Elly Dijkhuis 13-11-13 18:38:37

Er is nog steeds niets veranderd bij het CBR. Nog steeds een herkeuring bij PDD-NOS en weer 250,- euro kwijt.

Rik Aerts 15-09-13 01:55:22

Nu bijna een half jaar later de goedkeuring gekregen. 10 sept 2013. De hachelijke groeten Rik Aerts

Desiree Bijdam 27-08-13 19:51:55

Ben het helemaal eens met deze meneer hieronder. Hoop ook dat er snel wat aan gedaan wordt want het levert idd veel stress op voor mijn zoon en de kosten die er aan vast zitten zijn belachelijk.

Rik Aerts deel 4 einde. Begin 25-08-13 19:33:15

Ik zie misschien door de bomen het bos niet meer, maar hier zie ik door de bossen helemaal geen wereld meer in. Heeft het hebben van een rijbewijs nog wel zin als het me zoveel stress oplevert. Voor mensen die het misschien nog niet weten: afspraken maken, organiseren en plannen voor mensen met ADHD en/ of ASS een zware taak is. Totale kosten vernieuwen rijbewijs €250,- en 2 keer verlof gepakt van mijn 128u verlof op jaarbasis. Ik dacht dat het behalen van het rijbewijs de moeilijkste taak bleek te zijn, maar dat blijkt nu het behouden ervan te zijn. Ga alstublieft met ons mee naar een makkelijke weg, een goedkopere en een toegankelijke weg voor mensen met ASS en/of ADHD zonder door een oerwoud te kappen van bureaucratie.Hoogachtend, Rik Aerts.

Rik Aerts deel 2 25-08-13 19:27:22

Voor diegene die het niet kort wil houden hier mijn complete motivatie:Omdat mensen als ik (en geen mens op aarde) geholpen is met het jaarlijks vernieuwen van het rijbewijs en de 3 jaarlijkse herkeuring met allerlei brieven, afspraken per telefoon, post en online met o.a. CBR (incl DigiD), gemeente, huisarts, psychiater met alle vervelende bijkomstigheden als maanden wachttijd, verkeerd vermelde datums, geen rijbewijs hebben, hoge kosten, maken van pasfoto's, 100 km fietsen naar psychiater omdat ik geen rijbewijs meer bezit. 1 dag vóór het advies van de gezondheidsraad om het af te schaffen.11 maart 2013 bericht gekregen van RDW om vóór 1 september 2013 mijn rijbewijs te vernieuwen. 15 april 2013 heb ik de Eigen Verklaring ingevuld en opgestuurd het is nu 4,5 maand later en ik heb inmiddels 2 maanden en 4 dagen al geen rijbewijs meer. De datum in de eerste brief van RDW bleek achteraf om het gedeelte AM van het rijbewijs te gaan ofwel bromfiets terwijl daar de beslissing rijgeschiktheid niet eens voor nodig is.

Rik Aerts deel 1 25-08-13 19:21:26

Roermond, 25 augustus 2013Geachte mw. drs. M.H. Schultz van Haegen,
laat ik heel duidelijk, kort en bondig zijn, iets wat niet in het boekje van het RDW en het CBR voorkomt, bedankt voor het mogelijk maken van de afschaffing van de herkeuring van bij ADHD! IK SMEEK U laat hetzelfde alstublieft gebeuren door herkeuring bij ASS ook af te schaffen!

Jacky 26-06-13 15:10:26

kent laten invullen. En dan begint het gedonder,....afspraak maken bij een psychiater met kennis van ADHD?? een uur van huis, toen ik wilde bellen naar CBR om te vragen of het niet dichterbij kon kreeg ik vrolijk te horen dat mijn zoon moet bellen ivm de wet op de privacy !@#% gek wordt je ervan!!Ik hoop dat het allemaal nu eens goed wordt bekeken en dat we eindelijk eens doordringen daar in Den Haag, want wat heeft al deze geld uit de zakklopperij en stress voor nut???

Jacky 26-06-13 15:06:51

Mijn zoon is 16.5 jaar, net zijn theorie gehaald en lekker aan het lessen, met een instructeur die hem begrijpt!Maar wat een gedonder met dat CBR, ik twijfelde al of ik ja in moest vullen bij de ev, want ass is geen psychiatrische maar een ontwikkelingsstoornis, verder heeft zoonlief geen behandeling en geen medicatie, maar ja, het ministerie en het CBR vinden dat je behandeling hebt gehad als je gediagnosticeerd bent dus om alle ellende die ik tegenkom op internet en hoor om me heen toch maar besloten om je in te vullen bij vraag 3, netjes door de arts die hem al jaren

Amber 22-04-13 12:04:32

Ik heb zelf een vorm van ASS en rijd al vanaf dat ik mijn rijbewijs heb (10 jaar ongeveer) schadevrij. Ik heb vaak genoeg op situaties moeten reageren die onverwachts waren, altijd juist gereageerd. En met mijn verwerkingssnelheid is ook niets mis (sterker nog, die is beter dan de meeste mensen = getest). Ik heb tijdens het halen van het rijbewijs nergens moeite mee gehad, niet met de theorie, niet met de praktijk. Alles in één keer gehaald in de reguliere setting. Nooit problemen gehad. En nu zou ik het moeten melden? En getest moeten worden? En door een molen gaan van onzin? Heb ik me al niet genoeg bewezen dan?

D. Bijdam 12-04-13 14:09:38

Mijn zoon is in februari bij de keurings-arts
geweest, maar dat was wel een flop. Hij vertelde mij dat de arts niet
wist wat PDD- NOS was en haalde er iemand anders bij die het ook niet
wist. Hij vroeg aan mijn zoon of hij kon uitleggen wat PDD-NOS is, maar
hij weet dat niet en wil er ook niets van weten. Dus ben erg benieuwd
wat de keurings arts in het verslag zet.
Mijn zoon is tien minuten binnen geweest en ik was 243 euro kwijt, belachelijk toch?
Inmiddels heb ik het medisch verslag binnen en daar viel mijn bek (sorry) ook van open. Hij moet over een jaar weer terugkomen niet vanwege zijn PDD-Nos want daar was weinig van te merken, dat klopt ook wel want er zijn maar een paar dingen wat hij heeft van PDD-Nos en het is pas op zijn zeventiende jaar geconstateerd maar vanwege dat hij wel eens een woede aanval heeft net als ieder ander mens
wel eens boos is.
Maar ja, we kunnen er weinig tegen doen dus voor volgend jaar maar weer 243 euro gaan sparen. Voor ons is dat erg moeilijk vanwege we op het minimum zitten. Maar ja als je PDD-Nos hebt en
daar ook nog eens voor in je portemonnee word gestraft is het leven wel
erg onrechtvaardig voor mensen met PDD-Nos enz.

1 2 3 4 5
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies