Maraki 02-07-17 13:32:43

Hallo,
Welkom terug in de wereld van internet!
Ben heel erg blij dat je weer online bent, want jou website is voor mijn 6 agaporniden een onmisbaar bibliotheek met eerlijke informatie.


Reactie:
Hallo Maraki,
Dank voor je reactie.
Tja... het heeft weliswaar een tijd geduurd maar alle informatie staat weer beschikbaar. Doe er je voordeel mee.
Ik hoop dat het niet meer gesaboteerd wordt.
Groet,
Frans

Frans 29-06-17 20:46:51

Hallo iedereen, zoals jullie beslist al vastgesteld hebben is de website www.koppiekrauw.com weer on-line.
De website was gehackt en is toen door de provider onbereikbaar gemaakt. Inmiddels is alles weer in orde.

alijda 31-01-17 11:29:51

Hoi, Frans ik mis jou al een tijdje !! Mocht, je dit lezen, stuur a u b even een berichtje naar mijn g mail, zo dat ik weet hoe ik jou kan bereiken? Ik, zit namelijk niet op face boek of iets dergelijks, zou je graag weer eens spreken, alvast bedankt alijda


Reactie:
Hallo Alijda, je hebt me inmiddels bereikt en ik hoop dat het je papegaaien nu weer goed gaat.
Voor medische vragen verwijs ik naar kundige dierenartsen.... die weten veel meer van deze zaken af!

Anne Wolfsen 09-01-17 17:05:41

Hoi Frans,

Ik hoop dat Koppiekrauw gauw weer terug komt.
ik heb twee jonge agapornissen (koppeltje)ongeveer 12 weken oud. Echter bijten ze allebei als ik ze vast heb, ik pak ze nu op met een handschoen aan. Mijn oude agapornissen beten niet zo door, dus dit was makkelijk te negeren. deze bijten echt tot er bloed uitkomt. wat adviseer jij. ik heb ze nu 4 dagen, moet ik ze gewoon in de kooi laten en eerst zorgen dat ze mijn hand op de kooi oké vinden?
Ik hoor graag van je, ik heb bij mijn oude agapornissen veel aan jou en aan Koppiekrauw gehad.
groeten Anne


Reactie:
Hallo Anne,

Sorry dat de website het momenteel niet doet. Een of andere EIKEL heeft de site gehackt waardoor de provider de site down moest leggen.
Ik moet nog de juiste programmatuur vinden om het geheel weer goed schoon te krijgen en weer aan de praat te maken.

Als reactie op jouw vraag:
Agapornissen kortwieken, badkuiptherapie toepassen:
Badkuiptherapie in het kort, zorg dat de vogels flink trek hebben zet ze in een badkuip of hoge kartonnen doos, voer ze lekkernijen (bijvoorbeeld zonnebloempitten) en verlang steeds meer van de vogels voordat ze iets lekkers krijgen. Eventueel handschoenen aan is prima, de vogels merken dan dat bijten totaal geen effect heeft.

Succes,

Frans

alijda 09-01-17 15:32:25

Hallo, Frans Eerst de beste wensen voor 2017
Een, vraagje is jou site uit de lucht? Voorgoed of kom je weer terug? Kon, alleen nog maar dit gasten boek vinden? Hoop, echt dat je weer snel terug bent!! groetjes alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Dank voor de beste wensen, natuurlijk doe ik die ook terug.... aan alle lezers!
Site is voorlopig uit de lucht doordat deze gehackt is.
Groet,

Frans

Anne Wolfsen 01-01-17 22:26:16

beste Frans,

Ik heb toen mijn vorige agapornis overleed veel gehad aan jouw raad. Het vriendje van deze agapornis is van de zomer losgebroken en weggevlogen. Nu wil ik toch na al die maanden weer nieuwe agapornis(sen. Weet jij hier in Nederland een goed en betrouwbaar adres hiervoor? Waar ze agaporniden verkopen, het liefst rechtstreeks bij een fokker (weet niet hoe dat heet bij vogels) vandaan.
Heb je trouwens enig idee wanneer de site weer online gaat?
Ik hoor graag van je.

Groeten Anne Wolfsen

ivan 01-12-16 15:32:11

groetjes iedereen
ik ben toevallig op deze site terecht gekomen heb een koppeltje roodstaartjes sinds een maand en ben er zot van ze zijn elk een jaar oud april en juni geweest, welke voeding is het beste voor deze schatjes ? gr ivan

marjo 23-08-16 08:54:38

hallo, mijn grijsje Lola heeft haar rechteroog een beetje tranend en de huid rondom is lichtrood gekleurd, ze is wel gewoon heel levendig, er zit nergens pus of iets anders geks, aangezien ik geen vervoer heb en mijn dierenarts geen vogelkenner is(dichtsbijzijnde is 75 km) plaats ik mijn vraag hier.
ze schud wel af en toe met dr koppie en krabt soms met dr pootje. Dit is sinds 2 dagen. Haar ontlasting is ook normaal en ze heeft niet in de zon gezeten.
Kan ik hier zelf iets aan doen of moet ik toch naar een vogelarts.


Reactie:
Beste Marjo,

Ik ben geen dierenarts kan daarom alleen het standaardantwoord geven dat men bij twijfel altijd naar een kundig dierenarts dient te gaan.

Zelf zou ik in jouw situatie een en ander gewoon even aanzien en afwachten.
Wellicht dat het oog iets geïrriteerd is door een vuiltje of door te hard wrijven en lost zich het probleem vanzelf op.

Eventueel kan je gebruik maken van een onschuldig oogzalfje of algemene oogdruppels voor menselijk gebruik.

Blijkt echter dat het allemaal erger wordt is het toch raadzaam om contact op te nemen met een kundig dierenarts.

Ik wens Lola een snelle beterschap.

Groetjes,
Frans

Anne 09-08-16 10:34:09

Hallo
Ik heb nu ongeveer één jaar mijn forpus maar de laatste tijd vertoont hij raar gedrag, z'n veren zetten op als hij het gekraak hoort van een plastic zak en ook zijn speelgoed balletje hij valt het meestal ook aan. Het gedrag is begonnen toen wij hem een ongezouten pinda hebben gegeven


Reactie:
Hallo Anne,

Vreemde zaak!
Je zou bijna denken dat de vogel een pinda-allergie heeft.
Ofschoon... na één pinda zo'n heftige reactie die ook nog lange tijd aan blijf houden..... ik kan het me niet voorstellen.

De vogel blijkt agressief te reageren op bepaalde geluiden, kraken van een plastic zak en het geluid van een speelballetje.
Zorg er eens voor dat de vogel die geluiden een tijdje niet hoort en kijk dan eens naar de reacties van de vogel.
Is de vogel dan normaal... geef dan de vogel eens een pinda en kijk hoe deze daarop reageert.

Mogelijk dat deze testjes je meer duidelijkheid geeft over wat jouw vogel 'triggert' tot agressie.

Zodra je weet of het iets psychisch (reageren op geluid) of iets fysisch (reageren op het eten van een pinda) is waarop de vogel reageert kan je daar gepast op reageren.

Reageert de vogel op een ongewenste manier op bepaalde geluiden dan is dat vrij eenvoudig aan te pakken.
Maak gewoon die geluiden niet meer of.....
Maak betreffend geluid en beloon de vogel met een kleine lekkernij.
Herhaal dit regelmatig en de vogel zal het geluid gaan associëren met de beloning en op den duur het geluid graag willen horen.
Streef er naar de beloning reeds te geven vóór de ongewenste reactie van de vogel, doe dit door de vogel de lekkernij reeds voordat je het geluid maakt te tonen.

Blijkt de vogel juist vreemd te reageren na het eten van een pinda, geef de vogel dan in het vervolg geen pinda's meer te eten.


Succes,

Frans

Jeanne van de Geest 05-08-16 16:28:43

hallo Frans
ik heb met grote belangstelling je site gelezen en steek er heel veel van op. sinds een paar weken hebben we een Pyrrurha, gelden daar dezelfde regels voor? onze dochter heeft een verstandelijke beperking en houdt heel veel van dieren. zelf heb ik ze ook liever dan mensen. mijn dochter en ik voeden samen de vogel op maar door dat Wendy erg trilt, is de vogel onzeker en bijt nogal flink. ik heb dus heel veel aan je tips. het grootste deel van de dag besteden we aan onze dieren. hond, kippen, vissen, valken en grasparkieten. we hebben veel plezier in het maken van de speelboom en onze huiskamer lijkt een grote volière. Maakt ons niet uit zolang we er allemaal maar plezier in hebben. Chico (pyrrhura) wil steeds in onze mond en schraapt
de tanden "schoon" wat is de oorzaak hiervan.
hoor graag van je
groet Jeanne


Reactie:
Hallo Jeanne,

In principe is alle informatie die je op de website vindt bedoeld voor alle kromsnavels, dus ook voor de Pyrhurra.
Natuurlijk is het altijd verstandig om alles wat je met de vogel doet vooraf zelf te toetsen. Sta je ergens niet achter... dan moet je het gewoon niet doen!
Het is vervelend dat jullie pyrrhurra bijt. Ikzelf zou in ieder geval de punt van de snavel met een vijl iets afronden waardoor er wellicht minder schade ontstaat.
Daarnaast is het misschien verstandig dat je dochter bij het spelen met de vogel handschoenen draagt. Zodra de vogel merkt dat bijten geen zin heeft is de kans groot dat de vogel minder gaat bijten. De vogel bijt vaak uit onzekerheid, of uit speelsheid.
Wanneer de vogel goed tam gemaakt is zal deze ook veel minder bijten. De vogel kan men vaak eenvoudig goed tam maken door deze eerst te wieken. (zie "kortwieken", "badkuiptherapie" en "theedoektherapie"

Ik moet echt gissen naar de oorzaak van de gewoonte dat jullie vogel graag in de mond de tanden schoonmaakt.
Dergelijk gedrag kan ontstaan wanneer men de vogel vaak lekkernijen aanbiedt via de mond. De vogel is dan gewoon op zoek naar lekkers, of probeert via het tandenpikken jou te stimuleren om iets lekkers te geven.

Groetjes aan jou en speciale groeten aan je dochter,

Frans


1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage