via deze weg nogmaals bedankt voor je tijd en informatie over 6RI waar mijn vader als sergeant diende. Je hebt me een aantal belangrijke puzzelstukjes gegeven, waardoor we nu weten waar hij op 10 mei gelegerd was. En dan ook nog de plek bekijken....het was Kerstavond! De tijd stond even stil.

Thea Plugge-Korevaar 26-03-14 21:21:25

Wat fijn om sites als deze te treffen in mijn zoektocht naar meer informatie over de eerste oorlogsdagen waarin mijn opa bij Mill als dienstplichtig Huzaar bij 2.RHM vocht tegen de Duitsers. Graag kom ik met mijn gezin de kant van Mill op om de Peel-Raamstelling met eigen ogen te kunnen zien en als mogelijk ook de maquette te bewonderen. Hartelijk dank!Groet, Thea Plugge-Korevaar

 Remco 02-11-13 22:51:48

Heb veel geleerd over De slag om Mill hierop vanwege dat ik af en toe naar Mill ga met mijn metaaldetector.Super site en decoraties.

Richard Verschoor 22-09-13 21:15:03

Beste mensen, ik heb toen ik klein was vaak verhalen van mn opa gehoord die in Mill ingekwartierd was bij een boer.Nu begint er steeds meer interesse tekomen hierna. Ik weet alleen dat toe de oorlog uitbrak hij direct naar huis moest omdat hij tuinder was en voor voedsel moest gaan zorgen. Hij kwam uit Ridderkerk ,zijn er hier lijsten van van wie waar zat? alvast bedankt

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies