Frank Langerhuizen 30-07-17 09:41:51

Beste bezoeker,
doordat er veel spam in het gastenboek werd geschreven heb ik helaas de instellingen van het gastenboek moeten aanpassen. Vanaf heden moet ik eerst toestemming geven alvorens een bericht geplaatst kan worden.
Een vriendelijke groet,Frank Langerhuizenbeheerder www.ro-d-ys.com

Abel Evertz 22-05-17 21:53:24

Deze maand is het een halve eeuw geleden dat The Ro-d-ys met Take her home een top 3 hit hadden. Ik reed afgelopen zaterdag door Oude Pekela en dacht bij mezelf het is toch raar dat dit zomaar geruisloos aan ons passeert. Ik ben geen luisteraar van radio Noord dus het kan zijn dat ik iets gemist heb.. Gelukkig heb ik alle singles, beide Lp's en cd's. En kan ik nog geregeld naar mijn favoriete Nederpop band luisteren.. Ro-d-ys forever. Groet van Abel Evertz - Roden

 Co Meijer 12-03-17 18:57:33

Ter ere en herinnering aan The Ro-d-ys heb ik op het internetplatform in mijn eigen internettijdschrift 'teleskoop Magazine'een artikel met foto's geplaatst. Het was 1966 en of 1967 toen ik zelf in mijn eigen Haarlemse band 'Route'66 in het voorprogramma van The Ro=d-ys'mocht optreden! In een uitverkochte cafézaal zo'n 700 man traden 'The Ro-d-ys'op. En natuurlijk met hun Top 40 hits 'Take her Home'en 'Just Fancy', maar ook met de hits 'Sleep Sleep Sleep'en Ány Time'2 fantastische beatsongs. En toen speelden ze 'tallyman' van Jeff Beck, werkelijk fantastisch! Alsof Jeff Beck & group er zelf stonden te spelen op het podium. Ik heb één vurige wens; The Ro-d-ys in een documentaire nog eens te mogen zien en horen! Dat zou fantastisch zijn. Want laten we wel zijn The Ro-d-ys'werden niet voor niks de Hollandse Beatles genoemd, sorry dan voor 'Smyle' maar ik bedoel dat niet letterlijk. Er gaat niets boven Groningen en we laten de Groningers niet zakken! Leve The Ro-d-ys! Co Meijer Groet 072 5091087.

 h.j rijnbergen 07-08-16 18:35:29

Sinds ik mijzelf zag via sociale media en de mogelijkheden die dat biedt om een profiel neer te zetten , heb ik mij in ernst afgevraagd of de invulling mijnerzijds wel relevant is .
Natuurlijk delen we allen graag onze herinneringen en ik wil ook mijnerzijds iedereen bedanken voor de in's en out's die het medium biedt.
Cor en Frank Langerhuizenen Marja zullen onvoorwaardelijk vrijgesteld worden van onbedoelde betichting jegens fans in eigen belang maar altijd op persoonlijke titel hun mening delen.

Hoi Corry..

Ik reed door Pekela
en zag mijn vader nader tot mij
komen.
Tot aan het punt waar ik nu sta
en beschouw het in mijn dromen.

P.S ook nog even bij jou langsgeweest maar je was niet thuis


Ron de Bruijn 03-08-16 14:12:43

vrijdag 5 augustus as. verschijnt er een dubbel CD van de Ro-D-ys met alle A en B kanten de 2 singles van ZEN en demo opnames van Harry Rijnbergen!
de Ro-D-ys zijn weer helemaal terug!!!

 Co Meijer 11-02-16 15:58:38

Gister, woensdag 10 februari 2016 verscheen een door mij geschreven artikel in Teleskoop Magazine op Internet (Plazilla!). Daarin refereerde ik aan het 50 jarig jubileum van deze legendarische Nederlandse beatgroep. Ik hoop de Ro-d-ys nog eens te zien op TV met sleep sleep sleep en of Any Time, dec 2 beste nummers van deze Oost Groningse groep. Maar ook looking for somewhere better is fenomedaal. Groet aan Harry Rijnbergen die ik in de 80ér jaren opbelde op z'n woonadres in Woldendorp voor een journalistiek artikel in mijn eigen blad Teleskoop Magazine. Ik begrijp dat het gestolen standbeeld is vervangen door de Gemeente Pekela's! Fantastisch!! Co Meijer te Schoorl.

Rudi 23-03-15 01:39:29

Daar ben ik weer.
Vandaag dacht ik wat zou een 'take her home' ringtone fantastisch zijn.
Kost 12, 00 per week op een bepaalde website.
Ik hoop dat jullie een ringtone kunnen uitgeven voor een schappelijkere prijs smeek smeek.

Roger waters zal nooit toegeven dat de RO-D-YS veel beter waren.
Arnold Layne is mijn favoriete song van P. Floyd.
Take her home is uit hetzelfde jaar. Met een prachtige, spontane videoclip is echt hoogstaander.
Take her home zie ik als het begin van psychedelische muziek en video.
Vriendelijke groet aan allen!

Appie van 't Holt 23-01-15 10:45:20

Hallo Kappi

Er is een heel mooi boek van de RO -D -YS waar heel veel in staat. In Man Bijt Hond was een interview over Oude Pekelaar bij de
beelden van onze topband. Vanmiddag hoorde ik dat er op radio 2 stemmen
uit Aruba voor de Top 2000 zijn binnen gekomen nl 'Take her home' en 'Just
fancy'.


groet Appie van `t Holt


Reactie:
Deze reactie is binnengekomen via het adres van de webmaster en omgezet naar een gastenboek-bericht.

Piet 23-01-15 10:41:41

In de jaren zestig waren het vnl. haagse beatgroepen die in de Top 40
stonden en OPEENS!! denderde een groep van buiten de randstad de lijst
binnen. Een ook nog eens uit Oude pekela, out of all places. En met wat
voor liedjes.!! Zo dat hakte er in opeens acher elkaar 2 wereldnummers
Take her Home en Just Fancy. Hiermee was Oude pekela heel duidelijk op
de kaart gezet.


Reactie:
Deze reactie is binnengekomen via het adres van de webmaster en omgezet naar een gastenboek-bericht.

Kappi 23-03-14 13:24:20

In '66 of '67 hebben jullie een optreden gegeven in 't Trefpunt in Leidschendam. Dit was een prefab gebouw, ergens in het midden van nergens, waar wel eens optredens werden gegeven. Ik kan me herinneren dat ik het een geweldige show vond, met al die psychedelische van kleur veranderende vlekken en natuurlijk de muziek! Herinneren jullie je dat nog?
Hebben jullie misschien een agenda van de optredens uit die periode?
In de Gemeentearchieven is nl. niets te vinden. Niet over 't Trefpunt, noch over jullie. Ik vind dat jullie ook vermeld moeten worden, omdat jullie destijds 'nationaal beroemd' waren en hier een waanzinnig optreden hebben gedaan! Ik hoop wat te horen!

Hartelijke groet,
Kappi


Reactie:
Hoi Kappi,

Er zal vast en zeker iemand zijn die hier nog foto's / flyers/ posters of ander materiaal van hebben. Bij deze doen we een oproep!! Wie kan Kappi helpen??

1 2 3 4 5 > >>
Terug naar homepage