André Welten 20-11-20 16:59:31

Ik mis bij de inventaris van de GSA blauw (onderste foto op die pagina) nog een aantal items: de 12V accu in draagkoffer met daarbij het gele zwaailicht, dat op de uitschuifbare steun linksachter gezet kon worden. In sommige lag daar ook een ronde schijnwerper voor. En 2 sets kegels, 2 groot en 4 klein?

Jaap Vliegenthart 09-11-20 12:23:01

Beste mensen, ULM kenners.Tijdens mijn corona isolatie kom ik de pagina over de ULM’s tegen en aangezien ik in mijn jonge jaren zelf op een Ulm reed en daar helaas alleen nog de nummer plaat 66-52-UV van heb schrijf ik mijn berichtje aan jullie.Kocht mijn Berini M35 met Pluvier 3 versnelling motor op de domeinen de Haag. Rond 1967. De nummerplaat ging in de kast en de motor werd verzekerd als brommer. Ik reed erop o.a. naar school van Amstelveen naar Amsterdam, Spaklerweg. Mijn vader werkte voor Titasco en kwam met SUN testapperatuur in de werkplaatsen van de rijkspolitie voor het optimaliseren van motor prestaties van auto’s etc. Vandaar dan ook dat ik mijn motorblok nog een keer heb kunnen laten reviseren in de werkplaats in Amsterdam bij de Rai.Daar was natuurlijk niet bekend dat dit een bromfiets motor was. Niet helemaal eerlijk van mij natuurlijk maar daar was ik mij toen niet zo van bewust. Alles was ook wel erg gemoedelijk toen. Mij overkwam op de van boshuizenstraat Amsterdam, uit school volgas, pothelm op, regenpak aan, pof pof pof, ja ja een politie BMW motor kwam naast mij rijden. Ik keek opzij en dacht ja dit is raak maar alles wat er gebeurde was dat hij op zijn teller wees, ik liet natuurlijk mijn gas los. En hij, gaf gas bij en verdween in de verte. Ik reed rustig naar huis met iets verhoogde hartslag. Vraagje heeft iemand nog zo’n Berini M35?Die van mij was in volledige oorlogs uitrusting inclusief beenkappen en mooi sterk rek en heerlijk zweefzadel.Prachtig gepolijste inlaatpoort, speciale inlaatschijf.Helaas, helaas, zoals dat met zoveel gaat, naar de stort.Reageren mag ook naar mijn mail adres jaap.b.vliegenthart@gmail.com

ineke Tulner-Jacobsen 22-10-20 11:02:06

Beste mensen
Ik heb een verzoek aan alle oud medewerkers van de toenmalige AVD en aan de toenmalige verkeersgroep Utrecht / Groep Bunnik die nu rond de tachtig jaar en ouder zullen zijn, ik weet dat het haast een onmogelijke opgave is, maar ik probeer het toch, het betreft namelijke een ongeval van 52 jaar geleden…!

Bij de Landelijke Eenheid Zuidoost is een verzoek ontvangen van een Duitse meneer die op zoek is naar het proces-verbaal en foto’s van een ongeval dat heeft plaats gevonden op 22 juli 1968 om 15.45 uur, op de rijksweg A12 onder Bunnik bij hmp. 64.1, bij dat ongeluk zijn de ouders van de man - die toen 2 jaar oud was- om het leven gekomen . Aangezien hij aan niemand meer kan vragen wat er toen op die dag precies is gebeurd, hoopt hij dat op deze manier te weten te komen. Kan iemand zich dit vreselijke ongeluk nog herinneren en kan / wil hij dit voor deze man op papier zetten, zodat hij misschien wat puzzelstukjes op zijn plaats kan leggen. image.jpg

 Janine 17-10-20 23:14:42

is het gastenboek nog actief


Reactie:
Beste Janine.
Dit gastenboek is nog wel actief.
Mvgrt, Theo Scholte.

Willem Schewe 05-08-20 21:20:33

Besten, Mij valt op, dat ik niets kan vinden over de arrestatieteams van de Rijkspolitie. In december 1972 nam de toenmalige D.C. Den Haag het initiatief om AT Den Haag in te richten. Heeft u geen informatie over de AT’s

karl de leeuw 05-07-20 17:43:26

L.S. Ik zoek informatie over de rijkspolitie te water in Nigtevecht omstreeks 1963. Ik zou graag weten hoe de post er uitzag, welk patrouillevaartuig werd gebruikt en wat de procedure was, als er een lijk uit het water gevist. Daarnaast zou ik willen weten of het patrouillegebied zich op de Vecht uitstrekte tot het deel dat in Noord-Holland ligt. Ik kan mij namelijk moeilijk voorstellen dat de RPtw in Amsterdam op de Vecht een taak heeft gehad. Is er iemand die mij verder kan helpen?

Johan Dekker 09-06-20 09:18:02

Als oud GP-er bekijk ik met verbazing deze website met allerlei mooie herinneringen. Prachtig. Ben zoiets van de GP nog niet tegengekomen. Zeker iets om trots op te zijn. Ik heb gelijk een vraag; als emblemenverzamelaar kwam ik een embleem tegen met opschrift RIJKSPOLITIE SINT EUSTATIUS. Wie kan mij hier meer over vertellen?

ERIC Hendriks 26-04-20 13:06:36

Leuk om op uw site de foto van mijn opa terug te zien. Hij was vroeger idd veldwachter in Oisterwijk.
Links op de foto staat een Berben. Dit is zijn neef. Zijn zus was namelijk getrouwd met een Berben uit Limburg.
Deze Berben was in die tijd een Seizoensagent.
De foto is gemaakt op de Hoogstraat in Oisterwijk voor het toenmalige politiebureau.
Verstappen was de hoofdagent.

Joop Absil 10-03-20 10:37:52

Hallo.. Jos de Groot en ik zijn druk bezig om een reünie te organiseren voor het voormalige district Maastricht van de Rijkspolitie. Eea zal plaats vinden in de maand januari 2021 (met een knipoog naar de beroemde/beruchte nieuwjaarsreceptie van weleer). Uiteraard zijn we op zoek naar oud collegae. Buiten bovengenoemd mailadres hebben we een FB-pagina en een WhatsApp-groep. We horen graag van je..... Reageer via rpmaastricht45-94@outlook.com.

Ger Geurts 13-02-20 10:33:57

Op zoek naar het adres van de voormalige COME in Neerijnen, kom ik uit op deze site. Geweldig! Op 01 augustus 1974 ben ik aan de Rijkspolitie opleidingsschool in Horn/Baexem begonnen. De commandant van de opleidingsschool was majoor Leers. Ik zat in klas F met als docenten adjudant Van der Meulen en opperwachtmeester Knoors. Na de opleiding geplaatst op de groep Asten in het District Eindhoven. Na enkele omzwervingen (Groep Budel, Recherchegroep) momenteel werkzaam bij Flexteam District Peelland, Oost-Brabant. Waar blijft de tijd. Inmiddels mijn 45 jarig jubileum al gevierd. Ik kwam in het gastenboek ook nog een berichtje tegen van mijn klasgenoot Siemen. Hoe zou het met de rest van de klas zijn?

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies