Willem 08-10-17 21:44:21

Ik heb een probleem mat 2 jonge agaporisenvan ca.12 weken.Ze slapen s'avonds samen in een hokje,maar overdag in de kooi bijten ze elkaar in de pootjes en pikken elkaar, ze komen uit het zelfde nestje! en de volgende momenten zitten ze weer mooi naast elkaar Wat moet ik doen. Bij voorbaat dank.Vr.Gr. Willem.


Reactie:
Hallo Willem,

Zorg in ieder geval voor voldoende afleiding voor de vogels, liefst foerageerspeeltjes.
Geef de vogels 2 x per dag eten en haal het steeds na een uurtje weer weg.
Via het foerageren moeten ze aan de rest komen.
Stimuleer de vogels tot foerageren door ze een karig ontbijt te geven.

Zolang de vogels elkaar niet echt beschadigen zou ik verder niets doen en gewoon afwachten. Mogelijk dat ze naar verloop van tijd ophouden met dit ongewenste gedrag.
Beschadigen de vogel elkaar dan zit er niets anders op ze te separeren.

Succes, Frans

P J Simon 29-09-17 11:58:00

Ik heb een agepornis 6jaar heeft een bult op zijn vleugel ik denk een vet bult. Zitten nog veertjes op. Hij heeft het na een logeer tijd gekregen van de vakantie. Moet ik hem op een vet arm dieet zetten. En waar kan ik dat halen?


Reactie:
Hallo P J Simon,

Ik geloof niet dat het probleem met een vetarm dieet opgelost zal gaan worden.
De vraag is natuurlijk of het wel daadwerkelijk een vetbult is of dat het misschien een ingekapselde ontsteking is.
Een kundig vogelarts zou hier eigenlijk naar moeten kijken, die kan diagnoseren en een passende remedie aangeven.

Wil je het zonder vogelarts doen dan adviseer ik, normale gezonde voeding, extra vitaminen, veel beweging en liefst veel in de buitenlucht/zon.
Houd de vogel wel goed in de gaten.... wordt het erger of zie je bij de vogel ineens nieuwe ziektesymptomen dan toch maar een goede vogelarts raadplegen.

Succes,

Frans

Marco alias mc rammeo 25-09-17 16:40:12

Ik vind Lign een mooie naam. Passend bij de onervaren papegaaien houder! Ik zelf ook. Ondanks dat mijn ervaring in de lift zit. Ik ga nu een tweede edel papegaai kopen. Een pop die ik Lign noem. Mijn eerste een man heb ik Blizco genoemd. Papegaaien zijn echt fantastische. Pas op je ervaring is niet altijd het beste, ook papegaaien die niet direct met alle kunsten groot worden kunnen ook heel leuke papegaaien zijn. Net als het tuigje! Moet ik de tweede meteen leren of juist niet?


Reactie:
Hallo Marco/Mc Rammeo,
Laat de nieuwe papegaai eerst even wennen aan de nieuwe omgeving. Zodra de vogel wat gewend is kan je meteen starten met de opvoeding en training.
Wil je de vogel wennen aan een tuigje is het erg handig wanneer de vogel eerst goed handtam is. (zie o.a. theedoektherapie)
Groet en succes,

Frans

alijda 09-09-17 22:38:29

Hoi, Frans A U B , Dringend jou advies gevraagd!! Stuur, a u b even een berichtje via mijn g mail, ik stuur jou ook een prive berichtje via jou adres graaggraag@hotmail.com.
Hoop, van jou te mogen horen, het is vrij dringend !!! !!alijda


Reactie:
Inmiddels is er mailcontact geweest.

Sjef de magnificent 31-08-17 00:28:24

Dag heer of mevrouw,

Mooie site heeft u.
Ik had slechts een simpele vraag, en hoop dat u mij die kunt beantwoorden liefst via Email.

De vraag heeft betrekking op een grijze roodstaart welke een aantal jaren geleden is overleden.
Het beestje was nog niet echt heel oud, ik weet niet hoe oud of hoe oud ze kunnen worden.
Maar na een rotgeintje van een van de familieleden was het 2 weken later gedaan.
Dit rotgeintje was het geven van slechts 1 druppel wodka middels de vinger in de wodka en toen de vogel het te laten likken.

Denkt u dat dit rotgeintje inderdaad de vogel kan hebben gedood?
Het is 100 procent zeker dat het 1 druppel was, en de vogel deed direct vreemd.
En 2 weken nadien legt ie het loodje.

Ik vraag dit om hem met de neus op de feiten te drukken en dacht dat u misschien wel genoeg verstand van zaken heeft om met 100 procent zekerheid te kunnen zeggen of 1 druppel wodka inderdaad al genoeg kan zijn om een grijze roodstaart te vergiftigen.

Btw, tijdens het lezen van uw site en de verboden dingen die ze niet mogen eten las ik dat u zegt dat Pindas geen noten maar peulvruchten zijn.
Even later zegt u dat er schimmel in ongebrande pindas kan zitten................ en dan zegt u: Dus weg met die NOTEN.........
Zou peulvruchten moeten zijn denk ik................ Het zijn immers geen Noten maar Peulvruchten zegt u zelf al een kort stukje ervoor.

Anyway, nice site.


Reactie:
Hallo Sjef,

Dank voor het compliment.

De grijze roodstaart papegaai die in gevangenschap gehouden wordt kan wel 70 jaar worden.

Alcohol houdende drank is nooit goed voor huisdieren, dus ook niet goed voor papegaaien. Wodka bevat naar verhouding extreem veel alcohol, dat is dus 'risico'.

Dank voor het verwijs naar verkeerde tekst op de website, bij gelegenheid zal ik het corrigeren.

groetjes, Frans

alijda 25-08-17 14:49:12

Hoi, Frans Het, gaat super goed met de vogels!! Ze, zijn eindelijk van de medicijn en af, en hoeven ook niet meer naar het zieken huis!! Super, blij !! Mijn, collega zegt dat als vogels op 1 pootje zitten te rusten, dat ze dan zeer tevreden zijn, is dat waar? Groetjes Alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Geweldig nieuws dus, ik hoop dat het je vogels goed blijft gaan.
Het klopt, wanneer de vogel lekker aan het rusten is trekt deze wanneer deze zich comfortabel en goed voelt inderdaad één pootje op. Op die manier wordt dat pootje warm gehouden en kost het rusten een minimum aan energie.
groetjes, Frans

alijda 15-08-17 14:20:54

Hoi, Frans Zo, als je weet worden mijn beide vogels behandeld in Utrecht, het is een zeer langdurig en moeilijke behandeling, maar we houden de moed er in. Wat, ik even tegen jou wilde zeggen, is dat ik al jou adviezen heb voor gelegd, aan de arts, en die zei dat het zeer goede adviezen waren, en dat jij ov er al 100 procent gelijk in had, de dokter zei letterlijk: eindelijk eens een persoon met zeer goede ervaringen met papegaaitjes, die weet waar hij over praat, geef hem mijn
complimenten !! Niet, alleen in Utrecht, maar ook dokter doormaalen in Amsterdam was zeer lovend!!Dus, heel veel dank voor jou zeer goede adviezen !Kan, jij mij nog raad geven over een voorhoofdsholte onsteking?Mijn, vogel staat weer op gedwongen pap voeding, er lijkt geen eind aan te komen, hoe lang kan de vogel pap voer blijven eten? Wat, kan ik haar nog extra geven?Alijda

sophiesmits 22-07-17 16:26:45

hallo mijn grijze roodstraat is weggevlogen kaN HIJ TERUGKOMEN OP EIGEN INTUIETIE


Reactie:
Hallo Sophie,
Heel erg jammer dat je vogel weggevlogen is.
Op www.koppiekrauw.com staat precies omschreven wat je allemaal kun doen om de vogel weer terug te vinden. Klik in het trefwoordenregister het woordje "weggevlogen" aan.
De kans dat het lukt is niet erg groot maar bedenk 'niet geschoten is misgeschoten'.
Heel veel succes gewenst,
Frans

alijda 13-07-17 20:36:46

Hoi, Frans ik heb nog een vraag, toen ik vandaag mijn vogels terug haalde, werd mij verteld dat ze veel meer dag licht moeten hebben, om dat glas het licht tegen houd, ik heb direct de gordijnen weg gegooid, zo dat ze nu voor een heel groot raam staan, volgende week ga ik nieuwe roosters plaatsen, zo dat dat raam ook open kan, maar hoe zorg ik nou voor meer dag licht, want van de winter kan ik het raam niet open zetten, hoop dat jij een tip heb? Dank je wel alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Daglicht van achter het glas is geen geschikt daglicht voor de vogel. Het glas houdt de UV-stralen tegen en deze zijn heel belangrijk voor de gezondheid van de vogel.
Daglicht vanuit een open raam is natuurlijk prima, het hoeft géén direct zonlicht te zijn. Plaats je de vogel in direct zonlicht... zorg er dan voor dat de vogel zelf ook in de schaduw kan gaan staan.
Voor de winterdag koop je gewoon een daglichtlamp.
Allerhande informatie over daglicht en daglichtlampen kan je ook op de website vinden. Klik gewoon op de website in het trefwoordenregister het woordje "daglicht" aan.
Groetjes en heel veel succes gewenst,
Frans

alijda 13-07-17 12:42:05

Hoi, Frans Wat, fijn dat de site weer terug is !!!Ik, hoop dat het met jou ook weer beter gaat? Nog, veel dank voor alle adviezen , die jij mij gegeven heb ! Mijn, papegaaien hebben bijna een week in het dieren zieken huis gezeten, i v m voorhoofdsholte onsteking , vandaag mogen ze eindelijk weer naar huis, zo zie je maar hoe vreselijk belangrijk goede voeding(pellets) is voor vogels !!Het, vrouwtje is bijna dood geweest!, Ze, krijgen nog medicijnen, en het vrouwtje wil niet meer zelf eten, maar ik heb goede hoop dat het weer goed komt. Ik, hou je op de hoogte, ben erg blij dat je er weer bent! Groetjes Alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Ja de website is weer schoongemaakt en on-line. Nu maar hopen dat ze er niet nog een keer mee om te gaan rotzooien.
Fijn om te lezen dat het nu weer een stuk beter gaat met je vogels.
Goede voeding is de basis voor een goede gezondheid! Voeding wordt op de website best uitgebreid behandeld, volg je de daar gegeven adviezen op en de vogel(s) eten het ook daadwerkelijk op dan kan je er eigenlijk wel vanuit gaan dat je vogel(s) gezond, gevarieerd en vitaminerijk eten.
Groetjes,
Frans

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage