oplichter marc pijnenburg 04-10-07 22:12:29

leuke site

Henk 10-04-07 20:59:34

Vele vragen zich af wie Jan Willen Roskam was waarnaar het toenmalig kindervakantie huis aan de Elspeterweg naar was vernoemd!

Hier het ware verhaal!

J.W. Roskam was een melkboer aan de 1e Jan Steenstraat te Amsterdam die zich het lot aantrok van de vele vooral arme schoolkinderen in Amsterdam die nooit eens op vacantie konden en een deel van hun jeugd hebben moet missen door de jaren 40 - 45 !
J.W. Roskam had tijdens zijn leven een aardig fortuin bij elkaar verdiend en gespaard en heeft bij zijn overlijden eind jaren 40 in zijn laatste wilsbeschikking zijn fortuin geschonken aan de gemeente Amsterdam met de opdracht hiervan een vacantiehuis voor de Amsterdamse schoolkinderen op te richten.
Dit is uiteindelijk de voormalige Weezenkas in Nunspeet geworden dat eigenlijk op de nominatie stond om gesloopt te worden.
Met zijn nalatenschap is het gebouw volledig opgeknapt en kennen wij het als het Jan Willem Roskamhuis, genoemd naar de barmhartige melkboer uit Amsterdam die zich het lot van de minder bedeelde kinderen in Amsterdam aantrok.

Mooi verhaal toch!
En nog echt waar ook!

Ik 26-02-07 17:30:00

Wow volgens mij ben jij wel heel hopeloos of niet?

michael 16-02-07 11:54:13

Hallo ik ben michael ik ben een leuke boii
ik zoek een spannend en een gezellig avontuur

mail mij op: michaelvenema@gmail.com
of bel mij:0650467159

Jesper 04-12-06 10:02:44

Beste Veluwe-liefhebbers! Wij willen ook graag ons steentje bijdragen aan de Veluwe. Vandaar dat wij heden dage een forum hebben op opgericht!

Wilt u wat weten of graag wat kwijt? Neem dan snel een kijkje op ons forum!www.veluweforum.nl

Groeten,

Jesper

jan 30-11-06 10:31:14

kan iemand die achterlijke,domme berichten van Harry die 1 hersencel meer heeft als een koe, anders scheet die zijn keuken ook nog vol Harry. aub wissen? Dit is nu het gemiddelde verstand van ons hollanders. Gewoon deleten deze berichten. Ik erger mij hier dood aan. Graag serieus reageren in het gastenboek als het kan.

Jan

Toppie 12-10-06 11:43:41

Helaas is zeer recent de webmaster van Nunspeet.net overleden.
Dit is dan ook de reden dat er niet op mail wordt gereageerd.

Nannette Gebhard 11-10-06 18:46:45

Ik zou graag reageren op de digitale expositie betreffende Wim de Groot.

Mail komt echter terug.

Kan ik een korrekt email adres ontvangen?

M.vr.gr.
Nannette Gebhard

hemmy van reenen 09-10-06 20:30:35

Beste Gertjan,

Waarom ga je zo snel dood, ouwe reus! Dat is niet de bedoeling. Helaas lees ik het bericht in Spanje en kan ik niet op je begrafenis komen. Anders had ik nog wel een mooie toespraak over je willen houden met vele sappige anekdotes. Over dat je onder de tafel kroop toen er een exentriek uitziende correspondente kwam solliciteren. Je moest zo hard om haar lachen dat je maar onder het bureau ging zitten. En over dat je zo van barbecuen hield, dat zelfs de strengste aanwijzingen van doctoren over afvallen, je niet van de vleesophetvuurkeuken vandaan konden krijgen. Over dat je altijd moppen zat te vertellen op het werk. Over dat je zo´n geweldige animator was om iedereen aan de gang te krijgen. Over de goeie creatieve ideeen die je elke keer weer had, ook al betrof het de twintigste zomerbijlage die we moesten maken voor het Veluws Dagblad. Over hoe trots je was op de foto, waarop je een krant uitreikt aan koningin Beatrix. Over je nieuwslust, zoals een echte krantenmaker betaamt. Te veel om op te noemen.
Jammer, heel jammer dat je zo veel te vroeg doodgaat. Je was een aanwinst, zeer zeker voor mij.

Hemmy van Reenen

Esther Gotink 05-10-06 20:18:32

Gertjan, je was een gouden kerel. Toen ik bij de Amersfoortse Courant begon, was jij degene die me er gelijk op mijn gemak liet voelen. Samen met Lia vormden we 'Blok 3' waaraan je me elke ochtend begroette met een lied en een grap. Ik woon intussen alweer een paar jaartjes in Engeland maar ben je nooit vergeten. En altijd als ik aan je denk, verschijnt een glimlach op mijn gezicht. Waar je ook bent, lieve Gertjan, het ga je goed...

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies