van haelen sofie 18-05-19 08:30:57

Hallo, Even om mee te geven "dit is eeen TOP- SITE, geen betere Nederlandstalige, Volledige , informatieve site te vinden

Theo 12-03-19 14:28:57

Hallo, weet iemand of een roodstaart papegaai een liksteen nodig heeft. Dat hoorde ik laatst. Ben zelf net beginnend papegaai-houder/liefhebber en vroeg mij dit af. En verder moet je vitaminen druppels geven of moet je het door het voer doen?

Groetjes Theo


Reactie:
Hallo Theo,

De papegaai heeft géén liksteen nodig! Een stenen zitstok is wel aan te raden, de papegaai kan daarop de snavel en nagels verzorgen.

Wanneer je de papegaai voldoende afwisselend voer tot zich neemt heeft deze geen extra vitaminen nodig.

Wil je toch vitaminedruppels geven dan kan je deze het beste direct in de snavel druppelen of over voer druppelen welke graag door de papegaai gegeten wordt. Dan weet je tenminste zeker dat de papegaai de vitaminen ook naar binnen heeft gekregen.

Een veel gemaakte fout is het teveel aanbieden van voer, of het te snel aanbieden van nieuw voer. Dat gebeurt vooral bij het aanbieden van een zadenmengsel. Doordat er teveel zaden aangeboden worden kan de papegaai selectief gaan eten. De papegaai eet alleen de lekkere zaden en laat de minder lekkere zaden gewoon liggen.
Zorg dat de papegaai alles opeet, ook de minder lekkere zaden, deze bevatten vaak belangrijke voedingstoffen welke de vogel zeker nodig heeft.
Pelletvoer heeft het voordeel dat de vogel daarbij geen keuze heeft, pellets bevatten over het algemeen alle noodzakelijke vitaminen en mineralen.

Op de website wordt het thema "voeding" uitgebreid behandeld, lees dat alles eens goed door.
Veel succes met je papegaai,
Frans

heiko heese 15-02-19 23:16:50

Hallo,
Ik heb een senegal papegaai(bonte boer)van een jaar.
Hij heet Akira.Het is een super leuke informatieve website.Jullie website staat in mijn favorieten.Een groot compliment,geweldig
met vriendelijke groet
Heiko Heese
Culemborg


Reactie:
Hallo Heiko,
Dank voor de complimenten en heel veel plezier en succes gewenst met Akira.
Groet,
Frans

alijda 11-02-19 15:46:22

Hoi, Frans wat, ik nog vergeet te zeggen, is dat mijn valkjes dus echt niks anders eten dan zaad en andijvie , echt niks anders!! dus, ik denk dat het vitamine gebrek is? dank je wel alijda


Reactie:
zou kunnen zijn, mogelijk zitten ze in de rui. Zorg dat ze voldoende "daglicht" krijgen, lees daarover op de website.

alijda 11-02-19 12:58:59

Hoi, Frans Hoe, gaat het met met jou? Ik, heb een dringende vraag, mijn valkjes worden erg kaal, nu probeer ik ze al vrij lang over te zetten op pellets, maar ze hongeren zich echt veel liever dood, dan dat ze ook maar 1 hapje van de pellets eten !! ik, probeer het echt al heel lang, maar ze willen de pellets echt niet, eten dan ook echt dagen niet !! Wat, kan ik doen, dat vogel zo kaal blijft? Dank je wel voor de hulp alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
wanneer het niet lukt de valkjes over te zetten op pellets dan is de combinatie van gemengd zaad en andijvie zeker geen slecht eten.
Wat wel van belang is, is dat de vogels wel alle gemengde zaad opeten dus niet alleen de lekkere zaadjes. Je kan dat eenvoudig testen door een deel van de afvalschilletjes in een glas, welke half gevuld is met water, te gooien.
De schilletjes blijven drijven, terwijl de volle zaadjes zinken. Blijkt dat er meer als 10% te zinken dan geef je de vogels teveel voer! Laat ze dan eerst hun eten tussen de zaadresten op scharrelen voordat je ze weer nieuw voer geeft.
Gemengd zaadvoer bevat ook veel goede vitaminen en mineralen echter wel alléén wanneer ook alles opgegeten wordt.

Jefded 02-02-19 18:16:39

Pegeltje is speeltje

Jefdes 02-02-19 18:15:39

Vandaag voor eerst een
Patatje gegeven en lekker dat ze het vond.
Vandaag ook nieuw pegeltje gekocht voor buiten de kooi maar ze moet er nog niet veel van hebben. Ik zeg ze want we hebben Chico laten teksten en het is een meisje❤️

Sabine 26-01-19 13:06:03

joehoe ik ben Coco een mooie groene papegaai met rood voorhoofdje en eet heel graag mijn dagelijks witloofje, en worteltje .soms eens groentepatatje en een ook een stukje fruit... heb al 27jaar hetzelfde vrouwtje zit altijd op mijn kooi en klim ma naar beneden voor mijn zonnebloempitje . Ben aan slaapje toe geeuw geeuw groetjes van Cocoooo


Reactie:
Hallo Sabine en Coco,
Fijn dat jullie het al zo lang gezellig met elkaar hebben.
Regelmatig groenten en fruit eten is prima.
Heel veel succes gewenst,
Frans

Jefdes 25-01-19 20:26:44

Heel erg bedankt voor de aardappel tip.
Stelt een hoop gerust


Reactie:

Jefdes 14-01-19 17:07:57

Er staat bij dat ze aardappel mogen. Maar ik lees overal dat het stofje wat daar in zit giftig is. Van mij krijgt ze het niet!


Reactie:
Hallo Jeddes,

Geef je vogel nooit iets te eten waar je zelf niet volledig achter staat!

De aardappel behoort tot de familie van de nachtschade. Zo ook de tomaat, de aubergine de paprika de rode peper en verder nog 1700 vruchten en planten.

Een ieder behoort te weten dat je de uitlopers en groene plekken van de aardappel niet eetbaar zijn en men dient deze ook vóór consumptie te verwijderen! Deze kunnen namelijk de gifstof solaline bevatten. In grote hoeveelheden kan solaline dodelijk zijn. (zo ook water, amandelen, appelpitten enz. enz.)

Voor de rest kan je gerust de aardappel eten, zowel rauw, gekookt of gebakken.
Velen geven de aardappel, natuurlijk in een beperkte hoeveelheid, meestal in de vorm van een frietje zonder problemen aan hun papegaai.
Mijn papegaaien doen voor een frietje, bij wijze van spreken een moord, ze zijn er stapelgek op en ik gun ze zeker 2 keer per maand deze lekkernij. (zelfs 2 stuks)

Mijn vogels vinden reeds jaren ook aardappel op hun menu..... ze zijn nog steeds gezond!

Maar nogmaals.... geef je vogels nooit iets te eten waar je zelf niet volledig achter staat!

Groet,
Frans

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!