Jan van Ewijk 04-05-17 22:50:12

Met een bijzonder gevoel heb ik op het graf van geboren dorpsgenoot (Maurik) D.J. van Toorn een bloemetje gelegd op zijn graf op het Ereveld Pandu te Bandung op Java. Wat een bijzonder gevoel was dat waar ik iedere keer weer kippenvel van krijg als ik daar aan terug denk.Ik heb er ook foto`s van.
Groetjes Jan van Ewijk

 C.G.Scholtes 26-12-16 13:19:15

Mijn zusters en ik hebben al veel gegevens over het overlijden van onze vader Leonardus Scholtes op 14 mei 1940 bij Alphen op de Steekterweg, maar zo gedetailleerd heb ik het nooit geweten.Mijn vader had een vleeswarenfabriek in Hazerswoude Rijndijk en was samen met Louis de Frankrijker die ook om het leven kwam onderweg naar Zwammerdam.Mijn moeder bleef achter met 3 kleine kinderen. waarvan ik de jongste ben en heb mijn vader nooit gekend wat ik altijd gemist heb.Wij woonden toen in Zoeterwoude Rijndijk. We zijn verhuisd naar Poeldijk waar mijn vader oorspronkelijk vandaan kwam en ligt daar in het oorlogsgraven graf.Op 4 mei gaan ik altijd met mijn zussen daar naar toe.Is het mogelijk een kopie van het bombardement bij Alphen aan de Rijn te krijgen. C.G.ScholtesVerhagenplein 222671HS Naaldwijk.tel.06 19750791

Karin van Mourik 16-12-16 02:13:26

Bedankt voor alle informatie. Met veel interesse gelezen. Groet Karin

Mieke Schwalbach 10-12-16 23:04:10

Met veel plezier lees ik de pagina over Hans van Druten, destijds mijn verloofde in Indie. Ik ben nu 96 en mijn zoon schrijft deze woorden voor me op. Het is al zo lang geleden, en gezien mijn leeftijd is het nauwelijks nog voor te stellen dat het eens allemaal gebeurd is. Vreemd dat Hans op zijn 24ste overleed en ik nu vier keer zo oud ben. Hans was in militaire dienst en moest de kampongs in de gaten houden en zorgen dat het allemaal veilig was. Hij heeft een man uit zijn hut gehaald en en met de achterkant van zijn geweer een klap gegeven. Het wapen was niet vergrendeld en Hans schoot zichzelf in zijn lies...Ik was toen in Surabaja en we hadden elke keer contact met de legeronderdelen, Zijn vader was onderwijzer op een school en is later weer naar Indonesie gegaan om daar verder les te geven. Ik was bij zijn vader in Surabaja dacht ik, toen we het bericht hoorden. Zijn vader was helemaal kapot. We hebben hem nog gezien. Zo was het toen.

Maria de Ruiter 08-12-16 23:38:20

Wat een mooie informatie vind ik hier .Nooit geweten en/of eerder gevonden.Nu Is mijn vraag is het mogelijk om het mooie verhaal met foto's als kopie te ontvangen.Ik heb het Hendrik (Henk) de Ruiter zoon van Pellegrom Geertje en de Ruiter met als vrouw Cornelia Gijsbeta de Bie.Dit zou mooi in de stamboom passen en zo kunnen de mensen in mijn stamboom voort bestaan.Zou dit mogelijk zijn AUB
vr gr Maria de Ruiter

 Philip Reinders 17-11-16 07:46:59

Informatie/documentatie gezocht over aangespoelden lichamen van militairen in Waal in periode 1944-1945.
Mooie site trouwens

 jacques roeland 16-11-16 19:09:41

Met veel interesse heb ik kennis genomen van uw prachtig ( met echte documenten uit die tijd) gedocumenteerde site over de oorlogsslachtoffers West-Betuwe.

 Peter den Tek 17-06-16 08:35:36

Vandaag is het 72 jaar geleden dat Halifax LW192 werd neergeschoten. Veel informatie hierover op deze website. Complimenten!
Met vriendelijke groetPeter den Tek

Annie van Druijten- Huijbers 01-05-16 15:06:26

ik ben een volle nicht van Martin Huijbers. Mijn vader was Hendricus Johannes Fransiscus Huijbers een oudere broer van Martinus.


Reactie:
Annie, wat leuk dat je gereageerd hebt op de info die ik van je oom op mijn website heb geplaatst.

Ik ben heel lang bezig gewest om info over hemen zijn familie te vinden. Ik hoop van ganser harte dat je nog een foto van hem hebt voor de site. Wellicht ook nog meer bruikbare info over Martin.
Je kunt me altijd bereiken via mijn privé emailadres r.velde@hetnet.nl

Ik hoop weer van je te horen.

Hartelijke groet,
Richard van de Velde

Richard van de Velde 28-03-15 15:12:05

Hartelijk dank voor uw bezoek aan mijn website over de
oorlogsslachtoffers uit de West-Betuwe. Ik hoop dat u de
informatie heeft kunnen vinden wat u zocht. Mocht u onvolkomenheden
tegenkomen, zaken die onvermeld zijn of over geschriften of fotografisch
materiaal beschikken, die een aanvulling voor dit document zullen zijn,
neem dan contact op met de samensteller Richard van de Velde, via de
contactbutton.
Alvast hartelijk dank.Richard

1 2 3 4
Zoeken
Terug naar homepage
 - Webhosting vanaf € 1,95
- Wordpress in een handomdraai
- Telefonisch bereikbaar
- Gratis verhuisservice
Klik hier en begin

-20+ jaar ervaring
-Grootste aanbieder van Nederland
-Gratis SEO-check
Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies