Barbara 10-08-16 12:14:31

is dit gastenboek nog actief?

Caroline 21-05-14 09:19:31

Hallo, ook ik slik drie blauwe thyraxtabletjes per dag. Ik sport daarnaast veel. Ik heb in 6 weken tijd een marathon, 34 km trail (KVS) en een bergmarathon gelopen (dit is overigens niet mijn normale gang van zaken, ik neem nu wat gas terug, om in september een 50 km trail te doen). Nadien krijg ik altijd uitslag over mijn lichaam, dat binnen 1 tot 2 dagen weer verdwijnt (ben ik dus wel gezond bezig kan je je afvragen haha). Ik herken het wel dat trainen de ene keer beter gaat dan de andere keer. Soms is het zelfs een gevecht. Andere keren gaat het perfect. Ik kan mij ook op sommige dagen futloos voelen, maar dan denk ik ja, dat kan ook komen door het sporten Ún het veel te laat naar bed gaan (helaas, maar ik ben zelf de schuldige), de energie komt dan soms pas laat op de dag een beetje terug. Nu heb ik mij nooit verdiept in het sporten icm traagwerkende schildklier, maar ik hoorde onlangs dat je na intensief sporten misschien wel een extra tabletje moet slikken daarna. Wie weet dit?

 Rinus van der Molen 06-02-14 19:04:17

Mag iemand bij wie de schildklier is weggenomen Kelp gebruiken als component in een Multi Vit.?Weet iemand dat? Ik hoor het graag van een echte deskundige. Bedankt!

mar 01-01-14 19:02:48

Had een vraagje, snap er niets van, sporten met thyrax.
Ik slik nu 70 mcgr thyrac 2en halve blauw en een kwart.
Ik hoog op met kwarten.
Maar ik krijg er juist meer klachten bij van thyrax
Ik ben veel vermoeider, maar ergste is sufheid en het gevoel te willen slapen, zere ogen, trillen soms
Ben zo futloos erger geworden met ophogen
Wie heeft dit ook
Ik ben erg ongerust

 Eric 18-02-13 10:07:51

Hallo,

Ik vraag me af of er ook mensen zijn die tegen het volgende aan lopen en hoe dat op te lossen...
Momenteel lijkt bij mij 3x0,025thyrax de juiste hoeveelheid te zijn. Laatst ging ik echter 1x een uur achtereen schaatsen, en 2 dagen later nogmaals 2uur schaatsen. 2 dagen daarna, ben ik een week lang onderkoeld geweest ('t kacheltje wilde niet op gang komen) en grieperig gevoel.
Ik herinnerde me dat ik dit ong 2 maanden daarvoor ook al eens exact zo had meegemaakt, maar dacht toen dat ik gewoon aansluitend ziek was geworden.
Omdat het nu precies hetzelfde gebeurde sluit ik dat daarom nu uit...
Maar zijn er misschien mensen die dit herkennen en of een oplossing bijv is tijdelijk de thyrax dosis te verhogen (ik noem maar iets). Ik heb echt werkelijk gewoon geen idee in welke hoek ik de oorzaak precies moet zoeken... Alvast dank voor reactie.

Hanneke Disco 24-09-12 10:38:56

Ben bij toeval op jullie site terecht gekomen.
Zelf heb ik folliculair schildklierkanker gehad en leef sinds 4 jaar zonder schildklier. Ik krijg elke dag dezelfde hoeveelheid thyrax en net even teveel om eventuele restcellen te onderdrukken.
Mijn tsh is dan ook onderdrukt en mijn FT4 steeds hetzelfde.
Ben een tijdje geleden weer begonnen met sporten. Ook mijn werk doe ik sinds 5 weken weer volledig. Merk dat mijn energie sterk wisselt. Op de dagen dat ik werk ben ik helemaal op en is mijn energielevel 0,0.
In de maanden dat ik niet volledig werkte liep ik elke dag een halfuur (stevig door wandelen) Momenteel heb ik na een werkdag geen energie meer om te wandelen.
Ben benieuwd of er mensen zijn die net als ik zonder schildklier door het leven gaan en ook moeite hebben met hun energie huishouding. Alle informatie is welkom.
Je kan op internet heel veel lezen over mensen met een schildklier afwijking, maar kan niet veel informatie vinden over heet leven zonder schildklier en dan vooral ervaringen van lotgenoten.

Schildklier en Sport 30-07-12 21:26:16

Herman,
Op welk emailadres kan ik je terugschrijven?

Herman 30-07-12 20:45:38

Hallo
Is er een mailadres van de website te vinden?

 Inge 15-07-12 21:01:27

Hallo allemaal,
Ik heb al een aantal jaren een te traag werkende schildklier en slik hiervoor Thyrax. Volgens de waardes ben ik goed ingesteld maar er zijn periodes dat ik me heel goed voel en periodes dat ik dood en doodmoe ben.
Ik loop 2 a 3 keer in de week hard, ongeveer 8 km. Ook hier zijn er periodes van weken dat het heel makkelijk gaat en periodes van weken dat het dramatisch gaat. Het lopen op zich gaat nog wel (wel zwaarder dan als ik me goed voel) maar in de loop van de dag ga ik me steeds slechter voelen. Duizelig, hoofdpijn in de loop van de dag, heel moe in m`n benen en als ik zou gaan liggen slaap ik. De volgende dag gaat het dan wel weer. Ik vind het zo vervelend dat het soms heel makkelijk gaat, zonder moeite en zonder complicaties en dat het bij wijze van spreken 2 dagen daarna ineens helmaal niet goed gaat en ik me dan (als ik s┤morgens heb gelopen) de hele dag absoluut niet goed voel.
Zijn er mensen die dit herkennen? En heeft iemand een idee of daar iets aan te doen is??

Alex 27-05-12 07:47:25

Kan iemand mij uitleggen waarom kelp niet goed kan zijn bij een traagwerkende schildklier? Ik gebruik geen medicatie. Ik sport erg graag: hardlopen, fietsen, zwemmen..sinds enkele dagen ben ik gestopt met kelp ( op aanraden van iemand bij de schildklierstichting) en ben weer vermoeider na sporten,...enz. Met kelp gaat het veel beter, meer energie...al slaap ik dan wel weer heel weinig...enz. Medici denken er verschillend over: kelp heeft geen invloed op schildklier, kelp heeft positief invloed, kelp heeft negatief invloed....Wat is nu juist en waarom?

1 2 3 4 5 > >>
Zoeken
Terug naar homepage