alijda 11-02-19 15:46:22

Hoi, Frans wat, ik nog vergeet te zeggen, is dat mijn valkjes dus echt niks anders eten dan zaad en andijvie , echt niks anders!! dus, ik denk dat het vitamine gebrek is? dank je wel alijda


Reactie:
zou kunnen zijn, mogelijk zitten ze in de rui. Zorg dat ze voldoende "daglicht" krijgen, lees daarover op de website.

alijda 11-02-19 12:58:59

Hoi, Frans Hoe, gaat het met met jou? Ik, heb een dringende vraag, mijn valkjes worden erg kaal, nu probeer ik ze al vrij lang over te zetten op pellets, maar ze hongeren zich echt veel liever dood, dan dat ze ook maar 1 hapje van de pellets eten !! ik, probeer het echt al heel lang, maar ze willen de pellets echt niet, eten dan ook echt dagen niet !! Wat, kan ik doen, dat vogel zo kaal blijft? Dank je wel voor de hulp alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
wanneer het niet lukt de valkjes over te zetten op pellets dan is de combinatie van gemengd zaad en andijvie zeker geen slecht eten.
Wat wel van belang is, is dat de vogels wel alle gemengde zaad opeten dus niet alleen de lekkere zaadjes. Je kan dat eenvoudig testen door een deel van de afvalschilletjes in een glas, welke half gevuld is met water, te gooien.
De schilletjes blijven drijven, terwijl de volle zaadjes zinken. Blijkt dat er meer als 10% te zinken dan geef je de vogels teveel voer! Laat ze dan eerst hun eten tussen de zaadresten op scharrelen voordat je ze weer nieuw voer geeft.
Gemengd zaadvoer bevat ook veel goede vitaminen en mineralen echter wel alléén wanneer ook alles opgegeten wordt.

Jefded 02-02-19 18:16:39

Pegeltje is speeltje

Jefdes 02-02-19 18:15:39

Vandaag voor eerst een
Patatje gegeven en lekker dat ze het vond.
Vandaag ook nieuw pegeltje gekocht voor buiten de kooi maar ze moet er nog niet veel van hebben. Ik zeg ze want we hebben Chico laten teksten en het is een meisje❤️

Sabine 26-01-19 13:06:03

joehoe ik ben Coco een mooie groene papegaai met rood voorhoofdje en eet heel graag mijn dagelijks witloofje, en worteltje .soms eens groentepatatje en een ook een stukje fruit... heb al 27jaar hetzelfde vrouwtje zit altijd op mijn kooi en klim ma naar beneden voor mijn zonnebloempitje . Ben aan slaapje toe geeuw geeuw groetjes van Cocoooo


Reactie:
Hallo Sabine en Coco,
Fijn dat jullie het al zo lang gezellig met elkaar hebben.
Regelmatig groenten en fruit eten is prima.
Heel veel succes gewenst,
Frans

Jefdes 25-01-19 20:26:44

Heel erg bedankt voor de aardappel tip.
Stelt een hoop gerust


Reactie:

Jefdes 14-01-19 17:07:57

Er staat bij dat ze aardappel mogen. Maar ik lees overal dat het stofje wat daar in zit giftig is. Van mij krijgt ze het niet!


Reactie:
Hallo Jeddes,

Geef je vogel nooit iets te eten waar je zelf niet volledig achter staat!

De aardappel behoort tot de familie van de nachtschade. Zo ook de tomaat, de aubergine de paprika de rode peper en verder nog 1700 vruchten en planten.

Een ieder behoort te weten dat je de uitlopers en groene plekken van de aardappel niet eetbaar zijn en men dient deze ook vóór consumptie te verwijderen! Deze kunnen namelijk de gifstof solaline bevatten. In grote hoeveelheden kan solaline dodelijk zijn. (zo ook water, amandelen, appelpitten enz. enz.)

Voor de rest kan je gerust de aardappel eten, zowel rauw, gekookt of gebakken.
Velen geven de aardappel, natuurlijk in een beperkte hoeveelheid, meestal in de vorm van een frietje zonder problemen aan hun papegaai.
Mijn papegaaien doen voor een frietje, bij wijze van spreken een moord, ze zijn er stapelgek op en ik gun ze zeker 2 keer per maand deze lekkernij. (zelfs 2 stuks)

Mijn vogels vinden reeds jaren ook aardappel op hun menu..... ze zijn nog steeds gezond!

Maar nogmaals.... geef je vogels nooit iets te eten waar je zelf niet volledig achter staat!

Groet,
Frans

Maria 11-01-19 12:21:19

Hallo,

Wij krijgen binnenkort een agapornis. Omdat ik veel heb gelezen dat ze veel herrie maken zit me dat toch niet zo lekker en ben gaan zoeken naar oplossingen die kunnen welren om het te verminderen. Weet het liever van te voren als het nodig zou zijn Zo kwam ik hier terecht. Op deze site staan veel logische tips en ik hoop dat dat werkt bij de agapornis die we krijgen. De bedoeling is wel dat er 2 maanden later één bij komt zodat ze samen kunnen zijn. Ik zal de site vaker bezoeken want de tips die u er op hebt staan zijn handig als je geen ervaring hebt me dit soort vogels.


Reactie:
Hallo Maria,

Papegaaiachtigen maken allemaal geluid!
De agapornis is daar beslist geen uitzondering op.
Heb je er twee dan krijg je waarschijnlijk nog meer geluid in huis.
Tref je het dan krijg je een rustige vogel die niet zo vaak herrie maakt.
In ieder geval is het belangrijk om absoluut NIET te reageren wanneer de vogel herrie maakt, reageer je namelijk wel dan leert de vogel heel snel... herrie maken betekent aandacht krijgen en aandacht is iets waar de vogel gek op is.
Succes,

Frans

joyce calogreedy 31-12-18 12:19:21

hoi ik heb 2 grijzeroodstaarten en 2 amazones geen van 4 praten ze zijn uit de opvang en weinig tot niets mee gedaan hoe krijg ik ze nog aan het praten grijze zijn 13 jaar amazones 9 en ander schatten we op 5


Reactie:
Hallo Joyce,
de kans dat je oudere, niet pratende papegaaien, nog aan het praten krijgt is vrij klein.
De beste resultaten om een papegaai aan het praten te krijgen is bij een één op één situatie met een heel intensief contact.
Leen bijvoorbeeld één papegaai eens een paar weken uit aan een gepensioneerd persoon die de halve dag met de papegaai bezig kan en wil zijn.
Succes,
Frans

Harrie Schuuring 31-12-18 12:05:22

Wat een geweldige site.
Onze grijze roodstaart is 14 jaar oud en met de tips van hier zijn we al goed op weg hem handtam te maken. We willen dit doen zodat iedereen hem kan benaderen. Misschien kom je nog een foto tegen van onze vogel hier. We hebben zelf een standaard gemaakt van een oud bakblik.


Reactie:
Hallo Harrie,
Geweldig dat je baat hebt aan de tips op de website.
Blijf altijd alert want de grijze roodstaart heeft vaak de neiging tot eenkennigheid. Dat kan men vrij eenvoudig voorkomen, lees daarover op de website over "eenkennigheid". Voorkomen is beter dan genezen.
Mooi idee... een standaard gemonteerd op een bakblik.
Groet,
Frans

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Nieuwe website laten maken?