Jean Goessen 10-02-14 19:26:45

Ik heb met veel aandacht jullie site uitgeplozen. Ik kan alleen maar zeggen dat hetgeen jullie schrijven en weergeven op veel ervaring met RR ras duiden. Ons gezin heeft 11 jaar een RR gehad die wij helaas enkele weken geleden heb moeten laten inslapen. Wij hadden gelukkig veel ervaring met andere honden. En wij hadden voordat wij een RR kochten meerdere tentoonstellingen en fokkers bezocht en veel over het ras gelezen. De RR is ons juist vanwege deze beschreven karaktertrekken zo goed bevallen dat wij weer besloten hebben om een nieuwe RR op te nemen in ons gezin.

Mijn complimenten
Met vriendelijke groet,

Jean goessen

Ron 22-01-14 16:41:44

Beste redactie! Ik heb net met veel plezier de samenvatting van de eigenschappen van de RR zitten lezen. Zelfs met zoveel plezier dat ik deze reactie wel even móét tikken. Het is namelijk gewoon mooi, grappig (licht-sarcastisch) en nietsverhullend eerlijk geschreven. Daarvoor mijn complimenten. Ik ben een ontiegelijke hondengek en verdiep me graag in alle rassen en hun eigenschappen. Vooral omdat ik nu inderdaad in een 2-kamerappartement woon. Ik vind de RR echt een van de mooiste honden ter wereld, maar weer dat deze hond nu zeker niet kan. Net als eigenlijk alle andere rassen, want geen tijd geen ruimte. Maar ooit. Als ik dat alles wel heb, heel graag! Misschien gepaard met een Hollandse Schapendoes. Haha. Al goed. Bedankt voor het leesplezier.

familie Zandvoort 10-01-14 22:11:54

Beste Redactie,
Onze hond (rhodesian)Bram heeft last van hevige epileptische aanvallen. Ze is 4 jaar oud.Komt bij ***** weg. Al bloedonderzoek laten doen,teveel witte bloedlichaampjes.Parasitaire infectie geconstateerd.Kan dit te maken hebben met Dermoid Sinus?
Vriendelijke groet
Jannie Zandvoort


Reactie:
* Fokker en telefoonnummer verwijderd.
Er is door de beheerders contact opgenomen met J. Zandvoort

Tiemstra 15-10-13 16:44:35

Ik heb 2 vragen.
1) Ik heb sinds kort een RR teefje van 5 jaar. Zie voor de aanleiding het bericht van Marja Gehring van ultimo juli. Ik heb mij over 1 van de 2 teven ontfermd.
Het is een uitermate lieve en mooie hond. Ik ken haar al vanaf het moment dat zij door de eerste eigenaar van de fokker werd gekocht. Vanaf het allereerste begin is zij zeer bangelijk aangelegd. Niet alleen naar andere honden maar ook naar personen en voor de hond onbekende situaties. Ook raakt zij in paniek bij onweer of harde knallen (vuurwerk). Het kenmerkt zich door de staart onder de buik en houding.Dit is niet bij de eerste eigenaar ontstaan maar manifesteerde zich al bij de bezichtiging bij de fokker. De verwachting van de koper was dat dit wel over zou gaan, hetgeen dus niet is gebeurd.Ik wil toch proberen de hond te helpen door het zoeken naar een oplossing. Wat zou u mij aanraden?

2) De hond krijgt dagelijks brokjes. Zij doet het hier goed op. Nadat ik de hond heb overgenomen heb ik haar door een dierenarts laten checken. Zij ziet er in alle opzichten fysiek goed uit . Ik wil haar menu af en toe variëren met vers voer b.v. pens. Hoeveel moet ik haar geven en kan een maaltijd hier geheel uit bestaan?
Uw bericht zie ik met belangstelling tegemoet
H.Tiemstra


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met H. Tiemstra.

Tiemstra 13-10-13 11:18:58

Geachte redactie,
Allereerst mijn complimenten voor uw de inhoud van uw site.
Wat mij opvalt bij de rubriek met vragen is dat dikwijls als reactie op de gestelde vraag staat "beheerder heeft contact met vragensteller opgenomen".
Dit vind ik jammer omdat in een aantal gevallen anderen toch lering uit uw reactie kunnen trekken. Dit lijkt nu een gemiste kans. Met name zou ik geďnteresseerd zijn in uw reactie op de vraag van Marja Gehring die eind juli is geplaatst. Wat betreft uw antwoord op een vraag vvan een andere vragenstelster wat te doen aan de zwarte vlekken op de flanken van haar RR kan ik zeggen dat ik een vergelijkbaar verschijnsel bij mijn RR heb gehad nadat zij 3weken wegens omstandigheden in een kennel moest verblijven. Binnen 3 weken na thuiskomst waren de kale plekken verdwenen. Conclusie van de dierenarts was dat stress de oorzaak was. Aan voer kon het niet liggen omdat zij haar eigen voer bleef krijgen. De mogelijkheid van stress heb ik gemist in uw antwoord. Mogelijk hebben anderen hier wat aan.
M.vr.gr
H.Tiemstra


Reactie:
Beste H.Tiemstra,

Wij ervoor geen antwoorden te vermelden, om te voorkomen dat dit leidt tot discussies in het Gastenboek.
Wij proberen antwoorden/adviezen te geven, die op maat gesneden zijn voor de vraagsteller.
Wij willen geen Forum discussies uitlokken laat staan modereren; voor dat doel zijn er bovendien een aantal uitstekende Nederlandse en Internationale RR Fora te vinden via het WWW.

Met vriendelijke groet,

Beheerders RR-info site

F. Ten Bruggencate 07-10-13 17:56:58

Zie toevallig deze site. Ik ben al 10 jaar de bezitter van een prachtige RR reu.
Het is een heerlijke hond en doet alles wat je wilt.
De prijs is een heleboel tijd en eerlijke benadering. Ik ben van mening dat deze site exact het karakter en de "moeilijkheden" van een RR beschrijft.
Overschat jezelf niet, zeker wanneer je nog nooit een hond als huisvriend hebt gehad.
Leer eerst het hondengebeuren en denk dan pas aan een RR, hoe mooi hij of zij ook is.
Ik sluit mij aan bij bezint eer ge begint en vooral voor de hond.
Frida

Carlo 27-09-13 12:04:07

Tot gisteren 26 september had ik niet eerder gehoord van dit ras hond. Daar is verandering in gekomen. Tijdens een wandeling op voor mij bekend terrein, een ventweg naast een behoorlijk drukke snelweg, constateerde ik, dat het hekwerk voor een pand open stond. Maar dit was ongewoon. Altijd was het hek gesloten. Vrijwel op hetzelfde moment hoorde ik geblaf en zag twee honden op mij afrennen. Een stabei en een volwassen RR. Beide honden luisterden niet naar de eigenaar, die ze terug riep, en naderden snel. In momenten van, zeg maar gerust doodsangst, bleef ik stokstijf staan. Vurig hopend dat dit goed zou aflopen. De RR was er het eerst. Beet niet maar gaf een behoorlijke stoot tegen mijn been. Tactiek? Moest ik omver geworpen? God zij dank liepen beide honden aarzelend terug naar baasje. Baasje die ook zeer ongerust bleek over hoe dit zou aflopen. Wat doet een mens in zo'n situatie? Wegrennen? Of in z'n broek doen van angst en hopen dat het snel voorbij is?
Elk advies is welkom


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met Carlo

gehring marja 29-07-13 12:16:57

in de hoop info te krijgen over het volgende deze oproep:
onze kinderen hebben sinds 5 jaar een RR een mooi en lief teefje.
2 jaar geleden is daar een zusje bij gekomen, vrienden hadden zich verkeken op de tijd die nodig is om de hond zich goed te laten voelen.
nu is het al 3 keer voorgekomen dat de 2 dames op het scherp van de snede met elkaar in gevecht gaan, met de nodige verwondingen van dien.
is dit normaal gedrag of moeten we ons hier zorgen over gaan maken, het zijn namelijk verder super lieve honden.
komt bij dat er nu sinds 1 week ook nog 2 babytjes in de wieg liggen, ook daar is nu na het laatste gevecht van gister - 29 - 7 enige zorg door ontstaan.
graag horen we of anderen zich hier in herkennen.
voorlopig logeren ze even bij opa en oma,en wij vinden dat heel gezellig voor even, maar zijn te klein behuisd voor definitieve aflossing.
ideen zijn van harte welkom.
groet aan alle RR liefhebbers.


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met Marja.

Anita 22-07-13 02:43:26

Ik ben al zes jaar de trotse eigenaar van 2 geweldige honden,een kruising tussen een rr en een husky,verschrikkelijk lief gehoorzaam en heel trouw.
Tot ons grote verdriet is afgelopen woensdag een van de twee heel plotseling overleden,een verschrikkelijk verlies zowel voor ons als voor haar zushond die haar verschrikkelijk mist.
We hebben haar bij ons in de tuin op haar favorieten stek begraven en zuslief zoekt haar nog iedere keer op ,ook was zij erbij toen zij plotseling stierf.
Ik wil haar even de tijd geven om met deze nieuwe situatie om te gaan en haar plekje weer even te vinden want ze is wel erg uit aar doen nu,maar vandaar dat ik op jullie site was om wat dingen op te zoeken,want als ik een nieuw vriendinnetje voor onze hond wil wordt het toch wel een rr want buiten dat het hele mooie honden zijn zijn ze vreselijk lief en trouw en heel goed te trainen.
Ik heb een hoop gelezen op jullie site en veel dingen herkend in de opvoeding en het plezier wat ik van mijn honden heb,maar jullie hebben het inderdaad goed gezegd,denk er goed over na want het is een hoop werk maar als je het goed doet ontzettend veel plezier van kan hebben.Maar dat vind ik ook wel een tip voor een ieder die een hond aanschaft,denk goed na want ze willen graag een leven lang bij je blijven en niet van hort naar her gestuurd worden

Erik en cor 23-04-13 16:48:37

hallo allemaal

wij willen jullie een compliment geven voor jullie site. We waren getipt door Sylvia Dekker om jullie site eens te gaan bekijken. We zijn al langere tijd ons aan het orienteren op een rr die wij in het najaar willen gaan aanschaffen een te gekke hond op 5 mei zullen wij richting de renbaan in Jubbega gaan om daar eens contacten te gaan leggen en de honden daar te bekijken.
Succes met jullie site en we houden jullie op de hoogte


erik en cor

<< < 2 3 4 5 6 > >>
Zoeken
Terug naar homepage