SingingCoyote13 14-03-21 11:49:38

er staat in het artikel over meelwormen/insecten voor de papegaaien dat de papegaai een carnivoor is, een carnivoor is een vleeseter (Alleen vlees) een omnivoor is een alleseter, zoals daar staat plantaardig En vlees. dus dat klopt niet er moet omnivoor staan
doei


Reactie:
bedankt, zal het tzt corrigeren

groet, Frans

Alijda 14-02-21 15:00:57

Hoi, Frans, mag papegaai het blad van de bloemkool? Dank je wel alijda


Reactie:
Hallo Alijda,

Het blad en de stronk van de bloemkool is gezond voor mens en dier.
Snij het fijn en doe het in je groentesoep, maar je kan het ook de papegaai geven. Zelf geef ik het meestal aan de kippen.... ze zijn er gek op.
Groet,

Frans

Sem Neyens 10-01-21 19:52:48

Beste,
U heeft een fijne site met veel nuttige informatie. We hebben sinds een maand een agaopornis Roseicollis. Hij was +|- 8 weken toen we hem kochten. Hij is inmiddels vrij tam. Komt graag uit zijn kooi om bij ons te zitten en eet uit onze hand. Als hij op onze schouder zit, kunnen we met onze wang tegen hem wrijven. Enkel aaien met de hand lukt niet. Dan bijt hij. Heeft u een tip zodat we hem toch mogen aaien? Grts Sem


Reactie:
Hallo Sem,

Het aaibaar maken van de kromsnavel is in de meeste gevallen een kwestie van vertrouwen.
Het vertrouwen van de vogel kan je winnen door veel met de vogel te trainen, de vogel met de hand eten te geven en de theedoektraining.

Succes, Frans

Rosa 01-11-20 18:24:28

Hoi, ik heb mijn eerste agapornidenkoppeltje en nu ook een nestje. Het eerste van vijf eitjes is uitgekomen. Nu zijn twee eieren die een beetje lichtbruin van kleur zijn en twee witte. Zegt de kleur iets over inhoud of de staat van de inhoud?

Ook vroeg ik mij af, nu er een piepklein kuikentje samen met de mamavogel in het broedhokje zit: hoe zit dat eigenlijk met schoonmaken? Maak ik tijdens de broedperiode (zijn nog vier eieren die worden bebroed) en het opgroeien van het kleine vogeltje het broedhokje ook schoon? En zo ja, hoe doe ik dat dan het beste zonder de natuur al te veel te verstoren (c.q het nest kapot te maken of iets dergelijks?)

Ik las op internet dat je bij kuikens de krop dient te controleren om na te kunnen gaan of het jong voldoende krijgt te eten. Hoe doe ik dat? Kan ik er niet gewoon op vertrouwen dat de mamavogel dit het beste weet? Het vogeltje is vandaag vier dagen oud, dus het zal sowieso eten krijgen, anders was het denk ik inmiddels al gestorven.

Daarnaast vroeg ik mij het volgende af: op de ringen van mijn vogeltjes staat JC17-23 2020 en bij de andere JC17-16 2020. Ik heb echt het hele internet al afgespeurd, maar ik kan niet vinden wat de code nou betekent. "JC17" lijkt nergens op het internet voor te komen.

Ik ben een beetje bang, omdat de codes bij beide vogels op dezelfde wijze beginnen (JC17), dat de vogels wellicht aan elkaar zijn verwant (broertje en zusje?). Zegt de code daar iets over? Weet u wat de code betekent? Volgens mijn berekeningen hadden er al een tweede en misschien zelfs al derde eitje moeten zijn uitgekomen. Zou het kunnen dat de ouders aan elkaar zijn verwant en dat daardoor de resterende vier eieren niet uitkomen?

Heel graag uw reactie!


Reactie:
Hallo Rosa,
Ofschoon ik eigenlijk geen kwekersvragen beantwoord reageer ik toch maar. JC17 verwijst naar de club die de ring uitgegeven heeft en de kweker. de nummers 17 en 23 zijn de ringnummers. Het is dus goed mogelijk dat de vogels broer en zus zijn. Op zich kan dat ook wel een keer, zolang maar niet generaties lang met broer en zus gekweekt wordt. Kleur eieren.... zegt volgens mij niets. Nest wordt meestal door de ouders gereinigd.... laat de natuur zijn gang gaan!
Succes, Frans

patchouli 27-10-20 14:22:24

ik heb een grijze roodstaart papegaai en heb hem zeker al 15 jaar zaden gegeven , maar nu ongeveer 1 maand krijgt hij enkel nog pellets .maar sinds hij die eet zonder probleem ,hebben we echt last van een stinkende geur bij zijn ontlasting ( vogelpoep )
is dat normaal , bij andere papegaaien liefhebbers hebben dat niet . wij denken er over na of we weer beter zouden terug gaan naar de zaden .we hebben nog een groene amazone ook in huis , en twijfelen of deze nog zal laten overschakelen naar de pellets hij is nu nog maar 2 dagen aan het leren eten groetjes


Reactie:
Hallo Patchouli,
Zoals je op de website koppiekrauw.com kunt lezen ben ik een voorstander betreffende pelletvoeding. Inderdaad komt het soms voor dat de ontlasting stinkt. Wanneer men afwisselend pellets, zaden en met de pot mee-eten voert zal dat stinken wel meevallen, bovendien is afwisselende voeding erg goed voor de vogel.
Geef niet teveel voer en voer maar 2 keer per dag een uurtje.
Succes, Frans

Sanne 12-10-20 20:20:40

Beste,

Nog een toevoeging op mijn onderstaand bericht van oktober 2020.

Ik heb een edelpapegaai mannetje van bijna een jaar oud. Het is echt een schatje en ik hou er ontzettend veel van. Nu krijst hij per dag best veel. Het lijkt wel van enthousiaste (als hij bijvoorbeeld trots op zn kooi of klimboom zit), bij angst (als hij bijvoorbeeld iets onbekends in de tuin ziet lopen en wilt waarschuwen), bij verveling in zijn kooi (als hij geen zin heeft om met z'n speeltjes te spelen en zn veren ook al schoon zijn), als hij zich buiten gesloten voelt (als ik bijvoorbeeld naar de achtertuin ga zonder hem of hij me daar ziet lopen) en bij zonsopgang en ondergang. Hij heeft veel speelgoed,mag er echt vaak uit (geef hem wel 8 uur op een dag aandacht en ik ook trainingen met hem doe) en slaapt 12 uur op een dag in een aparte kooi. Voorheen negeerde ik het geschreeuw, maar dit heeft niet geholpen. Het geluid wordt nu zo erg dat we er als gezin (met baby van 6 maanden) echt last van hebben. Ik heb nu sinds een paar dagen de time-out kooi ingezet: als hij schreeuwt krijgt hij een waarschuwing, wanneer hij weer schreeuwt zet ik hem er tien minuten in. Ik ben erg consequent, ik loop nu wel tich keer heen en weer. Het lijkt nog geen effect te hebben, sterker nog normaal stapte hij altijd op mijn hand en nu wilt hij dat niet meer doen, omdat hij bang is om in de time-out kooi te moeten. Het voelt voor mij alsof ik hem in de steek laat en dit te kosten gaat van zijn vertrouwen in mij. Ik vind het dus niet fijn om te doen, maar weet me anders geen raad meer. Ik overweeg nu zelfs een grote voilere met binnenkooi te maken en er een popje voor hem bij te nemen. Ik hou echt veel van hem en ik wil echt het aller beste voor hem, maar ga er zelf op deze manier aan onderdoor. Hoor heel graag wat tips van je.

Groeten,

Sanne


Reactie:
Hallo Sanne,
Veel papegaaienhouders hebben problemen met sommige geluiden die de papegaai maakt. Maar helaas het is nu eenmaal zo... papegaaien laten zich vaak horen.
De Time-out kooi inzetten kan soms helpen.... werkt 10 minuten niet doe het dan 20 of 30 minuten.
Een tweede papegaai erbij..... niet doen... de kans is dan groot dat je dubbel zoveel herrie krijgt, en je kan dan per papegaai minder tijd geven.
Succes,
Frans

Sanne 03-10-20 17:02:15

Hoi hoi,

Ik heb een vraag. Kun je de kooi, die je gebruikt als papegaai bijt of teveel lawaai maakt, tevens gebruiken als zijn slaapkooi? Zal wel fijn zijn, anders krijg je zoveel kooien in huis.


Reactie:
De slaapkooi ook als time-out kooi gebruiken.
Kan.... maar zorg dan dat de slaapkooi verdonkerd is en de time-out kooi niet.
Groet, Frans

Alijda 25-09-20 21:39:59

Hallo Frans, een vraag ,nu wil ik mijn vogels graag eigen gekweekt kiemzaad geven, maar wat is beter, afknippen en zo geven,of pot in zijn geheel in de kooi hangen, als ik dat doe, knipt mijn vogel de hele pot open met alle rotzooi, en. Ben ik bang dat vogel de aarde op eet, kan dat kwaad? Hoop te mogen horen, heel veel dank alijda


Reactie:
Hallo Alijda, de vogel mag gerust in de aarde woelen, is een leuk tijdverdrijf en niet ongezond.
Groet, Frans

Houkje 13-09-20 18:09:04


Hallo,
ik heb sinds 2weken een amazone aestiva.
Is wel natuurbroed,maar had iets met zijn pootje.Eigenaar is er mee naar Hedwig van der Horst
geweest .Heb s,avonds nog 2 weken met de hand gevoerd . Overdag wat geweekte zaden en banaan.Gaat nu prima met haar .Heeft dit ook nadelige gevolgen voor het tam maken en opvoeding.?
Met vriendelijke groet Houkje.


Reactie:
Hallo Houkje,
In principe hoef je niet bang te zijn dat je vogel niet of moeilijker tam gaat worden vanwege een probleempje met de poot.
Wel kan het niet goed functioneren van de poot wat meer onzekerheid bij de vogel teweeg brengen, maar met geduld kom je heel ver!
Is de poot gewoon in orde dan is er helemaal niets aan de hand.
Succes,
Frans

Gerard 28-08-20 04:02:44

"Onuitputtelijke" bron voor informatie. Dat is zoals ik deze webstek beschouw. Regelmatig attendeer ik ook anderen (bijvoorbeeld op specifieke papegaaienfora hierop. Want waarom het wiel opnieuw uitvinden, als het al uitgevonden is?


Reactie:
mooi dat je regelmatig informatie op deze website vindt. doe er je voordeel mee.
groet Frans

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies