Alex 10-04-17 18:13:01

As wij bezoek kregen ging mijn moeder even snell naar die bakkerij Verhey om wat lekkers bij de koffie to halen, alles smakten daar lekker. Dat koren brood was heerlijk.


Reactie:
Alex, weet je dat in de Faceboekgroep 'Rotterdam in Beeld' de dagfoto's het gehele beeld vullen?
En je kunt daar ook zien, welke dagfoto's eerder geplaatst zijn.

Alex 09-04-17 00:22:37

leuk om onze buurt te zien, ik ga er van genieten.
We hebben heel wat meegemaakt in die omgeving van dat kolkje, we kunnen er uuren over praten.

Gerard 08-04-17 19:11:32

Aad de dagfoto is een mooie tekening? Dit is mijn foto van vorig jaar van het zelfde plekkie.Bedoel je Sparta met deze clup is niet weg te denken? Wel verloren van Exelsior gisteren.

Ga nu even naar het Feyenoord lied luisteren.


Reactie:
Ik bedoel de 'club' ZAC ( = Zomer Avond Competitie). Dat was een 'loshangende' organisatie, welke voetbalwedstrijden in de Puin van Bospolder-Tussendijken organiseerde. Bij elke wedstrijd waren ZAC-collectanten, die genoeg geld ophaalden, om de 'ouden van dagen' in de wijk, jaarlijks een busreisje aan te bieden.

Aad 07-04-17 17:06:23

SPECIAAL VOOR GERARD SOMERS ....
.... zingen RET-buschauffeurs over Feyenoord

https://www.youtube.com/watch?v=WaosxHiRo8s

Later meem

Gerard 07-04-17 04:56:14

Zag deze en wil hem ff delen.


Reactie:
Ik weet het, je kijkt weinig / nooit op Facebook. Maar daar is Rotterdam in Beeld ook te zien. En in diť groep heb ik eergisteren deze mop geplaatst.

Dus nou hou jij jou tiefus muil, anders ken je de klere krijge. Nie dan? Ech wel!

Dat is ook Rotterdams! Maar ik ga nu een boterham eten, met daarop Sterfopstraatworst.

Gerard 02-04-17 00:24:49

Van mijn broer Wim kreeg ik een link doorgestuurd.
Het gaat over Nees Pors een wel bekend figuur in het uitgaans leven van de Jaren 60 en 70.

Wij hebben hem gekend het meeste als uitsmijter in de dancing Las Palmas, tegenover de l'Ambassador. Hier is link voor degene die hem gekend hebben.

http://www.lexkroon.nl/?page_id=109

Gerard 30-03-17 06:59:14

Leuke foto van het Koninglijk gezin op de fiets.

Had het kunnen weten dat Oranjeboom bier niet meer uit Rotterdam kwam.

Alex 29-03-17 16:36:55

Die dag-foto met die vader en kleine zoon op de fiets doet mij terug denken aan de tijd toen ik met mijn vader naar de Benzo fabriek ging om een nieuwe Benzo fiets op te pikken, die werd daar gelijk gemaakt voor je, je kon er op wachten!


Reactie:
Alex, een kind voor- of achterop de fiets, wordt langzamerhand geschiedenis in Nederland. Tegenwoordig worden kinderen in een bakfiets vervoerd. Toen nog kroonprins Willem-Alexander liet een paar jaar geleden zien, hoe de toekomst werd. Zijn vrouw, prinses Maxima, hield het nog bij het oude.

Gerard 23-03-17 17:54:21

Jammer voor die mensen die laag wonen. Zo is er altijd wel iets. Bedankt voor de dag fotoos, alles komt bekend voor. De Rose straat en Oranjeboom Straat. Was daar de bierbrouwerij van Oranje boom bier? En wordt dat nog gemaakt of gebrouwen? Groeten uit Harrisburg en een USA dat helemaal naar de knoppen gaat, maar dat is weer een ander verhaal.


Reactie:
Gerard, de Oranjeboombierbrouwerij is de naamgever van de Oranjeboomstraat. In 1992 is deze brouwerij naar Breda verhuisd. Oranjeboombier is niet meer te koop. Dus "Wij gaan even een boompje planten", is er niet meer bij.

Gerard 22-03-17 23:00:44

Wat zijn ze plan om daar te bouwen? Hoop niet dat ze je uitzicht gaan wegnemen.


Reactie:
Gerard
Mijn uitzicht verdwijnt niet, maar wel van de bewoners aan het einde van de pier. Die bewoners wonen in laag- en hoogbouw, maar zij krijgen dit jaar nog hogere hoogbouw voor hun neus. Misschien maakt deze foto het duidelijk. Achter de rug van de fotograaf stroomt de Nieuwe Maas.

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage