Annette Hosper 08-10-17 19:28:20

Wij hebben een ridgeback van 1 jaar, Nelson, en aardig in de pubertijd. Ik ben tot voor 2 weken terug altijd elke dag bij hem geweest, maar ben nu weer even aan het werk. Hele dagen.
Wij wonen op een boerderij en mijn man is wel altijd thuis, maar daar heeft hij niet zo veel mee. Zodra ik de deur uit ga gaat hij naar zijn bench en blijft daar totdat ik weer terug ben. Ook al zegt mijn man dat hij de kamer in mag, hij komt even kijken, ziet dat ik er niet ben en gaat weer naar zijn bench. De voordeur staat nu open en soms gaat hij dan wel even naar buiten.
Sinds dit weekend gromt hij tegen iedereen die bij ons het huis binnenkomt. Ik maak me zorgen dat hij dit verder gaat ontwikkelen en dan gaat aanvallen. Hoe pak ik dit aan?

Graag reacties.


Reactie:
Beste Annette,

Op afstand is moeilijk te beoordelen hoe Nelson's gedrag geduid moet worden...
Als je je zorgen maakt dan lijkt ons het consulteren van een (honden-)gedragstherapeut het beste advies dat wij je kunnen geven.

Met vriendelijke groet,

De beheerders van de RR-Info Site

Fred 19-02-17 11:28:01

Hallo beheerders en lezers,

Ik wilde deze site even mijn complimenten geven. Ik vind de inhoud erg goed en waardevol en ik zou als lezer de adviezen en waarschuwingen serieus nemen. Een RR is een fantastisch en bijzonder beest met een ongebruikelijke handleiding die je er helaas niet bij krijgt.

Ons verhaal......van de fantastische herder die we nu hebben zullen we binnen hooguit wat jaren afscheid moeten nemen. Daarom alvast op zoek gegaan naar een pup. RR stond al lang op het verlanglijstje maar puur op uiterlijk. Me geprobeerd te verdiepen in zijn persoonlijkheid maar dat lukte niet echt. Er is weinig te vinden. Deze site nooit gezien, de fora op FB ook niet. Toch een pup genomen en gedacht.....kan nooit veel anders zijn dan het opvoeden van een herder.
Absoluut niet waar dus. Een RR lijkt nauwelijks op een herder. Onze RR is nu 10 maanden en het gaat prima maar we hebben ons wel meer aan de hond moeten aanpassen dan andersom. Vooral de eigenzinnigheid van de RR maken dat je vaak gedoe hebt als je niet wilt accepteren dat dingen anders gaan dan je met de herder gewend bent. Ook het 'lompe' van 45kg RR reu t.o.v. 45kg herder is totaal anders.

Samengevat....als ik het van te voren had geweten hadden we het waarschijnlijk niet gedaan. Dat is misschien juist ons geluk geweest want dan hadden we deze geweldige lieverd niet in huis gehad. Het gaat allemaal goed en de opvoeding gaat ook prima....maar de RR verlegt onze grenzen, niet andersom. Iedere dag....en dat moet je willen accepteren.

Natuurlijk hebben we maar twee honden maar inmiddels weet ik dat zijn 'fratsen' van een RR niet uniek zijn.

Zoals gezegd....beheerders mijn complimenten voor de inhoud en lezers, neem de adviezen serieus want je hebt met een RR puber meer te doen dan met drie mensen pubers haha.

Denk wel dat als we de herder moeten missen er misschien wel een tweede RR komt. Je gaat toch houden van zo'n 'ettertje' .

Groetjes en veel plezier met je hondje,
Fred

Elma Wieringa 14-03-16 06:39:24

Hallo,

Het is misschien niet de bedoeling maar ik moet toch even vertellen wat voor geweldige hond ik heb.
Snoet, een kruising Ridge back x Cane Corso een reu van bijna 5 uit een nest van 17 pups.
Het is qua uiterlijk een forse RR maar dan donker gestroomd.Nog nooit heb ik zo'n fijne hond gehad. Eigelijk denk ik altijd, het is geen hond hij is mijn allerbeste vriend. Hoeft geen riem om is lief tegen ieder mens en dier groot en klein. Vermijd ruzie's en als het nodig is grijpt hij in om er een einde aan te maken. Niet door te bijten maar door met een snelheid tegen de vechtende kluwe aan te botsen waardoor de andere honden volledig van slag zijn en de ruzie stopt.
Blaft bijna niet, alleen als er echt iets is. Laat iedereen binnen als ik thuis ben maar bijt als iemand ongevraagd binnenkomt als er niemand thuis is.
Hij is ontzettend slim, maakt deuren, sloten enz. open, hoe? Soms zou ik niet weten hoe dat mogelijk is.
Ik heb hem opgevoed door positief gedrag te belonen en negatief gedrag te berispen met de stem maar wel consequent, nee is nee en blijft nee.
Best moeilijk soms maar het resultaat mag er zijn.
Ik snap dat hele dagen alleen thuis zijn of een harde oneerlijke opvoeding verschrikkelijk zijn voor de RR. Ze zijn zo gevoelig maar ook zo trouw en de beste vriend die je je maar kunt wensen. Dit moest ik even kwijt.
Danielle en Erich Kaestner 26-02-16 19:38:24

Hallo, wat een leuke site, prima informatie en wat staat het leuk geschreven. Wij zijn ons aan het oriŽnteren voor een RR.
Ook zijn wij op zoek naar een goede fokker.

Groet,

Danielle en Erich

Ernea 25-12-15 20:13:19

ik zit met een groot probleem wij hebben RR van 10maanden die erg dominamt is als hij een kamando moet opvolgen van mij bijt hij van zich af maar ook als hij zijn zin niet krijgt doet hij het ook..hij luisterd opzich wel goed maar dat bijten word ik wel een beetje gek van ik probeer van alles maar het help niet echt hij bijt niet alleen mij maar ook mijn ouders als hij daar is!!! ik ben bang dat het heel erg gaat worden. wat moet ik doen om het verkomen dat het erg gaat worden?


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met Ernea.

Wanda 07-12-15 15:15:03

Goedemiddag,

Ik weet niet of ik u een vraag kan stellen maar ik heb een kruising Ridgeback labrador geadopteerd uit Spanje. Wat een geweldig beest zo lief hij wordt 12 dec 1 jaar. Hij is heel aanhankelijk en heeft door alles wat hij heeft meegemaakt ontzettend last van verlatingsangst.
Hij is nooit lang alleen maar ik moet soms even de wekelijkse boodschappen doen. Hij gaat dan flink blaffen en als hij iets los ziet liggen dan sloopt ie het. Hebben jullie tips en trucs.ik weet het is langzaam opbouwen maar we hebben hem nu al vanaf maart.

mvg Wanda


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met Wanda.

Asy 21-11-15 15:28:29

Wat een mooie complete site.
Dank voor jullie inzet.

Ik had alleen een vraag over de pupprijs: Volgens jullie ligt een redelijke prijs rond de Ä1200 voor een gezonde hond zonder 'fouten'.
De eerste fokker die ik aanschreef om evt een (toekomstige ) pup aan te schaffen, vraagt echter een bedrag dat 50% hoger ligt voor een pup. Is dit nu buitenproportie??


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met Asy.

Jules 12-11-15 22:16:50

Jullie site is een aanrader voor iedereen die aanschaf van een Rhodesian Ridgeback overweegt;eenvoudig en eerlijk. We hebben er zelf twee (twee reuen) en zouden ze nooit meer willen missen, maar feit is dat het veel tijd en inzet kost om ze goed op te voeden en dagelijks gelukkig te houden. Als je deze investering niet kunt opbrengen, begin er dan niet aan.


Reactie:
Dank voor je eerlijke woorden Jules!!

Met vriendelijke groet,

De beheerders van de RR-info-site

Ruud 12-11-15 19:35:44

Graag hoor ik reacties van eigenaren die over het volgende ervaring hebben.
Wij hebben momenteel een labrador reu van 10 jaar. levendig en vriendelijk. Houd van water en apporteren. We wonen nogal afgelegen, en hiervoor wil ik graag een waakzame hond javascript:void(0);hebben die toch met mensen javascript:void(0);om kan gaan. Niet te vergeten dat er op heet erf kippen lopen en katten in het huis wonen. Ook zou ik het fijn vinden als de hond het mijn oude lab javascript:void(0);kan vinden en helemaal leuk is het als hij of zij mee kan naar het water om te zwemmen en rondjes mee te lopen met het paard door het bos. Rit van gemiddeld 25 km op tempo van 10 tot 15 km/h. Doet de lab trouwens niet meer. Wil het wel graag maar is een beetje op leeftijd en heeft bij te veel lopen zoveel last van spierpijn.javascript:void(0);
Is de ridgeback hiervoor een geschikte kandidaat? Zwemmen is geen must maar dat zit nu zo in ons systeem met onze Lab. Hoor graag jullie ervaringen.
Ruud


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met Ruud.

henk 06-11-15 18:39:12

Proficiat voor deze informatieve website. Ook wij hebben ons oog laten vallen op een een RR! Ik heb mij behoorlijk verdiept in het ras, maar de vraag die bij mij nog niet geheel beantwoord is is de volgende:
We wonen in een hoek drive-in woning, woninggedeelte via de trap (12 treden).
Een puppy RR moeten we zeker het eerste jaar optillen, qua gewicht moet dit mogelijk zijn.
Alleen als de RR ouder en zwaarder wordt is dit geen optie meer. Kun je de RR trap laten lopen als ze vergroeid zijn of is/blijft dit schadelijk?
Hartelijk dank voor jullie reactie


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met Henk.

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage
 

Meer halen uit je website? Doe de gratis zoekmachine optimalisatie (seo) scan!