Jilles Endhoven 27-07-22 16:15:48

Mooi monument! Leuk om in de geschiedenis van Oterdum te duiken en daar de graven van mijn voorouders te kunnen bezoeken.Jilles Endhoven

Marije 12-05-21 23:51:35

Goedendag,


Vandaag vanuit huis (een klein plaatsje nabij Gieten, DR) op de fiets vertrokken richting Fiemel.
Ook nu weer viel het industrieterrein en het windmolenpark nabij Delfzijl erg op. Ik ben mij gaan verdiepen in de geschiedenis van omliggende dorpen en geschrokken van de verloren dorpen. Niet voor te stellen dat men de dorpen af heeft kunnen breken.
Ontzettend mooi dat jullie de geschiedenis overeind houden en monumenten onderhouden! Ik hoop dat dit in stand zal blijven, zodat er vele "buitenstaanders" en generaties zich er van bewust blijven hoe waardevol kleine dorpen zijn en je deze in stand moet houden. Het allerbeste toegewenst en ga zo door! ????????

wiert van der veen 21-01-17 16:59:34

Jan K"onig: aangaande je opmerking over Stientje Schuur. ze heette Stientje van der Schuur, * ca.1880 in Oostwolderpolder getr. met Roelof Stoppelberg in Termunten op 11-01-1901, ze hadden minstens 1 kind, dochter, Aaltje Stoppelberg geb. 05-01-1908 in Groningen. Misschien helpt het u een stukje op weg, groeten, Wiert van der Veen

Hiltje Zwarberg 10-01-17 16:39:30

Beste Jaap Braam,De graven zijn op de oorspronkelijke positie blijven liggen. De zerken zijn ingemeten en na de dijkverhoging weer op dezelfde plaats teruggeplaatst.

Jaap Braam 10-01-17 15:59:14

Na de afbraak van Oterdum zijn de graven die rond de kerk lagen weer in de verhoogde geplaatst. Zijn de mensen die daadwerkelijk in de graven lagen ook daadwerkelijk in de dijk begraven? In het boek dat nu geschreven wordt over 'Weiwerd behouden, missie geslaagd' komt Oterdum met haar kerk en nieuw monument ook aan de orde. En dan moeten wel de juiste feiten worden gebruikt/

B.J.L.van der Laan 25-12-16 12:17:27

Beste lezer.
Wie kan mij helderheid verschaffen over de kerkboeken van Oterdum ? Mijn stamgrootvader Evert Jans van Oterdum werd plm.1640 geboren in Oterdum.
Hij huwde op zondag 24 April 1669 op 29 jarige leeftijd met Albertien Wijrts (26 jaar) van Weijwert.Hij verhuisde toen naar Weiwerd.Hij overleed op Donderdag 21 Augustus 1690, 50 jaar oud. Albertien overleed op Zondag 18 December 1707 op de leeftijd van 65 jaar en 7 maanden.
Evert Jans was in weijwert Dijkwerker.
Weet iemand of er nog trouw, doop en overlijdings kerkboeken zijn van Oterdum van 1640 en eerdere jaren ??? Mijn naam is Ben van der Laan en woon in Appingedam. E.mail: bjlvdlaan@ziggo.nl. ik zie reacties graag tegemoet. Ik ben een volle neef van Evert van der Laan uit Borgsweer.

H. de Vegt 16-09-14 00:00:01

Elke keer als ik langs Oterdum rijd, dan bezoek ik even de graven op de dijk. Voor mij is het onvoorstelbaar dat mensen hun huis hebben moeten verlaten waar de familie al eeuwen woonden. En tot op de dag van vandaag is er nog steeds geen industrie. Is het afbreken van een heel dorp dan voor niets geweest? Het voelt volgens mij voor de oud-inwoners als op de vlucht zijn. Laat geld nooit meer een reden zijn om mensen hun welzijn af te pakken.

Hiltje Zwarberg 14-12-12 19:34:57

Tijdens mijn stamboomonderzoek ben ik in contact gekomen met familie van Hindrik Hanssens, geboren 1922 en gehuwd met Martha Grietje Tilman. Hindrik en Martha zijn in 1952 geemigreerd naar Australie. Zij woonden voor hun grote reis in Oterdum, wie heeft er eventueel informatie over dit gezin?
Met vriendelijke groet,
Hiltje Zwarberg

Willem (Wim) Perdok 10-08-12 17:25:48

Aan: Olga Petersen-Oosterhuis ik weet me je nog te herinneren als Oktje jou vader is een neef van mijn moeder, en je grootouders zijn een oom en tante van mijn moeder, dat was Leentje Perdok-Bos. Heb jij nog foto's??? Mijn vader 88 jaar heeft nog wel een foto van jou grootouders Oom Koen en tante Boelje.
Groetjes Wim

Willem (Wim) Perdok 10-08-12 17:17:57

Hallo,Zal me eerst even voorstellen, ik ben Willem Perdok geb.11-4-54 Termunten, vernoemd naar mijn opa Willem Bos wonend op de Oterdummerwarven was getrouwd met Christien Jager en is na een scheiding getrouwd met Jet Daalderop woonde hier Westerweg E 57, hij had 4 kinderen, Harm, Andries (overl.),Jan en mijn moeder Leentje Bos (overl.), ze had ook familie wonen in Oterdum zelf Koen Oosterhuis en z'n vrouw. Als ik het verhaal lees van Stubbe op deze site komen er ook namen naar voren waar mijn moeder het wel eens over had, zelf ben ik vaak op de fiets door Oterdum gereden toen we naar de Technische school in Appingedam gingen, op de terugreis kantkoek kopen bij bakker Vos. Op de Technische school waren 2 leraren die van oorsprong ook Otterdumers waren, Hiltjo Bosker gaf engels, en Piet Olthof die metaalbewerking gaf. Nog een vraag zijn er mensen die nog foto's hebben van mijn familie.
m.vr.gr. Willem Perdok

1 2
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies