Annet Ommerth 13-07-18 18:24:13

Hallo.

Misschien een idee om dr Kindermans ook een bewegend telefoontje te geven , zij is nl duidelijk een bewezen vogelarts.
Heeft het heel erg druk en neemt ook de tijd voor je. Is kundig en geeft goed advies enz.
Vele mensen zijn bij haar onder behandeling.

gr Annet


Reactie:
Hallo Annet,
Momenteel kan ik helaas geen wijzigingen aanbrengen in de website, zodra dat weer gaat zal ik contact opnemen met betreffende arts en deze wijziging overwegen.
Groet,
Frans

Loes 23-06-18 11:53:33

Goedemorgen,

Wat een geweldige site.
Ik ben hier op gekomen omdat ik een beetje in paniek ben over mijn roze kaketoe.
Deze heeft in 1 nacht een hele kale nek ( is wel in de rui ) maar dit is wel heel veel denk ik.De huid ziet er wel roze uit.
Weet iemand wat dit kan zijn .

Groet Loes


Reactie:
Hallo Loes,
Er zijn diverse oorzaken mogelijk.
-Soms is de rui heel heftig en dan ziet men duidelijk de huid onder de veren zitten, men ziet dan soms ook zelfs kale plekken.
-Soms is de vogel in de stress geschoten en begint zich plotseling te plukken.
-Zitten er meerdere vogels bij elkaar kan het ook zijn dat de ene vogel de andere plukt.

Ik weet niet wat je met een kale nek bedoelt, maar wanneer de vogel achter op zijn/haar nekje kaal is kan deze dat waarschijnlijk nooit zelf doen. In dat geval is er sprake van een andere vogel of van een heftige rui.

Op de website wordt overigens uitgebreid op het verschijnsel "plukken" ingegaan en over de "rui" is ook het nodige te vinden.

Succes,

Frans

Storm 19-06-18 09:40:45

Goedemorgen, misschien dat mijn vraag niet helemaal geplaatst is, maar weet niet waar ik anders terecht kan! Ik heb een Kakariki van zo'n 6 a 7 maanden oud. Als mijn zoontje van 8 in de buurt komt, dan begint ze met een soort paringsgedrag (gaat voorover zitten, maakt geluidjes, vleugels wijd en staart gespreid). Hoe leer ik haar dat af? Want het is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Zelfs als hij gewoon langsloopt en haar geen aandacht geeft, doet ze dit. Hij heeft geen idee wat ze doet, maar voor haar is het zielig (vind ik). Hopelijk kan iemand mij hier helpen. Bedankt alvast!


Reactie:
Hallo Storm,
Een en ander over dit probleem wordt op de website behandeld.
Ga naar het trefwoordenregister en klik op "partnergedrag".
Succes,
Frans

H vdhorst 17-06-18 09:22:23

Geachte lezer kan jij mij vertelen hoe lang een grijze eieren kan leggen. Ik heb een koppel van ruim twintig jaar en elk jaar heb ik jongen .de dieren raar kan mij het ook niet zeggen.


Reactie:
Hallo H.vd.Horst,
Helaas ... op deze vraag heb ik geen antwoord.
Ik vind zelf ruim 20 jaar al een heel lange tijd.
Wellicht gaan ze nog wel een paar jaar door.
Groet,
Frans

alijda 25-05-18 20:23:12

Hoi, frans ik heb een nieuwe aanwinst, een amazone papegaai, erg schuw voor mij, maar dar zal wel goed komen, hij, heeft alleen een zeer vervelende kei harde piep , maar ik moet er ook wel om lachen, ik ga al jou adviezen goed door lezen, groetjes alijda


Reactie:
Hallo Alijda, geweldig toch... een Amazone papegaai. Daar lig dan ook een leuke uitdaging voor jou om de vogel helemaal tam en rustig te maken.
Succes gewenst, Frans

alijda 29-04-18 16:01:23

Hoi, frans nog heel erg bedankt voor het advies van bonte boertje, vogel is inmiddels gekortwiekt en het probleem is opgelost, hij is weer poes lief , dank je wel alijda


Reactie:
Mooi dat de problemen opgelost zijn.

Groet, Frans

alijda 29-04-18 15:58:29

Hoi, Frans, Hoe, gaat het met jou? ik, geef mijn gaaitje altijd halve sinas appel in de schil, vind hij heerlijk om kapot te slopen, en heel soms eet hij het ook op, maar nou zei iemand dat de schil van de sinas appel giftig is, is dat zo? en, nog een vraag mijn gaaitje is een vreselijk verwende pest kop, hij eet normaal altijd pellets(hoe wel soms wel met moeite) maar nu krijgt hij er sinds kort nutri berries bij, en nu wil hij niks anders meer eten, echter ik heb natuurlijk niet altijd geld om ze te kopen, maar dan eet hij echt niks anders en valt dan ook erg af !! Hij, was altijd tussen de 500 en 485 gram, maar hij weigert te eten , als hij ze balletjes niet krijg en dan is hij tussen 475 en 480 gram, hoop dat jij mij advies kan geven, dank je wel alijda


Reactie:
Hallo,

Sinaasappelschillen worden vaak verwerkt in de menselijk voeding en is bij matig gebruik zeker niet ongezond of gevaarlijk.
Wanneer de papegaai een stuk goed gewassen sinaasappelschil sloopt zie ik daar echt geen gevaar in.

Meestal zitten er heel veel vitaminen in juist de schil van een vrucht of groente, echter op de schil kunnen ook resten van bestrijdingsmiddelen zitten, dus goed wassen is noodzakelijk en biologisch geteelde producten hebben de voorkeur.

Papegaaien zijn net kinderen!
Geef je kinderen de keuze uit spruiten, spinazie of friet met frikandel en mayonaise dan weet je wel wat de kinderen meestal zullen kiezen en eten.

Dat probleem is bij kinderen en ook bij papegaaien heel eenvoudig op te lossen..... eten moet je wat de pot schaft en je krijgt pas nieuw eten wanneer je bordje goed leeggegeten is.

Groet, Frans

Johan Bruinenberg 26-03-18 18:54:52

Hallo
Ik woon in Niedersachsen Duitsland.
En wil 2 Papegaaien aan het Vogelpark in Walsrode een nieuw tehuis geven.
Problem is, dat de moeder uit Holland komt en een ring om heeft met de nr: NL13K 3S 6611.
De Verkoper is gestorven.
Nu willen ze hier weten of de Vogel een Wildfang is.
Anders kan ik deze Vogels niet verder gevenn.
Kan iemand me verder helpen?
mvg: Johan Bruinenberg.


Reactie:
Wanneer het een gesloten ring betreft van normaal formaat dan is de moeder beslist géén "Wildfang".
Deze kennis zou eigenlijk ook binnen het vogelpark Walsrode aanwezig moeten zijn.
Betreft het een knijpring of een ring van te groot formaat dan is de oorsprong van de papegaai onbekend.
Succes,

alijda 08-02-18 15:17:48

Hoi, Frans Ee, van mijn bonte boertjes heeft een vreselijke rot gewoonte, hij is super tam voor al in zijn kooi, maar hij vliegt elke dag los door het huis, en meestal blijft hij wel op de kooi zitten, maar soms vliegt hij door de kamer en valt in eens aan , en bijt tot bloedens toe! Kort wieken lukt beslist niet en ook van thee doek is hij doods bang, hij bijt dan echt goed door !! Zit, hij even later weer op de kooi, dan is hij weer poes lief !Hij, vind mijn reactie op het bijten ook erg leuk, want het doet veel pijn!! Hoop, dat jij mij advies kan geven, veel dank alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Dikke handschoenen aan, de vogel met z'n tweeën goed kortwieken.
Daarna zorgen dat de vogel flink trek heeft (12 uur geen eten geven), en theedoektherapie toepassen. Houd de vogel goed vast in de theedoek, alleen koppie vrij en voer de vogel lekkernijen.
Doordat de vogel trek heeft zal deze veel meer gefocust zijn op het lekkere eten dan op de theedoek. Daardoor went de vogel aan de theedoek en gaat de theedoek zelfs waarderen omdat dat lekke snoepen betekent.
Na de theedoetherapie natuurlijk in de kooi goed te eten geven.
Herhaal de theedoektherapie voorlopig dagelijks en je zult zien..... de vogel raakt zijn angst kwijt. Door het kortwieken kan de vogel niet meer rondvliegen en heb je meer controle over de vogel. Wanneer de vogel bijt, maak daar dan geen spelleje van door steeds terug te trekken, beter is de vogel dan gewoon een tijd lang te negeren.
Succes, Frans

alijda 20-12-17 17:34:05

Hoi, Frans Bij, deze wilde ik jou hele fijne feest dagen , zeggen, en al vast de beste wensen voor nieuwe jaar en enorm bedankt voor al jou hulp !! Iedereen, hier doet het super goed, ko word enorm verwend en loopt de hele dag door in huis te baas te spelen !! Ben, nog wel dringend op zoek naar een maatje voor hem, dus mocht iemand nog een tehuis zoeken voor een krom snavel , (stuur bericht naar g mail) dan hoor ik dat graag, groetjes alijda


Reactie:
Hallo Alijda,
Dank voor de beste wensen.
Bij deze ook voor jou en uiteraard voor alle lezers de beste wensen voor het komend jaar.
Ik hoop werkelijk dat alle kromsnavels en hun verzorgers volop zullen genieten van het komende jaar.

Groet,

Frans

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Nieuwe website laten maken?