marianne 03-07-16 23:25:19

hallo frans het gaat heel goed met onze rico het praten is nog niet terug soms zegt hij iets en lacht hij mijn lach doet hij dan naar maar fluiten doet hij volop dus maar afwachten en hopen dat het praten terug komt met zijn veren gaat het heeel goed maar hij blijft poetsen en ik vind heel veel pluisjes geen veren maar kleine pluisjes wat is dat en kan ik hier iets aan doen kun je me advies geven frans bvd gr marianne


Reactie:
Hallo Marianne,

Het blijft de goede kant opgaan lees ik. Prima zo. Die pluisjes zou ik me maar geen zorgen om maken, het is heel normaal wanneer de vogel in de rui zit (dus extra veel nieuwe veren aan moet maken) dat er veel donsveertjes los komen.

Groeten,

Frans

marianne 14-06-16 19:12:05

hoi hoi frans het gaat beter met onze rico. hij eet zijn pellets goed en ik heb elke dag met appelazijn gesproeit vind hij niet leuk maar het moet. onder zijn vleugels zitten alweer nieuwe veertjes dus het gaat de goede kant op gelukkig. hij krijgt geen warm eten meer alleen wat groente fruit en af en toe een stukje vis. mijn vraag moet dat nu zo blijven betreft zijn voeding. en verder van zijn pellits vekruimeld hij best wel wat, en wat ik dan door de kruimels heen doe eet hij er niets meer van dat gooi ik dan ook maar weg hij krijgt 4eetlepels pellits en ongeveer een eetlepel is kruimels dus graag advies van jou verder bedankt voor het advies van de appelazijn is een aanrader voor dit soort problemen ik blijf het ook zeker geven in zijn drink water en met sproeien .dus weer bedankt frans ik hoor graag van je gr marianne .


Reactie:
Hallo Marianne,

Fijn om te lezen dat het weer wat beter gaat met jullie vogel.
Het lijkt mij prima wat je de vogel te eten geeft, pellets, groenten, fruit en soms wat vis. Waarom zou je dat menu veranderen?
De vogel verkruimelt 1/3 van de pellets. Geef hem eens 3 eetlepels in plaats van 4 eetlepels, en geef de vogel pas ander eten wanneer alle pellets echt op zijn.
Verkruimelde pellets kan je uitstekend verwerken in een "omelet" voor de vogel. (zie trefwoordenregister "omelet"

Groet,

Frans

Mario 08-06-16 22:26:35

Hoi, eindelijk een site gevonden waar berichten op staan van 2016 en niet van een jaar of 10 oud.
Even voorstellen ,ben een gepensioneerd brandweerman en heb van huis uit altijd een passie gehad voor deze gevleugelde vrienden.
Na 35 jaar honden te hebben gehad is mijn vrouw eindelijk overstag gegaan en hebben we een mooie jonge Witkuifkaketoe aangeschaft.
Caya is sinds anderhalve maand een door ons zeer geliefd huisdier geworden.
Mooie volière voor buiten en zijn slaapkamer binnen. Hoop nog veel te leren en te weten te komen hier.


Reactie:
Hallo Mario,
Gefeliciteerd met jullie aanschaf, ik hoop dat jullie met het nieuwe gezinslid ontzettend veel plezier zullen beleven.
Mijn advies... lees veel over het opvoeden van de kaketoe, het zijn echt heel lieve vogels maar ze hebben wel een heel strakke hand van opvoeding nodig.
Wees altijd héél consequent, dat is namelijk de enige taal die de vogel begrijpt.
Heel veel succes gewenst,

Frans

Anita 01-06-16 23:36:42

Hoi,
Ik heb een grijze roodstaart, Tommy, hij is ongeveer 26 jaar.
De laatste tijd is hij wat stilletjes, ligt er vanavond ineens een ei in de kooi!?
Blijkt het dus een vrouwtje te zijn.....
Wat is het beste om te doen hiermee?

Groetjes, Anita


Reactie:
Hallo Anita,

Ei lekker laten liggen tot Tommy er geen interesse meer in heeft.
Klik voor verdere informatie in het trefwoordenregister "eieren leggen" aan.

Groet en succes.

marianne 01-06-16 23:10:13

doe ik frans bedankt ik houd je op de hoogte bvd


Reactie:
Nogmaals succes gewenst.

Frans

Hanna 01-06-16 20:05:35

Yee mijn forpusje is bijna 1 jaar😃😄


Reactie:
Hallo Hanna,

Gefeliciteerd, verwen de vogel maar eens met iets lekkers en wat extra aandacht

Groet,

Frans

marianne 30-05-16 21:14:15

hoi frans wat fijn dat je zo snel gereageerd hebt appelazijn geef ik hem aloe vera moet ik nog kijken waar ik dat kopen kan ah heeft het niet komt goed ik heb gisteren nog gekeken bij dr hetwig van de horst en het een en ander gelezen advies beter op hem te letten dat doen we als ik roep met poetsen houd hij op dus hij weet het wel proberen dus verder geen eten meer met de pot een beetje groente wel en smorgens een klein stukje brood met pindakaas hij eet zijn pellits verder even afwachten als het niet beter gaat neem ij kontakt op met die arts ik houd je op de hoogte vast bedankt gr marianne


Reactie:
Hallo Marianne,

Houd het allemaal in de gaten, wanneer de beschadigingen minder worden ben je op de goede weg, blijft het echter hetzelfde of wordt het erger roep dan hulp in.
De beschadigde huid besproeien met wat water vermengd met appelazijn werkt desinfecterend en kan over het algemeen geen kwaad.
Zorg er verder voor dat de vogel echt goed de pellets opeet! Geef 'm niets anders zolang de pellets niet opgegeten zijn.
Groetjes en succes,

Frans

marianne 29-05-16 18:58:14

hoi frans we hebben problemen gehad met onze rico met knuffelen zag mijn man bij toe val dat hij onder zijn vleugels rood was zeg maar onder zijn oksels de dierenarts zij dat dat niet gewoon was en maar even langs moesten komen we hadden wel gezien dat hij veel aan poetsen was en heel veel pluizen in de kooi maar we dachten aan de rui maar toen we bij de dierenarts kwamen zijn we erg geschrokken hij was helemaal kaal onder zijn vleugels dat is een plek waar je niet zo gauw oplet maar het was echt erg oke luis was de eerste conclusie maar bij het nakijken toch niet het waren allemaal schilfers toen kwamen de vragen word hij gedouche jaa elke dag oke niet meer doen nu sproei ik hem met de spuit dus niet meer in de douch want dan droogt de huid uit oke dan het eten niet meer met de pot meeeten is niet goed gewoon voer ging niet meer zo goed zelf de zonnepitten bleven liggen mischien omdat hij zoveel jeuk had pellets wilden hij niet zoals je weet maar nu moet het nu krijgt hij fruitblend zupreem het gaat beetje voor beetje want hij heeft wel honger dus het moet als het volgende week niet beter gaat moet ik terug dan krijgt hij wat cortison ingespoten daar ben ik geen voor stander van de dierenarts ook niet maar hij zegt dat rico dan wel van de jeuk af is ik wilde het jou laten weten omdat ik graag wil weten hoe jij hier over denk bvd gr marianne


Reactie:
Hallo Marianne,

Wat vervelend dat het met Rico niet zo goed gaat.

Wanneer de vogel plukt zit men vaak met een groot probleem.
Het is ontzettend moeilijk om de ware oorzaak van dit plukgedrag te achterhalen.

Men kan een en ander zelf proberen maar brengt dat geen soelaas dan is het zeker verstandig om advies in te winnen bij de vakman.

Natuurlijk kan je naar een gewone dierenarts gaan maar deze hebben vaak moeite met het vaststellen van een juiste diagnose bij papegaaien.
Meestal wordt dan maar teruggegrepen op een standaardaanpak.
De standaardaanpak is vaak: goede voeding, extra vitamine (injectie) en antibiotica..

Mijn advies is, ga met Rico naar een ervaren vogelarts, bijvoorbeeld Hedwig van der Horst.
Daar is de kans veel groter dat de juiste diagnose gesteld wordt en de daarbij passende therapie geadviseerd wordt.

Oorzaken kunnen divers zijn, bijvoorbeeld fysieke oorzaken zoals schimmels of luizen, maar ook een vitamine- of mineralentekort kan de oorzaak zijn.
Daarnaast kan de oorzaak van het plukgedrag ook op het psychische vlak liggen.

Overigens is het altijd verstandig om de basisomstandigheden van de vogel zo optimaal mogelijk te maken, dus het advies van de dierenarts om de vogel uitsluitend pellets te laten eten is zeker geen verkeerd advies.
Zupreem pellets bevatten zelfs extra vitaminen en zijn zeker goed, maar veel andere merken pellets zijn ook uitstekend als basisvoer.

Eet de vogel, gedurende een langere tijd, minimaal voor 70% pellets dan krijgt de vogel in principe alle noodzakelijke voedingsstoffen en vitaminen binnen.
Blijkt de vogel dan nog te plukken dan zit het probleem vermoedelijk niet bij een tekort aan vitaminen of mineralen.

Behandeling van de beschadigingen:
Lees eens op de website over "aloë vera" en over "appelazijn"!

Succes en ik hoor graag over de verdere ontwikkelingen.

Frans
Yvonne 29-05-16 11:07:56

Helder uitgelegd hoe en wat met een papegaai, wij hebben er heel veel aan!
Groetjes, Yvonne.


Reactie:
Hallo Yvonne,

Dank voor het compliment, doe er je voordeel mee!

Groet,

Frans

alijda 27-05-16 21:11:32

Hoi, Frans, Hoe gaat het? Ik, wilde mijn gaaitjes wat appelmoes geven, maar weet niet zeker of dat kan? En, appelsap? Veel, dank voor jou advies p.s mag ik mijn gaaitjes vruchten drankjes geven? Ben, aan het experimenteeren met drankjes, graag jou advies


Reactie:
Hallo Alijda,

Dankje, het gaat hier allemaal prima, ik hoop bij jou ook.

Aan vruchtendranken en appelmoes zijn vaak suikers toegevoegd. Teveel suiker is beslist niet goed voor de papegaai!
Overigens drinken papegaaien héél weinig, papegaaien kunnen namelijk, in tegenstelling tot de mens, niet transpireren en regelen hun lichaamstemperatuur met de stand van hun veren.

Het is veel beter de vogels zo nu en dan een stukje appel, banaan, sinaasappel, kiwi of een druifje te geven.

Doe in het normale drinkwater zo nu en dan een klein beetje appelazijn.

Groetjes en heel veel succes gewenst.

Frans

<< < 2 3 4 5 6 > >>
Zoeken
Terug naar homepage