gerard 17-08-17 00:54:05

Wil en Ik waren dit weekend aan de Chesapeake bay. We wachten op de Zonsondergang toen dit schip voorbij kwam van Baltimore een cruise ship. Dat deed me toch even terug denken toen Wil en ik 49 jaar geleden met zo,n grote boot (ss Rotterdam) vanaf New York naar Rotterdam vertrokken.


Reactie:
Afgelopen maandagmiddag was het heerlijk, warm zomerweer in Rotterdam, maar ook op de SS Rotterdam. De cola/whisky smaakte voortreffelijk aan de rand van het zwembad.

Alex 30-04-17 15:51:16

Het Corverstraat pleintje, we klommen op het dak van dat huisje, die kleuterschool had groene deuren en de Duitsers waren daar gelegerd gedurende de oorlog. Leuk die foto's van nu.

Alex 30-04-17 00:51:17

Ja, ik woonde aan de kant van de school en boven die pakhuizen. Dat marktkramen pakhuis was twee huizen verder en die maakten ontzettend herrie 4 uur in de morgen als ze die kramen opzetten in de Spanjaard straat mart. Ik kan me ook die vrouw herinneren, ik ging met een van die kinderen naar de ambachtschool, ik geloof dat zij iets met de kerk te maken had. Dat pakhuis waar ik boven woonde werd gehuurd bij die man die een kroeg had op de hoek van de Hudson straat. "De Groot" heten hij geloof ik. Ik woonde naast Mr. V.D Knoop als je die man nog kan. Allemaal zo lang geleden.


Reactie:
Deze tante An (Andeweg) behoorde, net als mijn ouders, tot het Leger des Heils. Een stukje verder aan de overkant bij jou, op nummer 49, het huis met de naar buiten stekende serre, woonde een zus van mijn moeder. Dus dat was een echte tante. Ook zij had een opvanghuis voor kinderen met 'gezinsproblemen'. Ook deze tante was bij het Leger des Heils; van die club heb ik bijna een trauma overgehouden.
Hier twee foto's: de eerste is van jouw kant vandaan genomen. In het midden zie je de erker; achter het hek rechts, zat in onze tijd een kleuterschool.

De tweede foto laat de erker vanaf de 2e Schansstraat zien. Het GEB-huisje staat nog steeds op dezelfde plaats; het pleintje is nu het schoolplein van de (nieuwe) Dr J. Woltjerschool
Alex 29-04-17 20:04:27

Ik heb daar van 1948 tot 1955 op die school gezeten Aad, ben 4 of 5 deuren van die school geboren en opgegroeid in de Albrechtengelmanstraat ,verschrikkelijke tijd daar in die omgeving gedurende, en na die oorloog.


Reactie:
Dus jij kwam op school, toen ik naar de Mulo ging.
Woonde je aan de kant van de school? Boven de pakhuizen van de marktkramen?
Tegenover jou woonde dan een vrouw, door mij tante genoemd,welke een soort opvanghuis voor kinderen runde. Andeweg heette zij van achteren; zij was nmm niet getrouwd.

Gerard 29-04-17 05:11:36Onze jongste kleinzoon (3 and 4 months) Elias.

Alex 28-04-17 22:09:16

a, inderdaad, daar woonde hij, ik kan me niet heel veel meer herindelen van die tijd op die school, wij hadden soms een filmpje op die zolder en dat was Wel eens leuk, of dat gemastiekt in zie zaal met de deur in de Albrechtengelmanstraat.


Reactie:
Ales,
Die gymzaal was aan het eind van de oorlog een uitdeelpunt van de gaarkeuken.
Ná de oorlog vond ik de gymles, met name 'De reis om de wereld', het mooiste wat er bestond. Je moest dan, zonder met de voeten de grond te raken, een rondje gymzaal doen. Je maakte gebruik van strategisch opgestelde banken, klimrekken, paarden,springkussens, bruggen, ringen, e.d.

Wanneer heb jij daar op school gezeten?

Alex 28-04-17 21:10:06

Ja dat is hij, die klap om mijn oren van die man kan ik me nog heel goed herinneren.


Reactie:
Wat zijn menselijke hersens toch vreemd. Jij hebt het over het hoofd van de lagere school, meer dan een halve eeuw geleden, en ik zie gelijk de oude Bergsma staan. Hoe lang zal ik niet meer aan de man gedacht hebben, maar pats boem, daar is-ie. Zijn zoon heeft in de vijftiger jaren het roer overgenomen. Woonde de familie B. niet op de Mathenesserlaan?

Alex 28-04-17 16:46:01

Die dag foto van de DW school is a blast from the past, ik kan me die hooft meester nog voorzien, zwarte jas met hoed..


Reactie:
Alex

Naar mijn mening, heb je het over Bergsma ;-)

Aad 16-04-17 18:24:43Later meer.

Aad 16-04-17 17:56:36

IK HEB DE VERANDERINGEN VAN ROTTERDAM....
....tussen 1945 en 2015 meegemaakt

Later meer.

<< < 2 3 4 5 6 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!