Fam. Gielen 14-03-15 15:38:42

Hallo,
Wij zijn een gezin met 2 opgroeiende kinderen en een Jack Russel van 7 jaar. Al jaren willen we graag een 2e hond erbij. Nu we binnenkort naar een huis met een grotere tuin gaan verhuizen zal dit er eindelijk van komen. De RR vinden we een machtige hond. Prachtig om te zien en zijn karaktereigenschappen spreken ons enorm aan. We vragen ons alleen af of wij geschikt zijn om een RR op te voeden. En hoe gaat dit met onze Jack.
Waar vinden we hierover meer info.
Gr.


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met de Fam. Gielen.

Mark Borkus 14-02-15 17:45:31

Geachte,

Ik lees nu een paar keer de vraag of overdag tijdens het werk de ridge in een grote ren kan.
We hebben er een duitse herder reu bij dus ze verveelt zich niet.
Hooguit voor vier uurtjes en uiteraard verder binnenshuis.
We vinden het zieliger om de hond 4 tot 5 uur in een bench te laten nu heeft ze de vrijheid en kan zeker niet uitbreken.

Graag reactie, want we willen het dier niet tekort doen.
De duitser vind het heerlijk.


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met Mark Borkus.

Anouk 06-11-14 09:35:20

Goedemiddag,
Ook wij zijn overwegen al enkele jaren om een RR aan te schaffen. Nu is dan echt de kogel door de kerk en we gaan binnenkort naar een pup kijken.
Wat betreft onze leefstijl zou een RR prima bij ons passen. We kunnen haar zeker de beweging geven die ze nodig heeft.
Het is de bedoeling dat de RR de eerste instantie in een bench binnenshuis zit mochten wij er even niet zijn en s nachts. Het plan was echter om de RR zomers in een buitenren (met hok) te doen als wij er niet zijn, als we thuis zijn is de RR gewoon in huis. Het gaat dan voor een enkele keer max 4-6 uur verder alleen tijdens boodschappen doen enzo.

Hieronder zag ik al dat dezelfde vraag werd gesteld, maar helaas kan ik daar uw reactie niet van lezen.

Graag hoor ik van u.
Groetjes Anouk


Reactie:
Voor praktische vragen/ervaringen, die gerelateerd zijn aan uw persoonlijke situatie, adviseren wij u lid te worden van het RR forum op Facebook:
https://www.facebook.com/groups/560870397316262/

Met vriendelijke groet,

Beheerders RR-info site

Alide 13-09-14 11:17:43

Bedankt voor de informatieve en oprechte site.

Kim van Rooijen 28-07-14 11:08:29

Goedemorgen beste lezer,

Wij hebben de intentie om 2 weken op de RR van vrienden te passen als zij op vakantie gaan. De informatie op de website is zeer verhelderend en duidelijk, maar de grote vraag die wij hebben is: is het veilig met 2 kleine kinderen?

We hebben de ruimte, zowel binnen als buiten. We kunnen voldoen aan de behoeften van de hond o.g.v. voldoende beweging etc. Maar wat als een van mijn kinderen per ongeluk iets doet dat de RR niet leuk vindt?

Wie kan mij adviseren hierover?
Alvast hartelijke dank,
Kim van Rooijen


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met Kim van Rooijen.

kim 02-06-14 23:48:47

Goeie , objectieve site, complimenten ! Ben zelf ook gevallen voor de RR , en ben de trotse bezitter van een Reu ( ****** ) en een teef uit de noodopvang , Sjaak & Saar beiden net 8 en twee dankbare maatjes, hoewel ze soms nog steeds het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen , nog steeds een eigen willetje Je ziet ze steeds meer om je heen op zich mooi , maar wel een zorgelijke ontwikkeling die op jullie site goed en objectief beschreven is ! Zoals ik al vertelde hebben we Saar uit de noodopvang, een hoopje ellende toen we haar gingen ophalen, maar meteen dikke maatjes met onze Sjaak ! Hoewel ze onafscheidelijk zijn is Sjaak sinds we Saar hebben net iets te beschermend geworden, alle honden die hij kent uit zijn puppie tijd zonder Saar is hij nog steeds mee te vertrouwen echter alles wat hij niet kent na de aanschaf van Saar , daar duikt hij eerst boven op , met een RR geen pretje.... Gelukkig wonen we in een bos, duin en strandrijke omgeving dus we kunnen de drukte wel vermijden ;-) Geweldige honden zijn het maar besef je goed dat het veel tijd en aandacht vergt om er echt plezier van te hebben ! Succes met jullie site !


Reactie:
* Fokker is verwijderd.

Les 27-05-14 16:47:52

Beste,

Ook ik ben zeer onder de indruk van jullie duidelijke en informatieve website.

Na het hebben van een herder, newfoundlander, bordeaux dag en nu een Jack russel ben ik al jaren verliefd op de RR.
Al deze honden waren Reutjes, maar nu denk ik toch heel erg aan een Dame.

Complimenten ga zo door, en informatie over een nestje is altijd welkom.

Gr Les

Frank 14-05-14 20:52:25

Beste,
Sedert een tijdje heb ik mijn zinnen gezet op een RR. De laatse maanden ben ik vrij intensief aan het lezen geslagen over opvoeding, eigenschappen, karakter enz...
Vroeger was ik de trotse bezitter van een duitse herder, hij werd 12 jaar.
Wij willen er echt alles aan doen om onze hond een familie dier te maken met een goede opvoeding waar wij en hij zich zo gelukkig mogelijk kan voelen.
Wij zijn een gezin met 2 tieners en werken full time. Daarentegen zijn we fervente stappers en natuurliefhebbers, maw we zijn veel en graag buiten.
We leven op 500m van de duinen en op 800m van zee, we hebben een omheinde tuin(1,50m hoog) van 600 vierkante meter.
Het zou de bedoeling zijn de hond tijdens de dag in een ren buiten (tss 8 en 4h van ma tot vry) onderdak te bieden. Nu lees ik dat dit een probleem is ???
Graag uw visie en reactie aub, groeten Frank


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met Frank.

Karen 27-04-14 19:14:59

Sinds ik bijna 20 jaar geleden op een Zuid Afrikaanse boerderij kennis maakte met de 2 meest geweldige Ridgebacken ooit, ben ik verliefd op dit ras. Juist door de zelfstandigheid en eigenzinnigheid
Ik weet ook dat zolang ik alleen ben en fulltime werk, dit sowieso voor mij geen optie zal zijn maar ik blijf van tijd tot tijd online lezen, leren en genieten van andermans honden totdat ik ooit hopelijk zelf in de juiste omstandigheden ben er zelf één een huis te bieden.

Ik wil de beheerders van deze site een groot compliment geven voor de in duidelijke taal beschreven site. Geen lange, technische verhalen maar beknopt en duidelijk alle basis informatie. Uit jullie verhaal blijkt de liefde voor deze honden maar ook de behoefte om mens (en hond!) voor een eventuele teleurstelling te beschermen.

Voor mij wederom een realitycheck dat hoewel ik graag zou willen uitzoeken in hoeverre ik persoonlijk een goede baas zou zijn voor een RR, ik op dit moment niet de goede omstandigheden kan scheppen.

groetjes,
Karen

Klaaske Menheere 18-04-14 20:09:02

Hallo,
Met veel plezier heb ik uw rubriek gelezen, mijn complimenten . Ik heb enorm moeten lachen om de eigenschappen van de hond die heel herkenbaar zijn. Wij hebben een teef van 7 jaar "Imara" een probleemloze hond. Dit is onze derde jachthond. De aanbevelingen als je voor het eerst een hond aanschaft moeten inderdaad eerst goed gelezen worden want je schat wel een hond aan met een RR. Je hebt, mits goed opgevoed, er een eerlijke,lieve en een vriend waar je veel mee kunt doen aan. Wij genieten elke dag van onze hond en zij van ons, want dat laat een RR wel merken.

Succes als je zo'n geweldige hond gaat aanschaffen.

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage