Herentrimclub Westerbork 22-04-22 21:40:59

Beste Louwrens en Danny,
Kwamen we vanmiddag met 17 mannen en 1 vrouw, onze trainster, in het museum "Um brommers te kiek'n" De mannen wisten niet waar we naartoe gingen totdat we binnenkwamen. De verbazing was toen erg groot. Nadat we, onderleiding van Danny,
een rondgang gemaakt hadden, was de verbazing nog groter. Idereen was erg onder de indruk. Hierbij nogmaals bedankt voor de geweldige ontvangst.

Joop en Kees 07-07-21 15:21:04

Beste Lourens, bedankt voor de geweldige ontvangst, rondleiding en gastvrijheid. Wat een prachtige collectie, we hebben er zeer van genoten!

Gert leuninge 12-03-20 22:18:06

GoedenavondWoensdag 11maart rondleiding gehad in het zeer mooie en indrukwekkend museum.leuke informatie en zelf ook informatie gedeeld.Echt zeer de moeite waard om te bezoeken,kom zeker nog keer terug .
Groet Gert Leuninge uit Koekange.

Charles 22-11-19 20:09:44

Beste Laurens,
wat hebben we (6 motorvrienden uit Twente) vanmiddag genoten van jouw geweldige passie voor gemotoriseerde tweewielers. Van (bijna) elk merk staat er wel wat tussen en van vele modellen was het een feest van herkenning. Ongelooflijk wat jij in al die jaren bij elkaar vergaard hebt en overzichtelijk weet te presenteren. En nog ben je kennelijk niet klaar met verzamelen, want de hal is nog maar half gevuld!! Hulde! Graag komen we nog eens terug, want 2uur tijd rondstruinen langs al die prachtige exemplaren is veel te kort. Nogmaals hartelijke dank voor je ontvangst met koffie en koen en het ons mee laten genieten van jouw verzameling. Heel veel succes met het verder uitbouwen van prachtige expositie.
Hans
Menno
Paul
Toon
Herman
Charles

Jan Pruisscher 04-02-19 09:07:41

Beste Laurens,
Afgelopen donderdag op uitnodiging met 2 andere Puch fanaten een rondleiding gehad in jullie museum.
Overweldigend wat ons overkwam en gelukkig ook een aantal Puchjes/Tomosjes. Wij vonden het een topmiddag!
Ook het verhaal van Herman over de racerij vond ik geweldig.
Dank daarvoor ( ook de vrouwen )
Groet
Jan Pruisscher

Hans Bolscher 01-12-18 12:52:29

Beste Laurens, Willy en Herman,

Wat hebben jullie ons vrijdagochtend 30 november 2018 laten genieten van de overweldigende verzameling tweewielers. Met een stel vrienden uit Ootmarsum, allemaal in de zestig, zijn we naar Schoonoord getogen om daar te gaan "brommers kiek'n". En dat hebben we gedaan! Na een zeer warm welkom werden we door Laurens en Herman rondgeleid die beide hun enthousiasme niet onder stoelen of banken, laat staan onder brommers of motoren staken, terwijl Willy druk begon te poetsen aan enkele pareltjes uit de verzameling.

Het was voor ons allen een waar feest van herkenning! Grote grote complimenten namens ons allen en wat zijn we blij dat deze verzameling bromfietsen en motoren, maar zeker ook de vele zeer bijzonder accessoires voor ons nageslacht op deze bijzonder wijze bewaard worden. Nogmaals hartelijk dank voor deze geweldige ochtend en wij wensen jullie dan ook nog heel veel verzamelplezier en zeker ook heel veel gezondheid toe.
Met vriendelijke groet uit Ootmarsum.

Berry Zand Scholten 17-08-18 10:25:25

Ik heb altijd met enige argwaan en scepsis gekeken naar 'massale verzamelaars'. Ik dacht: 'Je kunt genieten van een mooie, antieke of klassieke motorfiets of bromfiets, je kunt zelfs genieten van een groter aantal, maar - zoals Duitse filosofen zeggen: "In der Beschränkung zeigt sich eerst der Meister!'. En dan komt zo'n gedreven man als Lauwrens Wigchers op je af en hij roept: "Kom nu eens in mijn museum kijken. Daar staan wel nègenhonderd brommers en motoren...!"
Intens genieten van négenhonderd (!) tweewielers....????
Enfin, we waren desondankls gedrieën naar het Drentse Schoonoord getogen: oud-coureur Jos Schurgers, uit Heemstede, oud-trialist en motordealer Nico van de Kuinder uit Hilversum en ik uit het zonnige Zandvoort. En....we waren met stomheid geslagen, want massale bijeenkomsten en massale collecties mogen dan doorgaans weinig emotie en empatrhie veroorzaken....bij Wigchers ligt dat toch duidelijk anders. De hele collectie is keurig geëexposeerd, de brommers en motoren zien er prachtig uit (gelukkig niet òver-gerestaureeerd of tè blinkend gepoetst). We hebben genoten van unieke Zündapps (brommers en motoren), Matchlessen, AJS'sen, Ariels, Harleys en Yamaha's. Van Kreidlers en Berini's, van Aprillia's, Ducati's, BMW's en Garellis. Dit is een stukje 'werelderfgoed' dat waardering, respect en bewondering verdient. Van leken èn van èchte motormannen. Nico keek vertederd naar de Norton, waarop zijn vader door Het Gooi had gereden. Ik was geroerd toen ik de BMW R23 zag, die vlak na de oorlog, in Deventer razendsnel in elkaar was gesleuteld en waarop mijn vader en ik als peuter, door de gehavende straten van het de net bevrijde stad reden....op benzine, die vader had gebietst bij onze Canadese bevrijders. Zijn 1-cilinder BMW, uit 1940, had de hele oorlog lang in onderdelen, achter een houten schot op de zolderverdieping gelegen...!)
Een 'Cyclemaster', zoals die van mijn Oom Henk en Tante Annie, uit Deventer, van vlak na de Tweede Wereldoorlog, stond er helaas niet. Lauwrens keek tenminste even piinlijk getroffen, toen ik er hem naar vroeg.
Intussen weet ik zeker: "Die komt er ooit ook nog bij, want Lauwrens is geen man om op zijn 'Lauwrensen' te rusten. Warm, zeer warm aanbevolen.....!
Zoals Nico van de Kuinder altijd roept: "Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan...!'

Jan Vos 06-04-18 08:25:08

op 4 april 1918 hebben wij een bezoek gebracht aan het geweldige mooie en met zorg omklede museum van Dhr en Mevr.Wichers .
wij hebben iets gezien wat wij zeker niet hadden verwacht het was overweldigend wat hier is tentoongesteld zie je echt nergens.
Ook de ontvangst en de uitleg door dhr Wichers zelf was van een grote klasse en van een ongedwongen sfeer
Wij hebben een geweldige mooie middag beleeft en de tijd is ons omgevlogen.
Namens alle aanwezigen wil ik de familie dan ook hartelijk bedanken.
Groeten
Jan en Gre Vos

Jan Duinkerken 13-03-18 14:54:28

Hallo Louwrens,

Maandag 12 maart 2018 hebben wij , 4 collega’s /motorrijders en nog een select gezelschap, een bezoek mogen brengen
aan jullie museum , toen de deur openging lagen de onderkaken bij wijze van spreken al op de
op de grond , man man wat een collectie.
Na te zijn ontvangen met koffie en koek werd het openings woord verricht , door ook al niet de minste , nl. Jans Polling de bekende Drentse schrijver/verteller , en vertellen dat deed hij , en nog belangrijker , met de nodige kennis.

Het hele museum staat vol met bekende en minder bekende motorfietsen vanuit de hele wereld , de ene nog mooier dan de andere.
Vooral de 50cc ex wegracers met als hoogte punt de Jamathi trokken mijn aandacht.
Ook de Ducati hoek is bijzonder interessant , zelf had ik nog nooit een MH900e gezien.
En dan de enorme collectie bromfietsen die de boventoon voeren in het museum is erg indrukwekkend……pure nostalgie , en het werd door jou en Jans nog mooier gemaakt door de anekdotes en verhalen die werden verteld bij de verschillende motoren en brommers.

Kortom het is het bezoek meer dan waard , wij waren iig erg onder de indruk !

Louwrens en Willy bedankt voor de gastvrijheid.

Met vr.gr. Jan Theo Jonnie en Jan.

Jan Hebers 12-03-18 20:07:02

Wij waren met vier collega`s en met nog tiental andere liefhebbers te gast bij de brommer en motormuseum in Schoonoord van Laurens Wigchers.
Als liefhebber moet je dit een keer gezien hebben, ik wist dat er vele merken te zien zijn. Maar daar was ik als liefhebber nog verrast met merken waar ik het bestaan niet eens van wist. Dit is een museum voor en door liefhebbers met een warm en gastvrij onthaal.
Ook de rondleiding met prachtige verhalen van vroeger en nu, geweldig. Wij denken aan een volgende afspraak, in één woord fascinerend.

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken