Christine 20-07-13 23:23:56

Hoi Lotje,
Wat een superverhaal over je 'avontuur' in Qatar! Ik heb erg moeten lachen, maar was er ook door ontroerd. Leuk.
Groetjes Christine

Anouk Wiertz 13-05-13 21:08:42

Bij je hackamore plaatjes op 'Bitloos?' staat op de laatste rij, de meest linkse, geen hackamore maar een combinatie bit. De meningen zijn daar erg over verdeeld en de inwerking is moeilijk in te schatten omdat er druk op veel verschillende plekken komt te staan, en de bitten alle vormen en maten hebben (en de meest belachelijke mondstukken en neuskettingen..). Volgens mij worden ze voornamelijk voor het barrel racen gebruikt door 'grote' trainers, in ieder geval in de VS.

Het principe van de Marylot Controller bestaat al op ongeveer dezelfde manier: de Nurtural (ontworpen en op de markt gebracht in 2005, zie: http://www.nurturalhorse.com/). Ook vastgezet door een cirkel onder de kin, maar volledig verstelbaar door een handig schuif en vastzet systeem met simpele passantjes. Het hoofdstel is in Nederland niet meer te krijgen, maar wel in België.


Reactie:
Het principe was er al in touwhalster uitvoering. Mijn taak was het om het in een biothane uitvoering te krijgen. Ik zeg maar zo, alles bestaat al, het is alleen de kunst het in iets anders te verwerken...

Mijn mening over bitloos is dat je met een simpel principe zou moeten rijden, en niet met een boel tierelantijntjes. De controller is eigenlijk ook maar een tierenlantijn. Ik rij zelf, als ik een paard heb wat graag bitloos rijdt, met een halsterprincipe, teugels links en rechts of in het midden (bosalidee) maar zonder allerlei kunstjes... En de meeste paarden ridjen niet of niet lekker bitloos, daarom rij ik meestal met een dubbele optomimng en gebruik ik als het kan de neus en als het moet de mond, waarbij een stang mijn voorkeur heeft. Ik hou niet van trekken.

Sas 04-04-13 18:19:17

Helemaal prima dat je mensen aanraadt om kritisch naar hun (paarden)trainers te kijken, maar dat geldt niet alleen voor NH trainers, maar voor trainers in het algemeen. Last but not least: vergeet niet dat het juist NH is dat heel veel mensen aan het denken heeft gezet over paardenwelzijn, paardenpsyche en paardencommunicatie. Voor jou was dat misschien 20 jaar geleden al allemaal gesneden koek en hartstikke logisch, maar vergeet niet dat dat lang niet voor alle ruiters en paardeneigenaren gold. Kritisch zijn is prima, maar wat jij doet is een beetje ´het kind met het badwater weggooien´. Jammer, want het is helemaal niet verkeerd om sommige zaken eens kritisch tegen het licht te houden. Maar wanneer je dat vanuit zo´n overtuigde ´anti-houding´ doet, ontkracht je je eigen argumenten.
(Helaas te weinig ruimte daarom bericht in 2 delen. graag in samenhang bezien)


Reactie:
Ik pas me aan
Ik erger me niet aan de goede mensen, maar juist aan de slechte en die voeren de overtoon. Mensen die met een level 2 Parelli al les gaan geven ("om mensen te helpe", maar helpen moet je dan gratis doen vind ik, anders is het geen helpen maar geld verdienen...)
Iedereen heeft recht op een eigen mening en dit is de mijne. Ik erger me vreselijk en nee, ik weet het niet beter. Maar met mijn overtuigende anti-houding hoop ik dat mensen zelf gaan nadenken en niet zomaar iets of iemand gaan volgen. Ik verkoop niks, ik geef geen les, mijn mening is redelijk objectief. En het leuke is: Het is in veel gevallen niet eens alleen mijn mening, maar ook die van anderen, maar die blijven liever achter de schermen Dat respecteer ik. Ik roep zodat andere kunnen zwijgen...

Sas 04-04-13 18:18:05

Beste Lotje,

Heb - geïnteresseerd geraakt door bericht in jouw gastenboek - eens gekeken op Paralulli.nl. Laat die site nu - in tegenstelling tot de jouwe - helemaal niet fanatisch zijn... en de lezer wél de ruimte laten om zelf een mening te vormen...

Ben zéér onder de indruk van je prestaties in de paardensport en ben ervan overtuigd dat jouw paarden het hartstikke goed hebben. Ben het ook met je eens dat je nóóit klakkeloos een goeroe moet volgen, van welke stroming dan ook, maar altijd je - eigen - gezonde verstand moet blijven gebruiken. Goeroes die dé waarheid verkondigen, en menen dé wijsheid in pacht te hebben, missen nuance en openheid om ook andere methoden op hun merites te beoordelen.
Helaas vertoon jij nou precies dit goeroe gedrag dat je op je site afkeurt: voor nuances of iets anders dan jouw mening lijkt weinig plaats.

Magali 29-01-13 22:06:09

Hooi,
geweldige website!
Ik ben hem zoetjesaan helemaal aan het lezen en vind het echt interessant. Je komt over als iemand die gewoon nuchter met paarden bezig is, blij om dat eens te lezen!
Na lang zoeken hebben we iemand met een vergelijkbare instelling gevonden waar we af en toe eens op haar paardjes mogen gaan zitten/er mee werken. Zo leren we tenminste nog iets nuttig voor als we zelf aan de paarden gaan.
Keep up the good work!

vos 14-06-12 23:57:09

Hoi Lotje,

Ik heb een vraagje. Waar kun je terecht als je paard mishandelt is door een trainer van Annemarie van der Toorn? Zelf schuift ze alle verantwoording af op mij, die professionele hulp heeft ingeroepen bij het trailerlaadprobleem van mijn getraumatiseerde paard uit Spanje. Die hulp bestond eruit, dat mijn paard met zoveel dwang de trailer op werd gewerkt, dat hij gewond raakte (het bloed zat op de trailer). Hij is totaal murwm uiteindelijk op de trailer getakeld. Vervolgens wordt door Annemarie vd Toorn gezegd dat ik toch had in kunnen grijpen als de methode niet beviel, dat het mijn eigen verantwoordelijkheid is, dat ik ze zelf heb ingeschakeld.... Maar de handelwijze van deze "trainer", werkende onder de vlag van en vermeld op de website van Annemarie van der Toorn, is pure dierenmishandeling, onacceptabel! Bij wie kan ik met deze serieuze klacht terecht?


Reactie:
Ik vrees nergens... De keuze voor een alternatieve geneeswijze of behandelmethode is altijd aan de persoon zelf te wijten. Als deze dame verzekerd is tegen schade, en als je daadwerkelijk schade hebt, kan je er mogelijk een zaak van maken met je advokaat of verzekering, maar dan nog ben ik bang dat de simpele zin "je eigen verantwoording" de doorslag gaat geven.
Ik heb niks voor of tegen mevr van Toorn persoonlijk, maar ik ben zeker niet voor de methode Monty Roberts, die ik op veel manieren al onder dierenmishandeling vind vallen. Hun trailerlaad methode al helemaal. Dit is een dier in het nauw drijven, geen keuze over laten, en een simpel feitje als gewoon een trailer ingaan opblazen tot emotionele onoverwinnelijke obstakel!!
Dan zie ik liever de Parelli trailerlaadmethode, of gewoon een rustig middagje oefenen met je paardje en een trailer ergens in de wei. Samen oplossen met vertrouwen, no big deal, makkelijk toch, als je niet hoeft te lopen dat hele eind... Zo'n soort overtuiging... Al mijn paarden zijn gek op reizen. En dat allemaal door één simpel dingetje: WIJ ETEN IN DE AUTO...
Ja, ook ik heb trailerlaadproblemen, ik kan mijn paarden niet eens meer houden als ze de wagen zien. En alle paarden die ooit met me mee zijn gegaan (vrachtwagen voor 4 paarden, verre reizen met meerdere paarden om de kosten te delen) zijn zo. Wij krijgen de schotten niet eens dicht, moeten eerst weer het teveel aan paarden buiten jagen, haha. En de witte zoekt van ver zijn eigen wagen al op, die laat ik los vanaf het begin van het terrein...
Reizen is gewoon fun!

puck 01-03-12 19:54:37

Hallo,
over uw stukje van Bitloos rijden,
u heeft mij zeker aan het denken gezet. maar ik heb toch een vraag. Is nagevelijk rijden noodzakelijk? Ik rijd namelijk vaak met neckrope en mijn paard geniet dan enorm. Hij gaat dan met z'n oren naar voren en luisterd prima op stem comando als: ho & draf & terug (achteruitlopen). maar loopt niet nagevelijk. Als dit echt van noodzaak is zou u mij dat kunnen laten weten? zodat ik er wat aan kan doen??

oja, u verteld alles wel heel geloofwaardig maar er is een site die u tegen spreekt. een ook een filmpje. http://www.youtube.com/watch?v=AOKMewVCMHY & http://www.spirithorses.be/bitloos.html

kijkt u hier even naar aub.
groeten puck


Reactie:
Ik ken spirithorses, op zich niks mis mee, maar erg zweverig.
Nageeflijk is wel degelijk belangrijk, maar niet de "krul" die we van de dressuur kennen. Als het paard zijn rug gebruikt, en het gewicht van de ruiter zelf al over 4 benen verdeeld, sommige paarden doen dat-mijn dravertje ook, dan kan het geen kwaad. Maar als je paard met een holle rug loopt en zijn hoofd erg hoog, dan moet je toch oppassen. Twee uitzonderingen, Arabische volbloeds lopen altijd zo en als je een vedergewicht bent, kan het ook minder ongunstig uitpakken...

Ps, ook ik ben een voorstender van bitloos en zelfs hoofdstelloos rijden, absolute vrijheid en liefde tussen ruiter en paard. En wat veel mensen vergeten, is dat je bitloos óók veel schade kunt veroorzaken. Ook een neus is teer en als je hard moet trekken, is het nóóít goed! Bitloos is niet zaligmakend, liefde en respect voor je paard wel... En goeie instructie!

gr, Lotje

Tan Pierey 23-01-12 19:56:47

Zo, ik ben ook maar effe aan het googlen geslagen
Als Eddy Druppel zo goed is, zoals ie zelf zegt waarom haalt die "meneer "dan kritiek weg, onder zijn facebook waanzin en misbruikt hij foto's van een fries paard, waar hij nooit op gezeten heeft? Is hij bang voor negatieve geluiden, en zijn het enkel huppelkutjes die hem blijven adoreren ? of paardenbiefstukmannekes ?


Reactie:
Ik weet het niet.... Hij moet de negatieve geluiden onderhand wel gewend zijn dacht ik....

Eveline 01-01-12 22:06:21

Hallo! Wat een geweldige website, geweldig geschreven en je zegt tenminste waar het in veel gevallen op staat!
Op je site Unbridled, heb je dit artikel:
www.unbridled.nl/anderenPROF.htm , met daaronder of die 'oprichting' niet gewoon een truc is. Nou lijkt dat me ook, dus ben ik eens wat gaan opzoeken. En het is wel zo, als ik dit filmpje zie van een Noorse Nevzorov-volgeling: www.youtube.com/watch?v=qV32SUBc3hE&feature=player_embedded#! Meteen een van de eerste beelden. Je ziet hoe hij de neckrope iets meer aanpakt en het paard meteen zijn nek krult.. Nougoed, in ieder geval nogmaals complimenten over je website(s)!!


Reactie:
Ik kom er niet achter... En mijn paard loopt liever met lage hals of met hoge als we snel moeten wenden, maar dan is ie niet echt opgericht. Het is ook geen dressuurpaard, dus die oprichting ga ik hem ook niet echt afdwingen. Hij gebruikt zijn rug goed en daar staak ik dan mijn africhting. Goed is goed en hoeft voor mij niet nog beter. Als we maar lol hebben!

Thanx voor het compliment, ik mis alleen momenteel de tijd op echt te updaten, maar voorlopig is er genoeg leesvoer, lol.

Jacqueline Geeroms-Schurkens 23-12-11 14:18:58

Hahahaha verdomd leuk geschreven.....we zouden echt samen eens moeten babbelen Jij, André en ik ....


Reactie:
Momenteel nog te druk om mijn eigen paard te rijden, maar het lijkt me wel erg leuk jullie te leren kennen. Mail me maar een voorstel, volgens mij woon ik niet eens zover weg...

Gr

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!