Gerard 02-04-17 00:24:49

Van mijn broer Wim kreeg ik een link doorgestuurd.
Het gaat over Nees Pors een wel bekend figuur in het uitgaans leven van de Jaren 60 en 70.

Wij hebben hem gekend het meeste als uitsmijter in de dancing Las Palmas, tegenover de l'Ambassador. Hier is link voor degene die hem gekend hebben.

http://www.lexkroon.nl/?page_id=109

Gerard 30-03-17 06:59:14

Leuke foto van het Koninglijk gezin op de fiets.

Had het kunnen weten dat Oranjeboom bier niet meer uit Rotterdam kwam.

Alex 29-03-17 16:36:55

Die dag-foto met die vader en kleine zoon op de fiets doet mij terug denken aan de tijd toen ik met mijn vader naar de Benzo fabriek ging om een nieuwe Benzo fiets op te pikken, die werd daar gelijk gemaakt voor je, je kon er op wachten!


Reactie:
Alex, een kind voor- of achterop de fiets, wordt langzamerhand geschiedenis in Nederland. Tegenwoordig worden kinderen in een bakfiets vervoerd. Toen nog kroonprins Willem-Alexander liet een paar jaar geleden zien, hoe de toekomst werd. Zijn vrouw, prinses Maxima, hield het nog bij het oude.

Gerard 23-03-17 17:54:21

Jammer voor die mensen die laag wonen. Zo is er altijd wel iets. Bedankt voor de dag fotoos, alles komt bekend voor. De Rose straat en Oranjeboom Straat. Was daar de bierbrouwerij van Oranje boom bier? En wordt dat nog gemaakt of gebrouwen? Groeten uit Harrisburg en een USA dat helemaal naar de knoppen gaat, maar dat is weer een ander verhaal.


Reactie:
Gerard, de Oranjeboombierbrouwerij is de naamgever van de Oranjeboomstraat. In 1992 is deze brouwerij naar Breda verhuisd. Oranjeboombier is niet meer te koop. Dus "Wij gaan even een boompje planten", is er niet meer bij.

Gerard 22-03-17 23:00:44

Wat zijn ze plan om daar te bouwen? Hoop niet dat ze je uitzicht gaan wegnemen.


Reactie:
Gerard
Mijn uitzicht verdwijnt niet, maar wel van de bewoners aan het einde van de pier. Die bewoners wonen in laag- en hoogbouw, maar zij krijgen dit jaar nog hogere hoogbouw voor hun neus. Misschien maakt deze foto het duidelijk. Achter de rug van de fotograaf stroomt de Nieuwe Maas.

Aad 21-03-17 17:32:59

STOP NU EENS MET FOTOGRAFEREN....
....ik heb last van het flitslichtLater meer.

Aad 19-03-17 14:52:34

ER MOET EEN STUKJE GROEN EN PLEZIER VAN DE MULLERPIER VERDWIJNEN ....
.... de staduitbreiding eist hier grond op.
Later meer.

Gerard 13-03-17 03:07:31

De schrijver van het artikel de heer Voorrips dacht dat onze vader naar de van Rijnstraat was verhuist, ik dach dat we regelrecht van de Slachthuis straat naar de Wm v. Hillegaersbergstr waren verhuist.In een aparte melding zal ik nog wat oude fotoos plaatsen van die tijd

Gerard 12-03-17 21:39:13

Mijn oudere broer in Florida zag ergens een verhaaltje over Crooswijk en speciaal over de straat waar wij geboren zijn. Namelijk de Slachthuis str. (Nu weg) Wij hebben daar vage herinneringen aan maar na het lezen kwamen steeds meer herinneringen terug.
Ik zal het artikel proberen te plaatsen, in ieder geval heeft mijn broer contact gehad met de schrijver die nog steeds in Crooswijk woont.


Gerard 12-03-17 19:25:56

Bedankt Aad voor de Utube link. Heel interesant een beetje vewarrend in het begin maar met wat meer informatie heel begrijpelijk.
Van Dordreecht tot Lombardijen kwam me redelijk bekend voor. toen begon ik uit tekijken naar het stadion en die oude huizen van de Rose straat en Oranjeboom str. en de Maasbrug. Nooit gezien het lijkt wel of de trein in de Metro veranderde. Op eens hoorde ik station Blaak.Het gezicht van de ouwe troep van Rosenstraat en Oranjeboom Straat miste ik niet ,wel het uitzicht op de Maas. Alles bijelkaar genomen een fantastiese verbetering. Trots op Rotterdam. Nogmaals bedankt Aad, van een oud Rotterdammer.
Gerard Somers

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage