Tanja 12-04-13 21:15:01

Hoi mijn rr prinses is 13,5,wil graag weten of iemand weet hoe oud de oudste rr is? wil haar nl nog lang niet kwijt


Reactie:
De oudste RR die wij kennen is nu 15 jaar en 2 maanden. Wellicht leven er nog oudere RR's in NL.
Geniet van jullie prinses, ze heeft al een zeer respectabele leeftijd bereikt.

Met vriendelijk groet,

Beheerders RR-info site

Sonja 12-04-13 14:36:45

k heb via een vriendin een tip gekregen voor een Ridgeback puppy in het buitenland. De combinatie van ouders spreekt mij erg aan omdat ik bijzonder gecharmeerd ben van het uiterlijk van de reu. Zandkleurig, zwart masker en een mooie duidleijke stop. Nou ben ik wel benieuwd, waar ik exact op moet letten omdat dit het buitenland is. Is het nodig dat ik weet dat ze lid zijn van de rasvereniging in Slowakije? Hoe oud mogen ouderdieren zijn voor een nestje en hoeveel nestjes mogen die hebben gehad?

Merk ook dat het lastig wordt als ik de fokker in de toekomst wil benaderen en deze woont in het buitenland.

Hiernaast zou ik ook graag tips willen voor het selectieproces van de pups. Waar moet ik op letten qua selectie? De koper geeft wensen aan en de fokker geeft advies. Ik ben in gesprek met 2 fokkers 1 is wel lid van de rRCN en de ander niet, daar deze laatste waakse honden heeft die zich dus niet in de bek laten kijken door keurmeesters tijdens wedstrijden. Dus de laatste kennel doet nuet mee aan wedstrijden en dit is wel een eis van de RRCN schijnt.

Beide lijken het net niet qua kop, die ik wil, maar als het nestje er is, kan ik sowieso even kijken lijkt me. Graag jullie advies

Welke prijs is gangbaar? Op de RRCN site staat 1000 tot 1250. Is handgeld gebruikelijk en waar moet ik dan op letten?


Alvast dank voor jullie hulp.


Reactie:
Beste Sonja,

Hoe graag wij aspirant RR bezitters ook willen helpen, onze mogelijkheden zijn (bijna letterlijk...) begrensd!
Zo kunnen wij geen zinnig woord zeggen over de situatie in Slowakije.

Hetzelfde geldt voor het grijze cq zwarte circuit van pret- en niet RRCN aangesloten fokkers in Nederland!

Juist daarom adviseren wij te kiezen voor een fokker die voldoet aan de minimale eisen van een rasvereniging, of die nu huist in Nederland of in enig buitenland.
Zaak is natuurlijk wel om je te verdiepen in de regelgeving in het buitenland; wij kunnen je daarbij niet helpen.

Tot slot: een bonafide fokker met kennis van het ras zal je te allen tijde helpen met het succesvol afronden van het selectieproces van de pups, immers ook hij/zij is erbij gebaat dat de nakomelingen bij de juiste mensen terecht komen.

Met vriendelijk groet,

Beheerders RR-info site

Sonja 10-04-13 22:46:09

Hallo,
Ik wil een RR puppy aanschaffen. Ik weet zo ongeveer waar ik nu op moet letten. Van de website van de RRCN en jullie website heb ik allerhande info verkregen. Inmiddels ben ik bij 2 fokkers geweest en binnenkort ga ik naar een 3e. Deze derde is geen lid van de RRCN maar heeft straks wel puppies met stamboom en puders ook met stamboom. Wordt het aanbevolen dat ze lid zijn van de RRCN? Ik zou ook graag nog wat tips mbt het aanschafproces van een puppy ontvangen voor zover dit mogelijk is. Zo wil een fokker voor mij bepalen kiezen wat bij mij als aspirant koper past. Dit is qua gevoel niet helemaal ok.
Graag jullie advies.

Groet,
Sonja


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met Sonja.

Erik Zandvliet 07-04-13 15:11:21

Wij zijn aan onze tweede RR eerst een teefje nu een reu poe wat een verschil hij is nu 7 en heet Owen prachtige honden en zeer gehoorzaam alhoewel hij wel eens opstandig is maar daar blijft het ook bij.
Alleen zeer dominant naar andere reuen die ook dominant zijn dan wil hij alleen maar vechten en wel direct wat uiteraard niet word toegelaten.Het maakt hem ook niet uit hoe groot de ander is.
Voor de rest een perfecte huis genoot.
Schoft hoogte 70 cm en 46 kg.
Het kost wat energie maar daar krijg je enorm veel voor terug.
gr erik

Joyce 11-03-13 16:02:56

Wat een mooie en eerlijke site is dit.

Ik heb zelf een RR teef van 7 jaar.
En dit is de liefste hond die er is, luistert uitstekend is de liefste vriendin van mijn katten. Ze liggen samen in de mand en likken elkaar. Dit vind onze dierenarts zo bijzonder dat ze zo gek is op de katten. Onze jack russel teef van 10 is haar de baas... Het is een lieve Sul...

Wat ik hiermee wil zeggen is als je op cursus gaat met een RR en je grenzen aangeeft en veel liefde aan deze hond geeft (want daar houden ze van)Je de beste en liefste gezins hond hebt die je je kan wensen!!

Prachtige Hond, ik hoop dat ze nog jaren bij ons mag zijn.

Ronnie 22-02-13 10:29:54

Hallo.
Wij hebben een Rodesian Ridgeback Back
Dit is een reu van 5 jaar
De laatste tijd lijkt hij ( sperma ) denken wij.
Dit is natuurlijk niet zo fris.
Heeft iemand hier ook ervaring mee?
Graag zou ik hier een reactie om willen.


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met Ronnie.

Frank 12-02-13 11:27:48

Hallo
mag ik jullie feliciteren met de hele goede site waar men toch als niet RR eigenaar veel informatie van kan opsteken .

Zelf heb ik geen RR heb wel 2 andere honden (reuen) heb me zelf voor genomen dat ik eerst op pensioen ga voor ik nog een andere hond neem .

Zodat ik heel de dag samen kan zijn, dus nog 2 1/2 jaar wachten.
Het is wel zo mijn honden zijn alle twee dominant ( oudste 14j nu niet meer) mijn bedoeling is dat ik nu de volgende hond overal wil mee nemen en rustig een pils kan gaan drinken op terras met mijn hond erbij .

Heb grote tuin en woon aan een bos en ga dagelijks met de honden fietsen dus beweging geen probleem .

Zou toch ook als het een reu wordt hem laten castreren maar ben er nog niet uit reu of teef , hebben jullie soms een suggestie , wil nu wel iets meer rust bij een wandeling dan altijd maar hopen dat ik geen loslopende hond tegen kom.
Misschien een suggestie het zou goed zijn dat je de reactie's kon lezen als deze niet persoonlijk zouden zijn , krijg je toch weer wat info.

Grtjs Frank ( doe zo voort !!!!)


Reactie:
Er is door de beheerders contact opgenomen met Frank.

Ineke Boerman 03-02-13 18:41:38

In mijn vorige bericht zit een foutje, Kaijak is geboren op 29 oktober 2012. Sorry.

Ineke Boerman 03-02-13 16:23:13

Sinds 20-12-2012 ben ik de gelukkige eigenaar van Kaijak, een teefje geboren op 29-12-2012. We zijn met 4 volwassen (2 zonen) thuis. Ze heeft geen ridge, maar is 100% een RR. In de 6 weken die ze bij ons is heeft ze zich fantastisch gedragen. Het was een bewuste keuze om een RR te halen en ze heeft onze verwachting helemaal waar gemaakt. We zijn heel tevreden over haar gedrag, ze leert snel, is altijd vrolijk en in voor een spelletje. Op mijn facebook plaats ik regelmatig foto's en schrijf over de voorgang van de opvoeding. Elke keer ben ik weer superblij met mijn pup en geniet van de foto's als ik ze plaats. Haar naam is de benaming van de prullebak van mijn zoon toen hij 2 jaar was. En ze is een echt vuilnisvat, ze lust alles, of het nu eetbaar is of niet. Groetjes Ineke

Rob 21-12-12 11:17:05

Beste mensen,

Mijn Kunda is er al een tijdje niet meer, hij
had uitzaaingen (kanker) door z,n hele lijf op 8 jarige leeftijd.. Destijds had ik een buitensport bedrijf (organiseren van Survivaltochten) En Kunda een afgeleide naam van Serakunda in het swahili, het was een ongelofelijke voorbeeld van een fijn karaker en speelsheid de ondeugendheid met de klanten. Maar ook momenten van een eigen karakter. Ik heb van hem een bronzen beeld laten maken waarin zijn As zit. Zodoende is hij altijd bij me. Voor mij alleen nog maar RR wereld honden. Deze site is erg goed en informatief. M,n complimenten.
Mijn Kunda kwam van (verwijderd door de beheerders). Als de situatie het zou toelaten had ik er gisteren een nieuwe pup gehaald.. maar dat zit er niet in..helaas, je hebt de verantwoording voor je dier en dat moet kloppen met de situatie.
Fijne dagen en een goed uiteinde.

Met vr gr Rob van den Berg oprichter van S.E.C.
Survivals Almere.


Reactie:
Wij vermijden zélf iedere vorm van reclame op onze site en verwijderen deze wanneer zij door anderen wordt gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Beheerders RR-info site

<< < 3 4 5 6 7 > >>
Zoeken
Terug naar homepage