Jeroen Kuipers 03-11-18 14:23:29OPROEP ! Ik ben op zoek naar informatie over de
voormalige Rijkspolitie Porsche 2.7 Targa kenteken 03 NJ 70 bouwjaar 10/1976 Chassisnummer:
911 7310122. Wie kan mij helpen aan foto’s en/of roepnummer. Bij voorbaat hartelijk dank voor U medewerking. Met vriendelijke groet, Jeroen Kuppers
reageren via info@rijkspolitie.org.


Ronald Belser 21-09-18 16:08:06

Reünie Klas 1979 F
Wij zijn nog op zoek naar klasgenoot Ruud Woning van de opleiding 1979, klas F. Wij weten dat hij o.a. Bij de RP te water heeft gediend. Wie kan ons helpen aan relevante informatie om hem te vinden.Mvg

Herman Gertner 10-08-18 08:38:02

Ik ben op zoek naar rijks- en/of gemeentepolitieagenten of andere mensen die mijn vader H.H.W. Gertner ( roepnaam meestal Henny of Henk) nog gekend hebben. Hij werkte van 1948 tot aan zijn pensionering in 1984 bij de verkeersgroep Dordrecht. Meer bepaald zoek ik mensen die meer zouden weten over de periode toen hij bij de Marechaussee in Papendrecht begon, en over zijn oorlogsperiode. Hij vertelde hier toen hij nog leefde weinig over en meestal fragmentarisch. Na zijn dood besefte ik pas dat alles behoorlijk traumatisch voor hem moet zijn geweest. Wat ik heb kunnen reconstrueren, is dat hij opgepakt is door een foute politieagent in Oldenzaal om uiteindelijk verplicht te werken in de fabriek van SchneiderWerke in Hartmannsdorf, in de buurt van Chemnitz. Na sabotage ter dood veroordeeld, maar samen met nog enkele andere Nederlanders en Fransen kunnen ontsnappen. Te voet zijn deze dan van Saksen, tegen de Tsjechische grens, naar Normandië getrokken, waar hij zich aangesloten heeft bij Patton's tankleger. Al vechtend vervolgens door Frankrijk, België en Duitsland getrokken. Bij de bevrijding van Bastogne ( slag om de Ardennen) door Patton meegevochten. Na de oorlog teruggekeerd naar zijn geboortestad Oldenzaal. Blijkbaar is dezelfde foute politieagent ( P.M. Hogeweg) later dood teruggevonden. Daders zijn nooit opgepakt.Na de oorlog, toen hij bij de Marechaussee wilde blijkbaar grote problemen, omdat hij " in vreemden krijgsdienst" geweest was. Hij is ook nooit erkend als veteraan, wat hem zijn leven lang dwars gezeten heeft. Moesten er mensen zijn die hem gekend hebben en er meer over weten, of misschien mensen die het verhaal van de voettocht van Hartmannsdorf naar Normandië uit de mond van andere deelnemers gehoord hebben, laat dan a.u.b. iets weten.vriendelijke groetHerman Gertner Reacties graag naar gertner-lauenstein@telenet.be

Hans Matena 07-08-18 10:51:24

Hallo iedereen die dit leest,op 4 oktober moeten wij helaas afscheid nemen van onze zéér gewaardeerde collega Nies Ista. Nies is ernstig ziek.Om Nies een onvergetelijk afscheid te geven, ben ik opzoek naar alles waar Nies in/op voorkomt. Denk aan foto's, filmpjes, krantenknipsel, privéherinneringen, noem maar op.Wie iets heeft, gelieve contact met mij op te nemen.Alvast bedankt voor je hulp.[url=mailto:hans.matena@politie.nl]hans.matena@politie.nl[/url]

Jacob Van Rijsbergen 04-08-18 10:50:27

Hallo. Even jullie site bekeken. Zie daar bekende dingen. O.a. zag een foto van oud Technische Controleurs, met daarop de foto van Maas Wegerif. Toen ik in 1991 als T.C er begon kwam ik na 13 maanden PVI Apeldoorn, terecht bij de de groep Apeldoorn, waar Maas Wegerif zijn laatste maanden dienst deed. Samen nog een paar ongevallen behandeld. Helaas werd Maas kort na het verlaten van de dienst ziek en is overleden.

Harry Kuiper, journalist m.p. 15-07-18 23:08:58

Fred Maurer gezocht!, door Harry Kuiper, Rijswijk, gep. journalist, in verband met manuscript over de vliegramp op Tenerife dat hij onder handen heeft. Contact via email of 070 737 0564.

 Maarten van Dijk 17-06-18 12:12:43

Vanaf 1975 bij de rijkspolitie. Las over de Volkswagen Passat. District Apeldoorn had toen ook de Flevopolder binnen zijn gebied. Enorme afstanden en in Heerde was ook zo'n donkerblauw VW stationcar. Voor die tijd bloed snelle surveillanceauto (190 km/h) Af en toe zelfs onenigheid met een personeelslid van de Verkeersgroep. Hij kon het niet waarderen dat wij in een snellere surveillance auto reden als hun Ford Sierra zonder speciale rijopleiding. Fijne auto.

Jan de Winter 21-05-18 09:24:05

Hallo Allemaal. Als oud RP-man ben ik nu met pensioen. Dat geeft mij de gelegenheid om mijn passie weer op te pakken, het verzamelen van Nederlandse politie emblemen. Ook het verzamelen van Korps Brevetten, Gemeente politie, Luchtvaart politie en de brevetten van de overzeese gebiedsdelen behoort daartoe. Heeft u nog emblemen liggen of brevetten waar u niets meer mee doet, ik zou ze graag willen toevoegen aan mijn verzameling. Als de pinnetje aan de achterzijde van de brevetten zijn verdwenen is geen probleem. Ik hoor graag van jullie. Groet Jan de Winter.

André Welten 14-05-18 16:05:38

@ Henk Molenaar: bedankt voor de info!

 Hans Kloos 14-05-18 11:00:09


http://www.conam.info/nieuws/nieuws-1/3164-studiemiddag-de-iconische-snelweg
Op 8 juni vindt een bijeenkomst plaats met lezingen, filmbeelden en verhalen die een beeld geven van verleden, heden en toekomst van onze autosnelwegen. De A12, de oudste snelweg in Nederland, zal daarbij de rode draad vormen.
De middag is bedoeld voor iedereen die zich betrokken voelt bij de aanleg en inpassing van autosnelwegen. Snelwegen vormen een bijzondere infrastructuur die zich de afgelopen tachtig jaar enorm heeft ontwikkeld en een flinke stempel drukt op ons leven en landschap.
Conam-lid Hans Kloos zal op 8 juni ook in het programma zitten: als oud Wegenwachtman met veel mooie verhalen over de snelweg gaan we hem tussen de lezingen door interviewen.
Meedoen? Lees hier meer! (De link opent een pdf)
vr groet Hans Kloos

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!