alijda 22-12-18 17:34:43

Hoi, Frans Hele fijne feest dagen en een super gezond 2019 Enorm, veel dank voor alle hulp, je bent een enorme fijne steun voor de dieren , dank je wel liefs alijda


Reactie:
Hallo Alijda en natuurlijk alle andere lezers.

Jullie allen een heel goed en gezond 2019 gewenst.

Groeten, Frans

John en Jan 15-12-18 17:25:57

Wat een fijne site is dit. We hebben sinds september een jonge blauwgele ara en ik heb hier al veel informatie kunnen vinden. Super bedankt!


Reactie:
Hallo John en Jan, bijna alle kunstjes die op e website staan uitgelegd heb ik ook de blauwgele ara (5 mnd jong) aangeleerd. Dat ging overigens héél vlot!
Veel plezier gewenst.
Frans

alijda 22-11-18 17:37:03

Hoi, Frans ik ben dringend op zoek naar dag licht lampen, kan ze echter niet vinden, kan jij mij advies geven a u b ?Veel dank


Reactie:
Hallo Alijda,
Zoals je op de website kunt lezen geven daglichtlampen een heel helder licht. De helderheid wordt weergegeven in Kelvin en een daglichtlamp dient een waarde te hebben van minimaal 6500 Kelvin. Natuurlijk dient de lamp ook voldoende licht te geven... dat wordt uitgedrukt ik Lumen.
Hoe hoger het Lumen van een lamp is hoe hoger het stroomverbruik (Watt) maar tegenwoordig verbruiken de LED-lampen erg weinig terwijl zij wel een hoge lichtopbrengst hebben.
Dus het beste koop je een LED-lamp met 6500 Kelvin. (wit licht)
Aangezien ik heel bewust geen reclame op mijn site maak zal ik je per prive-mail een adres doorgeven waar je deze lamp prijsgunstig kunt kopen.
Groet,
Frans

alijda 01-10-18 14:08:46

Hallo, Frans Wat, zijn cactus vijgen en mogen mijn vogels die ? Dus, voor mijn grijsje, amazone en bonte boertjes en eventueel valkjes? Hoe, geef ik ze? ik had er nog nooit van gehoord, weet jij iets? Veel dank alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
De cactusvijg is supergezonde voeding welke een breed scala aan vitaminen en mineralen bevat.
Dus je kan deze gerust aan je vogels geven, ofwel geschild of ongeschild.
Misschien liever geschild omdat er mogelijk nog residuen van insecticiden op de schil aanwezig kunnen zitten.
Echter geef het met mate.... overdaad schaadt, zoals eigenlijk bij alle voeding.
Variatie van voeding is het allerbeste!
Groet,
Frans

Fiona 27-09-18 17:56:41

Wij hebben sinds maandag een grijze roodstaart van 10 jaar en veel info willen zoeken maar kon niet zoveel naar mijn zin antwoorden vinden. Toen ik googelde op douchen kwam ik deze site tegen. Heb al heel wat gelezen en nog steeds bezig maar wat een SUPER site!
Echt top en heb nu al gelijk meer vertrouwen in mezelf kwa verzorging voeding e.d.


Reactie:
Hallo Fiona,
Mooi dat je de site gevonden hebt, lees gerust alles door en plaats de url van de website bij je favorieten.
Geloof me maar.... op heel veel vragen over je grijsje vind je op de website een antwoord.

Succes, Frans

Louise 07-09-18 18:24:56

Hallo,

Wat een fijne site. Wij hebben sinds 3 weken een grijze roodstaart nu 16 weken oud, geeft kusjes, heeft praatjes, stapt op en af en koppie krauw doet hij graag. Nu willen we dat hij dingen in een potje doet grote kralen, hoe begin ik daarmee..ik hoor graag.


Reactie:
Hallo Louise,
Op de website is een groot gedeelte dat over tam maken, training en klickertraining gaat. Lees dat grondig door en pas dan de reverse-methode toe.
Heel veel succes gewenst,
Frans

mandy 31-08-18 15:23:17

Hallo wat een leuke site. Ik ben nieuw hier en heb sinds kort een blauw gele ara van 16 weken oud. Als ik het goed begrijp kan ik hier mijn vragen stellen en ik ben dan ook heel benieuwd. Eigenlijk gaat het heel goed met blue alleen het valt mij op dat hij van alles bedenkt om niet in zijn kooi te hoeven. Niet bijten hoor maar omhoog naar de schouder klimmen etc... ik laat hem dan overstappen maar daarmee is hij nog niet in zijn kooi. Het lijkt mij niet goed om hier een spel van te maken dus ik kan er ook voor kiezen om hem gewoon op te pakken en in de kooi te zetten. Ik vraag mij alleen af of dit verstandig is? Ik ben heel benieuwd wat is wijsheid?


Reactie:
Hallo Mandy,
Wat leuk een jonge blauwgele ara.
Een geweldige vogel welke je best eenvoudig heel veel kan leren.
Belangrijk is wel dat jij de vogel vanaf het begin er aan went dat jij de baas bent.
De vogel zal van alles proberen om de baas te zijn… maar laat dat heel consequent niet toe!
Over een papegaai op de schouder heb ik een uitgesproken mening, kijk daarvoor op de website in het trefwoordenregister en klik daar “schouderpapegaai” aan.
Laat de vogel op je vingers opstappen en wen deze gelijk van het begin af aan dat je boven op de tenen van de vogel je duim drukt. Daardoor heb je de vogel onder controle en kan deze niet weg lopen of naar je schouder klauteren. Zit de vogel op je hand zorg dan dat je hand naar boven en je elleboog naar beneden gericht is waardoor de vogel op het hoogste punt van je arm zit. Papegaaien zitten namelijk het liefst op het hoogste punt.
Mandy, op de website worden allerhande thema’s behandeld, lees alles in rust door en maak regelmatig, zeker als je vragen hebt, gebruik van het trefwoordenregister.
Het antwoord op je vraag is dus, jij bepaalt wat de vogel moet doen en wil je hem in de kooi dan zet je hem gewoon, met de tenen tussen duim en wijsvinger geklemd, direct in de kooi.
Heel veel plezier en succes met je ara.
Frans

alijda 27-07-18 16:14:47

Frans, nog een vraag weet je ook hoe veel de temperatuur van gaaitjes is? mijn, nieuwe amazone doet het ook erg goed, hij begint mij helemaal na te doen, in het begin gilde hij vreselijk, maar na op jou adviezen de time out methode te gebruiken, is het al een stuk minder, ik zeg nu 1 keer foei, en dan weten die twee al presies wat ik bedoel, luistert nu stuken beter!! groetjes alijda


Reactie:
De lichaamstemperatuur van de papegaai ligt tussen de 40 en 42 graden Celsius. Dat kan je overigens ook op de site terugvinden!
Top..... dat je goede resultaten boekt met de aangegeven aanpak.
Heel veel succes gewenst.
Frans

alijda 27-07-18 14:52:50

Hoi, frans hartelijk dank voor het antwoord, ik hou de vogels buiten goed nat, ververs hun water twee keer per dag, en s,morgens een lekkere douch !!alijda


Reactie:

alijda 26-07-18 18:21:45

Hoi, Frans, hoe gaat het met jou? Heb, je veel last van de warmte? Mijn, dieren hebben nergens last van, ik hou ze ook erg koel, maar wat ik mij nou af vraag, mijn gaaitjes staan elke dag een paar uur buiten, maar nu dat het zo warm is, zet ik ze in de schaduw, dus op een donkere plek, last van warmte hebben ze beslist niet, maar vraag mij af of ze wel genoeg dag licht krijgen, als ze goed in de schaduw staan? erg grappig is om te zien hoe mijn grijsje ijs blokje eet, (krijgt 1 keer in de maand een klein stukje, hij wil nou eenmaal alles eten wat ik eet)maar de vraag van dag licht? groetjes alijda


Reactie:
Hallo Alijda,

Papegaaien zijn tropische vogels en kunnen dus van nature uitstekend omgaan met tropische temperaturen, ook die papegaaien welke elders geboren zijn.
De normale lichaamstemperatuur van de papegaai is beduidend hoger als die van de mens en de papegaai regelt de lichaamstemperatuur door onder andere de stand van de veren. Zweten kunnen papegaaien niet!

Het is prima om de vogels buiten in de schaduw te zetten, direct zonlicht is ook goed mits de vogels wel zelf naar een schaduwplaatsje kunnen.
Zet je de vogel buiten in de schaduw dan krijgt deze toch voldoende "uv-licht" om de juiste "vitaminen" in het lichaam aan te maken.
Zonlicht welke door glas gefilterd wordt mist de o-zo belangrijke uv-stralen.

Een ijsblokje om mee te spelen of wat van te likken mag gerust, zoet ijs is wellicht minder goed maar bij mate kan het eigenlijk ook geen kwaad.

Tja en dan kan ook regelmatig een lekkere "douche" zeker een positieve invloed hebben op het welzijn van de vogel, en wat dacht je van een vogelbadje?
Zorg wel dat je het water dagelijks ververst!

Succes gewenst,
Frans


<< < 2 3 4 5 6 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Nieuwe website laten maken?