Ruth 29-03-09 17:56:45

Hoi,

Ik ben een laatstejaarsstudent regentaat geschiedenis en ben voor mijn eindwerk mijn stamboom aan het uitpluizen. Zo kwam ik op deze site terecht en stelde ik een vraag in verband met een verhuizing van één van mijn grootouders naar Belsele. Op mijn vraag kwam onmiddellijk een duidelijk antwoord en ben hier enorm mee geholpen!
Nogmaals bedankt voor het snelle en duidelijke antwoord!

Groetjes,
Ruth

Riet Franken-Kriesels 24-03-09 19:26:20

Ik ben op zoek naar gegevens over Nederweert in de meidagen 1940 en dan vooral de oorlogsdagen .
Mijn vader was tijdens de mobilisatie en tijdens de eerste oorlogsdagen ondergebracht bij een boer in Nederweert. Toen Nederland zich over had gegeven, heeft mijn vader een fiets met een melkbus en een overall gekregen van die boer en is mijn vader zo naar huis gereden in West Brabant. Hij heeft nooit iets over de oorlog gezegd, maar nu ik ouder ben zou ik graag willen weten wat er die eerste dagen in de omgeving met de nederlandse is gebeurd.
Misschien hebt u meer gegevens. Zo, ja wilt u dan aub. mij een berichtje sturen. mvg. riet Franken

Lena Reyners 10-02-09 22:30:46


Met dank aan Alfons Bruekers ben ik - op serendipistische wijze - in aanraking gekomen met "Nederweerts Verleden" -Mensen, Macht en Middelen.
Met veel interesse, plezier en bewondering voor jullie professionalisme, de boeiende artikels gelezen.
Dit smaakt naar meer!

Groeten uit Belgisch Limburg,

Lena

Teun Scheijven 31-07-08 20:32:20

Geacht Bestuur
De medewerking van een tweetal leden van de SGN
aan het boek Le Grand Canal du Nord heeft mij een aantal intersante en lezenswaardige uren bezorgd. Bedant en vooral gefeliciteerd!!

Teun

Hein Goertz 07-07-08 16:54:27

De boeken van SGN zijn meer dan de moeite waard
en ik heb deze met veel plezier gelezen. Mag ik de schrijvers danken voor de moeite die zij genomen hebben en de stichting danken voor de uitgaven en eventuele nieuwe delen.
Hein

Martin Verhaegh, California 30-06-08 20:13:21

Beste Alfons,
Ik ben altijd blij te vernemen dat mijn genealogische boeken een steentje bijdragen aan de familiegeschiedenis en regionale historie van ons dierbaar Limburg. Vooral in Nederweert en omgeving.

Mijn grootouders van moederskant, Peter Johannes Neuen en Anna Judith Muurmans, hebben daar van 1898 tot ca 1905 gewoond. En ook 5 van hun 13 kinderen zijn daar geboren, sommigen in Leveroy gemeente Nederweert. Daaronder ook mijn peetoom Martinus Antonius Neuen waarmee ik tot 1989 contact had.

De enige waar ik geen geboorte- of doopinformatie van heb is Godefridus Hubertus Neuen die waarschijnlijk einde 1904 of begin 1905 daar geboren is. Mocht iemand informatie hebben over de Neuen's, dan houd ik me aanbevolen.

Nog altijd betrokken met genealogisch onderzoek, ik wens allen veel sukses met de boeken.
Met groeten uit Cambria, California,
Martin Verhaegh

Andre Siera 23-06-08 10:27:13

Mijn vader heeft enige tijd op het internaat St Vincentius verbleven in de periode ± 1928 - 1933.
Tijdens het op cd zetten van oude foto's zaten daar een aantal brief kaarten en foto's tussen uit die periode.
Aan gezien ik er zelf verder niks mee deed en mijn kinderen er mogelijk geen intresse in hebben dacht ik zoek eens op internet of er een archief is die daar wat aan heeft om het te bewaren voor het nageslacht.
Zo kwam ik dus hier terecht en heb de originele kaarten afgestaan aan de stichting SGN.
De originele foto's behoud die zelf ivm mijn stamboom onderzoek maar heb die wel op cd gezet en ook mee gestuurd zodat de SGN ook deze informatie heeft.
Ik ga nu proberen de exacte periode te achterhalen dat mijn vader daar geweest daar hij zelf mij dit niet meer kan vertellen.
SGN verder veel succes met jullie werk.
Gr, Andre Siera.

Heleen Horikx 20-06-08 22:35:01

Goed te zien dat het tekenproject, ondanks negatieve berichtgeving in de krant, toch door is gegaan! Het is immers belangrijk dat generatie op generatie leert wat oorlog echt betekent en dat daardoor het besef optreedt dat oorlog echt vreselijk en zeker níet "best wel spannend" is. Ook hartverwarmend te lezen dat er nog steeds mensen jullie stichting weten te vinden en beseffen wat een ontzettend goed werk jullie verrichten! Ik hoop van harte dat jullie uit het diepe dal omhoog aan het klimmen zijn waar jullie -mede door volkomen misplaatste artikelen in de krant, door onbegrijpelijke handtekeningenacties en bedreigingen én door het gebrek aan lef van medeburgers om hiertegen te ageren- in beland waren. Ik ben nog steeds van mening dat het bestuur van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert publiekelijk gerehabiliteerd dient te worden! Mensen uit Nederweert en Ospel, laat zien dat u achter de Stichting staat!

Monique Geraerts-Stoop 13-06-08 17:43:12

Op zoek naar informatie over de streek rond Nederweert was het een verrassing jullie site te vinden en te zien hoeveel werk jullie stichting verricht, en wat een interessante boeken er zijn gepubliceerd.
Jullie hebben me erg geholpen door mij een artkel uit een inmiddels uitverkocht boek toch nog toe te zenden. Hartelijk dank daarvoor, en veel succes met jullie werk.

Monique

Henk Evers 13-06-08 10:06:15

Hey jongens en meisjes,

Ik heb naar jullie tekeningen over de oorlog gekeken. Het zijn goede tekeningen. Een "dikke" proficiat voor de prijswinnaars en ook alle anderen verdienen een compliment. Nog steeds is er oorlog op veel plaatsen in de wereld. Laten we hopen dat de kinderen die daar nu wonen ook nog ooit in vredestijd naar school kunnen gaan. En daardoor net zoals in Nederland, goede dingen kunnen leren en mooie werkstukken mogen maken.

Groet,

H. Evers, burgemeester van Nederweert

<< < 17 18 19 20 21 > >>
Zoeken
Terug naar homepage