Freek 01-02-18 20:57:14

Je ziet helaas veels te veel kinderen van 10 tot 16 jaar het woord online gebruiken. Ik snap niet dat ze niet stil staan bij het fijt dat deze ziekte levens verpest. Ik heb veel respect voor iedereen die mensen met deze ziekte gelukkig proberen te maken. Er moeten meer acties komen op scholen om kinderen van deze nieuwere generaties anders over dit woord te laten denken.

Eric 21-11-17 15:53:04

Net de vader van Richelle gehoord op de radio. Heel veel respect voor hem en iedereen die betrokken is bij dit goede doel! Het woord dat door velen onbekommerd en niet doordacht wordt gebruikt maakt veel kapot.

anna roel 26-05-16 09:54:06

heb al wat geschreven vind de poster heel goed mensen weten niet wat ze zeggen

anna roel 26-05-16 09:52:07

heb weer een poster besteld dat schelden en de ziekte nog is extra wensen vind ik zo erg daarom blijf die poster op mijn raam hangen groetjes anneke roel

anna roel 26-05-16 09:48:43

heb weer een nieuwe poster besteld hij blijft op mijn raam zitten het is ook zo erg dat mensen niet weten wat ze zeggen daarom kunnen ze is goed kijken wat ze in hun mond hebben als ze die ziekte gebruiken hoop dat ze ooit hun verstand krijgen

Peter Beijer 20-04-16 16:15:44

In 2009 heb ik een column geschreven voor voetbalclub SO Soest naar aanleiding van de actie van Richelle. Nog steeds actueel: http://www.so-soest.nl/column/1584-column-9levende-taal

Boudewijn 20-12-15 16:43:59

Steengoeie actie, ik hoop dat Richelle postuum nog van de resultaten geniet. Natuurlijk zul je het schelden met het woord kanker nooit helemaal terugdringen maar moet je daarom dit soort acties achterwege laten? Nee, natuurlijk niet. We gaan toch ook het moorden niet toestaan omdat niet alle moorden opgelost worden?Ik weet hoe je mensen ermee kunt kwetsen. Ooit gebruikte ik het woord zelf. Ik zag in m'n ooghoeken een vrouw op me af komen. Ik zag verdriet en woede in haar ogen. "Bedankt", zei ze, "m'n man is net overleden aan kanker." Ze spuugde me vervolgens in m'n gezicht. "Was je niet kwaad op haar?", vragen mensen wel eens als ik het verhaal vertel. Nee, natuurlijk was ik niet kwaad! Ik schaamde me kapot en bood haar ter plekke m'n excuses aan. Die heeft ze gelukkig geaccepteerd.
Het voorval gebeurde nota bene een jaar nadat ik m'n vader aan kanker verloren had. Dat maakt het des te beschamender. Denk alsjeblieft na en geef niet toe aan de allereerste impuls, dat is de les.

Romy 21-11-15 15:15:09

Al is er maar 1 persoon per dag die denkt"hoe kom ik er bij dit woord ZO te gebruiken"!!! Wat moet je bijzonder zijn geweest om deze aktie te bedenken en er ook daadwerkelijk iets mee te doen. Er zijn hier een hoop mensen zijn die trots op zijn kanjer.

Indy 19-10-15 18:01:29

Hoi Rilax,
Ik vind jullie actie ontzettend goed. Maar ik weet niet of jullie hier iets mee oplossen eerlijk gezegd. Ik zie namelijk op Instagram zo veel mensen die met kanker schelden. Dan denk ik: Dit kan nooit helemaal weg gaan! Ik scheld zelf nooit met kanker. Ik heb een hekel aan dat woord. De ziekte vind ik al verschrikkelijk. Maar het scheldwoord vind ik nog erger. Ik vind het heel goed dat jullie zo goed voor iedereen opkomt.
Groetjes, Indy

Xandra 22-06-15 09:59:07

Lieve mensen, ten eerste wil ik mijn medeleven aan jullie , de familie doorgeven vanwege het verlies van Richelle, ook is ze er nu alweer een tijdje niet, ik weet dat jullie haar elke dag missen. Ik heb een tijdje geleden haar verhaal in het Hart van Nederland journaal gezien en ook toen was ik diep geraakt. Als ik zie hoe lief en prachtig ze is, het is gewoon verschrikkelijk. En dat allemaal door deze verschrikkelijke ziekte. Ik ben in februari een hele lieve vriend verloren en nu op dit moment is een dierbare vriendin aan het knokken voor haar leven, bestraling na chemo na bestraling. Niet te bevatten zo eng. Waarom schrijf ik dit nou, ik zit op een middelbare school voor het speciaal onderwijs. En het gebruik van het woord kanker loopt ook hier de spuigaten uit. Ik erger me groen en geel vooral omdat ik vele geliefden aan deze afschuwelijke ziekte verloren ben. Als je de leerlingen erop aanspreekt , dan hoor je het even maar ik hoor het per les, per dag vele malen en ik heb er genoeg van. Ik heb het idee dat de leerlingen van helemaal geen beeld hebben van wat kanker nou is, niet je hebt het en pats je gaat dood maar de dagelijkse verschrikkelijke pijnen, de chemo's , allerlei andere afschuwelijke behandelingen die je moet ondergaan. Is er niet een organisatie die kinderen met hun neus op de feiten kan drukken, misschien middels een toneelstuk of film. Eigenlijk zou het leven van Richelle verfilmd moeten worden en dat elk kind beseft van dit kan een ieder overkomen en dit wens je een ander niet toe. NOOIT. Ik denk dat ik voor het aankomende schooljaar maar een lange strafregel ga schrijven van twee alinea's, die ze maar over moeten schrijven. Ik wil kanker nooit meer zien en nooit meer horen. Dat we geen 2000 jaar oud worden snap ik maar dat mensen zo verschrikkelijk moeten lijden. Ik vroeg me dat dus af. Misschien weten jullie iets meer . Ik heb allerlei gedachten aangezien we net naast het AMC in Amsterdam zitten. Misschien dat we in overleg met het ziekenhuis een gesprek zouden kunnen hebben met een oncoloog of iemand van hun leeftijd die er mee te maken heeft. Aan de andere kant snap ik het ook als dit veel te vermoeiend is voor zo een jongen of meisje . Je bent aan het vechten voor je levn. Wat kan jou die rare kinderen schelen. Ik sta open voor jullie suggesties want ik wil dit in ieder geval in mijn klaslokaal met wortel en tak uitroeien. Dank jullie wel en nog heel veel sterkte.

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken