alijda 20-12-17 17:34:05

Hoi, Frans Bij, deze wilde ik jou hele fijne feest dagen , zeggen, en al vast de beste wensen voor nieuwe jaar en enorm bedankt voor al jou hulp !! Iedereen, hier doet het super goed, ko word enorm verwend en loopt de hele dag door in huis te baas te spelen !! Ben, nog wel dringend op zoek naar een maatje voor hem, dus mocht iemand nog een tehuis zoeken voor een krom snavel , (stuur bericht naar g mail) dan hoor ik dat graag, groetjes alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Dank voor de beste wensen.
Bij deze ook voor jou en uiteraard voor alle lezers de beste wensen voor het komend jaar.
Ik hoop werkelijk dat alle kromsnavels en hun verzorgers volop zullen genieten van het komende jaar.

Groet,

Frans

Roger 15-12-17 10:32:31

Hallo,

Mijn grijsje niest soms ( ongeveer twee keer per dag ), maar wat uit de neusgaten komt is gewoon een beetje vernevelt water lijkt het wel. Verder komt er geen snot of iets uit, haar hoofdje (en neusgaten) ziet er ook gewoon gezond uit zonder dat ik iets ongewoons zie. Qua gedrag is ze ook gewoon normaal en ze eet en drinkt ook even veel zoals altijd. Is dit normaal? Of een verkoudheid? Groetjes.


Reactie:
Hallo Roger,

Voor gezondheidsvragen en gezondheidsproblemen kan je je het allerbeste contact opnemen met een kundig dierenarts.

Ikzelf zou me overigens niet veel zorgen maken bij 2 niesjes per dag, maar wil je zekerheid..... raadpleeg een kundig dierenarts.

Groet en veel plezier met je grijsje,

Frans

Leon 02-12-17 22:05:06

Beste Sinds augustus 2017 vangen we vogels op we hebben onder tussen 2 loriĀ“s van blauwbergen een van 8 maanden en 1 van net een Jaar. toen gewoon op internet aan kijken deed iemand zijn rode grijsstaart weg we dachten dat klopt niet het beestje was toen 9 maanden wij er na toe gereden en ja we konden hem zo mee nemen ze hadden hem al toen 6 weken was maar ze gingen full time weken omdat ze een huis wouden kopen en niet meer voor de gaai konden zorgen. Hij heeft effe 2 weken moeten wennen wel uit de kooi maar nu kunnen we er alles mee. Verder een kakatoe gehaald deze is zo vals als wat maar tegen de ander 3 vogels is die kei rustig hoop dat we daar nog een goed van krijgen deze is ongeveer 12 jaar.
deze is ook uit de kooi ze hebben wel aparte kooien en bomen maar ze springen soms wel eens over maar tot vandaag niks gebeurt hier en hopelijk houden we dat ook zo hier..


Reactie:

Said 18-11-17 00:45:15

Dag Frans,

Sinds kort een bewoner bij hier in huis (grijze roodstaartje) en zit regelmatig op het web opzoek naar nieuwe info en lesmateriaal
En moet zeggen dat koppiekrauw een van mijn betere zoniet mijn beste bron van info is.
Wou daarom even een compliment geven voor de manier van uitleg en de uitgebreide kennis die jullie op de site hebben.

Toppie!

Mvg, Said


Reactie:
Hallo Said,

Dank voor je compliment.

Wanneer je nog bepaalde info mist meld het dan, wie weet pak ik het op en wordt dat dan nog aan de website toegevoegd.

Kweek- en medisch advies geef ik liever niet, daar heb je andere specialisten voor.

Groetjes en heel veel plezier en succes gewenst,

Frans

alijda 01-11-17 13:51:19

Hoi, Frans Olijven, voor papegaaitje wel of niet doen? Groetjes alijda


Reactie:
Hallo Alijda,

Een verse olijf is een gezond hapje eten voor de papegaai, dat kan je dus gerust geven maar natuurlijk wel met mate!

Bij geconserveerde olijven is het wel oppassen geblazen!
Olijven worden vaak in een sterke zoutoplossing geconserveerd en zout is niet zo gezond voor de vogel, ofschoon een klein beetje zout ook weer geen kwaad kan.
Daarnaast zijn aan geconserveerde olijven vaak ook wat kruiden toegevoegd en liggen ze in de olijfolie. Die kruiden en de olijfolie doen over het algemeen geen kwaad.

Groet,
Frans

louisa 15-10-17 11:05:41

super fijne site waar ik vaak kom en veel en graag lees en leer bedankt hiervoor


Reactie:
Hallo Louisa,

Graag gedaan, doe er je voordeel mee!

Groet, Frans

Willem 08-10-17 21:44:21

Ik heb een probleem mat 2 jonge agaporisenvan ca.12 weken.Ze slapen s'avonds samen in een hokje,maar overdag in de kooi bijten ze elkaar in de pootjes en pikken elkaar, ze komen uit het zelfde nestje! en de volgende momenten zitten ze weer mooi naast elkaar Wat moet ik doen. Bij voorbaat dank.Vr.Gr. Willem.


Reactie:
Hallo Willem,

Zorg in ieder geval voor voldoende afleiding voor de vogels, liefst foerageerspeeltjes.
Geef de vogels 2 x per dag eten en haal het steeds na een uurtje weer weg.
Via het foerageren moeten ze aan de rest komen.
Stimuleer de vogels tot foerageren door ze een karig ontbijt te geven.

Zolang de vogels elkaar niet echt beschadigen zou ik verder niets doen en gewoon afwachten. Mogelijk dat ze naar verloop van tijd ophouden met dit ongewenste gedrag.
Beschadigen de vogel elkaar dan zit er niets anders op ze te separeren.

Succes, Frans

P J Simon 29-09-17 11:58:00

Ik heb een agepornis 6jaar heeft een bult op zijn vleugel ik denk een vet bult. Zitten nog veertjes op. Hij heeft het na een logeer tijd gekregen van de vakantie. Moet ik hem op een vet arm dieet zetten. En waar kan ik dat halen?


Reactie:
Hallo P J Simon,

Ik geloof niet dat het probleem met een vetarm dieet opgelost zal gaan worden.
De vraag is natuurlijk of het wel daadwerkelijk een vetbult is of dat het misschien een ingekapselde ontsteking is.
Een kundig vogelarts zou hier eigenlijk naar moeten kijken, die kan diagnoseren en een passende remedie aangeven.

Wil je het zonder vogelarts doen dan adviseer ik, normale gezonde voeding, extra vitaminen, veel beweging en liefst veel in de buitenlucht/zon.
Houd de vogel wel goed in de gaten.... wordt het erger of zie je bij de vogel ineens nieuwe ziektesymptomen dan toch maar een goede vogelarts raadplegen.

Succes,

Frans

Marco alias mc rammeo 25-09-17 16:40:12

Ik vind Lign een mooie naam. Passend bij de onervaren papegaaien houder! Ik zelf ook. Ondanks dat mijn ervaring in de lift zit. Ik ga nu een tweede edel papegaai kopen. Een pop die ik Lign noem. Mijn eerste een man heb ik Blizco genoemd. Papegaaien zijn echt fantastische. Pas op je ervaring is niet altijd het beste, ook papegaaien die niet direct met alle kunsten groot worden kunnen ook heel leuke papegaaien zijn. Net als het tuigje! Moet ik de tweede meteen leren of juist niet?


Reactie:
Hallo Marco/Mc Rammeo,
Laat de nieuwe papegaai eerst even wennen aan de nieuwe omgeving. Zodra de vogel wat gewend is kan je meteen starten met de opvoeding en training.
Wil je de vogel wennen aan een tuigje is het erg handig wanneer de vogel eerst goed handtam is. (zie o.a. theedoektherapie)
Groet en succes,

Frans

alijda 09-09-17 22:38:29

Hoi, Frans A U B , Dringend jou advies gevraagd!! Stuur, a u b even een berichtje via mijn g mail, ik stuur jou ook een prive berichtje via jou adres graaggraag@hotmail.com.
Hoop, van jou te mogen horen, het is vrij dringend !!! !!alijda


Reactie:
Inmiddels is er mailcontact geweest.

<< < 2 3 4 5 6 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!