Gerard 30-12-17 22:18:52

Beste wensen voor 2018 aan alle nog trouwe en overgebleven Ribbers.

Foto van onze jongste kleinzoon Elias die afgelopen 24 December 4j.is geworden.Gerard 25-12-17 17:41:14

Ik vind dit een geweldige foto. Trots om een Rotterdammer te zijn.
Deze foto heb ik overigens van Willem Spencer overgenomen van zijn web page Mijn Rotterdamse and wereldschepen heden & verleden.


Gerard 25-12-17 16:10:53

Dank je wel Jan. Gelukkig dan heb ik niet gelogen tegen al de mensen die het vroegen. De naam van de schilder heb ik nooit ergens terug kunnen vinden. Toch weer wat geleerd . Het schilderij is overigens door een vriend van mij bij een vuilnisbak weggehaald het had een kleinscheurtje in de wolkenlucht. M,n vriend had het aan m,n Schoonmoeder gegeven en na haar overlijden is het in onze huiskamer terecht gekomen.
Allerbeste wensen voor 2018.

PS Weet je of ik de naam van de schilder ergens terug kan vinden?

Jan Tak 15-12-17 21:06:47

Het is even stil hier Gerard daarom ben ik zo brutaal om even voor Aad te antwoorden:
"We zien op de achtergrond inderdaad de toren van de St. Laurenskerk vanuit het noorden.
De straat waar de schilder staat is de Lange Toorenstraat met links de Slijkvaart"

Dit plaatje is door velen geschilderd dus reken je niet rijk J.Tap was overigens een Utrechter.
Groet Jan

Gerard 13-11-17 03:05:29

Aad het lukt niet met boks handschoenen aan een foto te plaatsen.
FF wat anders, onderstaande schilderij hangt in onze woonkamer. Het is geschilderd door J.Tap, er staat geen jaar bij wanneer het geschilderd is.

Ik vertel iedereen dat het de Laurens kerk is, zonder het 100% zeker te weten. Wat denk jij ervan als Rotterdam expert.

Als het zo is moet het volgens mij Rotterdam in de 1800 zijn. De naam van de schilder kan ik nergens terug vinden.


Gerard 12-11-17 00:35:33

Ik ben haast vergeten hoe je een foto moet plaatsen. Hier eentje om te oefenen.


Reactie:
Trek nu jouw bokshandschoenen eens aan en probeer dan weer de mok te showen.

Gerard 21-08-17 05:02:51

Leuk Aad op het dek.

gerard 17-08-17 00:54:05

Wil en Ik waren dit weekend aan de Chesapeake bay. We wachten op de Zonsondergang toen dit schip voorbij kwam van Baltimore een cruise ship. Dat deed me toch even terug denken toen Wil en ik 49 jaar geleden met zo,n grote boot (ss Rotterdam) vanaf New York naar Rotterdam vertrokken.


Reactie:
Afgelopen maandagmiddag was het heerlijk, warm zomerweer in Rotterdam, maar ook op de SS Rotterdam. De cola/whisky smaakte voortreffelijk aan de rand van het zwembad.

Alex 30-04-17 15:51:16

Het Corverstraat pleintje, we klommen op het dak van dat huisje, die kleuterschool had groene deuren en de Duitsers waren daar gelegerd gedurende de oorlog. Leuk die foto's van nu.

Alex 30-04-17 00:51:17

Ja, ik woonde aan de kant van de school en boven die pakhuizen. Dat marktkramen pakhuis was twee huizen verder en die maakten ontzettend herrie 4 uur in de morgen als ze die kramen opzetten in de Spanjaard straat mart. Ik kan me ook die vrouw herinneren, ik ging met een van die kinderen naar de ambachtschool, ik geloof dat zij iets met de kerk te maken had. Dat pakhuis waar ik boven woonde werd gehuurd bij die man die een kroeg had op de hoek van de Hudson straat. "De Groot" heten hij geloof ik. Ik woonde naast Mr. V.D Knoop als je die man nog kan. Allemaal zo lang geleden.


Reactie:
Deze tante An (Andeweg) behoorde, net als mijn ouders, tot het Leger des Heils. Een stukje verder aan de overkant bij jou, op nummer 49, het huis met de naar buiten stekende serre, woonde een zus van mijn moeder. Dus dat was een echte tante. Ook zij had een opvanghuis voor kinderen met 'gezinsproblemen'. Ook deze tante was bij het Leger des Heils; van die club heb ik bijna een trauma overgehouden.
Hier twee foto's: de eerste is van jouw kant vandaan genomen. In het midden zie je de erker; achter het hek rechts, zat in onze tijd een kleuterschool.

De tweede foto laat de erker vanaf de 2e Schansstraat zien. Het GEB-huisje staat nog steeds op dezelfde plaats; het pleintje is nu het schoolplein van de (nieuwe) Dr J. Woltjerschool
<< < 2 3 4 5 6 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!