alijda 29-04-18 16:01:23

Hoi, frans nog heel erg bedankt voor het advies van bonte boertje, vogel is inmiddels gekortwiekt en het probleem is opgelost, hij is weer poes lief , dank je wel alijda


Reactie:
Mooi dat de problemen opgelost zijn.

Groet, Frans

alijda 29-04-18 15:58:29

Hoi, Frans, Hoe, gaat het met jou? ik, geef mijn gaaitje altijd halve sinas appel in de schil, vind hij heerlijk om kapot te slopen, en heel soms eet hij het ook op, maar nou zei iemand dat de schil van de sinas appel giftig is, is dat zo? en, nog een vraag mijn gaaitje is een vreselijk verwende pest kop, hij eet normaal altijd pellets(hoe wel soms wel met moeite) maar nu krijgt hij er sinds kort nutri berries bij, en nu wil hij niks anders meer eten, echter ik heb natuurlijk niet altijd geld om ze te kopen, maar dan eet hij echt niks anders en valt dan ook erg af !! Hij, was altijd tussen de 500 en 485 gram, maar hij weigert te eten , als hij ze balletjes niet krijg en dan is hij tussen 475 en 480 gram, hoop dat jij mij advies kan geven, dank je wel alijda


Reactie:
Hallo,

Sinaasappelschillen worden vaak verwerkt in de menselijk voeding en is bij matig gebruik zeker niet ongezond of gevaarlijk.
Wanneer de papegaai een stuk goed gewassen sinaasappelschil sloopt zie ik daar echt geen gevaar in.

Meestal zitten er heel veel vitaminen in juist de schil van een vrucht of groente, echter op de schil kunnen ook resten van bestrijdingsmiddelen zitten, dus goed wassen is noodzakelijk en biologisch geteelde producten hebben de voorkeur.

Papegaaien zijn net kinderen!
Geef je kinderen de keuze uit spruiten, spinazie of friet met frikandel en mayonaise dan weet je wel wat de kinderen meestal zullen kiezen en eten.

Dat probleem is bij kinderen en ook bij papegaaien heel eenvoudig op te lossen..... eten moet je wat de pot schaft en je krijgt pas nieuw eten wanneer je bordje goed leeggegeten is.

Groet, Frans

Johan Bruinenberg 26-03-18 18:54:52

Hallo
Ik woon in Niedersachsen Duitsland.
En wil 2 Papegaaien aan het Vogelpark in Walsrode een nieuw tehuis geven.
Problem is, dat de moeder uit Holland komt en een ring om heeft met de nr: NL13K 3S 6611.
De Verkoper is gestorven.
Nu willen ze hier weten of de Vogel een Wildfang is.
Anders kan ik deze Vogels niet verder gevenn.
Kan iemand me verder helpen?
mvg: Johan Bruinenberg.


Reactie:
Wanneer het een gesloten ring betreft van normaal formaat dan is de moeder beslist géén "Wildfang".
Deze kennis zou eigenlijk ook binnen het vogelpark Walsrode aanwezig moeten zijn.
Betreft het een knijpring of een ring van te groot formaat dan is de oorsprong van de papegaai onbekend.
Succes,

alijda 08-02-18 15:17:48

Hoi, Frans Ee, van mijn bonte boertjes heeft een vreselijke rot gewoonte, hij is super tam voor al in zijn kooi, maar hij vliegt elke dag los door het huis, en meestal blijft hij wel op de kooi zitten, maar soms vliegt hij door de kamer en valt in eens aan , en bijt tot bloedens toe! Kort wieken lukt beslist niet en ook van thee doek is hij doods bang, hij bijt dan echt goed door !! Zit, hij even later weer op de kooi, dan is hij weer poes lief !Hij, vind mijn reactie op het bijten ook erg leuk, want het doet veel pijn!! Hoop, dat jij mij advies kan geven, veel dank alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Dikke handschoenen aan, de vogel met z'n tweeën goed kortwieken.
Daarna zorgen dat de vogel flink trek heeft (12 uur geen eten geven), en theedoektherapie toepassen. Houd de vogel goed vast in de theedoek, alleen koppie vrij en voer de vogel lekkernijen.
Doordat de vogel trek heeft zal deze veel meer gefocust zijn op het lekkere eten dan op de theedoek. Daardoor went de vogel aan de theedoek en gaat de theedoek zelfs waarderen omdat dat lekke snoepen betekent.
Na de theedoetherapie natuurlijk in de kooi goed te eten geven.
Herhaal de theedoektherapie voorlopig dagelijks en je zult zien..... de vogel raakt zijn angst kwijt. Door het kortwieken kan de vogel niet meer rondvliegen en heb je meer controle over de vogel. Wanneer de vogel bijt, maak daar dan geen spelleje van door steeds terug te trekken, beter is de vogel dan gewoon een tijd lang te negeren.
Succes, Frans

alijda 20-12-17 17:34:05

Hoi, Frans Bij, deze wilde ik jou hele fijne feest dagen , zeggen, en al vast de beste wensen voor nieuwe jaar en enorm bedankt voor al jou hulp !! Iedereen, hier doet het super goed, ko word enorm verwend en loopt de hele dag door in huis te baas te spelen !! Ben, nog wel dringend op zoek naar een maatje voor hem, dus mocht iemand nog een tehuis zoeken voor een krom snavel , (stuur bericht naar g mail) dan hoor ik dat graag, groetjes alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Dank voor de beste wensen.
Bij deze ook voor jou en uiteraard voor alle lezers de beste wensen voor het komend jaar.
Ik hoop werkelijk dat alle kromsnavels en hun verzorgers volop zullen genieten van het komende jaar.

Groet,

Frans

Roger 15-12-17 10:32:31

Hallo,

Mijn grijsje niest soms ( ongeveer twee keer per dag ), maar wat uit de neusgaten komt is gewoon een beetje vernevelt water lijkt het wel. Verder komt er geen snot of iets uit, haar hoofdje (en neusgaten) ziet er ook gewoon gezond uit zonder dat ik iets ongewoons zie. Qua gedrag is ze ook gewoon normaal en ze eet en drinkt ook even veel zoals altijd. Is dit normaal? Of een verkoudheid? Groetjes.


Reactie:
Hallo Roger,

Voor gezondheidsvragen en gezondheidsproblemen kan je je het allerbeste contact opnemen met een kundig dierenarts.

Ikzelf zou me overigens niet veel zorgen maken bij 2 niesjes per dag, maar wil je zekerheid..... raadpleeg een kundig dierenarts.

Groet en veel plezier met je grijsje,

Frans

Leon 02-12-17 22:05:06

Beste Sinds augustus 2017 vangen we vogels op we hebben onder tussen 2 lori´s van blauwbergen een van 8 maanden en 1 van net een Jaar. toen gewoon op internet aan kijken deed iemand zijn rode grijsstaart weg we dachten dat klopt niet het beestje was toen 9 maanden wij er na toe gereden en ja we konden hem zo mee nemen ze hadden hem al toen 6 weken was maar ze gingen full time weken omdat ze een huis wouden kopen en niet meer voor de gaai konden zorgen. Hij heeft effe 2 weken moeten wennen wel uit de kooi maar nu kunnen we er alles mee. Verder een kakatoe gehaald deze is zo vals als wat maar tegen de ander 3 vogels is die kei rustig hoop dat we daar nog een goed van krijgen deze is ongeveer 12 jaar.
deze is ook uit de kooi ze hebben wel aparte kooien en bomen maar ze springen soms wel eens over maar tot vandaag niks gebeurt hier en hopelijk houden we dat ook zo hier..


Reactie:

Said 18-11-17 00:45:15

Dag Frans,

Sinds kort een bewoner bij hier in huis (grijze roodstaartje) en zit regelmatig op het web opzoek naar nieuwe info en lesmateriaal
En moet zeggen dat koppiekrauw een van mijn betere zoniet mijn beste bron van info is.
Wou daarom even een compliment geven voor de manier van uitleg en de uitgebreide kennis die jullie op de site hebben.

Toppie!

Mvg, Said


Reactie:
Hallo Said,

Dank voor je compliment.

Wanneer je nog bepaalde info mist meld het dan, wie weet pak ik het op en wordt dat dan nog aan de website toegevoegd.

Kweek- en medisch advies geef ik liever niet, daar heb je andere specialisten voor.

Groetjes en heel veel plezier en succes gewenst,

Frans

alijda 01-11-17 13:51:19

Hoi, Frans Olijven, voor papegaaitje wel of niet doen? Groetjes alijda


Reactie:
Hallo Alijda,

Een verse olijf is een gezond hapje eten voor de papegaai, dat kan je dus gerust geven maar natuurlijk wel met mate!

Bij geconserveerde olijven is het wel oppassen geblazen!
Olijven worden vaak in een sterke zoutoplossing geconserveerd en zout is niet zo gezond voor de vogel, ofschoon een klein beetje zout ook weer geen kwaad kan.
Daarnaast zijn aan geconserveerde olijven vaak ook wat kruiden toegevoegd en liggen ze in de olijfolie. Die kruiden en de olijfolie doen over het algemeen geen kwaad.

Groet,
Frans

louisa 15-10-17 11:05:41

super fijne site waar ik vaak kom en veel en graag lees en leer bedankt hiervoor


Reactie:
Hallo Louisa,

Graag gedaan, doe er je voordeel mee!

Groet, Frans

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage