Hector van der Marel 23-12-20 14:56:25

Geachte heer Reuvers,
Jaren geleden deed ik een poging om het gedicht van Alfred, Lord Tennyson, Crossing the Bar, in het Nederlands te vertalen. Daarbij liep ik tegen bepaalde problemen aan en vroeg me vervolgens af of het al door iemand anders was vertaald, in de hoop aanwijzigingen te vinden hoe verder te gaan. Ik heb toen twee versies gevonden, waaronder die van u.
Diverse malen heb ik, met jaren tussenpozen, het gedicht en de vertaling ervan ter hand genomen, totdat ik het dit najaar, naar mijn tevredenheid, heb mogen afronden. De door mij vertaalde versie behelst niet alleen de twee verzen van Tennyson zelf, maar ook het naadloze vervolg daarop (als vers 3 en 4) van de hand van C. Passmore.
Met de gedachte dat u mogelijkerwijs geïnteresseerd zou kunnen zijn in een andere vertaling van dit prachtige gedicht, ben ik zo vrij u te benaderen. Aangezien dit gastenboek mij niet de plaats lijkt om de vertaling zelf te plaatsen, zal ik u die, als pdf-document, gaarne doen toekomen.
Met vriendelijke groet,
Hector

Erik Honders 04-11-20 16:25:04

Beste Hendrik/Hennie,
Bij toeval kwam ik uit op je onderhoudende website. Waarschijnlijk zocht ik op vertaalde poëzie, dus zo toevallig was het nu ook weer niet.
Mijn naam is Erik Honders (62). Ik ben leraar Engels in Tilburg en mijn hobby is poëzie vertalen. Ik houd een vertaalblog bij (http://translationsandpoems.blogspot.com) en ben lid van een - hoofdzakelijk online opererend - vertaalclubje, genaamd De Weerklank.
Ik heb je vertalingen gelezen en vind ze zeker de moeite waard. Ze zijn vormvast waar nodig, en goed. Bijgevolg wil ik bij deze je belangstelling peilen om lid te worden van De Weerklank.
Ik heb een gevoel dat je in ons clubje past. Bovendien: ik vond Heintje vroeger vreselijk (mijn ouders hadden de LP), maar nu ook geweldig.
Groet, ErikHFH Reuvers 23-02-20 16:01:41

Hallo! Het eerste bericht in dit nieuwe gastenboek is afkomstig van de gastheer zelf. U kunt hier reageren op wat u maar in mijn website tegenkomt. Met dank bij voorbaat!
Hello! The first message in this new guestbook comes from the host himself. You may place a reaction to whatever you find in my website. Thanks in advance!


Zoeken
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies