sophiesmits 22-07-17 16:26:45

hallo mijn grijze roodstraat is weggevlogen kaN HIJ TERUGKOMEN OP EIGEN INTUIETIE


Reactie:
Hallo Sophie,
Heel erg jammer dat je vogel weggevlogen is.
Op www.koppiekrauw.com staat precies omschreven wat je allemaal kun doen om de vogel weer terug te vinden. Klik in het trefwoordenregister het woordje "weggevlogen" aan.
De kans dat het lukt is niet erg groot maar bedenk 'niet geschoten is misgeschoten'.
Heel veel succes gewenst,
Frans

alijda 13-07-17 20:36:46

Hoi, Frans ik heb nog een vraag, toen ik vandaag mijn vogels terug haalde, werd mij verteld dat ze veel meer dag licht moeten hebben, om dat glas het licht tegen houd, ik heb direct de gordijnen weg gegooid, zo dat ze nu voor een heel groot raam staan, volgende week ga ik nieuwe roosters plaatsen, zo dat dat raam ook open kan, maar hoe zorg ik nou voor meer dag licht, want van de winter kan ik het raam niet open zetten, hoop dat jij een tip heb? Dank je wel alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Daglicht van achter het glas is geen geschikt daglicht voor de vogel. Het glas houdt de UV-stralen tegen en deze zijn heel belangrijk voor de gezondheid van de vogel.
Daglicht vanuit een open raam is natuurlijk prima, het hoeft gn direct zonlicht te zijn. Plaats je de vogel in direct zonlicht... zorg er dan voor dat de vogel zelf ook in de schaduw kan gaan staan.
Voor de winterdag koop je gewoon een daglichtlamp.
Allerhande informatie over daglicht en daglichtlampen kan je ook op de website vinden. Klik gewoon op de website in het trefwoordenregister het woordje "daglicht" aan.
Groetjes en heel veel succes gewenst,
Frans

alijda 13-07-17 12:42:05

Hoi, Frans Wat, fijn dat de site weer terug is !!!Ik, hoop dat het met jou ook weer beter gaat? Nog, veel dank voor alle adviezen , die jij mij gegeven heb ! Mijn, papegaaien hebben bijna een week in het dieren zieken huis gezeten, i v m voorhoofdsholte onsteking , vandaag mogen ze eindelijk weer naar huis, zo zie je maar hoe vreselijk belangrijk goede voeding(pellets) is voor vogels !!Het, vrouwtje is bijna dood geweest!, Ze, krijgen nog medicijnen, en het vrouwtje wil niet meer zelf eten, maar ik heb goede hoop dat het weer goed komt. Ik, hou je op de hoogte, ben erg blij dat je er weer bent! Groetjes Alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Ja de website is weer schoongemaakt en on-line. Nu maar hopen dat ze er niet nog een keer mee om te gaan rotzooien.
Fijn om te lezen dat het nu weer een stuk beter gaat met je vogels.
Goede voeding is de basis voor een goede gezondheid! Voeding wordt op de website best uitgebreid behandeld, volg je de daar gegeven adviezen op en de vogel(s) eten het ook daadwerkelijk op dan kan je er eigenlijk wel vanuit gaan dat je vogel(s) gezond, gevarieerd en vitaminerijk eten.
Groetjes,
Frans

Sonja 10-07-17 12:24:05

Hallo,
Ik heb sinds gisteren een Edel pop. Ze is nog heel jong en natuurlijk nog niet gewend aan haar nieuwe situatie. Geduld dus... Mijn vraag is de volgende: Ik heb twee katten, die vertoeven nu even in de andere kamers omdat ik Isla niet meteen met hun nieuwsgierigheid wilde confronteren. Ze heeft momenteel genoeg op haar bordje... Ik weet dat een van de katten het een totale zorg zal zijn, maar de andere is absoluut nieuwsgierig en zal willen 'spelen'. Omdat Isla nog niet eens aan mij gewend is weet ik niet goed hoe ik de introductie moet aanpakken en wanneer. Ik wil Isla rustig laten aarden. De katten komen niets tekort. Graag je advies.
Groetjes
Sonja


Reactie:
Hallo Sonja,
Ik zou de katten gewoon kennis laten maken met de vogel. Afhankelijk van hoe de katten en de vogel zich gedragen zal je eventueel moeten reageren. Waarschijnlijk gaat het goed en is het nieuwtje van de vogel bij de katten vrij snel weg en gaan de katten weer hun gewone gangetje. Valt een kat de vogel teveel lastig dan zal je deze zo nu en dan in een andere kamer moeten plaatsen.
Let wel!!!!!! Hoe goed de beestjes later met elkaar ook omgaan.... vertrouw het nooit helemaal, een ongeluk zit vaak in een klein hoekje.
Heel veel succes gewenst,

lindalook 03-07-17 20:13:08

goedendag ik heb een alexanderparkiet van 6 jaar ikzelf heb hem pas 4 weken hij prate de oren van mijn kop ,maar nu sinds 2 dagen doet hij alleen de bewegingen maar die hij dee onder het praten en dan hoor ik zachtjes kiekeboe heel zachtjes kunnen hun ook keelpijn hebben ofzo ? of wat kan het zijn hij zit wel heel erg in de rui maar dat kan het niet zijn toch mvg linda


Reactie:
Hallo Lindalook,

Erg moeilijk te interpreteren die symptomen die je omschrijft.
Het zou van alles kunnen zijn.
Wordt het erger, komt er geen verbetering of bemerk je bij de vogel ook nog andere symptomen die wijzen op een ziekte dan is het misschien toch wel verstandig een kundig dierenarts te raadplegen.

Vooreerst kan je volgende denken:
Het zou inderdaad toch wel een reactie op de heftige rui kunnen zijn.
Lees op de website de info die over de rui gegeven wordt eens goed door.
Geef de vogel wat extra vitaminen (krachtvoer) bijvoorbeeld extra eivoer, spirulina en palmolie.

Houd de vogel nauwlettend in de gaten, vertrouw je het niet dan hup... naar de vakman.

Groet en heel veel succes gewenst en ik hoor graag hoe het verder verloopt.

Frans

Maraki 02-07-17 13:32:43

Hallo,
Welkom terug in de wereld van internet!
Ben heel erg blij dat je weer online bent, want jou website is voor mijn 6 agaporniden een onmisbaar bibliotheek met eerlijke informatie.


Reactie:
Hallo Maraki,
Dank voor je reactie.
Tja... het heeft weliswaar een tijd geduurd maar alle informatie staat weer beschikbaar. Doe er je voordeel mee.
Ik hoop dat het niet meer gesaboteerd wordt.
Groet,
Frans

Frans 29-06-17 20:46:51

Hallo iedereen, zoals jullie beslist al vastgesteld hebben is de website www.koppiekrauw.com weer on-line.
De website was gehackt en is toen door de provider onbereikbaar gemaakt. Inmiddels is alles weer in orde.

alijda 31-01-17 11:29:51

Hoi, Frans ik mis jou al een tijdje !! Mocht, je dit lezen, stuur a u b even een berichtje naar mijn g mail, zo dat ik weet hoe ik jou kan bereiken? Ik, zit namelijk niet op face boek of iets dergelijks, zou je graag weer eens spreken, alvast bedankt alijda


Reactie:
Hallo Alijda, je hebt me inmiddels bereikt en ik hoop dat het je papegaaien nu weer goed gaat.
Voor medische vragen verwijs ik naar kundige dierenartsen.... die weten veel meer van deze zaken af!

Anne Wolfsen 09-01-17 17:05:41

Hoi Frans,

Ik hoop dat Koppiekrauw gauw weer terug komt.
ik heb twee jonge agapornissen (koppeltje)ongeveer 12 weken oud. Echter bijten ze allebei als ik ze vast heb, ik pak ze nu op met een handschoen aan. Mijn oude agapornissen beten niet zo door, dus dit was makkelijk te negeren. deze bijten echt tot er bloed uitkomt. wat adviseer jij. ik heb ze nu 4 dagen, moet ik ze gewoon in de kooi laten en eerst zorgen dat ze mijn hand op de kooi ok vinden?
Ik hoor graag van je, ik heb bij mijn oude agapornissen veel aan jou en aan Koppiekrauw gehad.
groeten Anne


Reactie:
Hallo Anne,

Sorry dat de website het momenteel niet doet. Een of andere EIKEL heeft de site gehackt waardoor de provider de site down moest leggen.
Ik moet nog de juiste programmatuur vinden om het geheel weer goed schoon te krijgen en weer aan de praat te maken.

Als reactie op jouw vraag:
Agapornissen kortwieken, badkuiptherapie toepassen:
Badkuiptherapie in het kort, zorg dat de vogels flink trek hebben zet ze in een badkuip of hoge kartonnen doos, voer ze lekkernijen (bijvoorbeeld zonnebloempitten) en verlang steeds meer van de vogels voordat ze iets lekkers krijgen. Eventueel handschoenen aan is prima, de vogels merken dan dat bijten totaal geen effect heeft.

Succes,

Frans

alijda 09-01-17 15:32:25

Hallo, Frans Eerst de beste wensen voor 2017
Een, vraagje is jou site uit de lucht? Voorgoed of kom je weer terug? Kon, alleen nog maar dit gasten boek vinden? Hoop, echt dat je weer snel terug bent!! groetjes alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Dank voor de beste wensen, natuurlijk doe ik die ook terug.... aan alle lezers!
Site is voorlopig uit de lucht doordat deze gehackt is.
Groet,

Frans

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage