Turbo-Eric 24-05-16 07:29:08

Beste mensen graag wil ik mij even voorstellen mijn naam is Eric en ben in blijde verwachting van een Grijze Roodstaart, geboren op 2 april 2016 jl.. Hij is inmiddels zo groot dat hij binnen kort"thuis?"komt wonen. Ik kijk er erg naar uit en de papegaai gaat 'Rokko' heten. De kooi staat inmiddels gereed met hout snippers. Voer komt met de papegaai mee voor de eerste dagen zodat Rokko op zijn gemak aan de nieuwe omgeving moet gaan wennen, en zijn voer en groente en fruit.....,Tot zover !!


Reactie:
Hallo Eric,

Dit is een spannende tijd voor je, je zult nog wat geduld moeten hebben en dan hoort Rokko er helemaal bij.
Gebruik die tijd goed en lees nog zoveel mogelijk over de omgang met en opvoeding van papegaaien, je zult er baat bij hebben!
Heel veel plezier gewenst met je nieuwe vriend.

Groet,

Frans

kurt meuleman 18-04-16 11:20:54

Hallo
mijn naam is dus kurt en trouwe lezer van uw webpagina . zelf heb ik twee grijze roodstaarten . en heb al veel baat gehad met allerhande tips die te vinden zijn hier op koppie krauw. Mss zou ik je nog iets mogen vragen. Hoe zou ik het schreeuwen van een grijze roodstaart die tien jaar oud is , kunnen afleren ? het is pas het laatste jaar dat hij het is beginnen doen. alvast bedankt voor uw hulp.
groetjes kurt


Reactie:
Hallo Kurt,

Veel papegaaienhouders hebben problemen met het geschreeuw van de papegaai.
Bedenk echter dat het heel normaal is dat de papegaai geluid voortbrengt en schreeuwen is echt gebruikelijk bij een papegaai, net zoals het normaal is dat een leeuw brult en een koe loeit.

Natuurlijk zou het prettig zijn wanneer je het schreeuwen van jouw papegaai enigszins kan beperken, maar een papegaai helemaal niet meer laten schreeuwen is bijna onmogelijk.

Heel wat handige tips over de aanpak van een schreeuwende papegaai staan op de website www.koppiekrauw.com beschreven. Klik in het trefwoordenregister het woordje "schreeuwen" aan en je krijgt meteen een zee aan informatie.

Pas de daar gegeven tips toe, kijk ook heel kritisch naar jezelf, veel papegaaienhouders stimuleren namelijk, vaak totaal onbewust en ongewild, het schreeuwen van hun papegaai!

Heel veel succes gewenst,

Frans
marianne 16-04-16 22:50:56

hoi frans het is rustig met onze rico dus heb ik goed gereageerd op hem met boos te worden omdat hij me beet alleen het vele praten is al een paar maanden weg wel prachtig fluiten en af en toe een paar woorden hoe kan dit ik snap het niet eten doet hij goed was ook wat minder maar ik geef hem nu minder lekkers is verder levendig doet het goed kun jij me zeggen wat ik kan doen aandacht krijgt hij genoeg als we thuis zijn is hij uit zijn kooi en dat is vaak heb je advies voor ons gr marianne


Reactie:
Hallo Marianne,

Mooi om te lezen dat je goede resultaten met je vogel boekt.

Om de vogel weer meer te laten praten kan je het beste "positive re-enforcement" toepassen.

Voor meer informatie daarover zie de website. Zoek in het trefwoordenregister.

Kort samengevat werkt positive re-enforcement als volgt:
beloon de vogel direct wanneer deze praat
negeer het fluiten, maar laat de vogel een of een paar woordjes horen..... gelijk belonen (met aandacht, of een zonnebloempitje)

Succes,

Frans

marianne 24-03-16 19:40:57

hoi h oi frans ik heb een nieuw probleem ik heb jou advies opgevolgd geen doek meer op kooi van onze rico gaat goed hij begint weer te praten gelukkig maar nu gisteren heeft hij me weer gebeten is best wel een tijd geleden ik weet nu wel waarom als er iets niet gaat zoals hij wilt doet hij dat bij mij ik wilde hem in een bakje fruit geven dus even terug in zijn kooi en daar had hij geen zin in dus beet hij me flink in mijn hand ik heb door gezet toch de kooi in ik was best boos op hem maar hij ook op mijn ik mopperen en hij in de kooi gooien met zijn bel toen heb ik de kooi dicht gemaakt zijn lamp uit gemaakt en de hele avond genegeerd ik was zo boos op hem heb ik dit goed gedaan ik hoop het wel het was net zo leuk zoals het ging hij is eigelijk voor mijn man dat weet ik die keuze heeft hij allang gemaakt maar ik mag best veel met hem douche en als ik hem uit zijn kooi haal geeft hij alleen kusjes doet hij mijn naar met lachen en praten dus is dit wel jammer betreft mijn vertrouwen in hem een ding is duidelijk hij is de baas dus frans wat kan ik hier aandoen graag jouw advies mijn man zegt als hij dit nu weer gaat doen zoals in het verleden moet hij weg toen was het heel vaak dat hij mijn beet dus jouw raad moet ik afstand nemen ik weet het niet gr marianne


Reactie:
Hallo Marianne,
Het mag niet zo zijn dat de vogel de baas is over jou of je man!
Dus accepteer dat ook nooit en blijf er aan werken dat jullie de baas zijn.
Vergeet niet, de papegaai is een tam gemaakt wild dier en deze zal je nooit volledig kunnen vertrouwen. Dat zal altijd zo zijn en blijven bij elke papegaai.
Dat impliceert dus ook dat je werkelijk altijd er op bedacht moet zijn dat de vogel zou kunnen bijten en dat je ook steeds weet hoe je moet reageren om dat bijten te voorkomen.
Hoe? Benader een bijtgrage vogel altijd met een gebalde vuist, probeert de vogel te bijten dan heeft deze geen grip op de gespannen handrug.
Trek je hand bij een bijtpoging NIET terug maar druk juist met de gebalde vuist de vogel uit zijn balans waardoor deze afgeleid wordt.
Herhaal deze handeling dan ook gelijk meerdere malen om de vogel goed duidelijk te maken dat bijten totaal géén zin heeft.
Zo ook wanneer je de vogel op je hand hebt, wil de vogel bijten kantel je hand dan iets naar voren of naar achteren, de vogel is dan meteen afgeleid en moet zijn balans terugvinden.
Kwaad worden op een bijtende vogel mag je gerust, maar laat dat de vogel NIET merken. Op zulke momenten kan je inderdaad de vogel beter een tijdje negeren. Laat de vogel maar mopperen.
Zodra jullie beiden wat afgekoeld zijn kan je weer hernieuwd met de vogel gaan trainen en op die manier weer werken aan het wederzijds vertrouwen.
Dus afstand nemen wanneer je kwaad bent en afstand nemen om de vogel te corrigeren is goed, maar beslist géén afstand nemen omdat de vogel dat wil. Dan kan je beter met de vogel gaan trainen.
Groet, succes,
Frans

Carla en Ton 22-03-16 13:02:10

Beste Frans.
Sinds 2008 zijn wij in het bezit van Ozzie de rosé kaketoe , maar de laatste tijd is het een hel in de huiskamer , Ozzie krijst namelijk onophoudelijk , we worden er he-le-maal gek van ...
We hebben wel sinds een jaar een hond , Ozzie en Sam zijn inmiddels wel aan elkaar gewenst , maar negeren elkaar over het algemeen.
Zou het misschien door de hond kunnen komen het krijsen van Ozzie ( jaloezie ? ) en zoja kunnen we daar iets aan doen.
BVD
Met vriendelijke groet ,
Ton en Carla.


Reactie:
Hallo Ton en Carla,

Geen idee hoe het komt dat Ozzie ineens is gaan krijsen. Mogelijk verveelt de vogel zich of krijgt de vogel pas aandacht zodra deze krijst.
Wanneer het jaloezie naar de hond is moet dat duidelijk merkbaar zijn, de vogel krijst dan alleen wanneer je de hond aandacht geeft.
Het gedrag en gedragsproblemen van de kromsnavel wordt op de website uitgebreid behandeld. Zo ook het thema schreeuwen.
Lees dat alles eens heel goed door, dan heb je mogelijk voldoende handvaten om dit probleem adequaat aan te pakken.
Wanneer je de vogel opnieuw gaat opvoeden wees dan heel consequent en verlang die consequente houding ook van de andere mensen die met de vogel omgaan.
Groet en heel veel succes gewenst.
Frans

alijda 20-03-16 16:14:41

Hoi, Frans Sinds, het weg vallen, van mijn amazone (waar ik het erg moeilijk mee heb) ben ik over bezorgd voor mijn gaaitjes, nu heb ik ook een vrouwtje grijze roodstaart, en hoe wel ik geen vreemd gedrag zie, ben ik doods bang dat zij straks ook in eens een ei heeft, ik weet zeker dat zij een vrouwtje is, mijn gaaitjes voeren elkaar, hoe voel ik of zij ook eieren heeft, ik mag alles bij haar doen, ook de buik voelen, waar moet ik extra op letten, ben doods bang hun ook kwijt te raken, hoop dat jij mij advies kan geven,alijda


Reactie:
Hallo Alijda,

Gelukkig komt "legnood" niet zo vaak voor bij papegaaien, er staat ook een en ander over geschrven op de website.

Zit de vogel bol en je hebt de indruk dat de vogel een ei moet krijgen, dan is het altijd van belang om extra op de vogel te letten.
Zolang de vogel nog eet en ook ontlasting heeft is er over het algemeen niets aan de hand.
Heeft de vogel echter langere tijd geen ontlasting meer dan is actie en een controle zeker op zijn plaats.

Het voelen van eieren is eigenlijk alleen maar door ervaren kwekers te doen.
Natuurlijk kan je bij jouw vogels rond de cloaca voorzichtig voelen of er een verharding zit. Vaak kan je een ei ook in de cloaca zien zitten.
Voel bij meerdere vogels en je merkt dan snel het verschil.
Teveel zorgen zou ik me echter niet maken, het komt werkelijk maar zelden voor dat een vogel het ei niet legt.
Heeft je vogel legnood dan kan je zelf verschillende acties ondernemen. Belangrijk is in ieder geval om de cloaca met een wattenstaafje goed met olie in te vetten.
Sterkte en succes,

Frans

marga 17-03-16 12:47:54

hallo ik kan niet echt vinden wat mijn grijze roodstaart heeft
hij komt niet door de rui
is erg gestrest
en bij het minste gringste vallen er pennen uit
ik weet het niet meer
krijgt goedde voeding vitamine
voldoende aandacht
ben nu maar opzoek naar een vriendje


Reactie:
Hallo Marga,

Je schrijft dat je nu op zoek bent naar een vriendje.
Ik hoop dat je daarmee een vriendje voor jezelf bedoelt, niet een vriendje voor de vogel.
Maar al te vaak menen mensen dat een 2e vogel de oplossing is voor problemen maar vaak blijkt de tweede vogel alleen maar voor extra problemen te zorgen.

Zorg eerst eens ervoor dat jouw vogel lekker in zijn vel gaat zitten en niet meer zo gestrest is.
Probeer er achter te komen wat de oorzaak van de stress is en haal die oorzaak weg.

Binnen het hoofdstuk "papegaaienkennis" vind je informatie over "huisvesting".
Lees dat alles eens goed door en vergelijk die info eens met de situatie bij jouw vogel.

Hoe is het gesteld met de ongestoorde slaap van pakweg 11 uur per etmaal?

Wanneer is de vogel waardoor extra gestrest en wat kan je daaraan doen?

Krijgt jouw vogel wel voldoende "daglicht"?

Speelt de vogel wel? Heeft de vogel genoeg afleiding, pas je ook wel het "foerageren" toe? Foerageer de vogel, zorg dat deze lang bezig is met het zoeken en vinden van voedsel.

Eet de vogel ook wel alles wat je hem voorschotelt, of geef je de vogel misschien teveel te eten waardoor deze mogelijk selectief kan gaan eten. Selectief eten is ongezond!!! De vogel dient gevarieerd eten tot zich nemen.

Om een goede basis voor de vogel te creëren zijn bovenstaande punten absoluut van groot belang.
Voldoe je daar niet aan dan doe je mogelijk de vogel tekort en kunnen er problemen ontstaan.

Een vogel die steeds weer nieuwe veren aan moet maken heeft extra vitaminen en kalk nodig. Lees op de website eens over "spirulina" extra "kalk" en "palmolie".

Bedenk dat de oplossing van vogelproblemen vaak pas dan bereikt worden bij een combinatie van verbeteringen!

Marga, de website staat boordevol met tips.
Het is onmogelijk dat alles hier nog eens te herhalen.
Lees dat alles nog eens goed door en pas het op jouw vogel toe.
Behaal je daarna nog steeds niet het gewenste resultaat dan is een bezoek naar een kundig vogelarts zeker op zijn plaats.
Het kan namelijk ook zijn dat de vogel een of andere ziekte heeft.

Heel veel succes gewenst en ik hoop dat mijn tips je een stuk op weg helpen.

Groet,

Frans


Paul 16-03-16 11:09:04

Hallo frans, ik heb sinds een maand een jonge agapornis. Hij durft uit mijn hand te eten en gaat op een zitstok zitten als ik hem voor houd. Hij blijft echter heel bang voor mijn handen. Ik probeer de theedoektechniek nu. Maar hij is alleen bezig met een uitweg zoeken en sprint ervandoor als ik hem met een stokje weer op de theedoek zet. Heb je misschien nog tips om hem van de angs van mijn handen af te krijgen. Hoe ik dit moet aanpakken.

Groeten Paul


Reactie:
Hallo Paul,
Alle informatie kan je op de website vinden.
Hier in het kort toch wat vingerwijzingen. (zie trefwoordenregister van de website}
Zorg dat de vogel voorafgaand aan de training 6 uur niets gegeten heeft.
Een hongerige vogel is veel williger iets te doen voor wat lekkers dan een vogel die zijn buikje vol heeft gegeten..

Kortwieken!

en dan

"Badkuiptherapie".

De theedoektherapie doe je eigenlijk pas zodra de vogel handtam is.
Succes,

Frans

Anja 07-03-16 08:00:00

Hallo,
Ik heb een edelpapegaai sind een week nu. Hij is handtam en al goed gewend aan ons. Wij hebben ook een camper en het is de bedoeling dat hij mee zou kunnen. Nu heb ik een tweede kooi gekocht voor hem, maar hij wil er niet in. Hij draait en klimt door de ganse kooi om er toch maar uit te geraken. Hoe laat ik hem wennen aan zijn tweede verblijf? Want hij moet mee in de weekends. Voor langere verblijven kan ik hem eventueel nog naar vrienden brengen, maar in het seizoen zijn we om de 14 dagen weg voor een weekend en dan zal hij mee moeten.


Reactie:
Hallo Anja,
Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden, zo zijn er ook verschillende manieren van aanpak. Je hebt de 'softe' manier en de 'harde' manier van aanpak.
Hier een korte uitleg van de 'softe' aanpak.
Plaats de kooi naast de bestaande kooi. Haal wat speeltjes uit de bestaande kooi en leg die zichtbaar in de andere kooi.
Leg ook het eten in de nieuwe kooi en niet meer in de originele kooi.
Zorg natuurlijk dat de vogel van de ene kooi naar de ander kan komen, bijvoorbeeld door geopende deuren tegen elkaar te zetten, of wanneer de vogel gewoon uit de kooi mag door beide deuren open te zetten.
Een harde manier is door gewoon de vogel uit zijn originele kooi te halen en deze eenvoudig in de nieuwe kooi te plaatsen.
Meestal is de vogel binnen een paar dagen gewend.
Groet en succes,

Frans

alijda 05-03-16 13:36:19

Hoi, Frans Vogel, is van morgen overleden .Alijda


Reactie:
Hallo Alijda,

Wat vervelend nu, maar je weet in ieder geval dat jij er werkelijk van alles aan gedaan hebt het leven van de vogel te redden.
Helaas is het nu eenmaal zo dat aan elk leven een einde komt en ik ben er van overtuigd dat jij de vogel een fijne levensavond gegeven hebt.
Sterkte met de verwerking van het verlies en je zult ongetwijfeld troost vinden in de verzorging van andere vogels.
Groetjes,

Frans

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage