Tessa 23-02-22 15:19:31

Ik heb een grijsje van 2 jaar die geef ik versele lage granenvoeding voor grijsjes maar nu heb ik een jonge bg erbij en vraag ik me heel erg af wat nu het grote verschil is tussen zijn voeding en die van de grijsroodsaart van heb nu voor de bg een klein zakje eigen zaad gehaald maar zie alleen dat er fruit in zit en verder geen verschil kan iemand mij dat aub even uitleggen.
Ps ze krijgen naast hun zaad nog pellets en de bg nog 2 x daags pap want ze is nog maar 9 weekjes oud

Anke 30-08-21 18:42:52

Via deze weg wil ik mijn complimenten geven en mijn enorme dankbaarheid uiten. Wat een geweldige website!!! Ik ben blij dat ik deze heb gevonden. Ik had al heel wat gelezen over kromsnavels, maar deze website is wel erg volledig. Heel fijn om te lezen via welke stappen ik verschillende vaardigheden aan kan leren. Mijn agapornis is er helemaal blij mee. Fijn ook dat ik een goede indruk krijg van hoe een free flight training eruit kan zien.

Gerard 19-08-21 20:04:30

Hoi Frans,

Ineens viel het kwartje (denk ik). Dat gedrag wat ik in m'n vorige bericht omschreef is waarschijnlijk broeds- of baltsgedrag. Ineens dacht ik aan duiven, futen en kraanvogels. Vervolgens heb ik op het onderwerp "baltsgedrag" gezocht en dat leek mijn idee te bevestigen. Wel vreemd omdat ik m'n ara nog maar 4 dagen heb en ik haar nog nooit heb aangeraakt.
Negeren is dus de boodschap.

Gerard 19-08-21 09:17:17

Hallo Frans,

Het afgelopen jaar heb ik alle fantastische info op jouw 'site' steeds weer opnieuw bestudeerd in voorbereiding op de komst van een blauwgele ara.
Afgelopen zaterdag was het zo ver en sindsdien ben ik begonnen haar aan mij te laten wennen. Hoewel veel stressignalen inmiddels niet meer waar te nemen zijn, blijft ze nog wel opgezette hals- en nekveren tonen. Maar ze neemt al druiven en stukjes banaan vanaf een lange barbecueprikker van me aan.
Wat ik wil vragen is het volgende; regelmatig gaat ze een soort wippen/springen. Is dit ook een stressignaal (ik heb daar nergens iets over kunnen vinden)?

Alijda 12-07-21 00:00:05

Hoi, Frans Hoe gaat het met u? Het,is alweer tijdje geleden dat ik , nog gepraat heb, maar wil graag even zeggen dat u zo veel gelijk heb gehad en heeft met alle adviezen, het overzetten naar pellets is eindelijk goed gelukt,ik ben gewoon gaan volhouden en niks anders gegeven, en nu is hun hoofd voer pellets,in de avond krijgen ze dan nog wat lekkers, maar het ligt inderdaad aan de eigenaar dat vogel geen pellets eet, gewoon volhouden dus !!! groetjes alijda

Okan 07-07-21 22:17:30

Hallo allemaal, wat een prachtige site. Heel erg bedankt voor alle informatie en tips. We hebben veel geleerd met al de mooie tips en verhalen op de site.
Ik zit alleen met een probleem waar ik geen oplossing voor heb kunnen vinden. Mijn roodstaart verliest continu zijn zwarte en rode veren. Wanneer deze weer groeien zijn ze heel erg slap en rottig (er zitten gaten in en de veren zijn misvormd) Hij is meestal kaal bij zijn zwarte veren. Hij kan niet vliegen en moeite met evenwicht. Ik ben bang van bloedpen of bloedveer. Ik weet niet hoe ik het kan oplossen, wie kan mij helpen aan info/advies?
Alvast bedankt allemaal.

Grada en Luna 10-05-21 14:42:58

Hallo, sinds 1 week heb ik de prachtige Luna (blauwgele Ara) van 2 jaar in huis. Al van kinds af aan wilde ik een papegaai maar mocht niet van mijn ouders en toen ik op mezelf ging wonen ging de inrichting van huis voor, trouwen en een kind. Mijn zoon heeft autisme dus ik had mijn handen vol aan hem. Nu hij 20 jaar is en niet meer thuis woont wilde ik mijn droom laten uitkomen . Luna bijt alleen nog en is onzeker waar wij langzaam mee aan het werk zijn. Vertrouwen moet van 2 kanten komen. Verder bijt ze altijd op mijn trui en jas als ze bij me zit. Is daar een trukje voor dat ze dat niet meer doet? Opstappen op mijn hand doet ze niet maar wel heel goed op mijn arm.
Wij hadden al veel gelezen over papegaaien maar vind uw site toch het duidelijkste!
Groetjes Grada en Luna.

SingingCoyote13 14-03-21 11:49:38

er staat in het artikel over meelwormen/insecten voor de papegaaien dat de papegaai een carnivoor is, een carnivoor is een vleeseter (Alleen vlees) een omnivoor is een alleseter, zoals daar staat plantaardig En vlees. dus dat klopt niet er moet omnivoor staan
doei


Reactie:
bedankt, zal het tzt corrigeren

groet, Frans

Alijda 14-02-21 15:00:57

Hoi, Frans, mag papegaai het blad van de bloemkool? Dank je wel alijda


Reactie:
Hallo Alijda,

Het blad en de stronk van de bloemkool is gezond voor mens en dier.
Snij het fijn en doe het in je groentesoep, maar je kan het ook de papegaai geven. Zelf geef ik het meestal aan de kippen.... ze zijn er gek op.
Groet,

Frans

Sem Neyens 10-01-21 19:52:48

Beste,
U heeft een fijne site met veel nuttige informatie. We hebben sinds een maand een agaopornis Roseicollis. Hij was +|- 8 weken toen we hem kochten. Hij is inmiddels vrij tam. Komt graag uit zijn kooi om bij ons te zitten en eet uit onze hand. Als hij op onze schouder zit, kunnen we met onze wang tegen hem wrijven. Enkel aaien met de hand lukt niet. Dan bijt hij. Heeft u een tip zodat we hem toch mogen aaien? Grts Sem


Reactie:
Hallo Sem,

Het aaibaar maken van de kromsnavel is in de meeste gevallen een kwestie van vertrouwen.
Het vertrouwen van de vogel kan je winnen door veel met de vogel te trainen, de vogel met de hand eten te geven en de theedoektraining.

Succes, Frans

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies