Sjef de magnificent 31-08-17 00:28:24

Dag heer of mevrouw,

Mooie site heeft u.
Ik had slechts een simpele vraag, en hoop dat u mij die kunt beantwoorden liefst via Email.

De vraag heeft betrekking op een grijze roodstaart welke een aantal jaren geleden is overleden.
Het beestje was nog niet echt heel oud, ik weet niet hoe oud of hoe oud ze kunnen worden.
Maar na een rotgeintje van een van de familieleden was het 2 weken later gedaan.
Dit rotgeintje was het geven van slechts 1 druppel wodka middels de vinger in de wodka en toen de vogel het te laten likken.

Denkt u dat dit rotgeintje inderdaad de vogel kan hebben gedood?
Het is 100 procent zeker dat het 1 druppel was, en de vogel deed direct vreemd.
En 2 weken nadien legt ie het loodje.

Ik vraag dit om hem met de neus op de feiten te drukken en dacht dat u misschien wel genoeg verstand van zaken heeft om met 100 procent zekerheid te kunnen zeggen of 1 druppel wodka inderdaad al genoeg kan zijn om een grijze roodstaart te vergiftigen.

Btw, tijdens het lezen van uw site en de verboden dingen die ze niet mogen eten las ik dat u zegt dat Pindas geen noten maar peulvruchten zijn.
Even later zegt u dat er schimmel in ongebrande pindas kan zitten................ en dan zegt u: Dus weg met die NOTEN.........
Zou peulvruchten moeten zijn denk ik................ Het zijn immers geen Noten maar Peulvruchten zegt u zelf al een kort stukje ervoor.

Anyway, nice site.


Reactie:
Hallo Sjef,

Dank voor het compliment.

De grijze roodstaart papegaai die in gevangenschap gehouden wordt kan wel 70 jaar worden.

Alcohol houdende drank is nooit goed voor huisdieren, dus ook niet goed voor papegaaien. Wodka bevat naar verhouding extreem veel alcohol, dat is dus 'risico'.

Dank voor het verwijs naar verkeerde tekst op de website, bij gelegenheid zal ik het corrigeren.

groetjes, Frans

alijda 25-08-17 14:49:12

Hoi, Frans Het, gaat super goed met de vogels!! Ze, zijn eindelijk van de medicijn en af, en hoeven ook niet meer naar het zieken huis!! Super, blij !! Mijn, collega zegt dat als vogels op 1 pootje zitten te rusten, dat ze dan zeer tevreden zijn, is dat waar? Groetjes Alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Geweldig nieuws dus, ik hoop dat het je vogels goed blijft gaan.
Het klopt, wanneer de vogel lekker aan het rusten is trekt deze wanneer deze zich comfortabel en goed voelt inderdaad één pootje op. Op die manier wordt dat pootje warm gehouden en kost het rusten een minimum aan energie.
groetjes, Frans

alijda 15-08-17 14:20:54

Hoi, Frans Zo, als je weet worden mijn beide vogels behandeld in Utrecht, het is een zeer langdurig en moeilijke behandeling, maar we houden de moed er in. Wat, ik even tegen jou wilde zeggen, is dat ik al jou adviezen heb voor gelegd, aan de arts, en die zei dat het zeer goede adviezen waren, en dat jij ov er al 100 procent gelijk in had, de dokter zei letterlijk: eindelijk eens een persoon met zeer goede ervaringen met papegaaitjes, die weet waar hij over praat, geef hem mijn
complimenten !! Niet, alleen in Utrecht, maar ook dokter doormaalen in Amsterdam was zeer lovend!!Dus, heel veel dank voor jou zeer goede adviezen !Kan, jij mij nog raad geven over een voorhoofdsholte onsteking?Mijn, vogel staat weer op gedwongen pap voeding, er lijkt geen eind aan te komen, hoe lang kan de vogel pap voer blijven eten? Wat, kan ik haar nog extra geven?Alijda

sophiesmits 22-07-17 16:26:45

hallo mijn grijze roodstraat is weggevlogen kaN HIJ TERUGKOMEN OP EIGEN INTUIETIE


Reactie:
Hallo Sophie,
Heel erg jammer dat je vogel weggevlogen is.
Op www.koppiekrauw.com staat precies omschreven wat je allemaal kun doen om de vogel weer terug te vinden. Klik in het trefwoordenregister het woordje "weggevlogen" aan.
De kans dat het lukt is niet erg groot maar bedenk 'niet geschoten is misgeschoten'.
Heel veel succes gewenst,
Frans

alijda 13-07-17 20:36:46

Hoi, Frans ik heb nog een vraag, toen ik vandaag mijn vogels terug haalde, werd mij verteld dat ze veel meer dag licht moeten hebben, om dat glas het licht tegen houd, ik heb direct de gordijnen weg gegooid, zo dat ze nu voor een heel groot raam staan, volgende week ga ik nieuwe roosters plaatsen, zo dat dat raam ook open kan, maar hoe zorg ik nou voor meer dag licht, want van de winter kan ik het raam niet open zetten, hoop dat jij een tip heb? Dank je wel alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Daglicht van achter het glas is geen geschikt daglicht voor de vogel. Het glas houdt de UV-stralen tegen en deze zijn heel belangrijk voor de gezondheid van de vogel.
Daglicht vanuit een open raam is natuurlijk prima, het hoeft géén direct zonlicht te zijn. Plaats je de vogel in direct zonlicht... zorg er dan voor dat de vogel zelf ook in de schaduw kan gaan staan.
Voor de winterdag koop je gewoon een daglichtlamp.
Allerhande informatie over daglicht en daglichtlampen kan je ook op de website vinden. Klik gewoon op de website in het trefwoordenregister het woordje "daglicht" aan.
Groetjes en heel veel succes gewenst,
Frans

alijda 13-07-17 12:42:05

Hoi, Frans Wat, fijn dat de site weer terug is !!!Ik, hoop dat het met jou ook weer beter gaat? Nog, veel dank voor alle adviezen , die jij mij gegeven heb ! Mijn, papegaaien hebben bijna een week in het dieren zieken huis gezeten, i v m voorhoofdsholte onsteking , vandaag mogen ze eindelijk weer naar huis, zo zie je maar hoe vreselijk belangrijk goede voeding(pellets) is voor vogels !!Het, vrouwtje is bijna dood geweest!, Ze, krijgen nog medicijnen, en het vrouwtje wil niet meer zelf eten, maar ik heb goede hoop dat het weer goed komt. Ik, hou je op de hoogte, ben erg blij dat je er weer bent! Groetjes Alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Ja de website is weer schoongemaakt en on-line. Nu maar hopen dat ze er niet nog een keer mee om te gaan rotzooien.
Fijn om te lezen dat het nu weer een stuk beter gaat met je vogels.
Goede voeding is de basis voor een goede gezondheid! Voeding wordt op de website best uitgebreid behandeld, volg je de daar gegeven adviezen op en de vogel(s) eten het ook daadwerkelijk op dan kan je er eigenlijk wel vanuit gaan dat je vogel(s) gezond, gevarieerd en vitaminerijk eten.
Groetjes,
Frans

Sonja 10-07-17 12:24:05

Hallo,
Ik heb sinds gisteren een Edel pop. Ze is nog heel jong en natuurlijk nog niet gewend aan haar nieuwe situatie. Geduld dus... Mijn vraag is de volgende: Ik heb twee katten, die vertoeven nu even in de andere kamers omdat ik Isla niet meteen met hun nieuwsgierigheid wilde confronteren. Ze heeft momenteel genoeg op haar bordje... Ik weet dat een van de katten het een totale zorg zal zijn, maar de andere is absoluut nieuwsgierig en zal willen 'spelen'. Omdat Isla nog niet eens aan mij gewend is weet ik niet goed hoe ik de introductie moet aanpakken en wanneer. Ik wil Isla rustig laten aarden. De katten komen niets tekort. Graag je advies.
Groetjes
Sonja


Reactie:
Hallo Sonja,
Ik zou de katten gewoon kennis laten maken met de vogel. Afhankelijk van hoe de katten en de vogel zich gedragen zal je eventueel moeten reageren. Waarschijnlijk gaat het goed en is het nieuwtje van de vogel bij de katten vrij snel weg en gaan de katten weer hun gewone gangetje. Valt een kat de vogel teveel lastig dan zal je deze zo nu en dan in een andere kamer moeten plaatsen.
Let wel!!!!!! Hoe goed de beestjes later met elkaar ook omgaan.... vertrouw het nooit helemaal, een ongeluk zit vaak in een klein hoekje.
Heel veel succes gewenst,

lindalook 03-07-17 20:13:08

goedendag ik heb een alexanderparkiet van 6 jaar ikzelf heb hem pas 4 weken hij prate de oren van mijn kop ,maar nu sinds 2 dagen doet hij alleen de bewegingen maar die hij dee onder het praten en dan hoor ik zachtjes kiekeboe heel zachtjes kunnen hun ook keelpijn hebben ofzo ? of wat kan het zijn hij zit wel heel erg in de rui maar dat kan het niet zijn toch mvg linda


Reactie:
Hallo Lindalook,

Erg moeilijk te interpreteren die symptomen die je omschrijft.
Het zou van alles kunnen zijn.
Wordt het erger, komt er geen verbetering of bemerk je bij de vogel ook nog andere symptomen die wijzen op een ziekte dan is het misschien toch wel verstandig een kundig dierenarts te raadplegen.

Vooreerst kan je volgende denken:
Het zou inderdaad toch wel een reactie op de heftige rui kunnen zijn.
Lees op de website de info die over de rui gegeven wordt eens goed door.
Geef de vogel wat extra vitaminen (krachtvoer) bijvoorbeeld extra eivoer, spirulina en palmolie.

Houd de vogel nauwlettend in de gaten, vertrouw je het niet dan hup... naar de vakman.

Groet en heel veel succes gewenst en ik hoor graag hoe het verder verloopt.

Frans

Maraki 02-07-17 13:32:43

Hallo,
Welkom terug in de wereld van internet!
Ben heel erg blij dat je weer online bent, want jou website is voor mijn 6 agaporniden een onmisbaar bibliotheek met eerlijke informatie.


Reactie:
Hallo Maraki,
Dank voor je reactie.
Tja... het heeft weliswaar een tijd geduurd maar alle informatie staat weer beschikbaar. Doe er je voordeel mee.
Ik hoop dat het niet meer gesaboteerd wordt.
Groet,
Frans

Frans 29-06-17 20:46:51

Hallo iedereen, zoals jullie beslist al vastgesteld hebben is de website www.koppiekrauw.com weer on-line.
De website was gehackt en is toen door de provider onbereikbaar gemaakt. Inmiddels is alles weer in orde.

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!