Jeanne 28-09-11 08:50:59

Wat een knap manneke was Johan op de schoolfoto,heel leuk!!!!!

Johan Van Oldenbarneveld 26-09-11 21:26:55

Allerbeste Rib bezoekers:
Nog even in mijn ouwe schoenendoos gekeken en een foto van 1939 gevonden, Kan je begrijpen, een colbert jas en stropdas, ongeloofelijk. Alles is verandert, zoals Aad schreef. Ik vind de nieuw bouw in R'dam geweldig, het is en zal altijd een mooie, moderne en bruizende stad blijven.

Johan


Reactie:
Een deel van de door Johan gezonden tekst heb ik verwijderd.
Johan gaf daarin zijn mening over 'de allochtoon' in Nederland en 'de regeringen die alles maar goed vinden'.
Voor mij is dit zinloos gepraat in dit Gastenboek. Ik verwijs Johan naar de nieuwsgroep nl.politiek

Aad 26-09-11 16:44:50

DE KEUZE VOOR DE DAGFOTO IN OKTOBER 2011....
....is enige weken geleden al gemaakt

Johan van Oldenbarneveld heeft om foto's van de Mijnsherenlaan en omgeving gevraagd.

Ik heb echter nog geen verzoek voor de 'Dagmuziek'. Wie hoort graag een bepaalde Nederlandse(!) artiest? Laat het me weten.

Aad

Aad 25-09-11 16:33:50

ZOU IK VAN IEMAND....
....een antwoord krijgen op onderstaande vraag?

Voor iedereen is duidelijk, dat de wereld verandert. Of dit ten goede of ten kwade gebeurt, stel ik niet aan de orde.

In die wereld ligt Rotterdam. Ook daar is het zo veranderd, dat de herinneringen, meningen en indrukken van 'toen' nergens meer op lijken.

Vanuit de hoek van geëmigreerde Rotterdammer, in oorsprong de echte RiBbers, klinkt dan het geluid, dat zij hun Rotjeknor niet meer herkennen door de 'satellietschotels, de hoofddoekjes, de vreemde talen op straat én de aanwezigheid van zoveel nationaliteiten op straat'.

Dat Rotterdam visueel zeer veranderd is in de architectuur, hoor je niemand over. Ook ik, en met mij duizenden andere Rotterdammers, herken bepaalde stadsbuurten niet meer. Niet door de komst van de Medelander, maar door sloop en nieuwbouw van hele straten. Waarom blijft de echte RiBber dan toch richting 'onze' immigrant wijzen.

Later meer.

GEORGE QUELLHORST 23-09-11 18:34:26


A doctor from Israel says: "In Israel the medicine is so advanced that we cut off a man's testicles; we put them into another man, and in 6 weeks he is looking for work."

The German doctor comments: "That's nothing, in Germany we take part of the brain out of a person; we put it into another person's head, and in 4 weeks he is looking for work."

A Russian doctor says: "That's nothing either. In Russia we take out half of the heart from a person; we put it into another person's chest, and in 2 weeks he is looking for work."

The U.S. doctor answers immediately: "That's nothing my colleagues, you are way behind us....in the USA, about 2 years ago, we grabbed a person from Kenya with no brains, no heart, and no balls....we made him President of the United States, and now....... the whole country is looking for work.

Willem G 22-09-11 16:02:52

> Misschien levert deze foto ook nog wat herinneringen bij je op:

Ja dat zijn de twee gebouwen die je ook nog vanuit jouw raam kunt zien.
Overigens kwam ik op latere leeftijd wel vaker in die buurt hoor, ik heb voor mijn diensttijd nog een paar jaar bij de Lloyd gevaren.

Die webcam staat mooi gericht hoor, ik zit geregeld even te loeren, ook die naar de Jobshaven.

Aad 21-09-11 11:40:29

IK BEN EEN SLECHT MENS....
....want ik blijf overal om grinniken

Een dom blondje ligt te bevallen, een verloskundige staat naast haar.

Vraagt het blondje op een gegeven moment: "Zie je al iets?"

Verloskundige: "Ja, ja.. nu je het zegt, ik zie het hoofdje al! Maar het is helemaal zwart... Heb je het misschien ooit met een neger gedaan?"

Dom blondje: "Oh jaaa, met een neger... maar dat was maar 1 keer hoor!"

Verloskundige: "Ja, maar je weet, 1 keer kan genoeg zijn!"

Gaan ze verder met de bevalling, komt het bovenlijfje eruit, is de verloskundige helemaal verbaasd: "Het lijfje is helemaal geel, heb je het misschien ook met een chinees gedaan?"

Dom blondje: "Ohhh jaaa, met een Chinees, ja ook wel eens, maar dat was ook maar 1 keer hoor!"

Verloskundige: "Ja, maar dat kan genoeg zijn he...!" Dus dan gaan ze nog verder en opeens blijkt het onderlijf rood te zijn. "Heb je het misschien ook ooit met een Indiaan gedaan?"

Dom blondje: "Jaaa ohh met een Indiaan, maar dat was maar 1 keer!"

Verloskundige: "Ja, maar dat kan genoeg zijn he..!"

Dus de baby is er helemaal uit en nadat ze de neus en mond snel schoongemaakt heeft, houdt de verloskundige de baby een keer op zijn kop en klapt ze hem tegen de billen om te kijken of ie goed huilt.

Dus die baby begint te krijsen, haalt het blondje opeens opgelucht adem: "Poeh hey... ik was al bijna bang dat ie zou beginnen te blaffen!"

Later meer.

Willem G 19-09-11 20:34:33

V.w.b Webcam,

Ik vind het een goed beeld.
Geluid is niet veel, maar net wat je schrijft, op die hoogte zul je er ook niet veel aan hebben denk ik.
Staat het appartementgebouw waar jij nu woont ongeveer op de plek waar vroeger "Het Hok" was?
Tenminste als ik het me nog goed herinner hoor, en ik het zo herken.
Het Hok was een kantoor waar havenarbeiders kwamen om te kijken of er nog werk voor ze was.
Mijn vader kwam er geregeld en ik ben ook wel eens met hem mee geweest achter op de fiets vanuit Crooswijk als jochie zijnde.
Die "Ouwe" moest altijd hard werken, zoals zovelen trouwens in die jaren.

Bedankt voor de Crooswijkfoto's.


Reactie:
Als ik voor de deur van mijn appartementengebouw de trottoirtegels weg haal en dan 2 meter diep ga graven, zie ik jouw voetstapjes nog liggen.
Misschien levert deze foto ook nog wat herinneringen bij je op:

Nico v/v Does 19-09-11 15:52:41

Ik kijk elke dag. De Hendrikstraat is wel mooi opgeknapt, het was wel een rotzooitje toen ik daar in de Frderikstraat woonde in de 40e and 50e jaren. Uit het raam van de achterkamer zag ik wel de ratten spelen.
Groetjes van Harry Truman Country

Johan Van Oldenbarneveld 17-09-11 18:16:12

Allerbeste ouwe stadsgenoten:

Ik zat in mijn ouwe foto doos te rommelen. als je 81 ben, zoals ik, doe je dat nu en dan, en kwam een foto tegen die in 1953 gemaakt was. Ik was 23, net uit het leger en ik zat op college. De auto was mijn eerste in the V.S. een Chevrolet, gekocht met centen die ik in de twee jaren in de Army op gespaard had. Ik heb in '54 mijn degree gehaald en toen naar Universiteit Californie over gegaan. Allemaal betaald door de G.I. bill. Daar ben ik helaas niet afgestudeert, te veel hooi op mijn vork. in 1978 extra cursuses genomen en eindelijk mijn degree opgehaald. Groetjes, Johan


Reactie:
Johan, jij bent nog één van die weinigen, die niet alleen in de schoenendoos naar foto's van toen zoeken, maar ook iemand die ons met je mee laat kijken.
Ik denk, dat de meerderheid van de oude RiBbers het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld óf geestelijk zover is teruggezakt, dat Rotterdam in Beeld voor hen niet meer bestaat.
De vraag voor mij is dan wel: waar komen elke dag toch die 200-300 websitebezoekers vandaan?

<< < 117 118 119 120 121 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!