bert 17-01-10 18:43:02

zat van de week op het digitale geschiedeniskanaal te kijken naar een programma over 50 jaar CPN. In het beeld werd er wat gebladerd in oude kranten, uiteraard de Waarheid en Het Vrije Volk, en daar viel mijn blik op een artikel met foto van Bennie Groen na het wereldrecord drummen in Paradiso. Wellicht wordt het programma nog een keer herhaald??

bert klop 26-12-09 15:58:32

heb laatst een zeer gaaf exemplaar van de elpee Earnest Vocation op de kop getikt. Ben der bliede met.

Ron 28-11-09 14:58:50

vandaag, een jaar geleden, kwam het fantastische Ro-D-ysboek uit ... is er in dit jaar nog wat gebeurt met de band? nog bijzonder materiaal opgedoken?

marco 14-10-09 22:12:10

Het is gek dat de Ro-D-Ys niet in een adem met de earrring-cats worden genoemd. Ik vind ze te gek en misschien wel beter

René Bil 28-08-09 23:41:57

Nog maar eens een berichtje van mij ... de Ro-d-ys blijven de topgroep van Nederland ... zowel compositorisch, als tekstueel en vooral de herkenbare zangstem ... hun tijd ver vooruit ... ik schrijf dit, terwijl ik het nummer Sleep, sleep, sleep... op de achtergrond beluister ... De Earring en de Cats zijn goed, maar de Ro-d-ys zijn beter... the Best!!!
Groet, René Bil, Almere

 Jan van Weeterloo 07-07-09 09:12:12

Met deze maand bedoelde ik trouwens de maand juli 2009 Sorry. Is dus nog 9 keer te beluisteren.3P4N

 Jan van Weeterloo 30-06-09 10:57:14

De Ro-D-Ys zijn deze maand in mijn radioprogramma (de Beatgeneratie op EDE FM) de SOS-schijf met het nummer Anytime.
De SOS schijf is een nummer van een Nederlandse band die wel verdiende een hit te worden maar het helaas niet werd. Eerder was you better take care of yourself al SOS schijf. Ze worden gedraaid tussen hun tijdgenoten uit de jaren 1960 tot 1975
Uitzendtijden wo 22.00 do 9.00 en vr 17.00. Ook te beluisteren via de audiostream en de link uitzending gemist op vermelde website (dus ook in het prachtige Groningen!)

Gert Eggens 21-06-09 21:16:28

Dag mensen,
Ik zou graag de songtekst van Gods Of Evil willen ontvangen.
Ben al heel ver, maar versta regel twee (Paralyse the human beings/beast.....etc) niet goed.
Hoop het nummer ooit eens te spelen met mijn zoon op de keyboards en ikzelf op gitaar. De akkoorden heb ik al uitgezocht.
Wie helpt me?
e-mail: nlkink@yahoo.com

Gert

René Bil 20-06-09 15:07:40

Ik zit hier te luisteren naar de originele LP Earnest Vocation dankzij een USB-Pickup.
Wat waren jullie je tijd ver vooruit in 1968. Thijs van Leer heeft zeker goed geluisterd naar "No place like home" waardoor hij zich heeft laten inspireren voor zijn galmpjes bij Focus. Hij is mijns inziens wat dat betreft aan jullie zeer schatplichtig. Het blijft aparte, geweldige muziek. Ook alle andere nummers trouwens. (Take her home, Just fancy en Dr Cipher. )

S Kloet 13-06-09 23:47:31

Ik zelf ben van 64 dus heb de band nooit nooit bewust me gemaakt .Behalve uit verhalen van ooms en tantes . Want als Ole Pekelders waren die natuurlijk trots geweest op HUN band . Die verhalen kwamen vooral toen ik uit ging in discotheek 'Just Fancy ' . Een op een avond toen ik naar de foto zat te kijken van de Ro-d-Ys vroeg Hulzebos weet je wie dat zijn .. Man hool op .. ik kom ut ole pekel . Mien pa en oomkes hem mie dat ole mool verteld . En ik als erg jonge rock freak heb daar een leuk gesprek gehad met een oude rocker . Was voor mij een verademing dat ik met een oudere man kon praten over mijn muziek . Hij was net ouder als mijn Pa .. Dus een ole kerel . . Maar ja ben nu al ouder als hij toen was , ben ik stijf bang voor .. Wat nou ole kerel !!!


Maar met enig trots meld ik toch dat ik de MONO singel heb van Take her Home . Grijs gedraaid op de platen spelers van Just Fancy . Een platen handelaar / verzamelaar heeft geprobeerd hem van mij los te weken , voor toch een leuk bedrag .Maar omdat ik weigerde kreeg ik de singel ANY TIME van hem na dat ik hem had geholpen met zijn auto . En dit stukje culteur geschiedenis gaat nooit weer weg …

Want hebben is beter als gehad

<< < 4 5 6 7 8 > >>
Terug naar homepage
 


-Telefonsich bereikbaar
-Snelle reacties
-Supersnelle SSD hosting
-Voor welke website een gepaste oplossing
-Al vanaf € 1,95 p/m
-Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies