Hanna 01-06-16 20:05:35

Yee mijn forpusje is bijna 1 jaar😃😄


Reactie:
Hallo Hanna,

Gefeliciteerd, verwen de vogel maar eens met iets lekkers en wat extra aandacht

Groet,

Frans

marianne 30-05-16 21:14:15

hoi frans wat fijn dat je zo snel gereageerd hebt appelazijn geef ik hem aloe vera moet ik nog kijken waar ik dat kopen kan ah heeft het niet komt goed ik heb gisteren nog gekeken bij dr hetwig van de horst en het een en ander gelezen advies beter op hem te letten dat doen we als ik roep met poetsen houd hij op dus hij weet het wel proberen dus verder geen eten meer met de pot een beetje groente wel en smorgens een klein stukje brood met pindakaas hij eet zijn pellits verder even afwachten als het niet beter gaat neem ij kontakt op met die arts ik houd je op de hoogte vast bedankt gr marianne


Reactie:
Hallo Marianne,

Houd het allemaal in de gaten, wanneer de beschadigingen minder worden ben je op de goede weg, blijft het echter hetzelfde of wordt het erger roep dan hulp in.
De beschadigde huid besproeien met wat water vermengd met appelazijn werkt desinfecterend en kan over het algemeen geen kwaad.
Zorg er verder voor dat de vogel echt goed de pellets opeet! Geef 'm niets anders zolang de pellets niet opgegeten zijn.
Groetjes en succes,

Frans

marianne 29-05-16 18:58:14

hoi frans we hebben problemen gehad met onze rico met knuffelen zag mijn man bij toe val dat hij onder zijn vleugels rood was zeg maar onder zijn oksels de dierenarts zij dat dat niet gewoon was en maar even langs moesten komen we hadden wel gezien dat hij veel aan poetsen was en heel veel pluizen in de kooi maar we dachten aan de rui maar toen we bij de dierenarts kwamen zijn we erg geschrokken hij was helemaal kaal onder zijn vleugels dat is een plek waar je niet zo gauw oplet maar het was echt erg oke luis was de eerste conclusie maar bij het nakijken toch niet het waren allemaal schilfers toen kwamen de vragen word hij gedouche jaa elke dag oke niet meer doen nu sproei ik hem met de spuit dus niet meer in de douch want dan droogt de huid uit oke dan het eten niet meer met de pot meeeten is niet goed gewoon voer ging niet meer zo goed zelf de zonnepitten bleven liggen mischien omdat hij zoveel jeuk had pellets wilden hij niet zoals je weet maar nu moet het nu krijgt hij fruitblend zupreem het gaat beetje voor beetje want hij heeft wel honger dus het moet als het volgende week niet beter gaat moet ik terug dan krijgt hij wat cortison ingespoten daar ben ik geen voor stander van de dierenarts ook niet maar hij zegt dat rico dan wel van de jeuk af is ik wilde het jou laten weten omdat ik graag wil weten hoe jij hier over denk bvd gr marianne


Reactie:
Hallo Marianne,

Wat vervelend dat het met Rico niet zo goed gaat.

Wanneer de vogel plukt zit men vaak met een groot probleem.
Het is ontzettend moeilijk om de ware oorzaak van dit plukgedrag te achterhalen.

Men kan een en ander zelf proberen maar brengt dat geen soelaas dan is het zeker verstandig om advies in te winnen bij de vakman.

Natuurlijk kan je naar een gewone dierenarts gaan maar deze hebben vaak moeite met het vaststellen van een juiste diagnose bij papegaaien.
Meestal wordt dan maar teruggegrepen op een standaardaanpak.
De standaardaanpak is vaak: goede voeding, extra vitamine (injectie) en antibiotica..

Mijn advies is, ga met Rico naar een ervaren vogelarts, bijvoorbeeld Hedwig van der Horst.
Daar is de kans veel groter dat de juiste diagnose gesteld wordt en de daarbij passende therapie geadviseerd wordt.

Oorzaken kunnen divers zijn, bijvoorbeeld fysieke oorzaken zoals schimmels of luizen, maar ook een vitamine- of mineralentekort kan de oorzaak zijn.
Daarnaast kan de oorzaak van het plukgedrag ook op het psychische vlak liggen.

Overigens is het altijd verstandig om de basisomstandigheden van de vogel zo optimaal mogelijk te maken, dus het advies van de dierenarts om de vogel uitsluitend pellets te laten eten is zeker geen verkeerd advies.
Zupreem pellets bevatten zelfs extra vitaminen en zijn zeker goed, maar veel andere merken pellets zijn ook uitstekend als basisvoer.

Eet de vogel, gedurende een langere tijd, minimaal voor 70% pellets dan krijgt de vogel in principe alle noodzakelijke voedingsstoffen en vitaminen binnen.
Blijkt de vogel dan nog te plukken dan zit het probleem vermoedelijk niet bij een tekort aan vitaminen of mineralen.

Behandeling van de beschadigingen:
Lees eens op de website over "aloë vera" en over "appelazijn"!

Succes en ik hoor graag over de verdere ontwikkelingen.

Frans
Yvonne 29-05-16 11:07:56

Helder uitgelegd hoe en wat met een papegaai, wij hebben er heel veel aan!
Groetjes, Yvonne.


Reactie:
Hallo Yvonne,

Dank voor het compliment, doe er je voordeel mee!

Groet,

Frans

alijda 27-05-16 21:11:32

Hoi, Frans, Hoe gaat het? Ik, wilde mijn gaaitjes wat appelmoes geven, maar weet niet zeker of dat kan? En, appelsap? Veel, dank voor jou advies p.s mag ik mijn gaaitjes vruchten drankjes geven? Ben, aan het experimenteeren met drankjes, graag jou advies


Reactie:
Hallo Alijda,

Dankje, het gaat hier allemaal prima, ik hoop bij jou ook.

Aan vruchtendranken en appelmoes zijn vaak suikers toegevoegd. Teveel suiker is beslist niet goed voor de papegaai!
Overigens drinken papegaaien héél weinig, papegaaien kunnen namelijk, in tegenstelling tot de mens, niet transpireren en regelen hun lichaamstemperatuur met de stand van hun veren.

Het is veel beter de vogels zo nu en dan een stukje appel, banaan, sinaasappel, kiwi of een druifje te geven.

Doe in het normale drinkwater zo nu en dan een klein beetje appelazijn.

Groetjes en heel veel succes gewenst.

Frans

Turbo-Eric 24-05-16 07:29:08

Beste mensen graag wil ik mij even voorstellen mijn naam is Eric en ben in blijde verwachting van een Grijze Roodstaart, geboren op 2 april 2016 jl.. Hij is inmiddels zo groot dat hij binnen kort"thuis?"komt wonen. Ik kijk er erg naar uit en de papegaai gaat 'Rokko' heten. De kooi staat inmiddels gereed met hout snippers. Voer komt met de papegaai mee voor de eerste dagen zodat Rokko op zijn gemak aan de nieuwe omgeving moet gaan wennen, en zijn voer en groente en fruit.....,Tot zover !!


Reactie:
Hallo Eric,

Dit is een spannende tijd voor je, je zult nog wat geduld moeten hebben en dan hoort Rokko er helemaal bij.
Gebruik die tijd goed en lees nog zoveel mogelijk over de omgang met en opvoeding van papegaaien, je zult er baat bij hebben!
Heel veel plezier gewenst met je nieuwe vriend.

Groet,

Frans

kurt meuleman 18-04-16 11:20:54

Hallo
mijn naam is dus kurt en trouwe lezer van uw webpagina . zelf heb ik twee grijze roodstaarten . en heb al veel baat gehad met allerhande tips die te vinden zijn hier op koppie krauw. Mss zou ik je nog iets mogen vragen. Hoe zou ik het schreeuwen van een grijze roodstaart die tien jaar oud is , kunnen afleren ? het is pas het laatste jaar dat hij het is beginnen doen. alvast bedankt voor uw hulp.
groetjes kurt


Reactie:
Hallo Kurt,

Veel papegaaienhouders hebben problemen met het geschreeuw van de papegaai.
Bedenk echter dat het heel normaal is dat de papegaai geluid voortbrengt en schreeuwen is echt gebruikelijk bij een papegaai, net zoals het normaal is dat een leeuw brult en een koe loeit.

Natuurlijk zou het prettig zijn wanneer je het schreeuwen van jouw papegaai enigszins kan beperken, maar een papegaai helemaal niet meer laten schreeuwen is bijna onmogelijk.

Heel wat handige tips over de aanpak van een schreeuwende papegaai staan op de website www.koppiekrauw.com beschreven. Klik in het trefwoordenregister het woordje "schreeuwen" aan en je krijgt meteen een zee aan informatie.

Pas de daar gegeven tips toe, kijk ook heel kritisch naar jezelf, veel papegaaienhouders stimuleren namelijk, vaak totaal onbewust en ongewild, het schreeuwen van hun papegaai!

Heel veel succes gewenst,

Frans
marianne 16-04-16 22:50:56

hoi frans het is rustig met onze rico dus heb ik goed gereageerd op hem met boos te worden omdat hij me beet alleen het vele praten is al een paar maanden weg wel prachtig fluiten en af en toe een paar woorden hoe kan dit ik snap het niet eten doet hij goed was ook wat minder maar ik geef hem nu minder lekkers is verder levendig doet het goed kun jij me zeggen wat ik kan doen aandacht krijgt hij genoeg als we thuis zijn is hij uit zijn kooi en dat is vaak heb je advies voor ons gr marianne


Reactie:
Hallo Marianne,

Mooi om te lezen dat je goede resultaten met je vogel boekt.

Om de vogel weer meer te laten praten kan je het beste "positive re-enforcement" toepassen.

Voor meer informatie daarover zie de website. Zoek in het trefwoordenregister.

Kort samengevat werkt positive re-enforcement als volgt:
beloon de vogel direct wanneer deze praat
negeer het fluiten, maar laat de vogel een of een paar woordjes horen..... gelijk belonen (met aandacht, of een zonnebloempitje)

Succes,

Frans

marianne 24-03-16 19:40:57

hoi h oi frans ik heb een nieuw probleem ik heb jou advies opgevolgd geen doek meer op kooi van onze rico gaat goed hij begint weer te praten gelukkig maar nu gisteren heeft hij me weer gebeten is best wel een tijd geleden ik weet nu wel waarom als er iets niet gaat zoals hij wilt doet hij dat bij mij ik wilde hem in een bakje fruit geven dus even terug in zijn kooi en daar had hij geen zin in dus beet hij me flink in mijn hand ik heb door gezet toch de kooi in ik was best boos op hem maar hij ook op mijn ik mopperen en hij in de kooi gooien met zijn bel toen heb ik de kooi dicht gemaakt zijn lamp uit gemaakt en de hele avond genegeerd ik was zo boos op hem heb ik dit goed gedaan ik hoop het wel het was net zo leuk zoals het ging hij is eigelijk voor mijn man dat weet ik die keuze heeft hij allang gemaakt maar ik mag best veel met hem douche en als ik hem uit zijn kooi haal geeft hij alleen kusjes doet hij mijn naar met lachen en praten dus is dit wel jammer betreft mijn vertrouwen in hem een ding is duidelijk hij is de baas dus frans wat kan ik hier aandoen graag jouw advies mijn man zegt als hij dit nu weer gaat doen zoals in het verleden moet hij weg toen was het heel vaak dat hij mijn beet dus jouw raad moet ik afstand nemen ik weet het niet gr marianne


Reactie:
Hallo Marianne,
Het mag niet zo zijn dat de vogel de baas is over jou of je man!
Dus accepteer dat ook nooit en blijf er aan werken dat jullie de baas zijn.
Vergeet niet, de papegaai is een tam gemaakt wild dier en deze zal je nooit volledig kunnen vertrouwen. Dat zal altijd zo zijn en blijven bij elke papegaai.
Dat impliceert dus ook dat je werkelijk altijd er op bedacht moet zijn dat de vogel zou kunnen bijten en dat je ook steeds weet hoe je moet reageren om dat bijten te voorkomen.
Hoe? Benader een bijtgrage vogel altijd met een gebalde vuist, probeert de vogel te bijten dan heeft deze geen grip op de gespannen handrug.
Trek je hand bij een bijtpoging NIET terug maar druk juist met de gebalde vuist de vogel uit zijn balans waardoor deze afgeleid wordt.
Herhaal deze handeling dan ook gelijk meerdere malen om de vogel goed duidelijk te maken dat bijten totaal géén zin heeft.
Zo ook wanneer je de vogel op je hand hebt, wil de vogel bijten kantel je hand dan iets naar voren of naar achteren, de vogel is dan meteen afgeleid en moet zijn balans terugvinden.
Kwaad worden op een bijtende vogel mag je gerust, maar laat dat de vogel NIET merken. Op zulke momenten kan je inderdaad de vogel beter een tijdje negeren. Laat de vogel maar mopperen.
Zodra jullie beiden wat afgekoeld zijn kan je weer hernieuwd met de vogel gaan trainen en op die manier weer werken aan het wederzijds vertrouwen.
Dus afstand nemen wanneer je kwaad bent en afstand nemen om de vogel te corrigeren is goed, maar beslist géén afstand nemen omdat de vogel dat wil. Dan kan je beter met de vogel gaan trainen.
Groet, succes,
Frans

Carla en Ton 22-03-16 13:02:10

Beste Frans.
Sinds 2008 zijn wij in het bezit van Ozzie de rosé kaketoe , maar de laatste tijd is het een hel in de huiskamer , Ozzie krijst namelijk onophoudelijk , we worden er he-le-maal gek van ...
We hebben wel sinds een jaar een hond , Ozzie en Sam zijn inmiddels wel aan elkaar gewenst , maar negeren elkaar over het algemeen.
Zou het misschien door de hond kunnen komen het krijsen van Ozzie ( jaloezie ? ) en zoja kunnen we daar iets aan doen.
BVD
Met vriendelijke groet ,
Ton en Carla.


Reactie:
Hallo Ton en Carla,

Geen idee hoe het komt dat Ozzie ineens is gaan krijsen. Mogelijk verveelt de vogel zich of krijgt de vogel pas aandacht zodra deze krijst.
Wanneer het jaloezie naar de hond is moet dat duidelijk merkbaar zijn, de vogel krijst dan alleen wanneer je de hond aandacht geeft.
Het gedrag en gedragsproblemen van de kromsnavel wordt op de website uitgebreid behandeld. Zo ook het thema schreeuwen.
Lees dat alles eens heel goed door, dan heb je mogelijk voldoende handvaten om dit probleem adequaat aan te pakken.
Wanneer je de vogel opnieuw gaat opvoeden wees dan heel consequent en verlang die consequente houding ook van de andere mensen die met de vogel omgaan.
Groet en heel veel succes gewenst.
Frans

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage